CoFFeePaTh
Barista
- İsim
- Ömer
Daha fazla
- İsim
- Ömer
- Espresso Makinesi
- Profitec Drive
- Değirmen
- Kinu M47 Classic, Mazzer Philos
- Ekipmanlar
- Hario V60, Hario Immersion Dripper, Stagg EKG
- Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
- Evet
- Kahve Arkadaşlığı İl
- Adana
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
- Çukurova
- Kahve Arkadaşlığı İlçe 2
- Seyhan
- omerarikan01
Afiyet olsun, resimden ne derece doğru anlaşılır bilemiyorum ama oldukça ince bir öğütüm gözlemledim. 33 saniye şalter basma süresi midir yoksa uzun ön demleme sonrası akışın başladığı süre midir?CleanCup Santa Rosa de Cabal'a göre daha açık kavrum. CleanCup Santa Rosa'sını espressoda beğenmiştim. Kronotrop'dakinin filtre performansı iyiydi. Ancak espressosu da gayet güzel. Ve espresso olarak tüketeceğim paketin kalanını da. Ortalama 5 haftalık bir kahve. Kronotrop ve CleanCup Santa Rosa'ları hem espressoda, hem de filtrede ilk 10-15 günlük zamanlarında pek keyif vermiyor. Ancak 4 hafta ve üstü bekleme sürelerinde daha karakterli, her içimde daha farklı aromatik deneyimler yaşatıyorlar. Uzatmayayım, beğendim.
J-Max 'ı ise espressoda beğendim. Filtrede toz üretimi fazla. Her ne kadar öğütüm homojenitesi filtrede mükemmel olmasa da iri taneler ve ufak taneler oranının demleme açısından farklı etkileri nedeniyle olumsuz olarak fincana yansımadığını düşünüyorum. Neticede değirmenin lansmanı espresso doğrultusunda. Bu açıdan filtre performansı da beklenenden iyi. Espresso performansına ise söylenecek fazla söz yok. Gerek diğer değirmenlere nazaran önde olan mikron hassasiyeti, gerek fincana yansıması oldukça iyi.
Değirmene dair yapısal anlamda eleştirilerim de var. Ancak bunu daha sonra vakit buldukça yazabilirim.