• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Breville Ana Konu

Az önce Breville VCF125x makine teslim edildi. Amazon üzerinden Almanya'dan aldım. İlk olarak SAGE SES875 siparişi vermiştim, bazı tavsiyelerle onu iptal edip bunu aldım. İlk espresso makinesi acemiliğimi attıktan sonra bottomless portafiltre ve düzgün bir tamper siparişi geçebilirim ama şu an için kullanım kılavuzunu okumadan makinenin düğmesine bile cesaret edemiyorum :)
Hayırlı olsun. Birkaç gün önce taban fiyat olan 1930₺ye yakaladım sipariş ettim ama eşim tam otomatik isteyince iptal ettim😞

Merhaba,
ben de yaklaşık 1 haftadır BES810 modelini kullanıyorum. Genel olarak memnunum fakat çıkan espressonun sıcaklığı ile ilgili sorun yaşıyorum. Makineyi açıp beklememe (5 dakika sonra kendi kendine eco mode'a geçiyor) ve portafiltreyi sıcak su ile bekletmeme rağmen aldığım espresso sıcaklığı genelde ılık oluyor. Sizlerin bu konuda bir tecrübesi varsa yönlendirebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.

Merhaba,
ben de yaklaşık 1 haftadır BES810 modelini kullanıyorum. Genel olarak memnunum fakat çıkan espressonun sıcaklığı ile ilgili sorun yaşıyorum. Makineyi açıp beklememe (5 dakika sonra kendi kendine eco mode'a geçiyor) ve portafiltreyi sıcak su ile bekletmeme rağmen aldığım espresso sıcaklığı genelde ılık oluyor. Sizlerin bu konuda bir tecrübesi varsa yönlendirebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler.
Ben VCF 125 kullanıyorum, bu tür bir sorunla karşılaşmadım.
Isınması 1dk.'dan az sürüyor. Ve hazır modda ölçmedim ancak yarım saate yakın kalıyor tahmin ediyorum.
Portafiltreyi ısıtmak için ilk akıştan sonra, shot' ınızı hazırlayın ve takmadan önce bir kez daha akış yapın.

Az önce Breville VCF125x makine teslim edildi. Amazon üzerinden Almanya'dan aldım. İlk olarak SAGE SES875 siparişi vermiştim, bazı tavsiyelerle onu iptal edip bunu aldım. İlk espresso makinesi acemiliğimi attıktan sonra bottomless portafiltre ve düzgün bir tamper siparişi geçebilirim ama şu an için kullanım kılavuzunu okumadan makinenin düğmesine bile cesaret edemiyorum :)
👍🙂

Merhaba,

Teşekkürler.
Soğuk derken ne kadar bir soğukluktan bahsediyoruz? termometre varsa ölçüp yazar mısınz? espresso bardağını öncesinde sıcak suyla ısıtmak faydalı olabilir.

Soğuk derken ne kadar bir soğukluktan bahsediyoruz? termometre varsa ölçüp yazar mısınz? espresso bardağını öncesinde sıcak suyla ısıtmak faydalı olabilir.
Biraz önce termometreyle dediğiniz gibi bir ölçüm yaptım. İlk önce kahve koymadan portafiltreye gelen suyun sıcaklığını ölçtüm 78 derece çıktı. Daha sonra demleme işleminden sonra bardaktaki espressoyu ölçtüğümde ise 54 derece gösterdi termometre.

Biraz önce termometreyle dediğiniz gibi bir ölçüm yaptım. İlk önce kahve koymadan portafiltreye gelen suyun sıcaklığını ölçtüm 78 derece çıktı. Daha sonra demleme işleminden sonra bardaktaki espressoyu ölçtüğümde ise 54 derece gösterdi termometre.
Bardağa gelen 78 derece su sıcaklığı bence düşük. 78 dereceyi ölçümlediğiniz bardak önceden ısıtılmadıysa, yine düşük.. Espresso için ideal içme sıcaklığı bence 70 derece altı olmamalıdır.

bende de BES920 var, şimdi ölçüm yaptım, soğuk bardağa ilk düştüğü andaki sıcaklık 78 civarı çıktı bende de, sanırım yaşadığınız problem bardağın ısıtılmamış olmasından kaynaklı olabilir. Espresso yapınca ayrıca kahvenin de sıcaklığını ölçüp buraya yazarım

Isıtma tepsisi olmayan cihazlarda shot almadan önce portafiltre takılı değilken cihazı çalıştırırsanız gruptan gelen sıcak su ile hem bardağınızı ısıtmış olur, hemde grubun sıcaklığını dengelemiş olursunuz.

Bu işlem espresso demlemeleriniz de tutarlılığı artırır.

bende de BES920 var, şimdi ölçüm yaptım, soğuk bardağa ilk düştüğü andaki sıcaklık 78 civarı çıktı bende de, sanırım yaşadığınız problem bardağın ısıtılmamış olmasından kaynaklı olabilir. Espresso yapınca ayrıca kahvenin de sıcaklığını ölçüp buraya yazarım
Bardağa düşen espresso olarak da sıcaklık 68 civarı çıktı önceden ısıtılmış bardak için. sizin için 58 çıkmasını çok büyük ihtimalle bardağın ısıtılmamış olmasıyla ilgili, makineniz bardak ısıtma tepsisi var, makineyi açtığınız anda üstünde bardak olursa yeterli ısıtma sağlar gibi, yine de su koyarak ısıtmak her zaman daha iyi.

İtalyan Espresso Enstitüsü standartlarına göre teknik parametreler aşağıdaki gibi;

Ekran görüntüsü 2021-03-04 135446.png

İtalyan Espresso Enstitüsü standartlarına göre teknik parametreler aşağıdaki gibi;

Ekli dosyayı görüntüle 9692
Buna göre ideal bir çıkış almışım. Sadece suyun başlıktan çıkış miktarında bir farklılık var, o da büyük ihtimalle bardağa düştüğü sıcaklığı ölçtüğüm için oldu, grup başlığından çıktığı anda da yaklaşık bu değer çıkar gibi

Az önce Aliekspress den elime ulaştı , bekleyen arkadaşlarım için iyi haberlerim var , ben çok beğendim. Video da göreceğiniz gibi bir müddet sonra yana doğru bir fışkırma oldu , sepetten zannedersem onun dışında görseli de güzel oldu. Ben daha çok kızım için hazırlıyorum espressoyu o yoktu ağır olmadın diye 10 gr ve tek fincan yapayım dedim ilk denemem güzel olmadı kanallama oldu tüh dedim , 2. ciyi 14 gr denedim americano yaptım ki kalp çarpıntısı yapmasın diye video olan o olacak . Belli etti ki 18 gr çok güzel olur. Evet 125x mini barista için naked portafiltre resimleri . @Aydogan @igorcirpanovic
Video yu seçemiyorum acelem var o yüzden başka platformdan atarım sonra .
Merhaba Aliexpress linkini paylaşabilir misiniz? Naked portafiltrenin içinden basınçsız filtre sepeti 1-2 cup herhangi biri çıkıyor mu?

BREVİLLE'ciler olarak bir WhatsApp grubu kursak mı acaba. 🤔🙂👍

Son düzenleme:
Merhaba Aliexpress linkini paylaşabilir misiniz? Naked portafiltrenin içinden basınçsız filtre sepeti 1-2 cup herhangi biri çıkıyor mu?
TRY 285.88 41% İndirim | 58MM Portafilter paslanmaz çelik kahve makinesi dipsiz filtresi Barsetto tutucu ahşap saplı profesyonel aksesuar

2 Cup sepet ile beraber geliyor.

Merhaba. Breville için demem doğru olmaz ama genel olarak bir çok markanın bakımını yapan bildiğim ve memnun kaldığım bir yer var. Ben La Cimbali M21 Junior'ı göndermiştim. Ankara'daki en eski teknik servislerden ve çok ilgililer tavsiye ederim. Efka Teknik, yerleri Cevizlidere'de. Furkan yönlendirdi dersiniz, yardımcı olurlar. Pully-caf de satıyorlar. Makine ile ilgili her türlü sorunuza da cevap verirler.
Şu an oraya gidiyorum Furkan bey. 🙂

Merhaba Hüseyin bey, umarım memnun kalmışsınızdır.
Merhabalar, evet Kaan ile tanıştım babası ve kardeşi ile de. Ben grup başlığı ve portafiltre temizliği konusunda danıştım kedilerine. Temizleyici de bir toz aldım. Sizden de çok iyi bahsettiler. 🙂

Merhaba,
demleme sürelerinizi ölçümlerken pre-infusion süresini dahil ederek mi bir ölçüm sağlıyorsunuz (BES810'da yaklaşık 9-10 saniye sürüyor), yoksa süreyi akış başladıktan sonra başlatıp o şekilde mi bir ölçümleme yapıyorsunuz ?

Teşekkürler.

Geri