Underwood
Üye
Wdt iğneleri birbirine bir tık daha yakın olsa iyi olurmuş gibi ama her haline ben de talibim
Wdt iğneleri birbirine bir tık daha yakın olsa iyi olurmuş gibi ama her haline ben de talibim
İlk gönderiye göre akışta ciddi düzelme çok iyi Wdt’ye inanıyoruzÖyle tatlı, öyle muazzam bir dünya ki, hele ki robot öyle bir alet ki. Yapana da, satana da, özendirip vesile olana da Allah iyilikler versin.
Burada
Akışı falan tamam biraz düzelttik ama o tat, ne diyim ki. Anlatılmaz yaşanır..İlk gönderiye göre akışta ciddi düzelme çok iyi Wdt’ye inanıyoruz
Hangi çekirdeği kullanıyorsunuz hocam?Akışı falan tamam biraz düzelttik ama o tat, ne diyim ki. Anlatılmaz yaşanır..
Celsius burundi Kayanza filtre Kavrum.Hangi çekirdeği kullanıyorsunuz hocam?
Bu İbrahim in yaptığı mı?
Bu Muhammed’in @illustrographer ’ın yaptığı.Bu İbrahim in yaptığı mı?
Hocam wdt yi siz mi yaptınız? Şöyle güzel uçları ince wdt satan bir yer var mı bildiğiniz?
Nasıl düzelteceğiniz ile ilgili yorum yapamam ama ekşi ve tuzlu tatlar alıyorsanız overextract değil tams tersi underextract bir sonuç almış olmanız çok muhtemel.Herkese merhaba. Geçen hafta robot ile espresso serüvenine başladım lakin şuana kadar(15-20 shots) pek tatmin edici sonuçlar alamadım.
Değirmenin 1zpresso K-pro. Genelde 8-9 bar 20 30 saniye tutabilmek için 27-32 click aralıklarını kullandım. 32 üstü fazla basınç olmuyor. Çıktılar sanki overextract gibi olduğu için(ekşi, tuzlu gibi) 27 altına inmedim.
16-18 Gr demlemeler yaptım. Sıcaklıklar 90-96derece. Sepet ve porta filtreyi önceden isitiyorum.
Örnek demeleme yöntemim,
18gr kahve, 45gr çıktı. Su buzdağı 94derece
Portafiltre ve sepeti kettle buhariyla isittiktan sonra 28 click kpro ile çekilen kahveyi kurdanla karıştırarak, orta sert tamp, screeni koyup 2 parmakla basıyorum. Üzerine 65gr civarı su ve ilk damlalar gelene kadar(8 10sn) 2 bar, daha sonra 20 25 sn 9 bar, kademeli düşüş 45 Gr çıktı. Malesef pek tatmin edici sonuçlar alamadım. Null espresso kavrum bir çekirdeğini ve calibrecoffee filtre kavrum birkaç çeşidini denedim.
Hatalarım nelerdir? Neleri değiştirmeliyim?
Tecrübeli arkadaşlar yeni bir çekirdeğe geçtiğinizde hangi parametrelerle demliyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
Filtre kavrum ya da açık kavrum kahveler ile biraz uğraşmak gerekiyor.Herkese merhaba. Geçen hafta robot ile espresso serüvenine başladım lakin şuana kadar(15-20 shots) pek tatmin edici sonuçlar alamadım.
Değirmenin 1zpresso K-pro. Genelde 8-9 bar 20 30 saniye tutabilmek için 27-32 click aralıklarını kullandım. 32 üstü fazla basınç olmuyor. Çıktılar sanki overextract gibi olduğu için(ekşi, tuzlu gibi) 27 altına inmedim.
16-18 Gr demlemeler yaptım. Sıcaklıklar 90-96derece. Sepet ve porta filtreyi önceden isitiyorum.
Örnek demeleme yöntemim,
18gr kahve, 45gr çıktı. Su buzdağı 94derece
Portafiltre ve sepeti kettle buhariyla isittiktan sonra 28 click kpro ile çekilen kahveyi kurdanla karıştırarak, orta sert tamp, screeni koyup 2 parmakla basıyorum. Üzerine 65gr civarı su ve ilk damlalar gelene kadar(8 10sn) 2 bar, daha sonra 20 25 sn 9 bar, kademeli düşüş 45 Gr çıktı. Malesef pek tatmin edici sonuçlar alamadım. Null espresso kavrum bir çekirdeğini ve calibrecoffee filtre kavrum birkaç çeşidini denedim.
Hatalarım nelerdir? Neleri değiştirmeliyim?
Tecrübeli arkadaşlar yeni bir çekirdeğe geçtiğinizde hangi parametrelerle demliyorsunuz paylaşırsanız sevinirim.
Underextract ise pratikte kahveyi inceltmem yada demleme süresini arttırmam mı gerekiyor?Nasıl düzelteceğiniz ile ilgili yorum yapamam ama ekşi ve tuzlu tatlar alıyorsanız overextract değil tams tersi underextract bir sonuç almış olmanız çok muhtemel.