• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kavurucu: Brownberry
Çekirdek: Sidamo Gr2
Kahve Miktarı: 20 gr
Out: 43 gr
Süre: 35 sn
Makine: Profitec Pro 400
Değirmen: Niche Zero (Ayar 17 )

Ekli dosyalar

• IMG_3478.jpeg
    IMG_3478.jpeg
    163.9 KB · Görüntüleme: 105
The Whirl East Africa Omni Roast 10 Nisan
91° Su
18/42
22.5 saniye
Profitec Drive
Mazzer Philos
IMS Competition sepet

Bu markayı daha önce hiç denemiştim. Adana Groseri'ye gelmiş, 800 TL fiyatı vardı ve nispeten tazeydi. O yüzden denemek istedim.

Paketin arkasında Afrikaya özgü çiçeksi ve meyvemsi aromalardan bahsedilmiş ama böyle bir yapısı yok. Belki 1-2 haftalık olsa tadabilirdi ama sanmıyorum. Daha çok açık kavrulmuş İtalyan blendler gibi bir tadımı mevcut. Biraz kakao, fındık, tatlımsı bir hafif asidite... Yani bir market kahvesine göre daha tatlı ve soft bir yapıda. Rahatsız edici bir acılık ve asidite ise yok. Asidite napoliten İtalyanlara göre biraz da olsa belirgin sadece. Gövdesi orta, kreması yoğun.
Omni kavrum iddiasında ama bunu filtrede dener miyim bilmiyorum, zaten espresso için almıştım. Espresso için beni tatmin etti, cappucinoya da yakışıyor. Filtrede denersem yorumlarım bir ara...

20260513_184844.jpg

20260513_184920.jpg

Bugün illy ve vergnano geldi, ikisini de demledim. Vergnano'nun içimi illy'den birazcık daha yumuşak ve karakteristik geldi bana. Merak edenler için, ikisi de klasik İtalyan kavrumu, kahve gibi kahve severleri memnun edecek çekirdekler... Lezzet olarak da İtalyan espressosu beklentisini karşılıyor. Ancak çok da yumuşak içimli olduklarını şahsen söyleyemem (daha yumuşaklarını içmiştim fakat bunlar miscela kadar da sert değiller kesinlikle).

Tavsiyeler için teşekkürler.

• Tropic Punch (Montag Coffee)
  • ECM Synchronika II
  • 18/42gr 27sn.
Bu ayki kazanananımız Montag coffee'yi güzel indirimiyle deneme fırsatı bulduğum için mutluyum. Tropic Punch espresso serisine ben bayıldım, daha ilk yudumda meyvemsi tatları ve sonrasında yumuşak kakao tadıyla beni kendine hayran bıraktı.

Milestone Guatemala Teodoro Engelhart Pacamara/Espresso
Profitec Pro 400
Kinu M47 Classic 0.9.2
18/36 30 sn

O güzel kaplan desenli doku, krema yoğunluğu, tat ve haz, hepsi bir arada. Sıfır asidite ve kahve gibi kahve. Mükemmel

Ekli dosyalar

• IMG_20260518_111152.jpg
    IMG_20260518_111152.jpg
    87 KB · Görüntüleme: 61
Milestones Ruanda Rusatira 20.04 kavrum
Gaggia e24 Gaggimate pro
Arco goat story 11 click
19:42
Londinium Lvr3 profile
Nestle 55 ppm

tropikal meyve, kuru erik notaları dolu, düşük asiditeli bir fincan çıktı. Asidite düşükken bu kadar meyvemsilik şaşırtıcı. Nispeten açık kavrum olmasına rağmen belki de şansıma tek denemede ‘evreka’ dedim. Harika bir espresso oldu
IMG_2757.png
IMG_2758.png

Kavurucu: Montag
Çekirdek: Magdalena Colombia
Kahve Miktarı: 19 gr
Out: 43 gr
Süre: 35 sn
Makine: Profitec Pro 400
Değirmen: Niche Zero (Ayar 16 )

Tatlılığın ön planda olduğu bir long black oldu.

Ekli dosyalar

• IMG_3569.jpeg
    IMG_3569.jpeg
    153.6 KB · Görüntüleme: 31
Geri