• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

@baydinc
Kanallanmayı azalttığı için refractometer ölçümlerinde extraction'ı arttırdığı söyleniyor. Kağıt filtreyi ilk denediğimde sepetin deliklerinin daha homojen dolduğunu gözlemlemiştim. Kağıt filtre ile daha tutarlı sonuçlar aldığımı söyleyebilirim.
Piston ve shower screen genelde daha temiz kalıyor. Kağıt filtre shower screen ile bariyer görevi gördüğünden pf'ye su eklediğimde kahve partiküllerinin su ile karışmasını engelliyor. Aşağıya resim ekliyorum genelde benim böyle görünüyor. Kağıt filtresiz ise daha bulanık görünüyor. Kağıt filtrenin tek olumsuz yanı tiger stripes ile daha az karşılaşıyorum 😄

IMG_3525.jpg

98388c38-73c6-4fe3-9703-9c05723d0547.jpg
Arkadaşlar merhaba robotla espresso yaparken böyle simsiyah bir leke gördüm. Islak bezle zar zor çıktı. Pistonu silince bezi simsiyah yaptığını farkettim bir şeyi yanlış mı yapıyorum yoksa olmasın gereken mi bu?

Robot için Paşabahçe'nin Doppio bardağını almıştım.

Kaan 500 gramlık tartı ile sıkıntılı, 8 cm yüksekliği ile az fazla kaçıyor.

Tartı üstünde sığabilecek fincan/bardak önerisi olanlar paylaşabilir mi?

Herkese keyifli fincanlar.

@serbes

Kodları aynı herhalde farklı ürünler değildir. Fiyatı hesaplı geldi.

Birde Tchibo da Robot'a uyacağını düşündüğüm bardak gördüm. Lakin Zwilling daha doğru bir tercih sanırım.

Bu model çare olur mu?

timemore tartıyla kullanmak için yaptığım basit düzenek

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-11-23 at 14.36.51.jpeg
    WhatsApp Image 2021-11-23 at 14.36.51.jpeg
    74.4 KB · Görüntüleme: 107
Merhaba, Robot’un filter screen parçasını sanırım çöpe attım. Spesific Kafe’nin stoklarında da bulunmuyor. Elinde fazla olup satmak isteyen veya alabileceğim farklı bir adres konusunda bilgisi olan arkadaşlarımız paylaşırsa çok sevinirim.

@Mehmetali merhaba, bir süredir benim de aklımda olan bir problemi yaşamışsınız. Elimdeki cafelat robotun parçalarının başına bir iş gelse spesific coffee yedek parça getirmediği için ne yaparım bilmiyordum, siz benden önce tecrübe etmiş olacaksınız. Eğer olur da toplu bir şekilde bazı parçaları getirtebilirsek ben de toplu alıma katılırım. Bu arada bence o filtreyi satan birini bulmanız çok zor, parça temini için spesific coffee ile iletişime geçmenizi öneririm.

@baydinc hocam whasappdan Spesific Kafe’ye yazdım Aralık ayının sonuna doğru yedek parçaların yeniden stoklarına gireceğini söylediler. Ancak pek güven vermedi.

Yurtdışı sitelerde 10 - 15 dolara satılıyor ancak kargo ile pahalıya geliyor. Bir toplu alım olsa kesinlikle bende katılırım.

Filter screenin tam bu mesajı yazarken çöpün yanında bulunduğuna dair güzel haberi evden aldım. Şuanlık parça sorunu kalmadı ama yedek parça gerçekten önemli toplu alım güzel fırsat olabilir.

Geri