• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Celsius - Etiyopya Hambella Natural

1618421863539.png

ŞEFTALİ | TATLI PORTAKAL | DUTSU MEYVELER | ÇİKOLATA​

• BÖLGE Guji
  • ÇİFTLİK Hambella
  • YÜKSEKLİK 1900 -2200 m
  • VARYETE Heirloom
  • YÖNTEM Natural
  • HASAT YILI 2020 – 2021
  • TEDARİKÇİ MBC
  • SCAA SCORE 87.50
KAVURUCUNUN TARİFİ

Ethiopia - Hambella Natural

Klik:Comandante 24
Oran: 1:13
Filtre: Cafec Traditonal
Kahve:20gr
Su:260ml
Sıcaklık:96
Sertlik:80ppm
Ön demleme:60ml/10sn
30.sn geri başla
Demleme:260ml/1:25
Bitiş: 2:20-2:25

Son düzenleme:
20210414_181214 333.jpg

8 Nisan kavrum gelen kahveyi bugün 15 gr olarak Orkun Üstel metodu ile (60+60+60+60) demledim. Biraz daha zamanı var sanki, hafif burukluk verdi 😅 Onun harici tatlı ve hafif asidik, keyifli bir içimi vardı.
Sonuç: 4 gün daha bekleyeceğim 😂

Aldığım 3 kahve arasından en beğendiğim bu oldu sanırım ama daha sadece 1'er demleme yaptım. Hele bunu demlerken 4. döküşü bitirmiş olmam gerekirken 3. döküşü bitirdiğimi fark ettim, kısacası demlemeyi batırdım fakat buna rağmen tadım notlarında yazdığı gibi taptatlı bir kahve.. Dutsu meyveleri bilmem ancak diğer notaları veren bir çekirdek. En net çikolata, sonrasında şeftali, azcık portakal..

Aldığım 3 kahve arasından en beğendiğim bu oldu sanırım ama daha sadece 1'er demleme yaptım. Hele bunu demlerken 4. döküşü bitirmiş olmam gerekirken 3. döküşü bitirdiğimi fark ettim, kısacası demlemeyi batırdım fakat buna rağmen tadım notlarında yazdığı gibi taptatlı bir kahve.. Dutsu meyveleri bilmem ancak diğer notaları veren bir çekirdek. En net çikolata, sonrasında şeftali, azcık portakal..
Dediğin gibiyse iyi bir doğal işlenmiş etiyopya kahvesi gibi duruyor. Sarı meyve tatları, sitrik asidite ve bitişte hafif sütlü çikolata tatları....

Portakal olarak tanımladığın ve kavurucunun dutsu meyveler dediği şey sitrik asidite hissiyatı da olabilir.

Gövdesi nasıl? Çayımsı mı? Kremamsı mı?

Dediğin gibiyse iyi bir doğal işlenmiş etiyopya kahvesi gibi duruyor. Sarı meyve tatları, sitrik asidite ve bitişte hafif sütlü çikolata tatları....

Portakal olarak tanımladığın ve kavurucunun dutsu meyveler dediği şey sitrik asidite hissiyatı da olabilir.

Gövdesi nasıl? Çayımsı mı? Kremamsı mı?
Çayımsı değil dolgun gövdesi var.Dutsu denmesinin sebebi o zaten şurubumsu tatlilik

Tam olgunlaşamamış ahududu gibi :)

Bu çekirdekle az önce tk demledim. Çekirdekleri avucuma döktüğümde renginden edindiğim izlenim tk için biraz koyu bir kavruma sahip olduğuydu. Fakat natural Ethiopia çekirdekleri genelde tk’da üzmediği için yine de denemeye karar verdim. Beklediğim üzere zarif bir şeftali tadı alamadım. Doyurucu ve yoğun bir kahve oldu. (Zaman zaman böyle tk içmeyi istiyorum) Zayıf bir asidite yanında kayda değer bir tatlılık da vardı. Tk sever arkadaşlara tavsiye ederim. 2 fincanlık reçetem: 16gr/140gr, cmd 5’, 70C başlangıç sıcaklığı, 2:10~2:30 demleme süresi.

Celcius reçetesi ile denedim az önce. Gövdeli ancak meyvemsiliği pek alamadığım bir kahve oldu. Kahve miktarını biraz azaltmak lazım galiba.

Ben ilk demlememde çok tatlı bi kahve içmiştim onu bi daha yakalayamıyorum :D Bu reçete bana da over extract gibi geldi. 1/15 ve su sıcaklığı 92 90 civarı benim damak tadıma daha çok uydu.

Mümkün olduğunca tarifi denemeye çalıştım ama değirmen farkı başta olmak üzere diğer etmenler de etkili olmuş olabilir, pek iyi bi sonuç almadım. Demlemem 10 saniye erken bitti ve yoğun odunsu bi tat oluştu.

Geri