• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Calibre Coffee

Okan Bey sorun çözme yaklaşımınızı gerçekten tebrik ederim, dediğiniz gibi indirim mevzuu amacın dışına çıkmış gibi görünse de burada firmanıza sadık topluluklar oluşuyor.

İkinci olarak, Peru veya Honduras gibi daha fiyat-performans kahveleri getirmenizi bekliyoruz. Umarım daha farklı çekirdekleri yakında görebiliriz.

İyi çalışmalar.

Okan Bey sorun çözme yaklaşımınızı gerçekten tebrik ederim, dediğiniz gibi indirim mevzuu amacın dışına çıkmış gibi görünse de burada firmanıza sadık topluluklar oluşuyor.

İkinci olarak, Peru veya Honduras gibi daha fiyat-performans kahveleri getirmenizi bekliyoruz. Umarım daha farklı çekirdekleri yakında görebiliriz.

İyi çalışmalar.
cok tesekkurler, haklısınız, bende bu sebepten mumkun oldukca geri cevirmemeye calisiyorum.
basından beri yaklasımım o yonde oldu, en iyi, en degişik, en ucuz, en pahali vb secenekler yerine hep fiyat/performans cekirdekler bulmaya calişiyorum, fakat hem seyahat kısıtlamaları, hem global kahve arz/talebi, hemde ulkemizin ekonomik durumu oldukca kısıtlıyor fırsat yaratabilme acisindan fakat hızlandırılmışbir sekilde arayışlarımız devam ediyor.

cok tesekkurler, haklısınız, bende bu sebepten mumkun oldukca geri cevirmemeye calisiyorum.
basından beri yaklasımım o yonde oldu, en iyi, en degişik, en ucuz, en pahali vb secenekler yerine hep fiyat/performans cekirdekler bulmaya calişiyorum, fakat hem seyahat kısıtlamaları, hem global kahve arz/talebi, hemde ulkemizin ekonomik durumu oldukca kısıtlıyor fırsat yaratabilme acisindan fakat hızlandırılmışbir sekilde arayışlarımız devam ediyor.
Okan bey merhaba. Tadım setini daha önce denemiştim. Memnun kalmıştım. Şimdi yeniden sipariş verdim. Bu indirim ve destek için teşekkür etmek istedim. Başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Kod sepetinizdeki ürünler için geçersiz mesajı alıyorum

Yine müthiş bir indirim olmuş, elinize sağlık @OkanT bey. Önceki tadım setinden de çok memnun kaldığım için hemen bir sipariş oluşturdum.

Yeni kavrumu demlediyseniz referans olması için reçete paylaşabilir misiniz? Yüksek sıcaklıkta da düşük sıcaklıkta da çok açık geldi bana çekirdek, 97 derece demledim ama arkadan otumsu bir koku ve tat geliyor. Ekstraksiyon 21 civarındaydı, underextract da olmamış.

Kavurucu: Calibre Coffee
Çekirdek: Juan Pablo Palacio Montoya - Light Kavrum
Yöntem:
Hario V60 – 02
Filtre : Cafec Abaca
Öğütüm: Comandante 20 Klik
Oran: 15/240
Su: 96 Derece
Toplam demleme süresi: 2 dk. 13 saniye

Blooming: 0 - 30 sn / 60 ml
1.Döküş: 30 - 55 sn / 60 ml
2.Döküş: 55 - 1.20 sn / 60 ml
Son Döküş: 1.20 – 2.13 sn / 60 ml

Tadım: Düşük sıcaklık sevmiyor asla 3 demleme yaptım en iyisi bu oldu ama denemeye devam, düşük asidite, orta gövde meyvemsi, kokuda da meyvemsi bir koku eşlik ediyor. Daha önce 93 derecede demlemiştim, otsu-bitkisel bir tat ve koku vardı o bunda kesilmiş, meyvemsilik gelmiş. Aftertaste kalıcı ve hafif ağızda buruk bir tat bırakıyor.

Not: Ortadan çevreye doğru döküşler yaptım en sonda ufak bir swirl yapıp bitirdim. Daha önce ot gibi tat aldığımdan ekstraksiyonu ve gövdeyi arttırmak istedim.

Okan bey selamlar yeni kavrum için hangi reçeteyi önerirsiniz, su sıcaklığı ve öğütüm olarak referans olursa yeni kavrum alan herkes için iyi olur diye düşünüyorum. @OkanT
Detaylı deneme sansım olmadı henuz fakat benim standart olarak kullandıgım 98c, 2•5x bloom 40sn, sonra 2 veya 3 dokus, 3’-3’15” gibi fena olmadı. 1-16.5-17 oranla
Okan bey merhaba. Tadım setini daha önce denemiştim. Memnun kalmıştım. Şimdi yeniden sipariş verdim. Bu indirim ve destek için teşekkür etmek istedim. Başarılar dilerim.

Yine müthiş bir indirim olmuş, elinize sağlık @OkanT bey. Önceki tadım setinden de çok memnun kaldığım için hemen bir sipariş oluşturdum.
Cok tesekkuler, ozellikle iki profilide denediyseniz, yorumlarinizi paylasabilirseniz, geri donuslere gore, iki farkli kavurum yapıp yapmamak adına tercih yapmamiza yardımcı olur.

Montoyanın eski kavrumunu deneyememiştim ancak yeni kavrumu beni oldukça tatmin etti. Ospinada ise eski kavrumda isli tatlar çok belirginken yeni kavrum bence çok güzel olmuş. Çekirdek dışarıdan bakınca eski kavrumda da yeni kavrumda da koyu durmuyordu ancak suyu döktüğümde iki kavrum da sanki kopkoyuymuş gibi görünüyordu. Tatta ise yeni kavrumda isli tatlar bence yok. Kahve oldukça keyifli bir hale gelmiş. Eski kavrumu koyu bulanlar bence tekrar şans verebilirler.

Merhaba, R19061488 numaralı siparişim gönderildi olarak gözüküyor ancak kargo takip numarasını sistemde göremedim, yardımcı olabilir misiniz? @OkanT

Herkese merhaba;

Beni şaşırtan bir denemeyi burda sizinle paylaşmak istiyorum. Yeni kavrum ospina ile bir tk denemesi yaptım.

Kahve: Calibre Coffee Yeni kavrum Ospina
Kahve-Su Oranı: 17 gram kahve 170 gram su
Değirmen ve Öğütüm: Molent Pocket 7 klik
Ekipman: Paslanmaz Çelik Cezve
Demleme Notları: 45 derece su ile kahveyi onbeş saniye cevzede karıştırdıktan sonra cezvemi ocağa alıp iki dakikada demlemeyi bitirdim. On gram şeker kullandım.
Tadım Notları: Çikolata noktalarının yanında oldukça hoş meyvemsi asidite mevcuttu fincanda kahve bir miktar soğuduktan sonra asiditesi yüksek limonumsu bir orama almaya başladım. Oldukça yoğun kompleks bir bardak ortaya çıktı.

Kahve damağım daha oldukça acemi olduğu için çok kompleks yorumlar yapamıyorum aldığım aromalar hakkında elimden geldiğince açık bir şekilde anlatmaya çalıştım bu konuda affınıza sığınıyorum. Elimdeki kahveler bitene kadar beni şaşırtan bir reçete ortaya çıktıkça burda sizinle paylaşmaya çalışacağım. Kahve fiyatları bu kadar ateş pahası olmuşken keyifli bir bardağın reçetesini kendime saklamanın oldukça bencil bir hareket olacağı hissi oluşuyor ister istemez 😁 Sürçülisan ettiysem affola.

Montoyanın eski kavrumunu deneyememiştim ancak yeni kavrumu beni oldukça tatmin etti. Ospinada ise eski kavrumda isli tatlar çok belirginken yeni kavrum bence çok güzel olmuş. Çekirdek dışarıdan bakınca eski kavrumda da yeni kavrumda da koyu durmuyordu ancak suyu döktüğümde iki kavrum da sanki kopkoyuymuş gibi görünüyordu. Tatta ise yeni kavrumda isli tatlar bence yok. Kahve oldukça keyifli bir hale gelmiş. Eski kavrumu koyu bulanlar bence tekrar şans verebilirler.
Cok tesekkuler, begenmenize sevindim, vakit ayırıp yorumunuzu paylastığınız için ayrıca tesekkur ederim.
Merhaba, R19061488 numaralı siparişim gönderildi olarak gözüküyor ancak kargo takip numarasını sistemde göremedim, yardımcı olabilir misiniz? @OkanT
Merhaba,
siparişinizibugun kargoya verdik, aras kargo aksam giriş yaptıgında takip numaralarını ertesi sabah girebiliyoruz, yarın size iletecegiz takip kodunu.
Genel bilgilendirme olarak, lokasyona bagli hava sartlarından dolayı bugunlerde kargoda gecikmelermeydana gelebiliyor.

17 Ocak kavrumunu denedim.
V60 buzdağı 96 cafec th 3 13 gr
0 50 ml 30 s 50ml 1dk 100 ml 2 dk bitiş.
Çok beğendim kavrum çok yakışmış acılık yok kompleks bir etiyopya gibi elinize sağlık elimde bombe ile hamasho var dı siz hele kenarda bekleyin dedirtti.
İkici denemem 20gr 300 ml her bir dk da 100 ml toplam 3 dokus 2.47 bitiş daha doygundu keyifle tüketiyorum. @OkanT hocam kavrumu bozma efsane

Geri