• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Brownberry (Sanalbaharat)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karanfil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ombligon demledim 25.07 kavrum baya iyi çok tatlı ve çiçeksi çıktı. Koku da aynı şekilde.

Şimdi ben Laurina, Lycee, Gesha Cold, Ombligon, Ombligon Mango çekirdeklerini denedim. Bunların hepsi 2 günlük. Gesha hmm ok şeklinde hissettirdi ama gesha olduğu için, sonra fiyatını düşününce yine tamam oldum. Degas olduktan sonra bir daha bakacağım.

Bir de bunlar 01.08 kavrumu. Dolayısıyla sonra size gelecek olan kavrumlar nasıl olur onu bilemem. O yüzden benden bilmemenizi rica ederim. :)

Asab
Şimdi ben Laurina, Lycee, Gesha Cold, Ombligon, Ombligon Mango çekirdeklerini denedim. Bunların hepsi 2 günlük. Gesha hmm ok şeklinde hissettirdi ama gesha olduğu için, sonra fiyatını düşününce yine tamam oldum. Degas olduktan sonra bir daha bakacağım.

Bir de bunlar 01.08 kavrumu. Dolayısıyla sonra size gelecek olan kavrumlar nasıl olur onu bilemem. O yüzden benden bilmemenizi rica ederim. :)
Aşağı yukarı aynı çekirdekleri sipariş geçmişiz sadece Lycee denedim, koku ve aroma degass bitmemesine rağmen başarılıydı ama son zamanlarda Columbia çiftliklerinin kötü repütasyonu akıllara acaba paylaşılan işleme yonteminden(doğal olmayan katkı maddeleri, yapay aroma verici vs.) başka herhangi bir ekstra işlem var mı sorusunu getiriyor. Kokusuna ve aromasına bu kadar ayırt edici yansıması hatta damağıma ve yemek boruma yapışması bu soruları sorma gereği hissettirdi😁

Etiyopya Sidamo Gr.1
marrrrkett kahvesi!
Hocam sizdeki kavrum sorunlu olabilir mi? Beğenmemeyi anlarım fakat market kahvesinden epey uzak bir kahve. Şaşırdım açıkçası. Wayta kavrumunu içmiştim. Şahsen pek benlik bir kahve olmamıştı ama belirli bi kalitenin de üzerindeydi.

Bir de son zamanlarda gözle görülür biçimde kavrum kalitesinin arttığını düşünüyorum sanalbaharatta, umarım böyle devam ederler.

Bence Market Kahveleri tartışmasız daha tutarlı. Bende zamanında bir umut, işyeri için Sanalbaharattan bayağı kahve almıştım. Ama iyi kahve çıkma olasılığı bayağı zor. İyi çıkan bir kahveyi 3,4 defa arka arkaya aldım, her biri farklı problem. Aynı kahvenin biri iyi çıkarsa sonraki alımda iyi çıkma olasılığı tavlada 6/6 gelme olasılığı kadar zor. Keşke iyi olsaydı da uygun fiyata kahve içseydik.

En az 5-6 yıldır düzenli kahve alırım, hiç bu kadar bahsedilen tutarsız bir kavrumla karşılaşmadım. Genel bir çizgisi var ve hep o ayarlarda olabildiğince düzgün kavrum olduğunu düşünüyorum. Bayat market kahveleriyle asla kıyaslamam, her zaman taze, defet oranı biraz fazla olabiliyor ancak fiyatı düşünülünce pek önemli olmadığını düşünüyorum. Tabi ki nitelikli tarafta satılanlara göre genel olarak özellikle standart kavrumları biraz koyu olabiliyor. Yine de bu fiyatlara market kahvesi bile yokken her türlü avantajlı bence.

Normal zamandaki kahvelerinden daha pahalı ve özel sayılacak seçkilerinde çok daha özenli ve tutarlı kavurduklarını düşünüyorum. Tabi ki aynı kiloda kavurmadıklarını varsayarsak daha olağan. Bu şekilde devam ederse, fiyat politikasını da düşünerek beyaz listede yukarı yazarım.

Hocam içlerinde en favorileriniz hangileri oldu acaba? Özellikle laurina yı görünce çok sevindim epeydir mwmlekette stoğu yoktu, ilk kez laurina içecek birisine tavsiye eder misiniz?

Hocam içlerinde en favorileriniz hangileri oldu acaba? Özellikle laurina yı görünce çok sevindim epeydir mwmlekette stoğu yoktu, ilk kez laurina içecek birisine tavsiye eder misiniz?
Al al hatta bi kilo çek😅

Laurina iyi. Lycee ile benzeşiyor ama daha kremamsı, tereyağımsı.
Evet ben de benzeştirdim içerken. Aynı kişinin elinden çıktığı için şaşırmadım.

Lychee kahvesini laurinadan daha çok beğendim. Lychee kahvesinin çekirdek kokusunu Montag Landrace kahvesine aşırı benzettim. Dereotumsu bir koku, bardakta da biraz benziyor tatlar.

Aşağı yukarı aynı çekirdekleri sipariş geçmişiz sadece Lycee denedim, koku ve aroma degass bitmemesine rağmen başarılıydı ama son zamanlarda Columbia çiftliklerinin kötü repütasyonu akıllara acaba paylaşılan işleme yonteminden(doğal olmayan katkı maddeleri, yapay aroma verici vs.) başka herhangi bir ekstra işlem var mı sorusunu getiriyor. Kokusuna ve aromasına bu kadar ayırt edici yansıması hatta damağıma ve yemek boruma yapışması bu soruları sorma gereği hissettirdi😁
Aynı çekirdek Wayta'da co-ferment olarak belirtilmiş, sanırım cevabımı aldım.

Laurina iyi. Lycee ile benzeşiyor ama daha kremamsı, tereyağımsı.
degas falan beklemeden dün bir deneme demlemesi yaptım, başta tereyağı-krema hissi iyi geldi fincanın ortalarına doğru aşırı yapay ve yoğun bir vanilya tadı başladı, o kadar sevmedim ki napsam bu kahveyi dedim. nasıl demlediniz, nasıl kurtulur bu kahve :) ??

Geri