• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Filtre kavrum ya da açık kavrum kahveler ile biraz uğraşmak gerekiyor.

Doğrudan kaynar su kullanabilirsiniz, bir de buzdağı filtre için iyi ama espresso için biraz yumuşak bir su, mineral içeriği daha yüksek bir su kullanabilirsiniz. Suyun içinde biraz maden suyu katarak da deneyebilirsiniz.

Espresso makinelerindeki gibi 25-30 sn de bitireceğim diye şartlanmayın derim.
Espresso için Buzdağı yerine hangi su önerirsiniz?

Underextract ise pratikte kahveyi inceltmem yada demleme süresini arttırmam mı gerekiyor?
Espresso bilgim yok ancak filtre için dedikleriniz çözüm olabilir, veya sıcaklığı arttırmak, daha fazla ajitasyon sağlamak, daha sert su kullanmak da olabilir. Espresso için, tamp, oran, basınç vs gibi başka parametrelerde olduğu için yorum yapmam doğru olmaz.

Bugün normal basınç aralığında, normal bir akış sürerken birden kolların gövdeyle birleştiği yerden üstüme kahve püskürttü. Manometre hortumunun piston tarafı yerinden çıkmış. Ayrıca flex metal kısım da hortuma zarar vermiş delmese de. Flex kısım olması gerektiği gibi bağlı.

Bu gerçekten tehlikeli bir durum. Bunu yaşayan oldu mu? Nasıl önüne geçilebilir ve ne tür çözümler bulunabilir?

Bugün normal basınç aralığında, normal bir akış sürerken birden kolların gövdeyle birleştiği yerden üstüme kahve püskürttü. Manometre hortumunun piston tarafı yerinden çıkmış. Ayrıca flex metal kısım da hortuma zarar vermiş delmese de. Flex kısım olması gerektiği gibi bağlı.

Bu gerçekten tehlikeli bir durum. Bunu yaşayan oldu mu? Nasıl önüne geçilebilir ve ne tür çözümler bulunabilir?
Aldığım ilk gün başıma geldi. Sinir bozucu bir durum. Çok uğraşmama rağmen kendim halledemedim. Distribütor yedek parça ve tamiratı sağladı. Tamirden sonra ürünü sık kullanmama rağmen bir daha başıma böyle bir olay gelmedi. Açıkçası çözümü nedir bilmiyorum varsa ben de öğrenmek isterim.

Cafelat kullanıcılarının paylaşımları azalmış.

Kampanyalar döneminde bütçem elverişli olmadığından katılamamış biri olarak bugünlerde rotamı yeniden cafelat'a çevirsem mi diye arayışta olan bir filtre'ciyim.

Yanılmıyorsam forumda hatırı sayılır sayıda Cafelat sahibi arkadaş var.

Bunca zaman kullanımdan sonra görüşleri nedir memnunlar mı, farklı sistemlere mi yöneldiler (lelit gaggia vb) istedikleri fincanları elde edebiliyorlar mı vs...

Sorularıma ilgi gösteren arkadaş olursa şimdiden teşekkürler...

Herkese keyifli fincanlar dilerim...

Not: Comandante değirmenim var. (Elektrikli değirmen almayacağım) Manuel tarzı seviyorum ve emekli olduğumdan "kahve ritüeli" için zaman sorunum bulunmuyor.

Cafelat kullanıcılarının paylaşımları azalmış.

Kampanyalar döneminde bütçem elverişli olmadığından katılamamış biri olarak bugünlerde rotamı yeniden cafelat'a çevirsem mi diye arayışta olan bir filtre'ciyim.

Yanılmıyorsam forumda hatırı sayılır sayıda Cafelat sahibi arkadaş var.

Bunca zaman kullanımdan sonra görüşleri nedir memnunlar mı, farklı sistemlere mi yöneldiler (lelit gaggia vb) istedikleri fincanları elde edebiliyorlar mı vs...

Sorularıma ilgi gösteren arkadaş olursa şimdiden teşekkürler...

Herkese keyifli fincanlar dilerim...

Not: Comandante değirmenim var. (Elektrikli değirmen almayacağım) Manuel tarzı seviyorum ve emekli olduğumdan "kahve ritüeli" için zaman sorunum bulunmuyor.
Robot ve Comandante kullanıcısı olarak nacizane tavsiyem iyi bir degirmen almayacaksanız hiç bulaşmayın espresso olayına.Hem isteginiz sonuçları alamıyorsunuz,hem de zulm oluyor ögütmek.Robot konusuna da gelecek olursak forumda sürekli ilan oluyor,gayet de iyi fiyatlar.Tavsiye ederim.

@serbes kendi adıma inanilmaz memnun oldugumu söyleyebilirim. çekirdeklerden çok iyi performans alıyorum, temizliği kolay, kireçlenme vs derdi yok. baslangicta olayı anlamak biraz vakit alabiliyor, sonrasinda sular seller gibi devam ediyor. her shot ayrı bir guzel. baska bir espresso makinesi kullanmadigim icin diger aletlerle kıyas yapamam ama islemlerin robotta olduğu kadar kontrolumuz altında oldugunu sanmıyorum. sonuc olarak öneririm.
edit:elektrikli değirmenle birlikte kullanıyorum.

Son düzenleme:
Ben de robottan çok memnunum. Bakımsız sorunsuz alet.
Tek problem comandante ile öğütmek yoruyor, yorması haricinde lezzet olarak güzel sonuç çıkarıyor. Bazı çekirdeklerde ince ayar dialling yapmaya uygun değil klik ayarı. Sadece espresso için Eureka Crono almayı düşünüyorum, lezzet olarak cmd nin gerisinde mi sonuç verir hiç bilmiyorum.

Ben de robottan çok memnunum. Bakımsız sorunsuz alet.
Tek problem comandante ile öğütmek yoruyor, yorması haricinde lezzet olarak güzel sonuç çıkarıyor. Bazı çekirdeklerde ince ayar dialling yapmaya uygun değil klik ayarı. Sadece espresso için Eureka Crono almayı düşünüyorum, lezzet olarak cmd nin gerisinde mi sonuç verir hiç bilmiyorum.
Red clix'e rağmen mi sorun yaşıyorsunuz diye merak ettim.

Birde cmd ile öğütme süreniz yaklaşık kaç dakika (ve kaç gram çekirdek için) oluyor paylaşabilir misiniz?

@Ufuk hocam cronodan da epey memnunum, dediğiniz gibi sadece robot için kullanıyorum.

@serbes
Redclix kullanmıyorum. 18gr çekirdek ortalama 7 clickte 1:40dkda öğütülüyor, kolumu yoruyor. lezzet olarak bir problem yaşamıyorum.

@baydinc
Ben de crono düşünüyorum hem fiyat uygun olduğu hem de sadece espresso için kullanılacağı için. Öğütüm kalitesi anlamında Specialiata ile arasında ne fark olduğunu merak ediyorum.

Bende motordante robot kombiniyle gidiyorum. Başlarda normal elle öğütüm yapıyordum ama valla çok yorucu oluyor bir yerden sonra hele ki misafirler gelirse. Şimdi red clix ile aşırı memnunum az uğraşı var ama bence alışınca pratik çok. Ben arada süt bazlı da yapmayı seviyorum o yüzden steam wand eksikliğini çekiyorum. French Press veya elektrikli wandlar olsa da istediğim kremayı elde etmekte zorlanıyorum. Günde 1 veya 2 sefere kadar robot rahat ama üstüne çıkarsanız otomatik daha mantıklı olabilir bence

@serbes
Robot'u satın alalı 1 yılı geçti, henüz contasını bile değiştirmedim. Malzeme kalitesi çok iyi. Bakım derdinin olmaması, kullanım kolaylığı ve kısa sürede espresso yapabilmek büyük rahatlık. Özellikle lever espresso makinalarının yarattığı tatmin duygusunu seviyorum. Benim bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor, başka bir makinaya geçmeyi düşünmüyorum.

Ben de günde 1-2 bardak espresso için C40'ın yeterli olabileceğini düşünmüştüm. Özellikle dial-in yaparken ve yüksek dozlarda C40 yorucu oluyor, bu sebepten Specialita aldım.

@DarkCloud kağıt filtre kullanmadım şu ana kadar, sizce çok fark oluyor mu ?

Geri