• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

17 Ocak kavrumunu denedim.
V60 buzdağı 96 cafec th 3 13 gr
0 50 ml 30 s 50ml 1dk 100 ml 2 dk bitiş.
Çok beğendim kavrum çok yakışmış acılık yok kompleks bir etiyopya gibi elinize sağlık elimde bombe ile hamasho var dı siz hele kenarda bekleyin dedirtti.
İkici denemem 20gr 300 ml her bir dk da 100 ml toplam 3 dokus 2.47 bitiş daha doygundu keyifle tüketiyorum. @OkanT hocam kavrumu bozma efsane
Hangisi bu hocam?

Ospina için yazıyorum. 20 ocak kavurma tarihli önceki kavurmaya göre daha başarılı olmuş. 90-91 derece sıcaklık ile demlemenizi öneririm.

17 Ocak kavrumunu denedim.
V60 buzdağı 96 cafec th 3 13 gr
0 50 ml 30 s 50ml 1dk 100 ml 2 dk bitiş.
Çok beğendim kavrum çok yakışmış acılık yok kompleks bir etiyopya gibi elinize sağlık elimde bombe ile hamasho var dı siz hele kenarda bekleyin dedirtti.
İkici denemem 20gr 300 ml her bir dk da 100 ml toplam 3 dokus 2.47 bitiş daha doygundu keyifle tüketiyorum. @OkanT hocam kavrumu bozma efsane
Cok tesekkuler yorumunuz icin, gorunen oki iki farkli kavurum olarak devam edecegiz bu kahveler için.

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Juan Pablo Palacio Montoya - İlk Kavrum
Yöntem:
Taşev Çelik Mokapot 2cup
Öğütüm: TM - 18
Oran: 10 gram çekirdek/100 gram çıktı
Su: 96 Derece
Demleme: 96 Derece suyu ısıtıp direkt olarak su kısmına ekledim. Daha sonrasında 10 gram kahveyi güzel bir şekilde kahve haznesine yerleştirdim ve düzledim. Sıkıca kapattım ve ocağın en küçük gözüne koydum. orta derecede başladım ilk kahve akışında en kısığa aldım. Su püskürtme anında hızlıca çektim ve soğuk su ile demlemeyi bitirdim.

Tadım: Sanırım en keyifli olarak bu şekilde verim aldım. Elinde mokapot olup kenara kaldıran arkadaşlar için güzel bir deneme fırsatı olabilir. Bir tık soğutmanızı tavsiye ediyorum çünkü baya limon bahçesi oluyor ahahah

Son düzenleme:
Colombia tadim setindeki kahvelerde kavrum acik gozukuyor baya da iyi gozukuyor ama demlendikten sonra kalan posa simsiyah ici disi bir degil,sanki icleri fazla kavruk gibi bir acilik aliyorum,demlerken de o yanık kokuyu aliyorum ,bazen aciligi gidersem de duz kahveden oteye gecemiyorum

Colombia tadim setindeki kahvelerde kavrum acik gozukuyor baya da iyi gozukuyor ama demlendikten sonra kalan posa simsiyah ici disi bir degil,sanki icleri fazla kavruk gibi bir acilik aliyorum,demlerken de o yanık kokuyu aliyorum ,bazen aciligi gidersem de duz kahveden oteye gecemiyorum
Sıcaklığı 90-91 civarına düşürüp oranı 1:15 hatta 1:14 olarak deneyin, soğudukça biraz daha canlanıyor bu şekilde. Ben de sizinle aynı tatları ve kokuları alıyorum, ancak bu şekilde bir miktar keyifli fincanlar edinebildim. Demlemeyi de 3 döküş olarak yapıyorum, su ppm'im 68.

Sıcaklığı 90-91 civarına düşürüp oranı 1:15 hatta 1:14 olarak deneyin, soğudukça biraz daha canlanıyor bu şekilde. Ben de sizinle aynı tatları ve kokuları alıyorum, ancak bu şekilde bir miktar keyifli fincanlar edinebildim. Demlemeyi de 3 döküş olarak yapıyorum, su ppm'im 68.
Hemen hemen ayni durumdayiz bende benzer denemeler yaptim ama elim gitmiyor icmeye hic begenmedim.

En son indirimli fiyatina gore kabul edilebilir ama indirimsiz alsaydim cok canim sikilirdi.

İade etmek istedim ilk demlememden sonra kabul etmediler

Ben en iyi sonuçları delterla aldım. Nisan Ağca'nın videosunda paylaştığı Alexandru Niculae reçetesi ile demliyorum. Sonuçtan memnunum.

Düşük sıcaklık aksine ben hep yüksek sıcaklıkta demledim, 96-97 derecelerde.
Şimdi 24 Ocak kavrumlu montaya'yı 96 derece CMD 18. click'te 3 döküş ile demledim, demleme 2:00 civarı gibi bitti, 91 derece demlememden ne iyi oldu ne kötü oldu diyebilirim hala o çimenimsi tat ve değişik kokuyu alıyorum belki bir tık asidite artmış olabilir derece yükselince o anlamda daha keyifli bir fincan oldu ama paket üzerinde yazan tadım notalarına uzaktan bile yaklaşamıyorum.

İndirimli almamış olsam moral bozucu bir alışveriş derdim ama 250 gram paketi neredeyse 45 liraya geldi, o yüzden çok önemsemiyorum ev kalabalık olduğunda filtre kahve makinesinde demleyeceğim, ancak tekrar asla almam 😕

17 Ocak ospina için
Bir kaç denemeden sonra en iyi fincanı
V60 hario 100 bol poset buzdağı 95 derece TM 15 click iki basamak 12 Gr 100 ml 45. Sn de 100 ml tam 2dk bitiş te keyif aldım. İçmeden biraz bekleyince tatlar dahada oturuyor.

Bende kahveleri maalesef düz buldum inşallah anlaşma bitince seneye yeni kahveler gelir .Okan Bey'in nitelikli kahve peşinde olduğunu ve kolay pes etmeyeceğine inanıyorum .🤗

Bu sabah v60 olarak 17 Ocak kavrumlu (sonradan daha açık kavrulan seri) Juan Pablo Palacio Montoya demledim, olumsuz yorumlara istinaden beklentimi düşük tutmuştum ama çok beğendim. Asiditesi dengeli ama damağa vuran, pekmez tatlılığında, soğudukça karakteri değişmeyen gövdesi orta seviyede keyifli bir fincan oldu. Fermente tatlar almadım.

1:16 oran 16/256ml, 93 derece buzdağı su, cmd 20 klik, traditional filtre, plastik hario V60.

00:00 - 50 ml blooming
00:30 - 100 ml dairesel döküş (kenarlara değmeden 15 sn de)
01:00 - 106 ml dairesel döküş (kenarlardan toplayarak 15 sn de) ve spin.

Yaklaşık 2:10 da bitti.

Ben daha yeni yeni kahve işine girişiyorum,şimdilik evde filtre kahve makinesiyle yapıyorum kahvelerimi. Calibre'den hangi kahve çekirdekleri filtre kahvede güzel olur ?

Geri