• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Cafelat Robot

Espresso shot'ımı kaptığım gibi neşeyle mutfağa koşup,cezve içine bir küçük paket süt açıp,termometremle sütü 70°'ye kadar ısıtıp ocaktan alıyorum.Sonra mikserin çırpıcılarından birini alıp,süt dolu cezveye koyup,sapını avucumun arasında hızlıca hareket ettirerek sütü köpürtüyorum.Espresso'lu fincanıma köpürttüğüm sütü koyuyorum,süt biraz taşıyor,bardak ufak gelmiş,"Hay Allah YAA!" deyip fincanın etrafını peçeteyi ıslatıp siliyorum.Sonra odama gidip keyifle içiyorum.
Nanofoamer sipariş vermiştim ama henüz elime ulaşmadı,onu beklerken böyle içiyorum işte.
Robot,sütlü içenler için de kullanılabilir yani bence.

neredeyse her evde bulunan, kenara atılmış, artık üvey evlad muamelesi görmeye başlamış o mikserler ile gerçekten inanılmaz süt köpürtülüyor.

Bir de şöyle bir şey var sanırım Emrah. Uzman sensin.

İster Bianca olsun ister Robot ister Slayer... espresso yapmayı bilmiyorsanız ya da doğru hazırlık yapmıyorsanız, makinenin önemi yok. Sonuç kötü olacaktır ama biraz özenir, her şeyi doğru yaparsanız, tatmin eden espressoları alırsınız diye düşünüyorum.
Estağfurullah ben kendimi uzman görmüyorum kesinlikle. Ama şahsi kanaatim bu yönde evet. Yani şöyle de bakabiliriz olaya. Dünya ralli şampiyonu bana arabasını versin ben onunla kendisi benim arabamla yarışalım. Fark çok acıklı olur(Benim açımdan). 😁

Yani "makine işler el övünür" tersi bir dünyada olabilir. Her zaman en iyi makine en iyi sonucu garanti edemeyebilir.

Misal @turkalpmd İzzet kardeşim Delonghi BCO ile bir shotlar alıyordu. Yani kendisi atsın buraya resimlerini mükemmel olduklarına resimden emindim yani. Baktığınız zaman BCO kimseye tavsiye etmeyeceğimiz bir makine ama bir şekilde oluyordu.

Estağfurullah ben kendimi uzman görmüyorum kesinlikle. Ama şahsi kanaatim bu yönde evet. Yani şöyle de bakabiliriz olaya. Dünya ralli şampiyonu bana arabasını versin ben onunla kendisi benim arabamla yarışalım. Fark çok acıklı olur(Benim açımdan). 😁

Yani "makine işler el övünür" tersi bir dünyada olabilir. Her zaman en iyi makine en iyi sonucu garanti edemeyebilir.

Misal @turkalpmd İzzet kardeşim Delonghi BCO ile bir shotlar alıyordu. Yani kendisi atsın buraya resimlerini mükemmel olduklarına resimden emindim yani. Baktığınız zaman BCO kimseye tavsiye etmeyeceğimiz bir makine ama bir şekilde oluyordu.
1615201271249.jpeg
Bu shotlardan sonra ilk tigerın veya bolding’li espressonun iyi espresso olmadığını öğrendim ama bence BCO ile ilgili kısa yorumum;

“Espresso veremeyecek espresso makinası yoktur, sadece zordur ve vakit kaybıdır”

Bu nedenle pahalı makinalar size aynı god shot ı daha kolay ve mükerrer şekilde vermeyi sağlar, BCO varken kendi damağıma göre başkasının shot aldığı Ditting & Bianca’dan daha güzel shot içtim.
teşekkür ederim emrah abi @mrsandman

Ekli dosyayı görüntüle 9788
Bu shotlardan sonra ilk tigerın veya bolding’li espressonun iyi espresso olmadığını öğrendim ama bence BCO ile ilgili kısa yorumum;

“Espresso veremeyecek espresso makinası yoktur, sadece zordur ve vakit kaybıdır”

Bu nedenle pahalı makinalar size aynı god shot ı daha kolay ve mükerrer şekilde vermeyi sağlar, BCO varken kendi damağıma göre başkasının shot aldığı Ditting & Bianca’dan daha güzel shot içtim.
teşekkür ederim emrah abi @mrsandman
Bence krema fikir vermekten öteye gidemiyor, ince kremalı kaplan deseninden uzak bir shot çok güzel olabiliyor. Ben krema ve üzerindeki desenin aldatmaca olduğunu düşünüyorum, espressonun kalitesi anlamında güvenilecek bir şey değil.

Robota gelince bence basınç profilleme, ya da uzun preinfusionlar yapabilme imkanı sıcaklık kaybını tolere edebilir. Sonuçta sıcaklık düşse de temas süresi artıyor, preinfusion imkanı kanallanmanın da önüne geçebilir. Ama gaggia classicten robota geçmek bence çok da gerekli bir adım değil. Biraz da tercih meselesi, la pavoniler de öyle, biraz keyif işi.

Bence krema fikir vermekten öteye gidemiyor, ince kremalı kaplan deseninden uzak bir shot çok güzel olabiliyor. Ben krema ve üzerindeki desenin aldatmaca olduğunu düşünüyorum, espressonun kalitesi anlamında güvenilecek bir şey değil.

Robota gelince bence basınç profilleme, ya da uzun preinfusionlar yapabilme imkanı sıcaklık kaybını tolere edebilir. Sonuçta sıcaklık düşse de temas süresi artıyor, preinfusion imkanı kanallanmanın da önüne geçebilir. Ama gaggia classicten robota geçmek bence çok da gerekli bir adım değil. Biraz da tercih meselesi, la pavoniler de öyle, biraz keyif işi.
Kesinlikle robotta kaplansız nice efso shotlar içtim bunu öğrendim. Kaplan demek iyi demek değildir, TDS de keza. En önemli olan kesinlikle kendi damağımız.

Ya da beklenen soruyu soralım motorlat robot ne zaman gelir? @uralavci :D
Hocam en azından yakın bir zamanda bir kahve sever basınç göstergesini daha basit ve rahat bir şekilde görebileceğimiz bir bakış açısına konumlandırmak isteyebilir diye düşünüyorum.o kadar da uzak bir ihtimal gibi görünmüyor bence.

Son düzenleme:
Daha taze Flair kullanıcısı olarak bu konuyu uzaktan uzaktan takip ediyorum :) Workflow bi tık daha iyi gözüküyor robotta ve alacaklara hayırlı olsun diyorum şimdiden :) Nanofoamer geldiğinde ufak bi inceleme bekliyoruz hocam @Kahveciningalaksirehberi

Sebebi nedir acaba? Mesela jxpro ile 30-40 saniyede ogutuluyor(muş) .Ne gibi dezavantaji olur anlamadim su isinirken ogutulur
Bir sorun olmaz. Elinizde iyi bir öğütücü varsa sorun yok. Öğrenene kadar ilk başlarda fazla deneme yapacağınızdan biraz yorabilir. Ben fazladan öğütüp tüpte saklıyordum.

Manuel espresso makinesi bakan kişi, bunu göze alır zaten.

Geri