• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Breville Ana Konu

Ne yaptıysam bir türlü iyi bir espresso içemedim. Coffee Departmanttan aldığım çekirdekler gerekli incelikte öğütemedim diye ekşi(tuzlu) tat alıyordum ancak zümrüt karaca keramo ve roasthead Brasil Alta Mogiana aldım her ikisinde de istediğim incelikte öğüttüm ama gene ekşilikten kurtulamadım. Hatta çok ince öğütüp overexract yapayım dedim gene ekşi espresso oldu. Acaba nerede hata yapıyorum. Not: Makineyi ve portafilteri iyice ısıtıyorum sıcaklıktan dolayı ekşi olmasın diye

Breville ın buhar çubuğunu modifiye eden var mı hiç? ucunu değiştiren oldu mu?
İlk kez sizden duydum arattım, ilk çıkan videolardan birinde önermiyor. Denediniz mi? 3 aydır sage pro barista kullanıyorum, çok bilgili de değilim ve latte art yapamıyorum ama süt köpürtmesinden memnunum aslında.

@Chelestra 3 çıkışlıları önermiyor kimse. Basıncın yeterli olmadığını düşünüyorum 3 çıkış için ben de, gerekli değil.

Latte art için benim en iyi performansı aldığım süt Sütaş Laktozsuz oldu. 1 yıldır onu kullanıyorum. Tabi ki latte art için doğru köpürtme ve bardağa doğru şekilde boşaltmak gerekiyor, süt seçimi başlı başlına yeterli değil.

@Chelestra 3 çıkışlıları önermiyor kimse. Basıncın yeterli olmadığını düşünüyorum 3 çıkış için ben de, gerekli değil.

Latte art için benim en iyi performansı aldığım süt Sütaş Laktozsuz oldu. 1 yıldır onu kullanıyorum. Tabi ki latte art için doğru köpürtme ve bardağa doğru şekilde boşaltmak gerekiyor, süt seçimi başlı başlına yeterli değil.
Teşekkürler, Sütaş laktozsuz da deneyeyim. Bu aralar Sütaş yarım yağlı ile yapıyorum, sadece en üstteki deseni yapamıyorum yoksa dokusundan memnunum ama laktozsuzu da çok merak ettim. Laktozsuz sütle yapınca daha şekerli bir tat geliyor ama alacağım. :)

Şimdi aklıma geldi, bazen süt köpürtürken alttaki atık su kabının içinden dumanlar çıkmaya başlıyor, bu normal mi? Her zaman olmadığı için servise götürmeyi düşünmedim ama bir yandan da makinede daha büyük bir problem çıkar mı diye aklıma takılıyor.

Şimdi aklıma geldi, bazen süt köpürtürken alttaki atık su kabının içinden dumanlar çıkmaya başlıyor, bu normal mi? Her zaman olmadığı için servise götürmeyi düşünmedim ama bir yandan da makinede daha büyük bir problem çıkar mı diye aklıma takılıyor.
Bu makinelerde tek termoblok ısıtma elemanı olduğu için normal hocam. Termobloklarda su ısısı akış hızı kontolü ile sağlanıyor diye biliyorum. Makine süt köpürtmek için buhar ısısını ayarlarken fazla suyu atık su yerine atıyor, gördüğünüz buhar bu yüzdendir.

Breville , İtalyan espresso markası Lelit’i satın alıyormuş.

@Globally bizi neler bekliyor :)

Merhaba Arkadaşlar,

Evet haber doğru :)
Lelit ile son yaptığımız görüşmede haberi doğruladı ve bu yeni satın almanın Lelit'in gelecekte yeni olanaklara sahip olacağının altını çizdi. Ve Lelit kimliğinin korunacağını %100 İtalyan üretim yapmaya devam edecekler. 🙂

Pek normal değil o ayarlar o değerler. Aynı yerden aynı kahveyi yarım kilo tüketmişliğim var, yanılmıyorsam benzer gramaj ve ratio için yine iç ayar 3, dış ayar 4 veya 5'i kullanmıştım. Terazinize suçu atacam ama iç ve dışı en ince ayara getirmişseniz teraziye gelinceye kadar zaten makinenin tıkanıp bir damla bile kahve damlatamaması lazım.

Acaba öğütücünün disklerinde bir problem mi var bilmiyorum, hiç sökmedim diskleri ama youtube'da epey detaylı anlatımlar var. Eğer garantiniz varsa hiç uğraşmadan garantiye de yollayabilirsiniz.

İç ayarı nasıl yapıyorsunuz acaba

dediğiniz gibi dişlileri söktüm hem bahane ile temizlemiş oldum hemde resimlerini çektimEkli dosyayı görüntüle 16212Ekli dosyayı görüntüle 16213Ekli dosyayı görüntüle 16214
Makineyi ( Sage Bes 880 ) aldıktan 3 hafta sonra kahve haznesini temizlemek için açtım bu manzara ile karşılaştım sanki kenarları yenmiş gibiydi aldığım yere attım sağlıklı cevap alamadım herhalde bu şekildedir diye pek önemsemedim ama burda bu resimleri görünce sıkıntı olabileceğini düşündüm acaba normalmi yoksa sıkıntımı ne yapma gerekir acaba

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-03-10 at 21.52.33.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-10 at 21.52.33.jpeg
    54.5 KB · Görüntüleme: 62
  • WhatsApp Image 2022-03-10 at 21.52.54.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-10 at 21.52.54.jpeg
    48.6 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2022-03-10 at 21.53.43.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-10 at 21.53.43.jpeg
    33.8 KB · Görüntüleme: 62
Ayrıca 2 aydır ne yaptıysam kahvedeki yanık tadını aşamadım makineyi nerdeyse aldığıma pişman oldum ince çektim olmadı kalın çektim olmadı hemen hemen herşeyi denedim nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba

Buda Videosunun Linki

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-03-18 at 16.21.29.jpeg
    WhatsApp Image 2022-03-18 at 16.21.29.jpeg
    61.7 KB · Görüntüleme: 51
Ayrıca 2 aydır ne yaptıysam kahvedeki yanık tadını aşamadım makineyi nerdeyse aldığıma pişman oldum ince çektim olmadı kalın çektim olmadı hemen hemen herşeyi denedim nasıl bir yol izlemem gerekiyor acaba

Buda Videosunun Linki

Hocam akış çok hızlı gözüküyor. Girdi ve çıktı kaç gram ölçüyor musunuz? 1:2 oranını 30 saniyede almaya odaklanın ilk etapta. Debideki düzensizlikten de kanallanma var gibi duruyor. Puck hazırlığını daha hassas yapmanız gerekiyor olabilir. WDT ya da leveler kullanıyor musunuz?

Hocam akış çok hızlı gözüküyor. Girdi ve çıktı kaç gram ölçüyor musunuz? 1:2 oranını 30 saniyede almaya odaklanın ilk etapta. Debideki düzensizlikten de kanallanma var gibi duruyor. Puck hazırlığını daha hassas yapmanız gerekiyor olabilir. WDT ya da leveler kullanıyor musunuz?

akış hızı 8 inci saniyede başladı 25sn olarak ayarlamıştım ama 20sn de bardak doldu kendim kesmek zorunda kaldım. çekimi 8 ayarında yaptım 15 gr kahve ile wdt veya leveler malesef yok sadece kendi tampını kullanıyorum diğerlerini alma fırsatım olmadı daha doğrusu ne alacağıma karar veremedim.

akış hızı 8 inci saniyede başladı 25sn olarak ayarlamıştım ama 20sn de bardak doldu kendim kesmek zorunda kaldım. çekimi 8 ayarında yaptım 15 gr kahve ile wdt veya leveler malesef yok sadece kendi tampını kullanıyorum diğerlerini alma fırsatım olmadı daha doğrusu ne alacağıma karar veremedim.
WDT için şarap mantarına üç dört tane tel saplayıp kendiniz kabaca bir şey yapabilirsiniz. Tel tokalardan kesip düzleştirerek bile olsa iş görür, sepetin en altına kadar gidecek uzunlukta olması yeterli. Akış için ise debi ayarı yoksa öğütümü inceltebilirsiniz. Tampı olması gerekenden daha yumuşak yapıyorsanız buna da dikkat etmelisiniz (tamperı tartı üzerine koyup bastırarak ne kadar bastırdığınıza bakın, fikir verecektir).
Bir de bildiğim kadarıyla bu cihazlarda basınç sınırlama olmuyor. Su akmıyorsa 15 bar'a kadar basıyor cihaz. Basıncı düşüremiyorsanız bir yere kadar iyileştirme yapabilirsiniz, sonrası için maalesef yapacak bir şey olmuyor. Forumda pompa yoluna bağlanan bir aparat ile basıncın 9 bar'a düşürülmesini sağlayan bir arkadaş vardı ondan destek isteyebilirsiniz.
Benim eski makinem BES820 idi, cihazın arkasını açıp OPV vidasını gevşeterek basıncı düşürebiliyordum. Bunda da öyle bir imkan varsa deneyebilirsiniz.

Bu fiyatlardaki elektronik bir cihazı çok kurcalamamak için de son tavisye satın gitsin :) Aynı bütçeye daha verimli sistem kurabilirsiniz.

WDT için şarap mantarına üç dört tane tel saplayıp kendiniz kabaca bir şey yapabilirsiniz. Tel tokalardan kesip düzleştirerek bile olsa iş görür, sepetin en altına kadar gidecek uzunlukta olması yeterli. Akış için ise debi ayarı yoksa öğütümü inceltebilirsiniz. Tampı olması gerekenden daha yumuşak yapıyorsanız buna da dikkat etmelisiniz (tamperı tartı üzerine koyup bastırarak ne kadar bastırdığınıza bakın, fikir verecektir).
Bir de bildiğim kadarıyla bu cihazlarda basınç sınırlama olmuyor. Su akmıyorsa 15 bar'a kadar basıyor cihaz. Basıncı düşüremiyorsanız bir yere kadar iyileştirme yapabilirsiniz, sonrası için maalesef yapacak bir şey olmuyor. Forumda pompa yoluna bağlanan bir aparat ile basıncın 9 bar'a düşürülmesini sağlayan bir arkadaş vardı ondan destek isteyebilirsiniz.
Benim eski makinem BES820 idi, cihazın arkasını açıp OPV vidasını gevşeterek basıncı düşürebiliyordum. Bunda da öyle bir imkan varsa deneyebilirsiniz.

Bu fiyatlardaki elektronik bir cihazı çok kurcalamamak için de son tavisye satın gitsin :) Aynı bütçeye daha verimli sistem kurabilirsiniz.
Anladığım kadarı ile denemeye devam edeceğim. Satmaktan ziyade önce iade etmek için uğraşayım çünkü anladığım kadarı ile çarkttada sıkıntı var gibi şimdi servise yazdım bakalım ne cevap verecekler. kahve keyfi yapalım derken eziyet çekiyoruz resmen cevap için teşekkürler

Buda Videosunun Linki

Öncelikle cihazınız çok güzel bir cihaz. Eğer İstanbuldaysanız breville serviste Abidin abi var, basın ayarını kontrol edebilir, çok kısa ve basit bir işlem. Eğer cihazı sıfır aldıysanız büyük ihtimal öğütümle ilgili bir sorun var. Yanık tat ile neyi kastettiğiniz önemli, espressoyu sevmemiş olabilir misiniz acaba? Size sert gelmiş olabilir mi? Kahve olarak ne kullanıyorsunuz?

Öncelikle cihazınız çok güzel bir cihaz. Eğer İstanbuldaysanız breville serviste Abidin abi var, basın ayarını kontrol edebilir, çok kısa ve basit bir işlem. Eğer cihazı sıfır aldıysanız büyük ihtimal öğütümle ilgili bir sorun var. Yanık tat ile neyi kastettiğiniz önemli, espressoyu sevmemiş olabilir misiniz acaba? Size sert gelmiş olabilir mi? Kahve olarak ne kullanıyorsunuz?
Bende teşekkür ederim inanın cihazı aldığıma pişman oldum nerdeyse İstanbul'da değilim ama her ay geliyorum servise getirebilirim cihazı sıfır aldım ama bana ikinci el verdiklerinden şüpheliyim kahve değiremi çarkı sıkıntılı ama bir türlü bana düzgün cevap vermiyorlar.
Aldığım Yerden moliendonun iki çeşit çekirdeğini verdiler birisi espresso genova ikisinin tadıda yanık tadı vardı onlar bitti, sonra burda kahve firması var kendi kahvelerini yapıyorlar oraya gittim bana espresso yaptılar tadı mükemmeldi tam aradığım tad ama makinelerinden herhalde makineleri benimkisine göre profesyonel onlardan aldım yaptım oda aynı yanık tad anlam veremedim.

Son düzenleme:
Bende teşekkür ederim inanın cihazı aldığıma pişman oldum nerdeyse İstanbul'da değilim ama her ay geliyorum servise getirebilirim cihazı sıfır aldım ama bana ikinci el verdiklerinden şüpheliyim kahve değiremi çarkı sıkıntılı ama bir türlü bana düzgün cevap vermiyorlar.
Aldığım Yerden moliendonun iki çeşit çekirdeğini verdiler birisi espresso genova ikisinin tadıda yanık tadı vardı onlar bitti, sonra burda kahve firması var kendi kahvelerini yapıyorlar oraya gittim bana espresso yaptılar tadı mükemmeldi tam aradığım tad ama makinelerinden herhalde makineleri benimkisine göre profesyonel onlardan aldım yaptım oda aynı yanık tad anlam veremedim.
aldığınız ürün kapalı kutumuydu? eğer kapalı kutu değilse size teşhir ürünü satmış olabilirler. benim makine 4 yıllık ama öyle sizdeki gibi bir aşınma mevcut değil

Geri