• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Department - El Salvador Cuzcachapa

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kafeishi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Timemore C2 21 click ,
18/200
Cafec Traditional
50 ml Blooming 40 sn
Sonrasında spiral yavaşça tek döküş 250 ml 1:30 a kadar
Sonlara doğru spin.
2:50 bitiş

F/P olarak oldukça beğendiğim bir kahve oldu.Çikolata notaları net olarak belirgindi.
Metin bey'in de dediği gibi belki biraz daha ince öğütümler denenebilir.Genel olarak keyif aldığım bir kahve (y)

şaşırdım burda yazılanlara

geçen ayki alımda 1 kilo aldım bu kahveden ve paketi açalı 3 gün falan henüz oldu, daha henüz tam potansiyeline ulaşamasam da keyifle içiyorum demlediğim bardakları. toplu alıma katılan başka bir arkadaşım da bu kahvenin son zamanlarda içtiği en iyi kahvelerden birisi olduğunu yazmıştı.

şimidilk moka pot ve aeropress ile denemeler yaptım moka pot ile daha keyifli ve tatlı sonuçlar elde ettim. meyvemsi tatlar ön planda.

bir tek aeropress denememde o çikolatalı mus kokusu ve tadıyla karşılaştım.

ideal tatlara ulaştığımda tariflerimi buradan da paylaşırım.
aeropess tarifinizi yazar mısınız deneyeyim. ben aeropressle daha ısınma turlarındayım, tarif çok iyi olur :)

Bende 18 gr ogutup 30 gr espresso cikti aliyorum 130 ml sut ile taclandirip iciyorum gayet iyi geliyor . Celsius olmasaydi yine bu cekirdek ve forza espressoyu alirdim

aeropess tarifinizi yazar mısınız deneyeyim. ben aeropressle daha ısınma turlarındayım, tarif çok iyi olur :)
tarif üzerinde birazcık daha uğraşıp detaylı paylaşacağım, farklı şeyler denemek istiyorum çünkü tat olarak henüz istediğim seviyede değil.

genel olarak ters yöntemle 14 gr orta-kalın öğütülmüş kahve (comandante 30 klik) 88 derece 200 ml su 1:50 dk bekliyor, sonrasında ters çevirip 2:50'De bitecek şekilde yavaşça basılır.

karıştırma konusunda teredüütlerim var, normalde iki cjpstick ile 10 saniye boyucna bütün kahve ıslanacak şekilde yavaşça karıştırıyordum ama sanırım bu işlem birazcık acımaya neden oldu.

bu arada bu kahve ile iyi sonuç alamayan herkese damala su tavsiye ederim. normalde kuzeyden su kullanıyorum evde, ama cumaretsi akşamı getir'in uygulaması çökünce bana bi'den damla su siparişi verdim. ve çok daha tatlı sonuçlar elde etim kuzeydene göre. çikolatalı mus tadını pek alamadım ama çok daha meyvemsi ve tatlılık ön plandaydı.

Espresso için normalde kullandığım ayarların altına indim, shotlar gerçekten tatlılaştı. Henüz tüketmeyen varsa korkmadan öğütümü inceltmesini öneririm👌🏻

Bende bu kahveyi buzdagi su, cmd 19 click blooming+tek dokus demliyorum. En iyi tadi bu sekilde aldim.

Nihai tarifim şu şekilde:

genel olarak ters yöntemle 14 gr orta-kalın öğütülmüş kahve (comandante 30 klik) 88-86 derece 200 ml su 1:50 dk bekliyor, sonrasında ters çevirdikten sonra hızlı 1 ya da 2 spin ve 2:50'De bitecek şekilde yavaşça basılır.

bu kuzeyden su ile elde ettiğim sonuç, daha önce de yazmıştım damla su ile çok çok daha iyi sonuçlar elde etmiştim, bir kere tatlılık vardı ve meyvemsi tatlar ön plandaydı. damla su ile deneyecek olursanız da 30 klik biraz kalın gelebilir o durudma 28 klik ile deneyebilirsiniz.

bi itirafta bulunmam gerek, bu kahveyi braun filtre kahve makinesi benden iyi demliyor.. :coffee:🤭 v60ta bu kadar güzel yapamıyorum..
cmd 18-20 klikte 1:17-1:18 oranında demlemeyi yapıyorum, 15 gramda 18klik, 30gramda 20 klik şeklinde.. kahve ince öğütüm istiyor..
pedra azul da böyleydi.. 👀🤫
yani fakirlikten mi bilmem 😬, daha pahalı kahveleri v60 yapmaktansa günlük rutinde bu bedavaya yakın kahveyi istiyor canım.. demlemeler de o kadar tutarlı ki insan şaşırıyor.. çok da kasmaya gerek yokmuş yani, ucuza da güzel kahve var..
#tabii ki özel ve güzel kavrulmuş kahveleri v60ta içmenim yeri apayrı, o konu bunun dışında..
#kavrum konusunda CD'nin hakkını da teslim etmek gerek, tutarlılığı gerçekten farkediliyor.. (damak zevki ve kavrum derecesi bu bağlamın dışında, tercih meselesi..)

6 Nisan kavrumunu bugün açıp filtre kahve makinasında denedik. Orta-koyu kavrum, çekirdekler oldukça homojen görünüyor. Melitta Calibra #17 öğütüm ile 60 gr/1lt oranlı demlendi. Evet görece düz bir kahve ama asidite de alınıyor. Yanık, isli tat yok.
Özellikle kahve kulübü indirimindeki fiyatını da düşününce sabah kahvesi için çok güzel bir günlük çekirdek.

6 Nisan kavrumunu bugün açıp filtre kahve makinasında denedik. Orta-koyu kavrum, çekirdekler oldukça homojen görünüyor. Melitta Calibra #17 öğütüm ile 60 gr/1lt oranlı demlendi. Evet görece düz bir kahve ama asidite de alınıyor. Yanık, isli tat yok.
Özellikle kahve kulübü indirimindeki fiyatını da düşününce sabah kahvesi için çok güzel bir günlük çekirdek.
Öğütümü bir derece inceltip 66 gr/1125 ml oranı ile demlemede çikolata notaları ortaya çıktı.

Timemore ile 15 clicke düşünce her şey güzelleşti; biraz geç farkettik ama olsun. 😀

22 mart kavrumu, toplu alımdan kalma paketi deniyorum, zamanında denemiştim iyi bir şey çıkamaz gibi gelmişti, bırakmıştım bekliyordu. Şimdi 90 derece suyla tiamoda denedim içilcek bir sonuç çıktı, silik bir çikolata tadı geliyor

Geri