• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Coffea Circulor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mimds
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Espriyle yazılmış bir mesajdı, farklı anlamlar aramaya gerek yok diye düşünüyorum.
Ben iki forumu da takip ediyorum, rakip olarak görmedim hiç.
Diğer taraftan sizin Ivıca ile samimiyetinizi biliyorum, sayenizde ortak alım da yapmıştık hatta.
Ben doğrudan size yazmadım, böyle bir düşünce başkalarının aklına gelebilir diye yazdım, siz vesile oldunuz, yanlış anlamayın lütfen

Ben doğrudan size yazmadım, böyle bir düşünce başkalarının aklına gelebilir diye yazdım, siz vesile oldunuz, yanlış anlamayın lütfen
Hiç belli olmaz ivicanın işleri(:
Kahveler'e başka bir bundle hazırlar, kulübe başka olur. Bu vesileyle bizde ya seçeriz ya da yetişebilirsek, gücümüz yeterse ikisi birden nasip olur.

Tabi iki farklı bundle Ivicanın iş gücüne bakarsak zorlayıcı olacaktır, uzak bir ihtimal ancak dediğiniz gibi Ivica bu hiç belli olmaz.

İki tarafta da aktif yazmak istiyorum, herhangi bir taraf belirlemek zaten konu kahve olunca anlamsız oluyor, ortak payda belli. Kahve içip sohbet etmeye geliyoruz. Eğer bir rekabet varsa da bu zaten son tüketiciye fayda sağlar. O yüzden tam rekabet piyasası candır, son içiciye zarar vermez(:

Biride gelip bu rekabeti bir soğuk savaş gibi adlandırıyorsa, düşünüyorsa bu zaten onun ayıbıdır.

Ben forumlara yazmaya başlayalı bir yıl bile olmadı, o yüzden beni de yanlış anlayabilirsiniz, tipe bak bilmiş bilmiş konuşuyor diyebilirsiniz, bu sebeple not bırakmak zorunda hissettim. 2 forumda gönüllü olarak indirim kampanyaları düzenliyorsa ve bunun için mesai harcıyorsa bizim payımıza düşen, forum ayrımı gözetmeden teşekkür etmek olur.

Tekrar konuya dönersem bundle hakkında merak ettiklerim var. Ivica anladığım kadarıyla bütün çekirdeklere çok fazla kar marjı koymuyor ve kar marjı yüksek olan çekirdekleri var. Geçen yarışmada 6. olan GATTA mesela. Bu bağlamda ivica bundle'ı kendisi mi ayarlayacak yoksa önerdiğiniz, istediğiniz çekirdekler var mı?
Misal sizden de bi Anthem - Agatsby - naturel/ yıkanmış Kenya listeye girecek mi, hazırlanan bundle'a komple F/P mantığıyla mı oluyor yoksa araya o biçim çekirdek ekleme planınız var mı

Tekrar konuya dönersem bundle hakkında merak ettiklerim var. Ivica anladığım kadarıyla bütün çekirdeklere çok fazla kar marjı koymuyor ve kar marjı yüksek olan çekirdekleri var. Geçen yarışmada 6. olan GATTA mesela. Bu bağlamda ivica bundle'ı kendisi mi ayarlayacak yoksa önerdiğiniz, istediğiniz çekirdekler var mı?
Misal sizden de bi Anthem - Agatsby - naturel/ yıkanmış Kenya listeye girecek mi, hazırlanan bundle'a komple F/P mantığıyla mı oluyor yoksa araya o biçim çekirdek ekleme planınız var mı
kahvelernet ile ilgili meseleyi fırsatım olursa detaylı bir şekilde yazacağım inşallah, süreci anlatmaya çalışacağım, kimsenin aklında bir soru işareti kalmaması adına tabi, ayrıca tabii ki rekabet söz konusu değil, iki taraf da kar amacı gütmeyen gönüllü topluluklar. birbirini dışlamak gibi bir şey söz konusu bile değil.

Bundle hakkında merak edilenlere gelince; en başından itibaren, kendi içtiğim, çok sevdiğim ve tavsiye ettiğim kahveleri içeren bir teklif sundum Ivica'ya, tabii @mimds ve @NoDRaC a da danışarak, makul karşıladı Ivica. Belki ufak bir ekleme yapacak.

Agatsby ve Gatta olmaz maalesef. Bu iki kahvenin hacmi az. Diğerlerini ise her şey netleştikten sonra açıklamak en iyisi.

@msacid ahanda meraklandırdın bizi hocam. bekliyoruz.

Uygun fiyatlı bir Yemen kahvesi eklenmiş....Tadım notlarında pamuk şekeride var.😋

1-2 aydır Buzdağı ve Peak Water ile demlemeler yapıyorum, nitekim Circulor kahvelerini de bu iki su ile demledim. Peak ile 4.0 ile 4.2 arasında gidip geliyorum, buna göre 50-100 ppm arasında gidip geliyor değer. Buzdağı ise birkaç aydır 100 ppm civarlarında seyrediyor (en azından benim aldığım 5 litrelikler o şekilde). Her zaman söylendiği gibi ppm tek başına bir şey ifade etmese de bir referans noktası olarak iyi bir değer sunuyor. Ivica daha düşük ppm değerine sahip sular öneriyor. Bu bilgiler ışığında yaptığım demlemelerin çoğunda Buzdağı ile daha canlı fincanlar elde ettiğimi söyleyebilirim. Bu tabii ki her kahve için geçerli olmayabilir ama misal bugün yıkanmış La Siria'nın son demlemesini Buzdağı ile yaptım. Gerçekten çok iyi sonuç verdi. Başta hurma tadı çok belli ve tatlılık ön plandaydı. Soğudukça asidite yükseldi ve çiçeksi tatlar arttı. Tadım notalarında yazmıyor ama hanımeli kesinlikle aldığım tatlardan bir tanesiydi. Peak ile yine güzel olsa da bence bu kadar transparan değildi kahve, tatlar biraz daha silikti. Aynısını Halo için de söyleyebilirim. Halo bildiğin limonlu ice tea ve Buzdağı ile yine biraz daha canlı. Caturra NASDX (bu da sanki içine karamel şurubu katılmış gibi bir kahve) ve Ruby Batian Natural'den de tatmin edici sonuçlar çıkardım şimdiye kadar. Yuyi Typica'yı çok çözemedim açıkçası (kelimenin tam anlamıyla). 1.40 TDS değerlerinde 18 civarlarında bir extraction yield elde ettim. Aroma ve tat hissediliyor ama tatlılık veya asidite çok yok. Sitesindeki değeri yanlış hesaplamadıysam Ivica 22 civarı bir EY öneriyor. Farklı parametreler denemek lazım sanırım. Dilini en çözemediğim kahveyse ironik bir şekilde Anthem oldu sanırım. 3 demleme yapmış olmalıyım şimdiye kadar. Hep tatlı ama yuvarlak fincanlar çıktı, pek bir karakteristik ayırt edemiyorum bu kahve özelinde. Buna bakacağız artık. Şimdiye kadarki tecrübelerim aşağı yukarı böyleydi.

Euro da fena fırladı mübarek, potansiyel bir indirim için her geçen gün kardan zarar ediyoruz.
Bende öyle düşündüğüm için alım yaptım, eğer uygun olursa yine alıma katılırım

Son düzenleme:
Daha önce siparişi cuma kargoya verilmiş olan varmı benim bildiğim ivaca cumartesi kavurup pazar yolluyor benim dün gece verdiğim sipariş bügün kargoya verilmiş gözüküyor postnordla umarım yeni kavrumdur 😅 gerçi takıp kodunu girmeme rağmen sistemde kargo gözükmüyor şu an

Geçen hafta pazar sipariş verim salı günü kargo takipte görünmeye başladı. Daha önceden cuma günü kargoya vermişliğide oldu. Zaten 1 hafta 10 gün degas için beklediğimden önceden kavurması sorun değil iyi bile bile oluyor....

Daha önce siparişi cuma kargoya verilmiş olan varmı benim bildiğim ivaca cumartesi kavurup pazar yolluyor benim dün gece verdiğim sipariş bügün kargoya verilmiş gözüküyor postnordla umarım yeni kavrumdur 😅 gerçi takıp kodunu girmeme rağmen sistemde kargo gözükmüyor şu an
Evet c.tesi kavuruyor benimde bildiğim. Zaten dün gece sipariş verip bugün kargo çıktıysa en kötü bir önceki c.tesinin kavrumudur. Circulor için 20+ gün de-gass makul olduğu için 1 hafta fazladan beklememiş olursun.
Bizde 2 gün önce sipariş verdik. C.tesi yeni kavurmak zorunda kalacağı kadar geniş bi seçkiydi. Bizimkini p.tes kargoya verir muhtemelen.

Ivıca'da önceden kavrum olmaz, sipariş üzerine kavuruyor

Evet c.tesi kavuruyor benimde bildiğim. Zaten dün gece sipariş verip bugün kargo çıktıysa en kötü bir önceki c.tesinin kavrumudur. Circulor için 20+ gün de-gass makul olduğu için 1 hafta fazladan beklememiş olursun.
Bizde 2 gün önce sipariş verdik. C.tesi yeni kavurmak zorunda kalacağı kadar geniş bi seçkiydi. Bizimkini p.tes kargoya verir muhtemelen.
Hangi kahvelerden aldınız hocam, sonraki alımlar için fikir verir 😃

Geri