• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bugün İçtiğiniz Espresso

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
@Kahveciningalaksirehberi Kalibrasyon en büyük mesele. :) Kalibrasyon yapması çok keyifli bir yandan maliyetli ve ortamı dağıtıp, kirletiyor olması da bir uğraş tabi. :) Evde espresso makinem yok ne yazık ki, 1 haziranı bekliyorum espresso içmek için! Elime geçirdiğim her kahveden ek43'te deneye deneye espresso yapacağım, ciddi özledim. :)

@Kahveciningalaksirehberi Kalibrasyon en büyük mesele. :) Kalibrasyon yapması çok keyifli bir yandan maliyetli ve ortamı dağıtıp, kirletiyor olması da bir uğraş tabi. :) Evde espresso makinem yok ne yazık ki, 1 haziranı bekliyorum espresso içmek için! Elime geçirdiğim her kahveden ek43'te deneye deneye espresso yapacağım, ciddi özledim. :)

1Haziran da Kronotrop Cihangir şubede mi olursunuz :)

@NoDRaC Şu an için belli olmamakla beraber muhtemelen ilk Cihangir'e uğrayacağım gibi duruyor. :) Fetco geldi filtre servisi için ona bakacağım biraz. Haberleşelim pazar akşamından, beklerim kahveye muhabbete. :) Mavam'da sınırsız ön demleme ayarı olunca filtre için profillenmiş kahvelerde enteresan espressolar alınabiliyor. Sakin bir anda farklı farklı kahveler deneyebiliriz.

@NoDRaC Şu an için belli olmamakla beraber muhtemelen ilk Cihangir'e uğrayacağım gibi duruyor. :) Fetco geldi filtre servisi için ona bakacağım biraz. Haberleşelim pazar akşamından, beklerim kahveye muhabbete. :) Mavam'da sınırsız ön demleme ayarı olunca filtre için profillenmiş kahvelerde enteresan espressolar alınabiliyor. Sakin bir anda farklı farklı kahveler deneyebiliriz.

Maslak'a da uğrarsınız umarım :) Evde espresso zor zanaat :)

Kavurucu: Kahve Fabrikası
Çekirdek: Ethiopia Ana Sora
Kahve Miktarı: 18 gr
Out: 36 gr
Pre-Infusion: 10 sn
Makine: Cafelat Robot
Değirmen: 1Zpresso K-Plus, 3.7 Çentik

Etiyopya kahvelerine ne kadar bayılsam da Türkiye'de espresso için güzel bir Etiyopya bulmak çok zor oluyor bence. Ama bu sefer tam olmuş, Şerif Abinin ellerine sağlık. Çilekli çikolatayı andıran after taste epey devam eden harika bir kahve içtim

IMG_7845.jpg

Ben size komşu geldim zaten, taksim ilk yardıma başladım. Pazartesi 3-4 e kadar poliklinik oluyor hasta durumuna göre haber veririm size :)

Kavurucu : Kahve Fabrikası
Çekirdek : Ethiopia Ana Sora (20.05.2020)
Kahve Mik. : 19 gr
Espresso : 39 gr
Süre : 26 sn
Makine : Faema Enova s1
Değirmen : Comandante Iron Heart red clix 23 clik

Filtre olarak çok beğendiğim bu kahvenin espresso kavrumunu merak ediyordum açıkçası, paketi açtığımda burnuma gelen o meyvemsi güzel kokular yüzümde bir gülümseme yarattı :) Genelde deneyimlediğim espresso için koyu kavrulmuş çekirdeklerin yaydığı o isli,sisli izmarit gibi olan kokulardan eser yoktu, güzel bir espressonun izlenimlerini paketin açılmasıyla veriyordu zaten. İçimi ise gerçekten çok keyifli, yormayan ortanın üstü diyebileceğim çok güzel bir narenciye asiditesi insanın ağzını kaplıyor,bu asidite ekşilikle karıştırılmasın, kahveye bir canlılık katıyor,ben bir meyveyim diyor :) Meyve aromaların olduğu, orta gövdeli diyebileceğim, asiditesi güzel, derinliklerinde baharatımsı kokularında geldiği bir espresso oldu,ben çok keyif aldım.Şerif hoca kahvenin karekteristik özelliklerini kaybetmeden güzel bir espresso kavrumu yapmış, teşekkür ederiz.

Kavurucu: Gardelli
Çekirdek: Colombia La Cristilania
Kahve Miktarı: 17,5gr
Out: 36gr
Sıcalık: bilinmiyor
Süre: 2sn
Makine: BFC Ela
Basınç: 9 Bar
Değirmen: Breville bcg820

Kargo yeni ulaşınca eve kadar sabredemeyip espressoda denemek için açtım paketi, içeri yayılan kokular başdöndürücü gerçekten. Meyve meyve kokuyor çekirdekler.
Aftertaste i öyle uzun ve lezzetli ki uzun uzun içime bile ihtiyaç bırakmıyor. Kuru erik notasını net biçimde aldım, hafiften de dili ısıran bir vişne asiditesi.
341B6F97-4AD9-43D9-992B-E47F58660797.jpeg

Kahve: Etiyopya Ana Sora Natürel
Kavurucu: Coffee Factory
Kavrum Tarihi:20.05.2020
Kavrum Profili: Espresso
Demleme metodu: Ecm Technika 4 profi ve ims barista pro 14 gr basket
Değirmen: Ecm S-automatik
Oran: 16.5 gr kahve, 32 gr çıktı
Su: Reverse osmosis, 70 ppm
Demleme süresi: 30 sn
Tadım notları: Öncelikle paketi ilk açtığımda mis gibi, tatlı bir kokuyla karşılaştım. Kavrum olarak alıştığım filtre ve espresso kavrumlar arasında bir koyuluğu var. Fincana gelirsek oldukça tatlı, meyvemsi ve ekşiliği tam kararında bir kahve. Şimdiye kadar pek çok espresso blend ve single origin denedim. Guatemala el bouqeron'dan başka hiçbir çekirdeği ikinciye satın almadım. Ana Sora da kesinlikle tekrar şans vereceğim bir çekirdek.

Kahve: Etiyopya Ana Sora Natürel
Kavrum Tarihi:20.05.2020
Demleme metodu: Ecm Technika 4 profi ve ims barista pro 14 gr basket
Değirmen: Ecm S-automatik
Oran: 16.5 gr kahve, 32 gr çıktı
Su: Reverse osmosis, 70 ppm
Tadım notları: Öncelikle paketi ilk açtığımda mis gibi, tatlı bir kokuyla karşılaştım. Kavrum olarak alıştığım filtre ve espresso kavrumlar arasında bir koyuluğu var. Fincana gelirsek oldukça tatlı, meyvemsi ve ekşiliği tam kararında bir kahve. Şimdiye kadar pek çok espresso blend ve single origin denedim. Guatemala el bouqeron'dan başka hiçbir çekirdeği ikinciye satın almadım. Ana Sora da kesinlikle tekrar şans vereceğim bir çekirdek.
Bulabilirsek alırız 😁
Kalmayacağını bilerek bol sipariş vermiştim Allahtan.

Güne Ana Sorayla başlayalım👌
her zamanki parametreler.
C007EBB7-BC4C-448F-A11B-5F269851E0D2.jpeg

Kahve: Colombia Resguardo Inga Aponte Honey
Kavrum Tarihi:14.05.2020
Makine: Bfc Ela
Değirmen: Breville
Oran: 18 gr kahve, 39.9 gr çıktı
Su: Hamidiye

Unuttuğum bir paket, ana sora paketini ararken çıktı karşıma ve açmamış olduğumu farkedip hemen açtım.
Güzel bir honey işleme, espressoya çok yakıştı. Bal ve hafiften malik asidik tatlat geliyor. Ana soradan sonra bu ayki espresso olarak beğendiğim kahvelerde 2. Sıraya koyabilirim bu kahveyi.

FF29C496-BAAC-473C-A04E-5A20FAAEC7AA.jpeg

Kavurucu: Zümrüt Karaca
Çekirdek: Cerrado (19.06)
Kahve Miktarı: 17.5 g
Out: 51 g
Sıcalık:93
Süre: 25 sn (5 sn pre infusion dahil)
Sepet: Makine ile gelen sepet
Makine: Lelit Grace
Basınç: Bakmayı unuttum :)
Değirmen: Comandante 10 click

Gelbura’dan aldığım Lelit Grace dün elime geçti. 5-6 deneme yaptım bunlar evde ilk espresso denememdi. Yanında leveler da almıştım çok işime yaradı bir amatör olarak. Süre çıktı oranını yakalamakta şimdilik zorlanıyorum sanırım tamp yapmakta bir sıkıntım var. Bir dahakine 9 click ile deneyeceğim ancak çok mu ince olur bilemiyorum. Tavsiyelere açığım.

Gelbura’dan aldığım Lelit Grace dün elime geçti. 5-6 deneme yaptım bunlar evde ilk espresso denememdi. Yanında leveler da almıştım çok işime yaradı bir amatör olarak. Süre çıktı oranını yakalamakta şimdilik zorlanıyorum sanırım tamp yapmakta bir sıkıntım var. Bir dahakine 9 click ile deneyeceğim ancak çok mu ince olur bilemiyorum. Tavsiyelere açığım.
Selamlar Fatih Mehmet

17.5 gram kahve için pre.inf dahil 25 saniye -> 51 gram espresso çok hızlı akmış ve biraz sulu olmuştur. Öğütümü inceltip ortalama aynı zamanı hedefleyerek 30g - 32g ve 35g espresso alarak damak tadınıza göre kendi reçetenizi uygulayabilirsiniz. 18g kahve 40 gram espresso güzel sonuç verebilir.

Geri