• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Screen parmaklamak istemeyenler için wdt standına @illustrographer ’dan fonksiyonel bir dokunuş:



 
Son düzenleme:
5612CC03-52C0-4808-B62F-2FF4E26077E7.jpeg

robot bey ile ilk shot😎
 
Son düzenleme:
Bende aranıza dün katıldım. İlk 2 shot çok sert mokapot kahvesi gibiydi ama 3.de içilebilecek kıvamda birşeyler yakaladım. Eve geçmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Wp grubu aktif mi acaba?
 
Herkese merhaba. Geçen hafta robot ile espresso serüvenine başladım lakin şuana kadar(15-20 shots) pek tatmin edici sonuçlar alamadım.

Değirmenin 1zpresso K-pro. Genelde 8-9 bar 20 30 saniye tutabilmek için 27-32 click aralıklarını kullandım. 32 üstü fazla basınç olmuyor. Çıktılar sanki overextract gibi olduğu için(ekşi, tuzlu gibi) 27 altına inmedim.

16-18 Gr demlemeler yaptım. Sıcaklıklar 90-96derece. Sepet ve porta filtreyi önceden isitiyorum.

Örnek demeleme yöntemim,
18gr kahve, 45gr çıktı. Su buzdağı 94derece
Portafiltre ve sepeti kettle buhariyla isittiktan sonra 28 click kpro ile çekilen kahveyi kurdanla karıştırarak, orta sert tamp, screeni koyup 2 parmakla basıyorum. Üzerine 65gr civarı su ve ilk damlalar gelene kadar(8 10sn) 2 bar, daha sonra 20 25 sn 9 bar, kademeli düşüş 45 Gr çıktı. Malesef pek tatmin edici sonuçlar alamadım. Null espresso kavrum bir çekirdeğini ve calibrecoffee filtre kavrum birkaç çeşidini denedim.

Hatalarım nelerdir? Neleri değiştirmeliyim?

Tecrübeli arkadaşlar yeni bir çekirdeğe geçtiğinizde hangi parametrelerle demliyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
 
Merhaba. Ben de henüz tatmin edici bir çıktı alamadım fakat okuduklarımdan bazı öneriler getireyim:
  • Başarı elde edene kadar gramaj ve çekirdeği sabit tutun. Ben 14 gram yapınca screen sepetin kenarlarına deyip kahveye tam ulaşmıyor gibi hissettim. 16+ ile deniyorum. Hatam ise sürekli çekirdek değiştirmek oldu.
  • Robotta genelde 7 bar civarı yeterli görülüyor. 9 bar fazla zorlayıp kanallamayı destekliyor olabilir.
  • Yine aynı sebepten tamp'ı daha az basınçla deneyebilirsiniz.
  • Üzerine eklediğiniz suyun gramajından ziyade sepeti ne kadar doldurduğu önemli sanıyorum. Kılavuzunda yazıyordu 6-7 mm bir boşluk bırakın diye. Bu durumda çıktıyı tartan bir tartınız olması lazım ya da bardakta nereye kadar dolunca kaç gram ettiğini tespit etmek.
  • Kürdan pek iyi bir wdt aracı değil deniyor. Hazırlarından alabilir ya da 0.3 - 0.4 mm şöyle bir şeyle kendiniz yapabilirsiniz.
  • Suyu 90-96 derece değil de kaynadıktan hemen sonra direkt kullanmayı deneyebilirsiniz. Zaten o derecelere düşecektir.
  • Olayı kavrayana kadar filtre kavrum kullanmayın.
Şu videoyu çok faydalı buldum:
 
Herkese merhaba. Geçen hafta robot ile espresso serüvenine başladım lakin şuana kadar(15-20 shots) pek tatmin edici sonuçlar alamadım.

Değirmenin 1zpresso K-pro. Genelde 8-9 bar 20 30 saniye tutabilmek için 27-32 click aralıklarını kullandım. 32 üstü fazla basınç olmuyor. Çıktılar sanki overextract gibi olduğu için(ekşi, tuzlu gibi) 27 altına inmedim.

16-18 Gr demlemeler yaptım. Sıcaklıklar 90-96derece. Sepet ve porta filtreyi önceden isitiyorum.

Örnek demeleme yöntemim,
18gr kahve, 45gr çıktı. Su buzdağı 94derece
Portafiltre ve sepeti kettle buhariyla isittiktan sonra 28 click kpro ile çekilen kahveyi kurdanla karıştırarak, orta sert tamp, screeni koyup 2 parmakla basıyorum. Üzerine 65gr civarı su ve ilk damlalar gelene kadar(8 10sn) 2 bar, daha sonra 20 25 sn 9 bar, kademeli düşüş 45 Gr çıktı. Malesef pek tatmin edici sonuçlar alamadım. Null espresso kavrum bir çekirdeğini ve calibrecoffee filtre kavrum birkaç çeşidini denedim.

Hatalarım nelerdir? Neleri değiştirmeliyim?

Tecrübeli arkadaşlar yeni bir çekirdeğe geçtiğinizde hangi parametrelerle demliyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
Nasıl düzelteceğiniz ile ilgili yorum yapamam ama ekşi ve tuzlu tatlar alıyorsanız overextract değil tams tersi underextract bir sonuç almış olmanız çok muhtemel.
 
Herkese merhaba. Geçen hafta robot ile espresso serüvenine başladım lakin şuana kadar(15-20 shots) pek tatmin edici sonuçlar alamadım.

Değirmenin 1zpresso K-pro. Genelde 8-9 bar 20 30 saniye tutabilmek için 27-32 click aralıklarını kullandım. 32 üstü fazla basınç olmuyor. Çıktılar sanki overextract gibi olduğu için(ekşi, tuzlu gibi) 27 altına inmedim.

16-18 Gr demlemeler yaptım. Sıcaklıklar 90-96derece. Sepet ve porta filtreyi önceden isitiyorum.

Örnek demeleme yöntemim,
18gr kahve, 45gr çıktı. Su buzdağı 94derece
Portafiltre ve sepeti kettle buhariyla isittiktan sonra 28 click kpro ile çekilen kahveyi kurdanla karıştırarak, orta sert tamp, screeni koyup 2 parmakla basıyorum. Üzerine 65gr civarı su ve ilk damlalar gelene kadar(8 10sn) 2 bar, daha sonra 20 25 sn 9 bar, kademeli düşüş 45 Gr çıktı. Malesef pek tatmin edici sonuçlar alamadım. Null espresso kavrum bir çekirdeğini ve calibrecoffee filtre kavrum birkaç çeşidini denedim.

Hatalarım nelerdir? Neleri değiştirmeliyim?

Tecrübeli arkadaşlar yeni bir çekirdeğe geçtiğinizde hangi parametrelerle demliyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
Filtre kavrum ya da açık kavrum kahveler ile biraz uğraşmak gerekiyor.

Doğrudan kaynar su kullanabilirsiniz, bir de buzdağı filtre için iyi ama espresso için biraz yumuşak bir su, mineral içeriği daha yüksek bir su kullanabilirsiniz. Suyun içinde biraz maden suyu katarak da deneyebilirsiniz.

Espresso makinelerindeki gibi 25-30 sn de bitireceğim diye şartlanmayın derim.
 
Nasıl düzelteceğiniz ile ilgili yorum yapamam ama ekşi ve tuzlu tatlar alıyorsanız overextract değil tams tersi underextract bir sonuç almış olmanız çok muhtemel.
Underextract ise pratikte kahveyi inceltmem yada demleme süresini arttırmam mı gerekiyor?
 
Geri
Üst