• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Hambella Natural

Mümkün olduğunca tarifi denemeye çalıştım ama değirmen farkı başta olmak üzere diğer etmenler de etkili olmuş olabilir, pek iyi bi sonuç almadım. Demlemem 10 saniye erken bitti ve yoğun odunsu bi tat oluştu.
Hocam bence belirtilen sıcaklık biraz fazla bu çekirdek için. Sıcaklığı düşürüp denemenizi öneririm.

ben reçetelerin hiçbirini birebir uygulamadım, o sıcaklıklarda ve oranda Nestle su ile kötü sonuç alacağımı biliyorum.. kavurucunun kendi suyunu deneme şansım da yok haliyle..
naturaller için 90 derece, yıkanmışlar için 92 derece su kullanmanızı öneririm..

Bu celsius açık kavrum kahvelerden ekşi kahve alıyorum 9 nisan kavrum günü daha beklemek mi lazım yoksa amatörlüğüme yada damak tadımın bozuk olduğuna mı yormalı

Bence de 1/15 oran ve 93 derece su daha iyi sonuç verebilir. Dün 1/13 oran ve 1/15 oran denedim 96 derecede 1/15 oran ile yaptığım daha iyiydi ancak su sıcaklığını biraz düşürmek lazım gibi duruyor.

Celcius reçetesini denedim, yorumlarda olduğu gibi çikolatamsı bir gövde meyvemsiliği engelliyor. Maalesef tatları alamadım. Kendi reçetemi uygulayacağım sonraki bardağımda.

Az önce ilk demlememi yaptım Hambella ile ve ne güzeldir ki tadım notalarının neler olduğunu unutmuştum içerken. Sevindim çünkü bir nevi kör tadım yaptım gibi. Bundan önce Adado yu bitirmiştim ve Hambella tadımımda çok net bir şekilde çikolata aldım ama nasıl bir çikolata. Sanki Captain Black'in çikolatalı ıslak pipo tütününün yapısını hissettim. Gerçekten çok enteresan bir benzetme olarak değerlendirebilirsiniz ancak ben gerçekten bunu hissettim. (Belki 11 sene önce içmiştim bu tütünle ve aklım gerçekten oraya gitti) Adado da hafif mayhoşluk hissetmiştim ve bu bana keyif vermişti ancak bunda aksine ilk anca mayhoşluğa giderken bir anda tatlılık hissettim. Başka ağır gelebileceğini düşündüm ama içtikçe keyif vermeye başladı bana. Dutsu meyve tadını da hissettim ancak sonra tadım notalarına baktığımda şeftaliyi gördüm. Zorlarsam şeftaliyi hissettim diyebilirim belki ancak bilmeseydim muhtemelen evet bunu hissettim diyemem. Tatlı portakalı alan arkadaşlar olmuş sanırım ancak damaktan damağa fark var ve ben almadım. Yinede gerçekten denenebilecek bir kahve. Başarılı.

Az önce ilk demlememi yaptım Hambella ile ve ne güzeldir ki tadım notalarının neler olduğunu unutmuştum içerken. Sevindim çünkü bir nevi kör tadım yaptım gibi. Bundan önce Adado yu bitirmiştim ve Hambella tadımımda çok net bir şekilde çikolata aldım ama nasıl bir çikolata. Sanki Captain Black'in çikolatalı ıslak pipo tütününün yapısını hissettim. Gerçekten çok enteresan bir benzetme olarak değerlendirebilirsiniz ancak ben gerçekten bunu hissettim. (Belki 11 sene önce içmiştim bu tütünle ve aklım gerçekten oraya gitti) Adado da hafif mayhoşluk hissetmiştim ve bu bana keyif vermişti ancak bunda aksine ilk anca mayhoşluğa giderken bir anda tatlılık hissettim. Başka ağır gelebileceğini düşündüm ama içtikçe keyif vermeye başladı bana. Dutsu meyve tadını da hissettim ancak sonra tadım notalarına baktığımda şeftaliyi gördüm. Zorlarsam şeftaliyi hissettim diyebilirim belki ancak bilmeseydim muhtemelen evet bunu hissettim diyemem. Tatlı portakalı alan arkadaşlar olmuş sanırım ancak damaktan damağa fark var ve ben almadım. Yinede gerçekten denenebilecek bir kahve. Başarılı.
K-pro var sanırım sizdede kac klikte öğüttünüz ve kavurucunun kendi reçetesini mi uyguladınız?. Bende paketi açmayı düşünüyorum iyi bir başlangıç yapayım.

K-pro var sanırım sizdede kac klikte öğüttünüz ve kavurucunun kendi reçetesini mi uyguladınız?. Bende paketi açmayı düşünüyorum iyi bir başlangıç yapayım.
Kavurucunun reçetesini ben kendime göre uyguladım çünkü ben tek seferde 250cc üzeri tüketmeyi tercih etmiyorum. Yine de denemek isterseniz benimkini...

Klik: 73
Oran: 1:13
Filtre: Cafec Traditonal
Kahve: 10,1
Su:150 (60 bloom + 90)
Sıcaklık:93-94

Takribi 135cc kadar elde ediliyor bundan.

Kavurucunun reçetesini ben kendime göre uyguladım çünkü ben tek seferde 250cc üzeri tüketmeyi tercih etmiyorum. Yine de denemek isterseniz benimkini...

Klik: 73
Oran: 1:13
Filtre: Cafec Traditonal
Kahve: 10,1
Su:150 (60 bloom + 90)
Sıcaklık:93-94

Takribi 135cc kadar elde ediliyor bundan.
Tarifte 1:13 diye bahsedilen yerdeki "13" toplam dökülen su miktarı (tarifte 20:260 şeklinde verilmiş), yani sizin demlemeniz aslında 1:15 oluyor.

Tarifte 1:13 diye bahsedilen yerdeki "13" toplam dökülen su miktarı (tarifte 20:260 şeklinde verilmiş), yani sizin demlemeniz aslında 1:15 oluyor.
Doğrudur. Ben biraz elimde kalana göre hedaplamıştım. Ancak bana suyun bi tık fazla olması bana biraz daha uyuyor. 1:17 yaptığım da olmuştu Adado da.

Ben de epeydir bunun kadar ağzımı kaplayan dolu dolu bir kahve içmemiştim. 1/13 oranının da etkisi vardır muhakkak ancak benim daha önce deneyimlediklerimden farklı bir etiyopya içimi çok keyifli gerçekten 🥲

Son düzenleme:
Celsius tarifi bana uymadı. Başka bir tarif denedim. O kadar net bir Frenk üzümü tadı aldım ki hayret ettim. Bilen vardır Frenk üzümü yaprağının kendine has bir kokusu vardır. Harika gerçekten. Tarifi bir ara yazacağım denemek isteyen olursa diye.

7 Nisan kavrumlu kahveyi bugün açtım. Kahve 150 gram. Önce çok açık ve koyu çekirdekleri ayıkladım. 150 gramdan 12.1 gram ayıkladığım çekirdek çıktı. Biraz fazla gibi.
Kahveyi Clever Dripper ile demledim.
Kahve 16 gram
Su 240 gram Arıtma suyu 95 derece

Öğütüm Commandante 24 Cliks
4 dakika demleme ( 2. dakikada karıştırma ve sallama ) 1dakika süzülme toplam 5 dakika.

Gayet keyifli bir kahve oldu. Sıcakken şeftali . Soğudukca daha da tatlılaştı. Tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Bugün bu kahveyi V60'ta yüksek magnezyumlu suyla (70 PPM magnezyum, 20 PPM kalsiyum, 10 PPM bikarbonat) Orkun Üstel tarifi (15 gr kahve, 240 gram su) ile 2:30 sürede demledim. Hafif ılımaya başladığında birden çok bariz tatlı şeftali tatları belirdi. En son gülümseyip arkama yaslandığımı hatırlıyorum, çok ilginç ve güzel bir kahve gerçekten :)) Kendimi bir an şeftali suyu içiyor zannettim.

Geri