• Aralık Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Aralık ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Coffee Nutz olarak seçildi. Bu konudan Aralık ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffea Circulor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

mimds

Guest
Bu ay ilk kez alım yaptığım nordik kavuruculardan ilki, Coffea Circulor.

Oldukça ilginç bir hikayeleri var, haklarında https://coffeacirculor.com/ adlı kendi sitelerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Marka olarak yeniler ancak nitelikli kahve kulvarındaki geçmişleri 2010'a kadar gidiyor.

Adlarına ilk kez https://ohsweetcoffee.blog/2017/10/27/best-scandinavian-roasters/ adlı sayfada rastladım ve sitelerini inceledim. Yakın aylarda kaffe box'ta yer aldıklarını da görünce güvendiğim bir kaç kişiye kahveleriyle ilgili düşüncelerini sordum. Geri dönüşler çok pozitif olunca da denemeye karar verdim.

Sitelerinde göreceğiniz üzere zengin bir çekirdek çeşitliliği var. Bir kere çiftliklerden direk alım yapıyorlar ki ben bu konuyu oldukça önemser hale geldim. Dört paket ve yukarısına kargo ücreti almıyorlar ve elime çabuk ulaşsın diye UPS ile yollamışlar... UPS konusunu bir kenara koyarak devam edersek, özellikle de tadım notları açısından daha önce hiç bir kavurucuda Circulor kadar ayrıntılı kahve künyelerine rastlamadığımı söylemem lazım, tercih nedenlerimden biri de bu oldu. İki ortaktan biri olan Ivica Cvetanovski kargonun yola çıkışının hemen ardından email yolu ile diyalog kurdu, ve hiç sormadığım halde kendileri, kahveleri, demleme için tavsiye ettikleri su değerleri ve demleme metotları gibi konularda ayrıntılı bilgiler verdi. Bu anlamda iletişimlerini çok iyi buldum doğrusu! Ayrıca sağ olsunlar hiç talep etmediğim halde başka bazı kahvelerinden ve cascaralarından da numuneler yollamışlar...

Kahvelerine gelince... Şu ana dek aldığım 4 kahvenin ikisini ve numunelerden sadece birini denedim, hepsi de Etiyopya kahveleri, Ch'ire Ameli, Jigesa Weysi, ki benden hemen sonra bitti, ve alımımdan hemen sonra online satışa giren Maraki... Doğrusunu söylemek gerekirse yanlarında puanları da yazıyor ve başta acaba mı demiştim ama hayır, bence hepsi hakikaten o puanların kahveleri! Tattıklarım natürel olmalarına rağmen tadım notaları gayet net, doğrusu bu kadar üst düzey çekirdek kalitesi beklemiyordum! Nordik kavurum sevenler için çok iyi bir seçenek olduklarını düşünüyorum... Tavsiye eder miyim... merak ve imkanı olanlara, kesinlikle tavsiye ederim!

Üstadım afiyet olsun. Ne öğreniyoruz? Kahve asla sadece kahve değildir. Yönümüzü buralara çevirdikçe nitelikli kahvenin nitelikli insanlarıyla da buluşuyoruz. Sizin hep üzerinde durduğunuz gibi çiftlik gezmek, sudan anlamak, kahvesini satın alıp içeni a’dan z’ye bilgilendirerek değerli kılmak öyle mühim ki. Parayla ölçülemeyecek şeyler, paramızla yalnızca kahve satın almadığımızı gösteren katma değerler.

Üstadım afiyet olsun. Ne öğreniyoruz? Kahve asla sadece kahve değildir. Yönümüzü buralara çevirdikçe nitelikli kahvenin nitelikli insanlarıyla da buluşuyoruz. Sizin hep üzerinde durduğunuz gibi çiftlik gezmek, sudan anlamak, kahvesini satın alıp içeni a’dan z’ye bilgilendirerek değerli kılmak öyle mühim ki. Parayla ölçülemeyecek şeyler, paramızla yalnızca kahve satın almadığımızı gösteren katma değerler.
Teşekkür ederim sevgili Murat, evet tamamen aynı görüşteyim, kahve sadece kahve değildir... özellikle de nitelikli kahve denen şey, fincana yansıyan kalitenin yanında bize, alın terini, toprağı, iklimleri, emeği, sürdürülebilirliği, çevreci yaklaşımları, etik ticareti, kavurucu maharetini, ilkeleri yeniden fark etmemizi sağlıyor ve bunlarla birlikte koskoca bir dünyanın, bir kültürün kapılarını aralıyor, dünyayı ve yaşamı daha farklı algılamamızı sağlayan bir pencereye dönüşüyor...

kahve temelinde emek olan diger meyve-sebzelerden farkli degil benim icin ve hatta artik gunumzde hayet de fiyati acisindan sui-istimal edilen bir seviyeye geldiginden giderek tepki koymama sebep olan bir urun.

ccccc.jpg
Bugün mutluyum çünkü ilk yurtdışı alımımı gerçekleştirdim. Öncelikle tavsiyeleriyle ağabeyliği ile sayın @mimds denizhan abiye teşekkür ederim 👋 Siparişten kargolama esnasına kadar her anda yardımcı oluyorlar (kahvenizin kavrulacağı günü ve kargolanacağı zamanı ). Kargolamayı hangi firmayla istediğinizi seçeneklerle bildiriyorlar Kargoyu Postnord ile gönderdiler ve 21.07 tarihi ile siparişimden tam 1 hafta sonra teslim aldım.Siparişim 4 x250 gr olmasına rağmen yanına hediye olarak ETHIOPIA Gesha Oma Kola Natural (100 gr =16 Euro SCA SCORE 92.00) çekirdeğinden göndermişler :)Kahve paketleri gerçekten muazzam herhangi bir deformasyona rastlamadım.4 paket üstü ücretsiz takipli kargo ile gönderiyorlar ve vergi olarak 60 Euro kahveye 33 tl ödeme yaptım.İletişimleri gayet güzel ve samimiler kahveye verdikleri değeri hissettiriyorlar 👍:)

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 3451
Bugün mutluyum çünkü ilk yurtdışı alımımı gerçekleştirdim. Öncelikle tavsiyeleriyle ağabeyliği ile sayın @mimds denizhan abiye teşekkür ederim 👋 Siparişten kargolama esnasına kadar her anda yardımcı oluyorlar (kahvenizin kavrulacağı günü ve kargolanacağı zamanı ). Kargolamayı hangi firmayla istediğinizi seçeneklerle bildiriyorlar Kargoyu Postnord ile gönderdiler ve 21.07 tarihi ile siparişimden tam 1 hafta sonra teslim aldım.Siparişim 4 x250 gr olmasına rağmen yanına hediye olarak ETHIOPIA Gesha Oma Kola Natural (100 gr =16 Euro SCA SCORE 92.00) çekirdeğinden göndermişler :)Kahve paketleri gerçekten muazzam herhangi bir deformasyona rastlamadım.4 paket üstü ücretsiz takipli kargo ile gönderiyorlar ve vergi olarak 60 Euro kahveye 33 tl ödeme yaptım.İletişimleri gayet güzel ve samimiler kahveye verdikleri değeri hissettiriyorlar 👍:)
İzninle görseli IG de paylaşabilir miyim?

Ekli dosyayı görüntüle 3451
Afiyetle, zevkle tuket :)) ben de kahvelerinden ve iletisimlerinden cok memnun! Ivica'yi biraz arastirirsan gecmiste kimlerle neler yaptıklarını gorebilirsin, ona rağmen adam cok mutavazi ve idealist, 40 yıllık ahbapmisiz gibi de yakın :))

F9CAED32-3A14-4CA8-86C6-9F474099638F.jpeg
Dün gelen kahveleri bekletmeden denemek istedim.
İlk kahvemiz Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75

Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia konijo natural Sca Score 91.75
Oran: 18gr/270ml
Su: 94° Uludağ Premium
Öğütme: Baratza Encore 20.kademe
Ekipman : Hario İmmersion switch dripper
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:35'e kadar tek döküş ,3.00 da switch açılıp kahvenin süzülmesini bekleme.
Bitiş: 3:30

ProducerSmallholders
CountryEthiopia
RegionGedeo, Gedeb
Altitude2,000-2,100 masl
VarietalJARC '79
ProcessNatural
Lot size60kg
Trade14.20 USD/kg

AromaLychee, Strawberry (lychee meyvesi ve çilek)
Flavor(Lezzet)Apricot, Jasmine, Raspberry (Kayısı, Yasemin, Ahududu )
Aftertaste (ağızda kalan tat)Nectarine, White grape, Long ( Nektarin, Beyaz üzüm)
Acidity(Asidite)Raspberry, Malic, Light-Mid (ahududu,malik asit)
Body(Gövde)Silky, Elegant, Light (İpeksi, Zarif, Hafif)
Balance(Denge)Synergetic

Öncelikle bu kadar detaylı bir kahve künyesi pek rastlanır türden değil tebrik etmek lazım :)Coffea Circulor sahibi İvica bey yaptığı işin hakkını veriyor .Kendi kahvesi için ideal suyun içinde hangi minerallerin ne kadar miktarda olmasının gerektiğini tek tek yazıcak kadar çok seviyor müşterisini :)kahveye gelicek olursak tek kelimeyle muazzam:)Paketi açar açmaz çilek kokusu etrafa yayılıyor öyle yoğun ki..demledikten sonra sıcakken ilk vuran tad kayısı ve çilek soğumaya başladıkça ahududu tadı tamamen ele geçiyor kahveyi bitişi çok naif ve tatlı ne desem az kalır bu kahveye ben çok beğendim daha ilk demlememde bu kadar net birebir aromaları aldığım bir kahve hatırlamıyorum.İnsan bardaktaki kahve bitince üzülür mü evet ben üzüldüm :)herkesin tatmasını öneririm hiç pişman olunmayacak bir kahve 👍

masitika.jpg

Bugünkü kahvemiz Ethiopia Masitika natural Sca Score 90.50

Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia Masitika natural
Oran: 18gr/270ml
Su: 96° Uludağ Premium(yoğun bir çekirdek çözmesi zor)
Öğütme: Baratza Encore 18.kademe
Ekipman : Hario İmmersion switch dripper
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:35'e kadar tek döküş ,3.00 da switch açılıp kahvenin süzülmesini bekleme.
Bitiş: 3:30

Producer800 Smallholders
CountryEthiopia
RegionYirgacheffe, Aricha
Altitude1,950-2,150 masl
VarietalHeirloom, Kurume
ProcessNatural
Lot size200kg
Trade11.50 USD/kg

AromaApricot, Passiflora edulis
FlavorHoneydew, Strawberry, Vanilla
AftertasteCola, Peach, Mid
AcidityOrange, Juicy, Light-Mid
BodyTea-like, Light
BalanceUniform

İlk olarak göze çarpan öğütürken gelen kayısı kokusu oldu demlemesi zor bir çekirdek .Su sıcaklığını 96-98 arası olması gerektiğini 1-2 demleme sonra hem deneyerek hemde @mimds denizhan abinin tavsiyeleri ile öğrenmiş oldum :) çözmesi zor çünkü yoğun bir çekirdek küçük hataları affetmiyor birde tadım notlarında yazan cola tadını bariz bir şekilde almak beni oldukça şaşırttı .Farklı bir deneyim :)

kenya githiga pb.jpg

Bugünkü kahvemiz KENYA GİTHİGA PB Sca Score 90.25

Kahve: Coffea Circulor - Kenya Githiga Pb
Oran: 20gr/300ml
Ekipman : Güral kalita 185
Reçete: 45 sn 60 gr Blooming + 120 ml x 2 döküş
Bitiş: 2.45

ÜreticiKanyenyaini FCS
ülkeKenya
bölgeMuranga İlçesi
rakım1.820 masl
varietalSL28, Ruiru 11
süreçyıkanmış
Lot büyüklüğü120kg
Ticaret10,56 USD / kg

aromaSiyah frenk üzümü, Tereyağı, Kiraz
LezzetSiyah frenk üzümü, Ravent, Tatlı limon
ağızda kalan tatMor erik, Orta
asiditeLimon, Sulu, Düşük-Orta
VücutPürüzsüz, Orta-Yüksek
Dengeüniforma

kahve içerken limonata tadı almak istiyorsanız 1.öncelik bu kahve olmalı :)
İlk yudumda tatlı bir limon asiditesi çarpıyor devamında üzüm tadı alttan alttan gelmeye başlıyor klasik kenyalara hiç benzemiyor bitince ağızda yoğun erik ve limon tadı kalıyor.ben çok beğendim kenyayı birde böyle denemek lazım şaşıracaksınız :)

maraki.jpg
Bugünkü kahvemiz Ethiopia Maraki natural Sca Score 91.50

Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia Maraki natural
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:35'e kadar tek döküş , 2.40da bitiş

Bu kahve konijodan sonra favori kahvem oldu. Daha öğütürken vanilya ve menekşe kokuları etrafı sarmasından belliydi iyi bir kahve olduğu :)
İçerken ilk başta çilek ve vanilya tatları hakimdi bitişe doğru şeftali aromalarını yeterince aldım. asiditesi yüksek içimi çok hoş bir kahve kesinlikle bu kavurucunun maraki ve konijosunu denemelisiniz :)

ÜreticiSmallholders
ülkeEtiyopya
bölgeSNNPR, Sidama
rakım2.000-2.400 masl
varietalhatıra
süreçDoğal
Lot büyüklüğü300kg
Ticaret11.25 USD / kg

aromaKamelya sinensis, Menekşe
LezzetÇarkıfelek meyvesi, Vanilya, Beyaz çilek
ağızda kalan tatOolong çayı, Beyaz şeftali, Orta
asiditeAhududu, Kırmızı elma, Malic, Hafif-Orta
VücutKremsi, Orta
Dengeüniforma

Ekli dosyayı görüntüle 3586
Bugünkü kahvemiz Ethiopia Maraki natural Sca Score 91.50

Kahve: Coffea Circulor -Ethiopia Maraki natural
Reçete: 45 sn 50gr Blooming + 1:35'e kadar tek döküş , 2.40da bitiş

Bu kahve konijodan sonra favori kahvem oldu. Daha öğütürken vanilya ve menekşe kokuları etrafı sarmasından belliydi iyi bir kahve olduğu :)
İçerken ilk başta çilek ve vanilya tatları hakimdi bitişe doğru şeftali aromalarını yeterince aldım. asiditesi yüksek içimi çok hoş bir kahve kesinlikle bu kavurucunun maraki ve konijosunu denemelisiniz :)

ÜreticiSmallholders
ülkeEtiyopya
bölgeSNNPR, Sidama
rakım2.000-2.400 masl
varietalhatıra
süreçDoğal
Lot büyüklüğü300kg
Ticaret11.25 USD / kg

aromaKamelya sinensis, Menekşe
LezzetÇarkıfelek meyvesi, Vanilya, Beyaz çilek
ağızda kalan tatOolong çayı, Beyaz şeftali, Orta
asiditeAhududu, Kırmızı elma, Malic, Hafif-Orta
VücutKremsi, Orta
Dengeüniforma
Cok keyfli, leziz ve aromatik bir kahve, Ivica alım dışında tadayım diye 100gr. hediye olarak yollamıştı sag olsun...

Geri