• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafflano Kompresso Manuel Espresso Makinesi İnceleme

Teşekkürler Emre. Senin kullanıcı deneyimin kesinlikle önemli ve detaya inen kahvesever olduğundan, herkes için faydalı olacaktır. :)

Dediğin gibi silikon halkaya zarar vermemek için dikkatlice sıkmak gerekiyor. Güzel bir detay. Uzun ömürlü olması açısından da kesinlikle dikkat edilmesi lazım.

Genelde bardak üstüne koyarak bastım ama zor da olsa havada da basmak mümkün. Videodaki demleme sadece göstermek amaçlıydı ve kalibrasyonu beklemeler yüzünden maalesef tam olmadı. Hep dediğim gibi bu ekipman da V60 gibi hatayı kaldırmıyor ama her şey düzgün yapılırsa güzel fincanlar veriyor :) demleme süresi konusu da biraz kahveye bağlı sanırım. Bazı kahvelerde 25sn, bazılarında 30 sn civarında daha iyi sonuçlar aldım. Senin tecrüben nedir?

Tekrardan teşekkürler 🙏
Hocam soyle ki makinalara yakın olduğuniçin kalibrasyonu gerçekten zor.Ben o kadar ugraşmadigim için dediginiz givi farklar olabiliyor.Kahveyi de harcarim red clix de var diyen bisi uğraşirsa ayni sureyi tutturur.Bazen aralık yetmedigi oluyor ama kahveyi de ziyan etmemek için çok üstüne gitmiyorum.Teşekkurler

İnceleme youtube a yüklenmiştir. Teşekkürler @PepukKahve @aztec

Sesi düzelttim, bir kaç ekleme yaptım :) umarım bu hali daha faydalı olmuştur. iyi seyirler.

Gayet yeterli bence elinize saglık.Kalibrasyonu baya zor bu arada ben bu aralar pek uğraşmak istemiyorum zaman kisitliligindan.Comandante standart aks yeterli gelmiyor.En son 7 klikde tıkanan kahve 8de biraz hızliydı.

İnceleme youtube a yüklenmiştir. Teşekkürler @PepukKahve @aztec

Sesi düzelttim, bir kaç ekleme yaptım :) umarım bu hali daha faydalı olmuştur. iyi seyirler.

Video çok detaylı ve güzel olmuş elinize sağlık:) Özellikle pascal kuvveti vs kenarda gözükmesi gayet güzel ve eğitici. Kendim de akademisyen olarak slaytlarımda bu tarz resim ya da görselleri kullanırım. :)
Sayenizde cafflano yu daha yakından tanıdım ve siz anlatınca basit geldi yoksa diğer video larda bana karmaşık geliyordu. Hala deneyemedim ama deneyince tecrübelerimi paylaşacağım:)
Sizi youtube konusunda biraz daha teşvik edebilirim belki. Şöyle ki video yu youtube a koydun dediğiniz için sizi teyyareden kahve olarak arattım ortak yayın yaptığınız pepuk kahve sayfasında buldum. Benim görüşüm kafa karışıklığı yaratmaması açısından sizin de ayrı bir hesabınızın olması, kişisel olarak yaptığınız incelemeleri oraya koymanız. Tabi @PepukKahve Hocamın da aynı şekilde incelemelerini oraya koymanız. Kahve Masası olarak ortak bir ad olarak da mesela peeşembe günleri yaptığınız sohbetleri de daha kurumsal olarak bu hesaptan da yayınlamanız bence daha iyi olacaktır. Youtube ile instagram yanında izlenirliğiniz artacaktır. Çok emek veriyorsunuz bu sayede karşılığını maddi manevi alırsınız diye naçizane tavsiyemdir.
Tekrar emeklerinize sağlık. Sizin gibi öz ve basit olarak video içerikleri artarsa benim gibi ev baristaları daha da istifade edecektir.

Video çok detaylı ve güzel olmuş elinize sağlık:) Özellikle pascal kuvveti vs kenarda gözükmesi gayet güzel ve eğitici. Kendim de akademisyen olarak slaytlarımda bu tarz resim ya da görselleri kullanırım. :)
Sayenizde cafflano yu daha yakından tanıdım ve siz anlatınca basit geldi yoksa diğer video larda bana karmaşık geliyordu. Hala deneyemedim ama deneyince tecrübelerimi paylaşacağım:)
Sizi youtube konusunda biraz daha teşvik edebilirim belki. Şöyle ki video yu youtube a koydun dediğiniz için sizi teyyareden kahve olarak arattım ortak yayın yaptığınız pepuk kahve sayfasında buldum. Benim görüşüm kafa karışıklığı yaratmaması açısından sizin de ayrı bir hesabınızın olması, kişisel olarak yaptığınız incelemeleri oraya koymanız. Tabi @PepukKahve Hocamın da aynı şekilde incelemelerini oraya koymanız. Kahve Masası olarak ortak bir ad olarak da mesela peeşembe günleri yaptığınız sohbetleri de daha kurumsal olarak bu hesaptan da yayınlamanız bence daha iyi olacaktır. Youtube ile instagram yanında izlenirliğiniz artacaktır. Çok emek veriyorsunuz bu sayede karşılığını maddi manevi alırsınız diye naçizane tavsiyemdir.
Tekrar emeklerinize sağlık. Sizin gibi öz ve basit olarak video içerikleri artarsa benim gibi ev baristaları daha da istifade edecektir.

Çok teşekkür ederim. Bir fayda sunduğunu görmek mutlu etti, sağ olun 🙏

Zamanında ben de çok eğitim verdiğimden, biraz akademisyen tarafa kayıyor anlatımlarım :) Zamanla düzelir diye umuyorum.

Söylediklerinizde haklısınız, @PepukKahve İsmail ile birlikte bu konuda düzenleme yapmamız lazım.

Kahve Masası'na öyle bir başladık derken, farklı bir yere gitti ve yayınlara devam ettik :) Biz de sevindik ve şaşırdık :)

Son video için yorumlarınızı da merak ediyorum. Biraz gelişme olmuş olabilir.

Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :) Bir program yapalım diye yola çıktık, konu buralara kadar geldi.
Kahve Masası adıyla bazı çözümler bulmaya çalışıyoruz @teyyaredenkahve ile.

Çok teşekkür ederim. Bir fayda sunduğunu görmek mutlu etti, sağ olun 🙏

Zamanında ben de çok eğitim verdiğimden, biraz akademisyen tarafa kayıyor anlatımlarım :) Zamanla düzelir diye umuyorum.

Söylediklerinizde haklısınız, @PepukKahve İsmail ile birlikte bu konuda düzenleme yapmamız lazım.

Kahve Masası'na öyle bir başladık derken, farklı bir yere gitti ve yayınlara devam ettik :) Biz de sevindik ve şaşırdık :)

Son video için yorumlarınızı da merak ediyorum. Biraz gelişme olmuş olabilir.
Bu video nuzda harika bence. Sadece ikinci bir kamera açısına ihtiyaç vardı kahve çıktısını görmek vs açısında.O da tabi çok kolay değil. Diğer video yu da mutlaka değerlendireceğim. :)

Hocam değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederiz :) Bir program yapalım diye yola çıktık, konu buralara kadar geldi.
Kahve Masası adıyla bazı çözümler bulmaya çalışıyoruz @teyyaredenkahve ile.
Harika işler yapıyorsunuz. Bugünkü programda öyleydi. Bağımlısı oldum resmen. Çok daha ilerleyecektir eminim.
Tekrar tebrikler ve başarılar:)

@teyyaredenkahve Hocam, bugün ilk denememi yaptım. Sizin video nuzu açtım tüyoları uyguladım ve inanın ilk denememde muazzam sonuç aldım. İçtiğim çoğu espresso dan daha iyiydi. O kadar güzeldi ki köpüğü tadı vs heyecanlandım buraya koymak için resim bile çekmedim ama ben çok şaşırdım. Kahveye yeni yeni ısınan eşim dahi bayıldı. Tekrar ellerinize ve emeğinize sağlık :)
Bu arada ben ilk denememi molent 6 klikte, toplu alımda aldığımız probador serra negra ile yaptım. Beklentimin düşük olduğu bu kahveden bunu yakaladıysam daha iyileri de olur diye düşünüyorum:)

@aztec hayirli olsun.Bu arada bir sorunu çözdum sanirim.Az cikti almamin sebebi kaynar su kullanmam olabilir.Artik daha fazla ön ısıtma yapıp 92 derece kullaniyorum.Sonuç daha iyi.Çunku lastik contanın buzulmesi daha az oluyor ve daha az su kaçırıyor
Bunu da not ettim. Ben de kaynar su kulandım 92 derece su kullanıyorum o zaman. Daha da iyi olursa daha da enfes bir şey olur. Bu arada bu ekipmanı alırken bu forumun ve sizin katkınız çok fazla. Almaktan en mutlu olduğum ekipmanlardan oldu. Size de teşekkür ederim:)

Bunu da not ettim. Ben de kaynar su kulandım 92 derece su kullanıyorum o zaman. Daha da iyi olursa daha da enfes bir şey olur. Bu arada bu ekipmanı alırken bu forumun ve sizin katkınız çok fazla. Almaktan en mutlu olduğum ekipmanlardan oldu. Size de teşekkür ederim:)
Gule gule kullanın sevindim.Ne yapın edin iyi ısıtın koyduğunuz gibi sıkıca basın basinci hic azaltmayın.Yoksa ekşilik bela olabilir.Burda basinci veren aletin kendisi biz aracıyız bu yuzden yavaş basayım vs derseniz dengesizlik olur.Ogutum inceligi dogruysa tum gucuyle baskida zaten 30 saniye suruyor.

@teyyaredenkahve Hocam, bugün ilk denememi yaptım. Sizin video nuzu açtım tüyoları uyguladım ve inanın ilk denememde muazzam sonuç aldım. İçtiğim çoğu espresso dan daha iyiydi. O kadar güzeldi ki köpüğü tadı vs heyecanlandım buraya koymak için resim bile çekmedim ama ben çok şaşırdım. Kahveye yeni yeni ısınan eşim dahi bayıldı. Tekrar ellerinize ve emeğinize sağlık :)
Bu arada ben ilk denememi molent 6 klikte, toplu alımda aldığımız probador serra negra ile yaptım. Beklentimin düşük olduğu bu kahveden bunu yakaladıysam daha iyileri de olur diye düşünüyorum:)
Güle güle kullanın, sevindim videonun işinize yaradığına :)

Ben sizin kadar şanslı değildim ilk denemelerde :) Güzel kahveleriniz olsun.

Bir inceleme videosu da benden:

Baya süre kullandım bu aletin artik her seyini biliyorum ve soylediklerin noktasina virgulune kadar doğru... Yani bu aleti ne satan biliyor ne de kullanan.İlk defa bu kadar doğru bilgiler aktaran bir video gördüm.Aylardir bahsettigim iki şey birincisi sıcakliğı yutuyor bu alet.Digeri kalibrasyonu cok dengesiz.Tutturursaniz gerçek espresso tutturmazsaniz faciaa..Zaten sen de tutturamayip döktun muhtemelen :) bu aleti 14 klikte kullananlae var o kadar diyim :) ben de ayni sendeki gibi 7-8 arasinda gidiyordum.Sonuc olarak dengesiz ve ugrastirici bir alet ama yazin iced latte vs icin cok kullanişli.Ya da ugrasirsaniz espresso da alabilirsiniz.Sıcaklik icin de ters koyup ustune kaynar su dokmek lazim
Not: bu aleti duzgun kullanan bir tek hakan beyi gordum.O da bizzat kendi yaptiginda profesyonel makineye bay yakın bir tat sunmustu.

Baya süre kullandım bu aletin artik her seyini biliyorum ve soylediklerin noktasina virgulune kadar doğru... Yani bu aleti ne satan biliyor ne de kullanan.İlk defa bu kadar doğru bilgiler aktaran bir video gördüm.Aylardir bahsettigim iki şey birincisi sıcakliğı yutuyor bu alet.Digeri kalibrasyonu cok dengesiz.Tutturursaniz gerçek espresso tutturmazsaniz faciaa..Zaten sen de tutturamayip döktun muhtemelen :) bu aleti 14 klikte kullananlae var o kadar diyim :) ben de ayni sendeki gibi 7-8 arasinda gidiyordum.Sonuc olarak dengesiz ve ugrastirici bir alet ama yazin iced latte vs icin cok kullanişli.Ya da ugrasirsaniz espresso da alabilirsiniz.Sıcaklik icin de ters koyup ustune kaynar su dokmek lazim
Not: bu aleti duzgun kullanan bir tek hakan beyi gordum.O da bizzat kendi yaptiginda profesyonel makineye bay yakın bir tat sunmustu.
evet ya tutturmak bu kadar zor olmamalı :)
hayır, çekim yapmadıklarımda iyi kremalar aldım ama çekim günü asla krema çıkmadı :/ kahvedendi belki de.

Bu aleti kullanmak çooook zor.... kalibrasyonu da geçtim, hata kaldırmıyor...10 denemede 3-4 ünde ancak içebilirim...

Öyle gerćekten.Parametreler aynı olsa bile çıkan kahve aynı olmuyor basinctan dolayi :)
Hep diyorum, diğer ekipman incelemelerimde de söylemeye çalıştım... bu tarz aletler espressodan ziyade espresso bazlı içecekler (americano, latte, iced latte, vs) için daha ideal.

Nanopresso, minipresso tutarlı ekipmanlar.

Yani Kompresso V60 ise, nanopresso Kalita diyebilirim :) alacak olsam wacaco alırdım.

Hep diyorum, diğer ekipman incelemelerimde de söylemeye çalıştım... bu tarz aletler espressodan ziyade espresso bazlı içecekler (americano, latte, iced latte, vs) için daha ideal.

Nanopresso, minipresso tutarlı ekipmanlar.

Yani Kompresso V60 ise, nanopresso Kalita diyebilirim :) alacak olsam wacaco alırdım.
Ben memnunum ya iced americano yaptim baya bir sure hosuma gitti .Yapmaktan ziyade comandante ile 7-8 kliklerde öğutmek çok uzun süruyor.Bir avantaji da espressonun zahmetli iş oldugunu gosterdi bana.Espressoya girecek olanlara uyarım disaridan gorundugu gibi degil.Epey masrafli ve zahmetli bir iş.beklentinize dikkat edin derim.

Geri