• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffee Departmen / Peru - El Remanzo (Organik) \ Tadım ve Reçeteler

Coffee Department - Peru El Remanzo
Oran: 14 gr/200 ml
Su: 97 ° - Buzdağı Damacana (90 ppm)
Öğütme: Comandante 18 click
Yöntem: Aeropress, Tim Wendelboe Yöntemi

Bu kahveye bayıldım! Hiç beklemediğim kadar kompleks ve tatlı çıktı. Sıcak kokuda şekerli hindistan cevizi aldım, ardından hafif tarçın ama şekerli bir tarçın kokusu geldi. İlk yudum iste hiç beklemediğim gibiydi. Sıcakken çok şekerli bir ezme içiyor gibisiniz. Tam olarak tarif edemiyorum ama gerçekten tatlı :). Soğudukça önce malik asidite geliyor ardından sitrik asidite. Portakalı ılımaya başladıkça hissediyorsunuz, biraz daha soğuyunca kayısı da buna eşlik ediyor. Tüm bu asiditeye sonuna kadar bir tatlılık eşlik ediyor. Gerçekten içimi o kadar keyifli bir kahve oldu ki daha sonra kesin tekrar alacağım :).
el remanzo.jpeg

Toplam 3 kez demledim. @orkunustel beyin tarifini, kalın öğütüm ve narin döküş ile kalitayı ve son olarak kasuya metodunu kullandım. Kavrumu üzerinden 12 gün geçmiş. Bu yöntemler için vasat bir kahve olduğunu söyleyebilirim. 1 hafta daha bekleyeceğim.

Son düzenleme:
Ben Bu Kahveden çok memnun kaldım bir çok notayı bünyesinde barındıran oldukça Aromatik bir Peru kahvesi diyebilirim.

Reçete:

92 Derece Bozdoğan Madran Su
Oran 16 - 250
Döküş 50 Bloom 20 Saniyelik bir sallama 10 Saniye bekleme
110 Döküş 1.25 te 90 Döküş daha.

Bu çekirdekte statik/toz sorunu yaşayan var mı?
Fotoğraf CMD 22 klik. Temizliği yeni yapıldı.

Ekli dosyalar

• 7EAE2387-DB1E-4321-B919-4BC00A49830F.jpeg
    7EAE2387-DB1E-4321-B919-4BC00A49830F.jpeg
    86.1 KB · Görüntüleme: 82
Bu çekirdekte statik/toz sorunu yaşayan var mı?
Fotoğraf CMD 22 klik. Temizliği yeni yapıldı.
Statik her çekirdekle farklı seviyelerde de olsa olabiliyor diye biliyorum ama sizi çok rahatsız ediyorsa James Hoffmann’ın tavsiye ettiği gibi çay kaşığının arkasını çok az sudan geçirip kahveyi karıştırarak bunu minimuma indirebilirsiniz ya da sağına soluna hafifçe vurarak azaltabilirsiniz.

Bu kahveden rahatsız edici bir tat alıyorum. Buruk bi asidite diye tarif edeyim. Tam zamanında (kavrumundan 10-15 gün sonra) içiyorum aslında. Daha kalın öğütüp oranı yükseltince (en az 1:16) bahsettiğim tat azalıyor ama tamamen gitmiyor. French Press ile denemeyi bile düşünüyorum şu an.

Bu kahvedeki acılıktan kurtulamadım ben. Aslında çok oynamadım parametrelerle ama daha koyu kavrum bir kahvede acılık 0 iken bu kahvede benim sürekli acı tat almam kahvede kusur bulmama neden oluyor. Timemore 19 klikte öğütüyorum şu aralar kahveleri. Bu çekirdekte belki 1 klik yukarı çıkabilirim ancak o zaman da gövde çok düşüyor. Pek sevemedim.

Arkadaşlar bu çekirdekten 200 gram kadar var. İstanbul anadolu yakasında olan birine ücretsiz vereceğim. Detaylar için dm atabilirsiniz :)

Çekirdek hakkında çok olumlu yorum olmamasının sebebinin tatlarının oturmasının uzun sürmesi olduğunu tahmin ediyorum. İlk demlememden sonra direk rafa kaldırdım ve şimdi tekrar demliyorum, oldukça güzel ve aromatik bir bardak içtim. Balat’taki şubelerinde deneme fırsatım olmuştu orada tahminimce daha kalın bir öğütüm ile gelmişti ama ben evde tercihimi ince öğütümden yana kullandım :devilish: Bazı aromalarda kayıp var ve bunun su farkından olduğunu tahmin ediyorum, @metin bey bizi aydınlatır belki:coffee:

Yöntem:V60
Oran:15 gram kahve 242 mililitre su
Su;Nestle PurLife
Öğütme:Timemore 19 klik
Bitiş:2.55
Orkun Üstel tarifini uyguladım. Asidite alma yetimi kaybettim sanırım:( Tam kazandım derken el salladı gitti sanki:/ Tatilde yarı yarıya çeşme ve arıtma suyuyla özensiz demlediğim kahvelerde asidite alıyordum,buraya gelince alamamaya başladım. Kahvede odunumsu bir tat var,canlılık denilen olay yok. Tatlılığı zaten hiç alamadım bu güne kadar. Cupping ile acı biber tadı aldığım kahvenin V60'ta asidik çıkması ve biber tadının olmaması şaşırtmıştı,şimdi hepsini kaybettim. Sudan harhalde,aklıma başka bir şey gelmiyor. Soda katmayı düşünüyorum ama işe yarar mı?

Orkun Üstel tarifini uyguladım. Asidite alma yetimi kaybettim sanırım:( Tam kazandım derken el salladı gitti sanki:/ Tatilde yarı yarıya çeşme ve arıtma suyuyla özensiz demlediğim kahvelerde asidite alıyordum,buraya gelince alamamaya başladım. Kahvede odunumsu bir tat var,canlılık denilen olay yok. Tatlılığı zaten hiç alamadım bu güne kadar. Cupping ile acı biber tadı aldığım kahvenin V60'ta asidik çıkması ve biber tadının olmaması şaşırtmıştı,şimdi hepsini kaybettim. Sudan harhalde,aklıma başka bir şey gelmiyor. Soda katmayı düşünüyorum ama işe yarar mı?
Kullandığınız su zaten asiditeyi zayıflatacaktır. Bu kadar sert bir su kullanmayın, Abant, Pınar Madran, Buzdağı gibi daha yumuşak bir su tavsiye edebilirim.

Bunun yanında suya soda eklemek forumda çokça konuşulmasına rağmen pek tavsiye etmem. Bunun iki sebebi var, birincisi nerdeyse bütün markaların bikarbonat değeri diğer minerallerin en az iki katı. İkinci olarak sodada bulunan diğer minerallerin kahveye etkisi hakkında bir bilgi ben bilmiyorum. Zaten sert bir suya soda eklemeyi hiç tavsiye etmem.

Kullandığınız su zaten asiditeyi zayıflatacaktır. Bu kadar sert bir su kullanmayın, Abant, Pınar Madran, Buzdağı gibi daha yumuşak bir su tavsiye edebilirim.

Bunun yanında suya soda eklemek forumda çokça konuşulmasına rağmen pek tavsiye etmem. Bunun iki sebebi var, birincisi nerdeyse bütün markaların bikarbonat değeri diğer minerallerin en az iki katı. İkinci olarak sodada bulunan diğer minerallerin kahveye etkisi hakkında bir bilgi ben bilmiyorum. Zaten sert bir suya soda eklemeyi hiç tavsiye etmem.
Nestle'nin sert olduğunu bilmiyordum. Çoğu kişi Erikli ve Nestle önerdiği için almıştım. 50/50 şebeke ve arıtma suyundan da mı sert? Ve sertlik dediğiniz kavram asiditeyi neden zayıflatıyor?

Nestle'nin sert olduğunu bilmiyordum. Çoğu kişi Erikli ve Nestle önerdiği için almıştım. 50/50 şebeke ve arıtma suyundan da mı sert? Ve sertlik dediğiniz kavram asiditeyi neden zayıflatıyor?
Hocam şebeke suyunuzu, arıtma suyunuzu bilemem ama gidin dediğim gibi daha yumuşak bir su kullanın. Sert suların asiditeyi zayıflatmasının sebebi karbonat sertliklerinin yüksek olması. Bu konuda burada veya @Kahveciningalaksirehberi tarafından yazılmış bu yazıdan gerekli bilgileri bulabilirsiniz.

Reçeteyi denediğiniz için teşekkür ederim. :) Reçete konusunda ufak bir detaya dikkat çekmek isterim, William's Roastery'nin kavurduğu profilde iyi çıkacak tarif yazdığım için tam iyi bir performans vermemiş de olabilir Coffee Department kavurmasında bu reçete. Kavurma makinesi ve profil farklılığıyla ciddi farklılıklar doğabiliyor aynı reçete denendiği zaman. @elbatin

Reçeteyi denediğiniz için teşekkür ederim. :) Reçete konusunda ufak bir detaya dikkat çekmek isterim, William's Roastery'nin kavurduğu profilde iyi çıkacak tarif yazdığım için tam iyi bir performans vermemiş de olabilir Coffee Department kavurmasında bu reçete. Kavurma makinesi ve profil farklılığıyla ciddi farklılıklar doğabiliyor aynı reçete denendiği zaman. @elbatin
Daha önce memnun olduğum bir kahveden böyle performans düşüşü yaşamak ilginç. Memnun kaldığım reçeteyi de hatırlayamıyorum:)

Geri