Merhaba,@OkanT Merhaba, yeni kahvelerinizden espresso için tavsiye ettikleriniz hangileri? Bir de bugün sipariş versem eski tarihli kavrumlardan yollama şansınız olur mu? Çok teşekkürler,
Çok teşekkürler bilgi için, 2 kahveden de sipariş verdim. Mümkün olması halinde 25.07 kavrumlu yollarsanız çok sevinirim.Merhaba,
ikisinide deneyebilirsiniz espresso icinde, ospina cok tatli, orman meyveleri ve karamelize tatlar on planda. Montoya ise enteresan bir şekilde espressoda cok parfumsu oluyor eger hosunuza gidiyorsa ve meyvemsi ve kompleks. İkisininde asiditesi cok yuksek degil, orta diyebiliriz, Rahatsiz etmeyecektir espressoda. İkiside cok temiz.
İkisindede az bir miktar 25.07 kavrumu kaldi o tarihli gonderebilirim, suandada yeni kavurmalari yapıyorum.
Ben teşekkür ederim, istediğiniz gibi hazirlayacağız. Sonrasında yorumlarinizi bekliyoruz.Çok teşekkürler bilgi için, 2 kahveden de sipariş verdim. Mümkün olması halinde 25.07 kavrumlu yollarsanız çok sevinirim.

Kavrum omni olarak geçse de bu sizi yanıltmasın diğer koyu kavrum omniler ile karıştırmayın.
Aynen, isli bitter tatlar olmayan omni arayanlar için ideal tercihOmni gibi omni!
Bir süredir Okan beyin yeni getirdiği Kolombiya setini deniyorum. Ufak ufak yorumlamak gerekirse;
Filtrede V60'da ivica metodu ile 1:1:1 yöntemi güzel sonuç veriyor. Filtre için 90 ppm, espresso için 120 ppm su kullanıyorum. Kavrum omni olarak geçse de bu sizi yanıltmasın diğer koyu kavrum omniler ile karıştırmayın. Bu nedenle espresso'da ve filtrede dial in yaparken koyu kavrum çekirdeklere göre nispeten ince öğüterek, ekipmanı biraz daha iyi ısıtarak başlamanızı tavsiye ederim. Bu durum iki çekirdek için de geçerli ancak montaya ospina'ya göre biraz daha nazlı bir çekirdek. Espresso için ayrı bir parantez açmak gerekirse kahve gramajını biraz artırınca daha iyi sonuçlar aldım. 21 22 gram civarında akış daha düzenli oldu. İki çekirdek de vaadedileni veriyor, hem espressoda hem filtrede. Ancak söylediğim gibi kavrumlar standart omni gibi değil daha açık. Bu yüzden espressoda sizi biraz yorabilir ama buna değecek sonuç almak da mümkün. Espresso, latte, americano, iced amerikano, filtre bu 5 içeceği de denedim hepsi ile ayrı ayrı keyifli sonuç verdi.
Ekli dosyayı görüntüle 14846
Omni gibi omni!
Cok tesekkurler, begenmenize sevindim, yavas yavas yorumlarin gelmesi ve pozitif olmasi sevindiriciAynen, isli bitter tatlar olmayan omni arayanlar için ideal tercih![]()
Merhaba,Peki bu iki kahvede fermente tatlar çok baskın mı? Örnek drima zede, derar ela vb.. gibi
V60 demleme receteniz nedirYeni Colombia'lardan 25.07 kavrumlu ospina için yorum yapabilirim artık. Gövdeli bir kahve, kremamsı gövde tanımı uygun olmuş. Çikolata arkasına orman meyveleri diyebilirim ama naturel etiyopyalar gibi meyvemsilik beklenmemeli, asiditesi orta-düşük, ancak çok aromatik bir kahve kuru kokuda olsun fincanda olsun.
V60 için düşük sıcaklıkları öneririm 90 derece gibi diğer türlü hafif bir isli tat gelmeye devam ediyor. Çekirdeklerin rengi açık bu yüzden koyu bir kavrumdan kaynaklı bir tat olduğunu zannetmiyorum.
Ama ben bu kahveyi moka pota çok yakıştırdım, gövdeli ve aromatik çok keyifli fincanlar aldım. Paketi moka potla bitiririm gibi geliyor.
Ellerinize sağlık @OkanT
Son ethiopia size gitti, tamamen bitirdik. Umarim yeni kolombiya danda memnun kalirsiniz.Verdik bakalım 2 kg kahve sipariş, omni olması çok işime geldi, indirimde müthiş umarım keyifli kahvelerdir.
Begenmenize sevindim, hem espresso da hemde diger yontemlerde guzel sonuc veriyor. Birkac kisiden daha incelikle ilgili ayni geri donus oldu bende ospinaya gore bir iki tik daha ince ogutuyorum montoya yi fakat buyuk bir fark degildi, benim kullandigim ekipmanla ilgili olabilir, tat olarak olarak sorun olmadigi surece inceltmekte bir zarar yok.Yeni kahvelerinden Montoya'yı bugün espressoda deneme şansı buldum. Yukarıda @Metehan 'ın dediği gibi espresso için normalde kullandığım aralıklardan çok daha inceye doğru inmem gerekti ama 3. seferde gayet güzel bir fincan elde etmeyi başardım. Düzgün ayarı tutturduğunuz zaman üzüm-çilek gibi meyvelerle dolu bir espresso içiyormuşsunuz gibi geliyor. Önümüzdeki günlerde daha iyi yorumlama şansım olur ama benim gibi espressoda kakao, çikolata, fındık, badem gibi espresso için geleneksel tatlardan sıkılmış olanların sevebileceği bir çekirdek montoya.
Tesekkurler yorumunuz icin, begenmenize sevindim.Yeni Colombia'lardan 25.07 kavrumlu ospina için yorum yapabilirim artık. Gövdeli bir kahve, kremamsı gövde tanımı uygun olmuş. Çikolata arkasına orman meyveleri diyebilirim ama naturel etiyopyalar gibi meyvemsilik beklenmemeli, asiditesi orta-düşük, ancak çok aromatik bir kahve kuru kokuda olsun fincanda olsun.
V60 için düşük sıcaklıkları öneririm 90 derece gibi diğer türlü hafif bir isli tat gelmeye devam ediyor. Çekirdeklerin rengi açık bu yüzden koyu bir kavrumdan kaynaklı bir tat olduğunu zannetmiyorum.
Ama ben bu kahveyi moka pota çok yakıştırdım, gövdeli ve aromatik çok keyifli fincanlar aldım. Paketi moka potla bitiririm gibi geliyor.
Ellerinize sağlık @OkanT
güncel kullandığınız ekipmanlar nedir?benim kullandigim ekipmanla ilgili olabilir
Bicak olarak ek43 2015 oncesi versiyon turkish ve ssp hu ile denemeler yaptim, espresso da on demleme yapiyorum.güncel kullandığınız ekipmanlar nedir?
Standart V60 demlemem şu şekilde olur:V60 demleme receteniz nedir