• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Soldaki eski versiyon diye biliyorum. Kapak ve kulp şekli farklı. Kullanımda bir fark olacağını düşünmüyorum.
Teşekkür ediyorum. Geri göndermeyi düşündüm ama o da zaman. Kullandım artık.

Clever ı nerden almalıyım? Orjinali hangisidir? Eskisi yenisi çakması birsürü ürün var gibi gözüküyor. Bilen biri derdime derman olursa çok mutlu olurum

Ben de bir Clever sahibi olsam mı acaba diye düşünmüyor değilim. Arada insanın fazla kasmadan kahve demleyesi geliyor.
Hocam valla üşendiginiz anlarda, kahvenin aklınıza düşmesi ile yudumlama eylemine geçmeniz toplam 4 dakika, tabii ki sıcak su hazırda varsa, yoksa onun süresini de ekleseniz Max 6 dakika

Hocam valla üşendiginiz anlarda, kahvenin aklınıza düşmesi ile yudumlama eylemine geçmeniz toplam 4 dakika, tabii ki sıcak su hazırda varsa, yoksa onun süresini de ekleseniz Max 6 dakika
ben sabah işe giderken eşime ve kendime clever ile demleyip termosa koyuyorum. Çok pratik. Ama filtre bence mutlaca abaca trepazoid kullanın. Çok fark ettiriyor.

Ben de filtre
ben sabah işe giderken eşime ve kendime clever ile demleyip termosa koyuyorum. Çok pratik. Ama filtre bence mutlaca abaca trepazoid kullanın. Çok fark ettiriyor.

Farkı ben de merak ediyorum. Günün sonunda kahvenin yüzde 90 imersyon olarak demlendiğini tahmin ediyordum.

Elimde uğraştırmaya değmeyen kahve olunca (kalitesiz veya koyu), veya diğer metotlarla düzgün sonuç alamayınca, veya 1 kişilik yerine 2-3 kişilik demleme yapmak gerekirse (2-3 kişilik demleme reçetem yok çünkü) ben de Clever'ı kullanıyorum.

Ben de filtre

Farkı ben de merak ediyorum. Günün sonunda kahvenin yüzde 90 imersyon olarak demlendiğini tahmin ediyordum.

Elimde uğraştırmaya değmeyen kahve olunca (kalitesiz veya koyu), veya diğer metotlarla düzgün sonuç alamayınca, veya 1 kişilik yerine 2-3 kişilik demleme yapmak gerekirse (2-3 kişilik demleme reçetem yok çünkü) ben de Clever'ı kullanıyorum.
Ben biraz iyi kahveler için sonuç baya farklı demek istedim. Onu belirtmemişim. Mesela Null Kenya Njogu. Her tadım notasını çok net alıyorum. Termosa koyuyorum (Zojiruji içi kaplamalı olan). Mesela null Uraga. Melittanın filtresi ve abaca trepazoid arasında bende bu kahvelerde ciddi farklar oluştu.

Ben biraz iyi kahveler için sonuç baya farklı demek istedim. Onu belirtmemişim. Mesela Null Kenya Njogu. Her tadım notasını çok net alıyorum. Termosa koyuyorum (Zojiruji içi kaplamalı olan). Mesela null Uraga. Melittanın filtresi ve abaca trepazoid arasında bende bu kahvelerde ciddi farklar oluştu.
Hocam siz clever ı nerden aldınız?

Cafec "Abaca trapezoid" ve "Abaca cone" aynı kağıt türüne sahip olup olmadığını bilen var mı?

(bir gün Abaca ve Traditional karıştırdım, ışıkta tutunca ayırabildim. Yüklediğim fotoğrafta solda Traditional, sağda Abaca, belki bu şekilde tespit edilebilir)

Ekli dosyalar

• Capture d’écran 2024-01-08 à 14.16.36.jpg
    Capture d’écran 2024-01-08 à 14.16.36.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 57
Cafec "Abaca trapezoid" ve "Abaca cone" aynı kağıt türüne sahip olup olmadığını bilen var mı?

(bir gün Abaca ve Traditional karıştırdım, ışıkta tutunca ayırabildim. Yüklediğim fotoğrafta solda Traditional, sağda Abaca, belki bu şekilde tespit edilebilir)
Abaca Trapezoid ve Abaca Cone aynı hamuru kullanır. Farklı olan şekilleri ve ölçüleri.

Geri