• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Kasım Cuma indiriminde almıştım Kolombiya deneme setini. İki çekirdek için de su geçirgenliği çok fazla olduğunu gördüm. Mecbur ince öğütüme gitmiştim. Baktım olmadı sonrasında kalınlaştırdım, immersion, mokapot denedim falan. Üzülerek söylüyorum ki hiç memnun kaldığım bardak elde edemedim ve is tadını hep aldım. Sıcaklığı çok düşürmeyi denedim(88), is tadı bariz azaldı ama kahve çözünmedi bu seferde. İndirime özel 2x50 blend kahve gönderilmişti hediye olarak. Onlar çok başarılıydı, Kolombiyalar da aynı şekilde umutlandırdı ama sonuç hüsran maalesef.

Konusu geçti mi bilmiyorum, bir süredir takip edemiyorum ama bir şeyi paylaşmak ve sormak istedim: Colombia Ospina'yı sanırım 3-4 kez demliyorum, 23.11 tarihli kavrum fakat is tadı alıp duruyorum. Aynı şeyi yaşayan var mı?

Bu is tadı olayını, çok fazla kişiden duyuyorum, aynı problemi ben de yaşadım. 5-6 farklı bardak denemem oldu, o tat kaybolmuyor. kavurucuyla iletişime geçtik, çok fazla opsiyon söz konusu değil. daha sert bir su ile daha düşük sıcaklıkta demlemeyi deniycem. 20 gün geçti kavrum tarihi üzerinden.

Yüzde elli indirim varken, alışverişten önce burayı okuyup yorumlara göre alışveriş yapayım istedim ama hali hazırda doğrudan iki kahveyle alakalı net bir yorum yoktu. Ben de almış bulundum. Montoyayı bir kere demledikten sonra bir daha elimiz varmadı, o kadar can sıkıcı bir tecrübe oldu bizim için. Ospinayı ise hiç denemeden hediye ettik.

Ben de bitirmek üzereyim tadım setini, inceden kalına filtre metodlariyla denedim, çilekler bektasiler sutler receller havada ucusmadi, tadim notuna dair soyleyebilecegim 'kahve' olurdu. Hafif bir is olduguna katılıyorum, beni rahatsiz etmedi neyse ki. Küçük bir toplu alima dondugunden tutarlilik kaybi yasanmis olabilecegini düşünüyorum.

Çekirdeklerin kavrumlarına bakınca homojen gibi gözüküyor.. bu is tadı nerden geliyor böyle? tüm farklı tarihlerdeki kavrumlarda bu sorun varsa kavurucu bunları denediği halde nasıl satışa sunuyor? Anlayışlı ve yardım etmeye açık bir kavurucu ama sorunu biz çözemedik. Hele bide yorumlarda karpuz aroması falan aldık diyenlere şaşıyorum aldığımız is tadından sonra. Dümdüz kahve aroması almaya razıyız :)

Ekipmanlarımı tamamladıktan sonra içtiğim ilk kahveler Ospina ve Juan Pablo, Ospina da çok iyi sonuçlar bende elde edemedim ama Juan Pablo şuana kadar aldığım en iyi kahvelerden diyebilirim. Kahve işine yeni başlamış ve deneyimsiz ve en iyi ekipmanlara sahip değilim. Hafiften karpuz ve çilek tatlılığını yakaladım Juan Pablo'da tarifi paylaşayım dilimin döndüğü kadar belki bir faydası dokunur.

17.12.2021 kavrum tarihli kahvelerim.

Su: Kalabak su (pH:7.21)
Değirmen-Öğütüm Derecesi: Molent Pocket - 24 klick
Su-Kahve Oranı: 1:15 - 15gr kullanıyorum
Su Sıcaklığı: Malesef ölçebileceğim bir termometrem yok ufaktan tıkırdamaya başladığında altını kapatıp 10sn cezvede sallayıp döküyorum
Demleme Ekipmanı: French Press
James Hoffmann'ın tekniği ile demliyorum lakin başta 45gr su döküp 15 sn kadar french press'i çalkalayıp 15 sn bekliyorum. Sonra kalan suyu ilave edip süreyi 4 dk'ya tamamlayıp hafif karıştırıp köpüğü temizliyorum. Total süre 9 dk olunca bardağa doldurup demlemeyi tamamlıyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sürçülisan ettiysem affola.

Arkadaşlar merhaba Ospina'yı bu sefer Aeropress'te 2019 dünya şampiyonunun tarifiyle demledim, sonuç olarak is tadında azalma var. Soğudukça komple yok oldu ama ilk defa bu tarifi denememin acemiliğiyle büyük ihtimalle biraz sulu gibi gibi bi kahve oldu.

Tekrar deneyeceğim, belki daha iyi bir sonuç alabilirim.

Colombia tadım setinin istenilen tat penceresinin çok kısa olduğunu düşünüyorum. Kavurumunun 10. ve 15. günleri arası doğru tat profilini yakalamışken, öncesinde ve sonrasında istediğimi bulamadım. Pour over teknikler yerine "Türk Kahvesi' olarak denemeye karar verdim ve sonuç oldukça iyi oldu. Su kahve oranı 1:9, kpro 13 klik, su olarak da Taşkesti kullandım.

Merhaba,

konuya bir cozum sunabilmek adina birkac deneme, arastirma yapiyorum, tekrar edebilmek icin, kisa bir sure alacak, carsamba gunu bu saatlerde dusuncelerimi aktarip, cozum uretmeye calisacagim. Tesekkurler.

Son düzenleme:
Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Juan Pablo Palacio Montoya
Yöntem: v60
Öğütüm: c2 19 klik
Su: 91 derece Buzdağı
Filtre: Cafec Traditional
Oran: 15.5 gram kahve/245 ml su
Döküş: 60-60-60-65
Bitiş: 2.10

Fincanda ilk yudumdan itibaren yoğun bir üzüm pekmezi tadı aldım. Elde ettiğim fincanda asidite parlak, gövde orta, tatlılık ise hissedilibilir olsa da aşırı yoğun değildi. Fincandan ağızda kekremsi tat bırakan bir asidite hissiyatı da aldım. Fincan soğumaya başladıkça ise üzüm pekmezinin yanında bal, karamel gibi tatlar da ortaya çıktı. Ben fincanda herhangi bir acı, isli tat almadım.

Meyvemsilik, kompleksite açısından beklediğimden bi tık daha düşük bi fincan elde etmiş olsam da ben kendi adıma ilk denemeden memnun kaldığımı söyleyebilirim. Yarın öğütümü bi tık daha düşürüp yapıp su sıcaklığını 90 dereceye çekerek bir deneme daha yapacağım.

Merhaba,

konuya bir cozum sunabilmek adina birkac deneme, arastirma yapiyorum, tekrar edebilmek icin, kisa bir sure alacak, carsamba gunu bu saatlerde dusuncelerimi aktarip, cozum uretmeye calisacagim. Tesekkurler.
40 red klik Clever ile biraz daha az aldım is tadını (97 derece) , ancak 46 red klik Timemore crystal eye 01 ile ( 91 derece ) keşke içmeseydim hiç dedirtti. 😔

Kolombiya setinde deneme yanılma yaparken paketleri yarıladım sanırım. Her türlü parametreyi sırayla değiştirmeme rağmen mutlu eden bir sonuca ulaşamadım ne yazık ki. İşin kötü tarafı günde bir kez demleme yapma şansım oluyor, bu çekirdeklerle ondan da pek keyif alamadım.

Beklemedeyim attım buzluğa bekliyorum. Olmadı çöpe atarım artık.
Bence hiçbir çekirdek çöpe atılmamalı. Kötü kavrulmuş olsa dahi bir şekilde değerlendirilebilir. Ben de henüz istediğim performansı alamadım ama yine de çok kötü çekirdekler değil bence.

Bende Colombia tadim setinde V60 ile yaptığım tüm denemelerde arka planda is kokusunu aldım maalesef.
Bir tek Hoffman metodu Juan Pablo Palacio Montoyayı aeropress ile demlediğimde is tadını almadım.

Öğlen 2. kez Clever ile demledim Red klik 38 , 97 derece 20 gr /410 gr su
Önce su , sonra kahve 1:30 -1:45 arası karıştırıp demlemeyi sonlandırın.
Sonuç gayet içilebilir .

İndirimle aldığım 12.12.2021 kavrumlu Juan Pablo montoya ve omer de jesus ospinayı v60, aeropress, clever dripperla farklı farklı reçetelerde demlememe rağmen bende isli tatlardan bir türlü kurtulamadım. Artık bende en son dayanamayıp makinede filtre kahve demleyip tüketen nitelikli kahve derdi olmayan bir yakınıma yarısından fazlasını çekip hediye ettim 🤦🏻‍♂️ belki açılır ümidiyle bi 60'ar 70'er gram kahveyi kendime ayırdım bakalım.

Kolombiya tadım seti için, is tadı alan arkadaşlara naçizane tavsiyem varsa aeropress denemeleri. Ben aeropresste is tadı hiç almadım neredeyse. V60dan çok daha aromatik tatlar aldım

Geri