Merhaba,merhaba kapanma sürecinde gönderimlere devam edecek misiniz? trendyol gönderimleri de aksi belirtilmezse çekirdek olarak mı yapılıyor?
Sitede yüzde 40 indirim var yanına bir çekirdek alırsanız trendyoldan daha uyguna geliyorDün yarın alırım demiştim, tadım seti 193.5 TL olmuş![]()
Sıralamam değişmedi ama Honduras’ı bugün TK olarak 1/10 ölçü ile denedim ve memnun kaldım. Her üç çekirdeğin de, dönemsel indirimlerini de dikkate alarak, kendisinden 2-3 kat yüksek fiyatları olan bazı çekirdeklerden kavrum anlamında önde olduğu düşüncesindeyim.1 hafta bekleyebildimHonduras ve Tanzanya’yı moka potta, Peru’yu ise French Press (1/15 oranı ile) ile demledim.
İlk izlenimlerime göre Honduras bahsedildiği gibi daha düz ve gövdeli bir kahve. Tanzanya ve Peru ise çok daha ilgi çekici kahveler. Tanzanya yüksek tanenli bir şarap hissiyatına sahip. Peru’da ise bazılarına şurup gibi gelebilen ancak benim hoşuma giden ve tam adını koyamasam da tadım notlarında yazan hibiskus benzeri buruk/bitkisel/ekşi hissiyat aldım.
Şu andaki görüşüm Peru>Tanzanya>Honduras şeklinde, denemelere devamFiyatları da düşünüldüğünde Peru ve Tanzanya’nın tekrar alınabilecek seçenekler olduğunu düşünüyorum. Okan Bey ve ekibinin ellerine sağlık.
Kullanmaya baslayabilirsiniz artik, 5-6 gun yeterli olacaktir.@OkanT daha önce bahsi geçtiyse kusura bakmayın gözüme çarpmadı. Degassing süresi için öneriniz nedir? Gelen kahveler 26 Nisan'da kavrulmuş.
Etiyopya bitince dün 5 nisan kavrumlu Honduras paketini açtım. Defect oranı Etiyopyaya göre daha düşük. 28gr kahve, 450ml su ile french press klasik (4dk) demleme yöntemi ile demledim. Asidite ve gövde belirtildiği gibi, orta seviyede. Herhangi bir acılık, ekşilik yok, kötü tat yok. Tadım notalarından fındık'ı bariz şekilde aldım. Çikolata, karamel ve bal net bir şekilde hissettirmedi dün kendini. Bugün bir de Hoffman metoduyla demlerim bakalım.
Mokapot kahvesi hiç sevmem normalde, ama en azından denediğim kadarıyla Tanzanya, Honduras çok iyi oldu mokapotta. Belki de omniroast olmasının faydasını burada görüyoruz
Sıralamam değişmedi ama Honduras’ı bugün TK olarak 1/10 ölçü ile denedim ve memnun kaldım. Her üç çekirdeğin de, dönemsel indirimlerini de dikkate alarak, kendisinden 2-3 kat yüksek fiyatları olan bazı çekirdeklerden kavrum anlamında önde olduğu düşüncesindeyim.
Son indirimde de sabah kahvesi için Tanzanya’dan 1 kg aldım.
Çok teşekkürler, memnun kaldığınız duymak, tekrar tekrar sipariş verenleri gormek çok mutlu ediyor.Trendyoldan 9mm kahve sipariş ettim ve günümüz koşullarına rağmen çok hızlı şekilde elime ulaştı kahve. 26 Nisan kavrum tarihliydi. Espresso için 15 gün degassing beklemek gerekir ama dayanamayıp denedim. Kahveyi öğütüp 1 saat bekledikten sonra moka pot ile denedim ve gerçekten çok beğendim kahveyi. Tek temennim umarım bu tanıtım fiyatları uzun süre daha geçerli olur da eşe dosta herkese denetebilirim
Kahvedeki notaları alabilecek eğitimli bir damağım yok ancak uzun zamandır bu kadar keyifle içtiğim başka bir kahve olmamıştı. Ellerinize sağlık @OkanT
coffeecalibre.com da KKCC40 koduyla yine uygun bir sekilde alabilirsiniz. Trendyolda 4 mayıs ta yine tadim seti ve 1kg liklar icin bir kampanya baslayacak.Dün yarın alırım demiştim, tadım seti 193.5 TL olmuş![]()
Robot ile aynı sistemle, biraz daha kalin ogutup, 1e2.5-3 gibi oranlada deneyebilirsiniz, daha keyifli olacaktir.Makineyle ciddi acılıktan başka bir tat alamamıştım. Artik sadece sütlü içecekler için blend edildiğini düşündüğüm 9mm espresso blend çekirdeği bugün robot ile demledim. 20/40 oran 40sn süren 2bar ön demleme sonrasında ani 9bar arkasından 8-7-6barlık düşüşler ile bitiriş.
Üzüm pekmezi ve güzel bitiş. Sonlara doğru acılık yine oldu ama çok çok az. Yine alınabilir.
Hizli bir on demleme, sonrasinda 15-35 oran olacak gibi cok yuksek basinc a cikmadan 8 bar dan yavas yavas duserek deneyebilirsiniz, uzun surmesinede gerek yok. Bununla baslayıp agiz tadiniza gore revize edebilirsiniz.@OkanT elimde tanzanya var.Bunu robot ile nasil yapmami tavsiye edersiniz?
Merhaba, yorumunuz icin tesekkur ederim, soylediklerinize hak veriyorum.Trendyol'dan tadım setleri aldım .Peru ve Tanzanya'yı beğendim .Peru'yu tatlı Tanzanya'yı dengeli buldum .Hondurası tadını sevemedim .Etihopia ya hiç beğenmedim tamamen kişisel zevkime göre söylüyorum .
Firmaya ufak bir eleştirim nitelikli kahve satan firmaların fiyatlarının sürekli değişmesi ve 250gr lık paketler ile 1 kiloluk aralarından uçurum olması biz kullanıcılar için çok mağdur edici kahve taze tüketilmesi gerekiyor diyorsunuz ama 1 kiloluk almaya zorlanıyoruz.Mesala bu gün kahvem bitti diyelim , daha önce beğendiğim Tanzanya'dan alıyım diyorum fiyat bir hafta öncesinin iki katı olmuş .Sitedeki fiyattan kupondan herkesin haberi olmayabilir. Bende bakıyorum hangi firmada hangi uygun kampanya var .Başka bir firmadan almak zorunda kalıyorum .Tekrar size müşteri olarak dönmem belki 3-5 ayı bulur .O yüzden firmalar verebileceği en uygun fiyatı belirleyip fiyatlarını sabit tutsa daha çok kazanırlar daha sadık müşteri profiline ulaşabilirler gibi diye düşünüyorum.