Sevgili forumdaşlar...
Bu başlığın altında veda etmek de manidar olacak... Galiba 3 yıldır, neredeyse başından beri bu forumdayım... Pandemi sürecinin en zor günlerini burada geçirdim, çok şey öğrendim, güzel bir kaç insan tanıdım, maalesef o elim hastalık yüzünden dostlar da kaybettim... Bu süreçte bu başlık dahil bir çok başlık açtım, bilmeden bu başlıktaki kavurucudan bu ülkede ilk direk alım yapan kişi oldum. Doğrusu güzel de bir ilişki geliştirdik, bu ilişki iki yıl önce burası adına ilk meyvesini de verdi, beğenilsin beğenilmesin, o dönemde yurt dışından ilk toplu alımımızı da bu işletmeden yaptık. Ancak kendi adıma daha önemlisi, iki buçuk yıldır hemen hemen her ay yine buradan kişisel olarak ortalama bir ile bir buçuk kilo alım yaptım... Daha keyiflisi bu alımların çoğunu bir grup arkadaşla birlikte yaptık. Bu zaman zarfında kabaca bir hesapla sırf kendi kişisel alımım yaklaşık 45-50kglara varıyor... Bütün bu süreçte bu alımlarda Ivica ile sorun denilebilecek hiç bir şey yaşamadığım gibi aksine ondan kahveye dair çok şey öğrendim, ancak daha önemlisi gayet keyfli bir dostluk ilişkisi geliştirdim. Bakın tam 2,5 yıldır diyorum, her ay diyorum, basit bir şeyden bahsetmiyorum. Son dönemde şu an üzerinde fırtına koparılan bu alımda da, kendim bu alıma katılmayacağım halde geliştirdiğim bu kişisel ilişkimi ortaya koyarak sürece yardımcı olmaya çalıştım. Aslında böyle şeyler kendi adıma risk çünkü memnuniyet oluşmadığı durumlarda ilişkiniz de bundan etkilenebiliyor, oysa ben zaten her ay kişisel alımımı yapıyorum, forum toplu alım yapsa ne yapmasa ne... Ancak buralarda her zaman olan bir şey oldu, yine ortalık karıştı, kaostan beslenen insanlar devreye girdi, hiç muhatabı olmadığım saçma sapan, insanın tüm iyi niyetini, enerjini alıp götüren bir kara komedinin içinse buldum kendimi... Ancak hiç bir şekilde ne bir tartışmaya gireceğim, ne de içine çekilmeye çalışıldığım duruma dair birilerini suçlayacağım, bir suçlu varsa o da benim... Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim, diğer forumun alımı ile ilgili hiç bir şekilde sürece dahil olmadım, o konuda kişisel olarak söyleyebileceğim hiç bir şey yok, o konu tamamen muhataplarını ilgilendiriyor... Söylemem gereken tek şey, gelinen noktaya çok üzüldüm ve dün, neredeyse tüm günümü hiç içinde olmadığım bir sürecin tatsız sonucu olan o talihsiz yazıları yine kişisel ilişkimi kullanarak kaldırtmaya çalışmak için harcadım... Bundan sonrası artık beni hiç ilgilendirmiyor...
Ancak bu olay benim için son damla oldu... Bu forum dahil tüm ilgili platformlar benim için artık bitmiştir. Zaten bugüne dek işin sadece hobi veya keyif tarafında olmuş ve öyle de kalacak olan biri olarak, hiç bir ticari, moda tabiri ile 'influencer'lık, 'marka elçiliği', 'kahve guruluğu', 'ekipman deneyen bilirkişisi' vs vs gibi beklentilerim olmadı, kazandığımı düşündüğüm bir kaç dostluğun tatmin duygusu bana fazlasıyla yetti, yetiyor, benim için bundan ötesi yok...
Kalın sağlıcakla...