• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Clever Dripper

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cyuce
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Clever Dripper ile neredeyse her gün demleme yapmaktayım. Sabah kahvem çoğunlukla bu ekipmandan çıkıyor.
Öğütğmü genel olarak 27-34 klik (Comandante) aralığında tercih ediyorum ve demleme sürem 4 dk.
V60 demlemesi hedeflenerek açık kavrum kahvelerden ziyade, nispeten daha ekonomik, kavrumu biraz daha ortaya yakın gibi olan kahveleri tercih ediyorum. 30 klik civarı öğütümle sıfır bitter tat, kahvenin o gövde tadının yoğun olmadığı ama hissedildiği ve hafif aromatiklik içeren sonuçlar şeklinde bir ayar tutturdum. Suya kahve ekledikten sonra 30. Sn'de üstten karıştırma, 2.30 ve 3.30'da da dipten birer karıştırma yapıyorum.

Bu ekipmanin ne kadar kiymeti biliniyor tartisilir ama benim kurtarici ekipmanim Karbonik maserasyon , anaerobik gibi fermente kahvelerde gayet risksiz ve keyifli fincanlar cikariyor Nectario Zuniga kahvesini bir haftadir hem aeropress hem de v60 la demledim , son iki gundur de cleverle demliyorum birbirine cok yakin fincanlar cikti diyebilirim
Ben genelde kalin ogutume giderek , sureyi 4 dakika da bitecek sekilde sonlandiriyorum
Benim gibi aktif olarak ve ozellikle fermente kahvelerde kullanan arkadaslar var ise yorumlarini alabilirim 🙂 ☕

Ekli dosyalar

• IMG-20230318-WA0002.jpg
    IMG-20230318-WA0002.jpg
    117.7 KB · Görüntüleme: 79
Bu ekipmanin ne kadar kiymeti biliniyor tartisilir ama benim kurtarici ekipmanim Karbonik maserasyon , anaerobik gibi fermente kahvelerde gayet risksiz ve keyifli fincanlar cikariyor Nectario Zuniga kahvesini bir haftadir hem aeropress hem de v60 la demledim , son iki gundur de cleverle demliyorum birbirine cok yakin fincanlar cikti diyebilirim
Ben genelde kalin ogutume giderek , sureyi 4 dakika da bitecek sekilde sonlandiriyorum
Benim gibi aktif olarak ve ozellikle fermente kahvelerde kullanan arkadaslar var ise yorumlarini alabilirim 🙂 ☕

Ekipmanlar arasında daimi kadroda kendisi.

Fermente kahvelerdeki tespitinize katılıyorum. Özellikle fermenteler için kullanmıyorum. Ancak yine de fermente demlediğim zamanlarda verdiği sonuç gayet mutlu ediyor.

Ekipmanlar arasında daimi kadroda kendisi.

Fermente kahvelerdeki tespitinize katılıyorum. Özellikle fermenteler için kullanmıyorum. Ancak yine de fermente demlediğim zamanlarda verdiği sonuç gayet mutlu ediyor.
Aslinda aldigim her kahvede islemine bakmaksizin mutlaka cleverle bir demleme yaparim ama fermente kahvelerde bazen diger ekipmanlarda icerken beni yoran fincanlar cikabiliyor , cleverla onun biraz onune gecmis oluyorum Benim gibi clevercilarin olmasina sevindim 😁

Benim gibi iki demleyi aynı yapmayı, ve bunu çok zorlanmadan her gün yapmayı sevenler için çok güzel ekipman.
Ayrıca bir kişiye veya iki kişiye yetecek kahveyi kolayca yapabiliyorsunuz.

Bir senedir aeropressle beraber değişmez ekipmanım oldu. Hem mutfakta yer kaplamıyor hem kolay temizleniyor

20 Mart kavrumlu Kafein Kültür Brezilya Pink Star kahvesini Molent Pocket 24 clickte ögüttüm. Önce kettleda kaynattığım 300 ml suyu, üzerine de 18 gram kahveyi koyup kaşıkla hafifçe karıştırdım. 4 dakika demleme süresinden sonra, kaşıkla yüzeyden hafif karıştırdım ve 30 saniye kahvelerin çökelmesini bekledim. Kahvenin süzülme süresi 1 dakika 15 saniye oldu.

Sonuç gövdeli, yoğun kakao tatlarinin geldigi, ona da hafif karamelin eşlik ettigi bir fincan oldu. Tam aradığım lezzetti, çok memnun etti.

Bu hafta ayrıca önce suyu koyup, üstüne de kahveyi koymanin önemini gordum. Tembellikten önce kahveyi koyup, üstüne su dökerek karıştırıyordum. Akış hep çok yavaş oluyordu, süzülme 5 dakikalari geçiyordu. Hatta Pocket 22 clickte, once kahve üstüne su tarifim resmen tıkandı ve ilerlemedi.

Son düzenleme:
pek çok rengi 350 TL fiyatla satışta.

Guzel fiyatmis

French press'ten tam olarak farkı nedir bu aletin?

Hangi kağıt filtreyi önerirsiniz?

fiyatı uygun görünce bir baktım hocam ama ürünler clever dripper değil de mr. clever. muadili sanıyorum ki?

Geri