• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Sonuç ❌Sonuç Eylül 2023-Kahve Kulübü Toplu Alım Etkinliği

Kavrum tarihi nedir ?
Bende de isli bir tadı vardı (07.09 kavrum) bu tat bugün itibariyle geçti ve keyifli bir hal aldı.
90-91 C su.
c3 13 klik.
45/150/240
1/16 15 gr.
bitiş 2:10
Merhaba. Kavurma tarihi nedir acaba? Bir de demleme su sıcaklığını alabilir miyim?
01.09 kavrum tarihli. Elektrikli kettle'dan kazboynuya aktarıyorum suyu. Tahminen 90 derece. Su her zamanki gibi evdeki arıtma suyu.
Anasora'dan da tat alamıyorum. Daha önce Anasora'yı hediye olarak gönderdiğinizde çok çok yoğun bir aroması vardı şu anda ise ondan eser yok.
Belki de arıtma suyunda sıkıntı vardır.

Kargom bugün geldi. Finca Gabriela, Anasora ve Yemen Pea Berry optimum içim için ne kadar degas beklemeliyim ?
Filtreler için tavsiye reçeteleriniz ve su marka veya detay mümkünse. Teşekkürler... @S.Yavuz

01.09 kavrum tarihli. Elektrikli kettle'dan kazboynuya aktarıyorum suyu. Tahminen 90 derece. Su her zamanki gibi evdeki arıtma suyu.
Anasora'dan da tat alamıyorum. Daha önce Anasora'yı hediye olarak gönderdiğinizde çok çok yoğun bir aroması vardı şu anda ise ondan eser yok.
Belki de arıtma suyunda sıkıntı vardır.
Kuvvetle muhtemel başka bir noktada bir sıkıntı var ama tam olarak şu demek zor. Dediğiniz gibi arıtma suyuyla ilgili olabilir veya başka bir konu olabilir çünkü Finca Gabriela minimum 9-10 gün gibi degassing istiyor. Öncesinde içen kişinin damak hassasiyetine veya alışkanlığına göre hafiften isli bir tat gelebiliyor ancak Anasora'da böyle bir durum da yok. Her ikisi de sanıyorum 4-5 aydır en çok satılan kahvelerimizden ve haliyle yeni kavurma profilleri değiller. Aylardır aynı şekilde kavuruyorum. Tek kavurmacı benim. Suyu kazboynuna aldığınızda derecesini hiç ölçtünüz mü? Su ısısıyla ilgili bir durum olabilir ama o da biraz şüpheli çünkü daha önce yollanan hediye Anasora'yı da aynı şekilde demlemişsinizdir muhtemelen. Biz genelde Abant veya Erikli kullanıyoruz. Söylediğiniz kadarıyla önerebileceğim şey öncelikle suyu değiştirerek bir denemeniz olabilir.

Bir diğer ihtimal ise Finca Gabriela özelinde kahveyi biraz fazla çözüyor olabilirsiniz. Çok döküşlü reçeteler yerine blooming sonrası tek döküş deneyebilirsiniz.

Elektrikli kettle'dan kazboynuya aktarıyorum suyu
Bunu yapmadan önce kazboynunda kaynar su bekletebilirsiniz.Filtre,karaf yıkama,kahve yatağını ayarlama,döküş vs. derken çok fazla ısı kaybi olabiliyor,bu da istenmeyen tatlara sebebiyet verebilir.
Belki de arıtma suyunda sıkıntı vardır
Genelde çok fazla arıtıyor arıtıcılar,bölgenizde memnun olduğunuz başarılı bulduğunuz bir su markası varsa onunla da deneyebilirsiniz.

Kargom bugün geldi. Finca Gabriela, Anasora ve Yemen Pea Berry optimum içim için ne kadar degas beklemeliyim ?
Filtreler için tavsiye reçeteleriniz ve su marka veya detay mümkünse. Teşekkürler... @S.Yavuz
Merhabalar. Öncelikle şimdiden afiyet olsun. Degassing için 8-10 gün bekleyebilirsiniz. Reçete olarak 1/16 kahve su oranı ve 92 derece su öneriyoruz. 1/3 oranla 30 saniye blooming sonrası kalan suyu tek ve yavaş döküş öneriyoruz. Demleme süresi olarak 2:00 genel hedef süremiz diyebilirim. Su olarak biz Erikli veya Abant kullanıyoruz.

Merhabalar. Öncelikle şimdiden afiyet olsun. Degassing için 8-10 gün bekleyebilirsiniz. Reçete olarak 1/16 kahve su oranı ve 92 derece su öneriyoruz. 1/3 oranla 30 saniye blooming sonrası kalan suyu tek ve yavaş döküş öneriyoruz. Demleme süresi olarak 2:00 genel hedef süremiz diyebilirim. Su olarak biz Erikli veya Abant kullanıyoruz.
Çok teşekkürler. Ayrıca gerek buradan, gerekse telefondan genel olarak iletişiminiz için de 👍
İlk deneyimim sizden. Fakat paketleme, ufak jestiniz, fiyat politikanız takdire şayan. Çok daha yüksek miktarlar ödeyipte bu detayları göremediğim firma sayısı hiçte az değil.

• Sipariş numarası: 34696 (y)

Ethiopia Anosara Microlot için demleme tavsiyeniz var mı? (cmd kullanıyorum)

34706 numaralı sipariş,
Ethiopia Anasora Microlot 250g
Kenya AA Gathugu 250g
El Salvador Finca Gabriela 2x250g
El Salvador Cosecha 2x250g
Colombia Supremo Medellin 250g
Bu ay da kahvesiz kalmayacağız.

#34553 ile katıldım, çok teşekkür ederim bütün emek verenlere.
Guatemala Antigua (11/09 kavruldu)
Ethiopia Anasora Microlot (11/09 kavruldu)
Kenya AA Gathugu (11/09 kavruldu)
kahveleri denemek, tadım notlarınızı ve reçetelerinizi okumak için sabırsızlanıyorum :)

Fırsattan istifade hazır herkes aynı çekirdeği deneyimliyorken benim değirmeni test etmek adına bir şey soracağım.
Anasora'yı 100'lü Hario Japon ile demleyip de 3 dakikanın altına düşemeyen var mı?
Az önce 16 gr 240 ml demledim. 60 ml ön demleme ondan sonra kalan 180 ml'yi 30 saniyede döktüm (tek döküş).
Son döküş 1:00'da oldu yani. 3:30 dakikada demleme bitti.

Ya değirmeni çöpe atacağım ya da filtreyi.

Hario V60 öğütüm standartım comandante 22kk tir.
Afrika kahvelerinde 24kk -25kk e çıktığım oluyor.

Fırsattan istifade hazır herkes aynı çekirdeği deneyimliyorken benim değirmeni test etmek adına bir şey soracağım.
Anasora'yı 100'lü Hario Japon ile demleyip de 3 dakikanın altına düşemeyen var mı?
Az önce 16 gr 240 ml demledim. 60 ml ön demleme ondan sonra kalan 180 ml'yi 30 saniyede döktüm (tek döküş).
Son döküş 1:00'da oldu yani. 3:30 dakikada demleme bitti.

Ya değirmeni çöpe atacağım ya da filtreyi.
3:30 çok uzun bir süre. Anasora K-Ultra 8.0 öğütüm cafec abaca 2:20 civarı bitiş Elmacık su. 15/250 oran. Biraz kalın öğütüp deneyin, kağıt ikinci şüpheli, cafec abaca ve traditional hızlı kağıtlar. yatak nasıldı çamurlaşma var mıydı bir de Ethiopia çekirdekler toz çıkarmayı çok sever standart öğütümden biraz daha kalına gitmekte fayda var.

3:30 çok uzun bir süre. Anasora K-Ultra 8.0 öğütüm cafec abaca 2:20 civarı bitiş Elmacık su. 15/250 oran. Biraz kalın öğütüp deneyin, kağıt ikinci şüpheli, cafec abaca ve traditional hızlı kağıtlar. yatak nasıldı çamurlaşma var mıydı bir de Ethiopia çekirdekler toz çıkarmayı çok sever standart öğütümden biraz daha kalına gitmekte fayda var.
Yatak biraz tozluydu ama öyle felaket çamur diyebileceğim kadar değildi. Artık çoğu kahve yatakta toz olmasa bile 3 dakikanın altına zor düşüyor.

Yatak biraz tozluydu ama öyle felaket çamur diyebileceğim kadar değildi. Artık çoğu kahve yatakta toz olmasa bile 3 dakikanın altına zor düşüyor.
o zaman tek şüpheli kağıt gibi, cafec abaca veya traditional tavsiye ederim. Abaca plus kesinlikle önermiyorum hiç memnun kalmadım.

o zaman tek şüpheli kağıt gibi, cafec abaca veya traditional tavsiye ederim. Abaca plus kesinlikle önermiyorum hiç memnun kalmadım.
Eskiden böyle değildi ama. Bugüne kadar 100'lü japon dışında filtre kullanmadım. Bu 3-3.5 dakika demleme süreleriyle bu kadar sık karşılaşmıyordum. Artık standart haline geldi.

Eskiden böyle değildi ama. Bugüne kadar 100'lü japon dışında filtre kullanmadım. Bu 3-3.5 dakika demleme süreleriyle bu kadar sık karşılaşmıyordum. Artık standart haline geldi.
Bu filtreyi uzun zamandır kullanıyorum. İlk başlarda aynı şeyi yaşayıp çöpe atma fikrini düşünmüştüm. En son bulduğum yöntem, dökmeye başlarken ve bitirirken tam ortaya 20-30 ml döküyorum. Bu sayede ciddi anlamda kısaldı süre. Sizde deneyebilirsiniz.

Geri