Cabur
Barista
- Konum
- Gelibolu
- İsim
- Cansu
Daha fazla
- İsim
- Cansu
- Espresso Makinesi
- ---
- Değirmen
- Comandante
- Ekipmanlar
- Mokapot, Hario V60, French Press, Güral Kalita
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Çanakkale
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Gelibolu
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Keşan
Ben bu işlemlerin hepsini yaptım. Harcadığım vakit ve yakıt düşünüldüğünde uğraşmamak daha mantıklı. Ama inat edip uğraştım. Henüz iade almadım ama işlemleri tamamladım. Türkçe meali şu şekilde;Böyle bir yazı geldi eve. Kabul etmişler fazla para aldıklarını ama geri almak için uğraşmasanız daha iyi demişler resmen. Bu yoldan geçen ve yapmam gerekenleri Türkçe'ye çevirebilecek biri var mı :/
Ekli dosyayı görüntüle 7018
1. Önce en yakın gümrük idaresine gideceksiniz. Ben Ankarada A city karşısındaki gümrük idaresine gittim.
2. "şahsi beyan yetkisi" almak için dilekçe yazıyorsunuz. Kimlik fotokopinizi ekliyorsunuz. Müdür yardımcısına imzalatıyorsunuz. Evrak memuru ara numarası veriyor. Gümrük memuruna ara numaralı kimlik fotokopisi ekli evrağı veriyorsunuz. Size kullanıcı adı ve şifre veriyor.
3. Ticaret.gov.tr sitesinde e işlemler menüsünde geri verme linki var. Buraya kullanıcı adı ve şifre ile giriyorsunuz. Açılan sayfadan başvuru yap diyorsunuz. Bilgileri doldurup, ek 9 ve ek 78i ekliyorsunuz. (Bunların içeriğinde kavrulmuş kahvenin gtip numarasına kadar isteniyor. İnternetten buldum bende)
4. Sonra başvurunuzu onaylayın linki çıkıyor. Onaylıyorsunuz. Sorun varsa mail ile uyarıda bulunuyorlar. Yoksa zaten ibanınıza paranız gönderilir.
Allah kolaylık versin. Bir daha bizi böyle sınamasın inşallah
