6 barla 12saniye 7.5 barla 34 saniye 6barla 4 saniye de bitiş şeklinde jx pronun 13. Kademesinde oguttum. Tatlılık yerinde , gövde orta düşük vaat ettiği kadar bir kahve verdi sanırım. Bugun de 6 barla 1 50 55 saniyede denerim, normalden fazla inceye gitmek istiyor ama kahveBu son denemede tutturdunuz galiba, ben bu görüntüye çok uzağım şu an, bir yudum alıp lavaboya gönderiyorum![]()
Bugün daha da incelterek deneyeceğim, çok teşekkürler, hiç olmadı Türk Kahvesiyle devam artık6 barla 12saniye 7.5 barla 34 saniye 6barla 4 saniye de bitiş şeklinde jx pronun 13. Kademesinde oguttum. Tatlılık yerinde , gövde orta düşük vaat ettiği kadar bir kahve verdi sanırım. Bugun de 6 barla 1 50 55 saniyede denerim, normalden fazla inceye gitmek istiyor ama kahve
Hocam @SütsüzKahve'nin tarifini denediniz mi? Nasil bir sonuç elde ettiniz? Bende merak ettim sonucu.Sitesine yazdıkları "günün her saatinde" içilebilecek bir kahve bence de. yoğun gövde ve çikolata notaları belirgin. Orkun Üstel'in 4x60 tarifiyle demlediğim kahveyi daha çok beğendim
g50 38 klik
15-240
92 93 derece nestle pure life
cafec traditional
2.35 bitiş
yarın da @SütsüzKahve nin tarifini deneyeceğim![]()
denedim dün evet, molent 44 clickle denedim su ortalama 88 90 arasıydı, fakat ben pek beğenemedim sonrasında düşük sıcaklıkla orta öğütümle yaptım ( 88-90 derece molent 37 click) bu sefer damak tadıma daha uyduğunu söyleyebilirim. demleme süresini de 2.30 civarında düşünmüştüm 2.35te bitti. @SütsüzKahve nin dediği gibi sıcaklık konusunda çok haklı ama orta öğütümle daha başarılı sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.Hocam @SütsüzKahve'nin tarifini denediniz mi? Nasil bir sonuç elde ettiniz? Bende merak ettim sonucu.
Tesekkurler.denedim dün evet, molent 44 clickle denedim su ortalama 88 90 arasıydı, fakat ben pek beğenemedim sonrasında düşük sıcaklıkla orta öğütümle yaptım ( 88-90 derece molent 37 click) bu sefer damak tadıma daha uyduğunu söyleyebilirim. demleme süresini de 2.30 civarında düşünmüştüm 2.35te bitti. @SütsüzKahve nin dediği gibi sıcaklık konusunda çok haklı ama orta öğütümle daha başarılı sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.
evet ben de ilk geldiğinde 33lere kadar indim bu sefer de 44e kadar çıktım dediğiniz gibi ben de bu kahveye 37 38i yakıştırdım, bence iyi sonuçlar veriyor.Tesekkurler.
Molentte 35 klik'e kadar indim ama en başarılı sonucu 38'de aldim. 37'yi de deneyeyim gelecek sefere.
Bunu da deneyeceğimBen bu kahveyi 2. Kere sipariş ettim neredeyse en beğendiğim kahve oldu bu alımda. 35clk g50 ile blooming üstüne tek döküş ile demlediğimde en güzel tadları aldım
Bugün bu kahveyi denedim FİYASKO! Bir de 500 gr almiştim gerçekten üzüldüm.Nerde çikolata nerde bu kahve.Kimse kusura bakmasın acı ve sulu.Bu kahvenin nitelikli olduğu da şupheli.Bu ayki alımda ilk defa bu çekirdeği deneyeyim dedim.
Üzerinde yanık noktalar olan çekirdekler her 20 gr'lık demlememde ort. 2gr idi. Defektif çekirdekleri de sayarsak oran can sıkıcı boyutta maalesef
Demlemede de acılık çok bariz hissediliyordu. Bir türlü güzel sonuç alamadım açıkçası.
Kavurma defektlerini yoğun çalışma saatlerine bağlıyorum ama şahsen bu çekirdeğe bir daha şans vereceğimi düşünmüyorum
Sık sık CD'den kahve alırım ama bu alımdaki deneyimim çok kötüydü
Başka zamanlarda elbette denerim sonuçta TR'nin en iyi kavurucularından ama toplu alımda tekrar denemeyeceğim.
Ekli dosyayı görüntüle 10636
Ama cd her zamanki gibi demleyeni suçlayacak. Malının arkasında durmak gibi bir huyu yok çünküBugün bu kahveyi denedim FİYASKO! Bir de 500 gr almiştim gerçekten üzüldüm.Nerde çikolata nerde bu kahve.Kimse kusura bakmasın acı ve sulu.Bu kahvenin nitelikli olduğu da şupheli.
Katılıyorum. Ne yaptıysam olmadı. Fincan her soğumaya başladığında zorla bitiriyorum maalesef. Artık suç damak tadımızda mı yoksa çekirdekte mi bilemiyorum.Bugün bu kahveyi denedim FİYASKO! Bir de 500 gr almiştim gerçekten üzüldüm.Nerde çikolata nerde bu kahve.Kimse kusura bakmasın acı ve sulu.Bu kahvenin nitelikli olduğu da şupheli.
Espresso da 20gr-60gr 30 sn civarı çok güzel dengeli asiditeli yoğun gövdeli bir fincan çıktı. Diğer demleme yöntemlerine bence yakışmıyor( v60, Türk kahvesi vs) . Baya geleneksel bir Espresso çıkıyor. Hem ben Espresso olarak beğendim hem de latte ve Americano içen ailem. 2 kg aldım. 1 kg filtre, 1 kg Espresso için ama şunu fark ettim ki ikiside aynı nerdeyse bence aynı kavurum aralarında hiç bir fark yok görüntü olarak. Cupping yaptığımda da hiç bir fark olmadığını anladım. Her ikisinide aynı kavuruyorlarsa ki öyle, ayrı ayrı satmaları bence çok yanlış.
Ama cd her zamanki gibi demleyeni suçlayacak. Malının arkasında durmak gibi bir huyu yok çünkü