• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Sapiens

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sensei
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Coffee Sapiens - EL SALVADOR FINCA PATAGONIA tadım notlarım;

Paketteki Tadım Notları: Tatlı Çilek, Kırmızı Elma / Sweet Strawberry, Red Apple

Kavrulma Tarihi: 24.02.2021

Tadım Tarihi: 13.02.2021 – 21.03.2021

Kahve gayet aromatik, önce Meyvemsi çileksi tadlar sonra daha bala yakın bir aroma geliyor .

Kahvenin gövdesi biraz sulu ancak gayet yeterli, aromalar ise görece net ve hissedilir. Bir kahve severin zevkşe içibileceği vasat – vasat üzerinde hoş bir kahve olmuş.

Coffee Sapiensin Kendi Sitesinden:

kaynak;

Merhaba Coffee Sapiens - EL SALVADOR FINCA PATAGONIA tadım notlarım;

Paketteki Tadım Notları: Tatlı Çilek, Kırmızı Elma / Sweet Strawberry, Red Apple

Tadım Tarihi: 13.02.2021 – 21.03.2021

Kahve gayet aromatik, önce Meyvemsi çileksi tadlar sonra daha bala yakın bir aroma geliyor .

Kahvenin gövdesi biraz sulu ancak gayet yeterli, aromalar ise görece net ve hissedilir. Bir kahve severin zevkşe içibileceği vasat – vasat üzerinde hoş bir kahve olmuş.

kaynak;
Dün denediğimde gövdesi baskın hafif koyu kavrum gibi gelmişti. Soğudukça aromalar çıkmaya başladı, degassing için daha fazla beklemem gerekiyor olabilir.
Demleme tarifiniz var mıdır? 😇

Dün denediğimde gövdesi baskın hafif koyu kavrum gibi gelmişti. Soğudukça aromalar çıkmaya başladı, degassing için daha fazla beklemem gerekiyor olabilir.
Kanyon coffee sapiens şubesindeki baristaya bu çekirdek için reçete sorduğumda 94 derece suyla 50+50+50+50+50 şeklinde parçalı döküşler hâlinde yapıyoruz demlemeyi demişti. Ortaya çıkan fincan oldukça keyifli olsa da bi tık ekşimsiydi, belki döküş sayısı azaltılarak daha keyifli bir fincan elde edilebilir.

16gram kahve ile demliyorum, 1e 15 oranında 95 derece Su (240gr) kullanıyorum
- 48 gram suyu ekle (1e 3)
- V60ı yuvarlak hareketlerle çalkala (çalkalamak tam aradağım kelime değil ama yuvarlak yuvarlak döndür :) )
- 45. saniye de suyun geri kalanı dökmeye başla başta hızlı sonra yavas 30 snde bitir (%60ı/140 ml 15sn kalanı 15sn gibi)
- V60ı yuvarlak hareketlerle çalkala 30 snye bekle tekrarla, V60ın etrafında kahve kalmaması ve yatağın düz olması gerekiyor ve 180sn gibi suyun tamamen bitmiş olması gerekiyor.

Merhaba Coffee Sapiens - YIRGACHEFFE GRADE 2 tadım notlarım;

Paketteki Tadım Notları: Şarap ve Meyve Aromaları, Limon / Winy, Lemon, Fruity

Tadım Tarihi: 22.03.2021 – 28.03.2021

Kahve fiyatından beklenen seviyenin üzerinde daha aromatik, Buram buram limonlu bir kahve.

Gövdesi hissedilir hatta kuvvetli denilebilir, aromaların netliği yüksek, asiditesi ise aromaya destek verecek maiyette. Genel olarak nitelikli kahve severlerin beğenebileceği vasat – vasatın biraz üzerinde bir kahve olmuş.

kaynak;

Finca las nubes'i şimdi denedim. Su tutmayan bir kahve. Demleme 2.20 gibi bitti. Aromalar sönük kaldı. Asidite ancak sonda kendini belli etti. Kavrum açık-orta, ortaya daha yakın. Kavruk tat varla yok arası bi şey. Süreyi uzatmaya çalışacağım.
Kırmızı meyve asiditesi var ama çok belirgin değil biraz silik bi tat. Ne yaptıysam belirginleştiremedim. Kahvenin kavrumu güzel bence koyu değil açık da değil, gövde kavrumla yükseltilmiş gibi biraz ancak isli veya kavruk tat yok. Kahve mutsuz etmedi ancak çok mutlu da etmedi. Denenebilir.

Guatemala kahvesini denedim kavrumda, çekirdekte bir sorun yoktu ve satıcı da ilgiliydi. Kahve için konuşmam gerekirse haliyle kompleks bir kahve değil ama dengeli gayet temiz fincanlar elde ettim.

@nuclearmoonrise
Bunu yazmak için gelmiştim. Bu kadar hızlı nasıl buluyorsun yeni kahveleri ben anlamıyorum. :)

Fiyatlarıda ben ekliyeyim.

Not: Deneme paketinde fiyatlar abartılmamış.
Her gece uyumadan önce senin siteni kontrol ediyorum :D

Kanyon şubelerinde Bolivya Taypiplava'yı denedim az önce. Kokuda buram buram sütlü çikolata kokusu vardı, ilk yudumlarda da çikolata baya barizdi, alttan hafif de olda baharat tadı vuruyodu. Fincan ılımaya başladıkça çikolatanın yanında karanfil tadı da kendini iyice belli etti fincanda. Fincanda gövde oldukça yoğundu, asidite de oldukça parlaktı ama tatlılık düşüktü. İlk defa Bolivya kahvesi deneyen biri olarak kompleksite fazla olmasa da beğendiğimi söyleyebilirim.

Ödül kodunu kullanarak yeni Colombia kahvelerini aldım. 115 TL lik 250 gramlık paket 90 TL ye geldi. 70 TL üzeri kargo ücretsiz. 110 , 120 hatta 150 TL lik kargo ücretsiz alt limiti şart koşan firmalara göre oldukça iyi bir alt limit ücreti. Kahve Kulübü Aylık kahve alımı yapılan firmalar dahi 100 TL lik alt limit şartı vardı.
Bakalım Sapiens'ten MUHTEŞEM Diquinho 2 en son almıştım. Türkiye'deki kavurucu- satıcı tarafından aldığım, en beğendiğim kahveydi . Yeni kahvesi de umarım bu seviyeye en azından yakındır.

Son düzenleme:
Yeni Kolombiya kahvesi olan Buenos Aires 'i denedim. Sanırım kahve fermente işlemleri, tüm kahveleri birbirine benzer bir tada dönüştürüyor. Hepsinde ortak bir ekşimsi tada dönüştürüyor. Vasat çekirdeklerin fermente edilerek en azından ekşimsi aromaya dönüşmesi mantıklı , ancak iyi çekirdeğin de aromaları tad profili tek yönlü hale geliyor.( Kahve zaten işlenmesinde fermente oluyor diyeceksiniz. Ancak herhalde kimisinde bu işlem daha fazla olduğu belli. İyi fermente edilmiş yıkanmış , honey process veya notaları hissedilir iyi aneorobik kahvler de var.)
Sonuç olarak 250 gramı 115 TL bir fiyata olan güney amerika kahvesinden en azından tad profilindeki notaların ortaya çıkmasını bekliyor insan. Ancak sonuç ; ekşimsi , orta gövdeli bir güney amerika kahvesinden öteye geçmiyor.

Son düzenleme:
Yeni Kolombiya kahvesi olan Buenos Aires 'i denedim. Sanırım kahve fermente işlemleri, tüm kahveleri birbirine benzer bir tada dönüştürüyor. Hepsinde ortak bir ekşimsi tada dönüştürüyor. Vasat çekirdeklerin fermente edilerek en azından ekşimsi aromaya dönüşmesi mantıklı , ancak iyi çekirdeğin de aromaları tad profili tek yönlü hale geliyor.( Kahve zaten işlenmesinde fermente oluyor diyeceksiniz. Ancak herhalde kimisinde bu işlem daha fazla olduğu belli. İyi fermente edilmiş ve diğer notaları taşıyan içtiğim iyi aneorobik kahvler de var.)
Sonuç olarak 250 gramı 115 TL bir fiyata olan güney amerika kahvesinden en azından tad profilindeki notaların ortaya çıkmasını bekliyor insan. Ancak sonuç ; ekşimsi , orta gövdeli bir güney amerika kahvesinden öteye geçmiyor.
Kahve yıkanmış, anaerobik değil yalnız. Denemekten kastınız bir kereye mi mahsus, tüm paket mi? Benim çok beğendiğim, tadım notlarını net aldığım bir çekirdek. Demleme parametrelerinizi paylaşırsanız üstünden gecebiliriz. Özellikle su..

Kahve yıkanmış, anaerobik değil yalnız. Denemekten kastınız bir kereye mi mahsus, tüm paket mi? Benim çok beğendiğim, tadım notlarını net aldığım bir çekirdek. Demleme parametrelerinizi paylaşırsanız üstünden gecebiliriz. Özellikle su..
kahve anaerobik demedim, anaerobik kahvelerden bahsettim. Yıkama da sonrasında fermente olmasına neden oluyor, anaerobik gibi olmasa da. Ben kahve çekirdekleri için yapılan fermente işlemlerinin kahvlerin tadını tek tipleştirdiğine , ekşimsi bir kahveden öteye götürmediğine vurgu yapmaya çalıyorum. 6-7 kez denedim. Tadım notalarını alamadım. Benim için ekşimsi bir güney amerika kahvesi profilini aşamadı.

100 TL üzeri geçerli 25 TL indirim kodu: ZUSYI58U

Edit: Tek kişi için geçerlidir.

Son düzenleme:
Geri