• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

CoffeeNutz

Çin'den yavan sonuçlar almaya devam. 20/300 denedim kuruyemişimsi ve keyifsizdi. Nutz tarifi bekliyorum.

Uraga'yı dayanamadım açtım. Su akışı aşırı olmasa da hızlı. Kokuda da tatta da fermente aromalar mevcut (beklendiği gibi). Çiçeksilik yok gibi bi şey. Gövde düşük. Meyvemsilik orta. Çok süper sonuç almadım ama beğendim, potansiyeli var. İleride ne olur bakacağız.

3 Aralık kavrum, 15/240, 90 derece buzdağı, 4 döküş, 2.10 bitiş.

Çin'den yavan sonuçlar almaya devam. 20/300 denedim kuruyemişimsi ve keyifsizdi. Nutz tarifi bekliyorum.

Uraga'yı dayanamadım açtım. Su akışı aşırı olmasa da hızlı. Kokuda da tatta da fermente aromalar mevcut (beklendiği gibi). Çiçeksilik yok gibi bi şey. Gövde düşük. Meyvemsilik orta. Çok süper sonuç almadım ama beğendim, potansiyeli var. İleride ne olur bakacağız.

3 Aralık kavrum, 15/240, 90 derece buzdağı, 4 döküş, 2.10 bitiş.
Afiyet olsun @nuclearmoonrise Çin için kahvesever hattımıza da beklerim, tarifin ötesinde elindeki kuruluma göre öneriler yapıyor Atakan, başarılı olamazsa da yenisini gönderiyor diye duydum;)

Uraga'yi denedim
4 parca dokus 240 ml 2.20 bitis
Abaca plus filtre kagidi 92 derece su Erikli
Ciceksilik yok ama muhtesem bir koku ve cok yogun meyvemsi tadi vardi , ustelik 7 aralik kavrumu
İlerliyen gunlerde ki demlemeler icin merakla bekliyor olacagim

Uraga'yi denedim
Ciceksilik yok ama muhtesem bir koku ve cok yogun meyvemsi tadi vardi , ustelik 7 aralik kavrumu
Çiçeksilik ile pek alakası olan bir çekirdek de değil aslında kim attıysa taşı artık :LOL:

Daha tok, daha keskin ve iddialı notalar bulacaksınız, ister istemez akla damoyu getiriyor fakat damo şarap ise bu viskiseverlere hitap ediyor diyebilirim...

Tanılanamayamadığım notalar da olduğunu belirtmeliyim (bizim bilmediğimiz tropikal şeyler muhtemelen).

Henüz reçetesini çıkarmadım ama demlerken yüksek sıcaklık tavsiye etmeyeceğimi şimdiden söyleyebilirim.

Çin kahvesi için reçeteyi girdim arkadaşlar karekodundan da ulaşabilirsiniz.

Önceki tecrübelerime ek 2 deneme yaptım, yüksek sıcaklık istediği kesin, süre 2:15 veya 3:00 kaldırıyor, elbette tat değişiyor yine de bu kısmı daha esnek diyebilirim...

Su kesinlikle yumuşak olmalı bendeki AOSmith Everpure arıtma 60ppm gösteriyor, Pınar Uludağ ile de buna yakın sonuçlar aldığımızı hatırlıyorum.

Demleme oranı 18:300

Comandante için spin tavsiye etmem tıkanma bu dahil çoğu çekirdek için garanti gibi.

Kanallaşmayı minimize için bir iki zarif hareketle v60 dar yerinden (kahvenin olduğu hizada) sallayınız, bu şekilde daha iyi dağıtıldığını tahmin ediyorum.

Tat bana gittikçe Wayta Coffee'den Altieri'nin Panama Caturra Natural Anaerobik'i anımsatmaya başladı, yorumlarınızı beklerim.

Sıcaklık ve su dışında oynamaya müsait gibi...

Çiçeksilik ile pek alakası olan bir çekirdek de değil aslında kim attıysa taşı artık :LOL:

Daha tok, daha keskin ve iddialı notalar bulacaksınız, ister istemez akla damoyu getiriyor fakat damo şarap ise bu viskiseverlere hitap ediyor diyebilirim...

Tanılanamayamadığım notalar da olduğunu belirtmeliyim (bizim bilmediğimiz tropikal şeyler muhtemelen).

Henüz reçetesini çıkarmadım ama demlerken yüksek sıcaklık tavsiye etmeyeceğimi şimdiden söyleyebilirim.
Reçete için beklemedeyiz 👍 😀

Ben attım biliyorsunuz :D Etiyopyalardaki otsu çiçeksilikten gına geldiği için "ohh neyse ki çiçeksilik yok..." minvalinde belirtmiştim. Mesela yine oro ile fermente edilmiş worka oro'da yoğun ve keyifsiz bir tat var bu şekilde :)
Bu nasıl bir kütüphane oro'yu ben bu kahveyi seçene kadar ilk kez duymuştum siz ise içmişsiniz bile...

Buluşmamız lazım :cool:

Ben attım biliyorsunuz :D Etiyopyalardaki otsu çiçeksilikten gına geldiği için "ohh neyse ki çiçeksilik yok..." minvalinde belirtmiştim. Mesela yine oro ile fermente edilmiş worka oro'da yoğun ve keyifsiz bir tat var bu şekilde :)
Sizin yorumlari dikkate aldigim icin , direkt olmasi gerekiyormus gibi dusunerek olmadigini belirtmek istedim ben de 😁

Tecrübe paylaşımı: Çin kahvesi bugün 12. gününde açıldı. Şu pahalı etiketli yıkanmış Guatemala kahvelerine benzedi. Tatlı kayısı, berrak içim. Beklemiyordum bu çıktıyı, güzel bir sürpriz oldu.

Uraga'yi denedim

hocam sizde molent g50 vardı dimi? kaç klik yaptınız? demleme ekipmanı neydi?

Harman (açık kavrum olan) cidden çok iyi, elinize sağlık.
Harman gercekten beni de şaşırttı. İş yerinde iki paket tükettik. Herkes hayran kaldı. Beklentinin yüksek olmamasının psikolojik bir etkisi var mı bilmiyorum.

Geri