• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bisiklet

Merhaba bisikletliler, bende İstanbul içi bisiklet kullanıcısıyım Tuzladan Kadıköye gider gelirim sahilden. Öyle sizin gibi pro turlarım yok zaten tek başıma biniyorum etrafımda kimse olmadığı için. İşler normale döndüğünde güzel bir İstanbul turu ayarlanırsa ben varım 👍

Ekli dosyalar

• IMG_20191111_154248_210.jpg
    IMG_20191111_154248_210.jpg
    118.1 KB · Görüntüleme: 124
İşin doğrusu İstanbul'a yeniden geldikten sonra bu kentte bisiklete binmeye tırsar oldum.

Kullanışlı olur diye iki tane de katlanır alsam da olmadı, gözüm yemedi.

En son "Velonette İstanbul" gecesine oğlumla katılıp cidden büyük keyif almıştık. Sonrasında ise tek tük hamleler.

Bu şehrin dışında da bir yaşam kurabildiğimiz de listenin ilk sırasında bisiklete dönüş var.

Arkadaşlar bisiklete binmeyin...!!
Bisiklet sürmeyin...!!

Bisiklet ile yaşa.jpg

Cihan Plaka.jpg

Chna.jpg

Bisiklet ile yaşayın... 🚴‍♂️💨💨

Son düzenleme:
Haftanın en az 2-3 günü işe bisiklet ile gitmeye karar verdim.Scott ve kron bakıyorum şimdi.Sub cross 30 için düşünceleriniz nedir acaba? Bütçem max 5-6 bin civarı.

@Cihan Cihan abi bende akşam ve haftasonları boğaz kenarında ve belgrad ormanında sürmek için bisiklet arıyorum kendime ve eşime. Benimkinin arkasına çocuğu bağlamak için aparatta alıcam. Önerin olur mu?

Selam @NoDRaC ,
28 inch city - fitness tarzı bisikletler rahat olur.Fazla dişli lastik olmaz bu bisikletlerde ve hafif arazi için de uygundur.
Vites seçimi ve hafiflik ayıracağınız bütce ile orantılı.Mümkünse çok ucuza kaçmamak gerek.
Amortisöre gerek yok .Dikkat edeceğiniz en önemli konu boyunuz ve bacak boyunuza uygun kadro seçmeniz ve doğru sele - gidon ayarı ile bisiklet sürmeniz.Çok yanlış seçim yapıp bisiklet sürerken keyif yerine eziyet çekenler var yazık ki.
Doğru seçim için çok yardımcı site var bunlara göz atabilirsiniz.
örneğin :
Kadro boyu

Yolda gördüğüm birçok kişi boyuna göre oldukça küçük bisiklet sürüyor. Hem kadrosu küçük hem de selesi aşağıda. Böyle bisiklet sürmek keyif değil zulüm olur. Bir de doğru teker seçimi de çok önemli bence. Asfaltta arazi tekeriyle sürmek gereksiz yorar.

Merhabalar,

bende Canyon Endurace AF kullanıyorum. şimdilik 1-2 saatlik kullanımlarım oluyor. Kahve de güzel bir destek oluyor açıkçası spor öncesi :)

Ben de birkaç yıl önce hem öğrenmek hem de aktif olarak kullanmak için adı atmıştım. Önce bisikletin Mercedesi olarak bilinen Gazelle marka bir tane buldum. Yalnız kadro boyu Hollandalılara göre olunca ne öğrenebildim ne binebildim. Sonra Corratec marka fitness tarzı bisiklet aldım. O da şuan odamda bekliyor, sağlık probleminden süremiyorum. İmkanı olan herkes kullanmalı, yaygınlaştırmalı. Talep gücü oluşturup, kentleri ve onun trafiğini buna göre yeniden tasarlatmalı. Herkese keyifli sürüşler.

Spor için bisiklet kullanıcısıyım.
Bir kahve + bisiklet sürüşü çok keyifli olur.
Hem tanışma, hem bilgi paylaşımı hem de güzel bir kahve için düzenli hale bile getirilebilir.
Herkese sevgiler.

Selam @NoDRaC ,
28 inch city - fitness tarzı bisikletler rahat olur.Fazla dişli lastik olmaz bu bisikletlerde ve hafif arazi için de uygundur.
Vites seçimi ve hafiflik ayıracağınız bütce ile orantılı.Mümkünse çok ucuza kaçmamak gerek.
Amortisöre gerek yok .Dikkat edeceğiniz en önemli konu boyunuz ve bacak boyunuza uygun kadro seçmeniz ve doğru sele - gidon ayarı ile bisiklet sürmeniz.Çok yanlış seçim yapıp bisiklet sürerken keyif yerine eziyet çekenler var yazık ki.
Doğru seçim için çok yardımcı site var bunlara göz atabilirsiniz.
örneğin :
Kadro boyu

Benim boyum 1.76 iç bacak uzunluğu 80 cm burda ki yazıya göre Cyclo cross ve daha geniş lastik seçenekleri sunan şehir bisikleti almam gerekiyor sanırım. kadro olarak 43-46 arası bir yelpaze vermiş sizce hangisi olmalı?

Benim boyum 1.76 iç bacak uzunluğu 80 cm burda ki yazıya göre Cyclo cross ve daha geniş lastik seçenekleri sunan şehir bisikleti almam gerekiyor sanırım. kadro olarak 43-46 arası bir yelpaze vermiş sizce hangisi olmalı?

178 boy, 81cm bacak boyu 54 kadro yol bisikleti kullanıyorum. Size 52 kadro olur bence. Bazı şehir bisikletlerinde 51'de oluyor. Deneyerek almakta fayda var.

178 boy, 81cm bacak boyu 54 kadro yol bisikleti kullanıyorum. Size 52 kadro olur bence. Bazı şehir bisikletlerinde 51'de oluyor. Deneyerek almakta fayda var.
@NoDRaC Evet ölçümler öyle gösteriyor .
Bacak boyu cm.x 0.67 genel hesaplama için kullanılır.Ancak denemekte yarar var. internet üzerinden alacaksanız bir başka satıcıda benzer kadro üzerine çıkmak gerekiyor.
Uzun yolda büyük kadro kullanırız biz genel olarak.
ölçüm de 18 inch kadro bana uygun olduğu halde mtb.de 18 inch uzun yol bisikletlerinde 20 inch kullanıyorum örneğin.
Şuraya da bakmanızı öneririm bir ara.

Can'ın başını ağrıtıyorum sağolsun her konuda yardımcı oluyor. Dün bir bisikletçiye gitim 27.5 iyi geldi ama illa 29 al diye israr etti nihayetinde27.5 karar verdim bana o uyuyor gibi. Salcanonun şu modelini beğendim.

2250 tl fiyatı ama yüzde 10 iskonto düşecek.

Şunun görselliğini beğendim. 27.5

Bisiklet forumdan biri bunu önerdi black edition yerine:

Bu fiyata çıkınca delta bisikletten yer alan şu model daha karlı gibi geldi üstteki 3 bisiklettene atmos vites sistemi varken bunda acera sistem var ve sağlık çalışanlarına yüzde 20 indirim var.

Can'ın başını ağrıtıyorum sağolsun her konuda yardımcı oluyor. Dün bir bisikletçiye gitim 27.5 iyi geldi ama illa 29 al diye israr etti nihayetinde27.5 karar verdim bana o uyuyor gibi. Salcanonun şu modelini beğendim.

2250 tl fiyatı ama yüzde 10 iskonto düşecek.

Şunun görselliğini beğendim. 27.5

Bisiklet forumdan biri bunu önerdi black edition yerine:

Bu fiyata çıkınca delta bisikletten yer alan şu model daha karlı gibi geldi üstteki 3 bisiklettene atmos vites sistemi varken bunda acera sistem var ve sağlık çalışanlarına yüzde 20 indirim var.

Bunları nerede süreceksin Suatcım?

Şehir içinde kullanmak için ama nadiren de olsa patika tarzı kumlu yollara girmekte sorun çıkartmayacak, V frenli bir bisiklet arayışındayım. Şu model donanım, tasarım ve kullanışlılık gibi birçok açıdan en ideali gibi geldi. Tavsiyeleriniz nelerdir? Bu fiyat bandında farklı bir öneriniz olur mu yoksa doğru bir seçim mi olmuş?
Şimdiden teşekkürler :)

Bunları nerede süreceksin Suatcım?

İstanbul Sahil Kenarlar Yeşilköy - Boğaz, Belgrad Ormanı, Ağva

Planladığım bu şekilde. Uzun yola çıkma şansım yok maalesef. Birde ufaklığı arkama bağlıyacağım 14 kg :)

Arkadaşlar nacizane; nerede ne amaçla kullanmak için bisiklet alacağınız çok önemli... Eğer ağırlıklı olarak asfalt ve beton üzerinde sürecekseniz kalın ve dişli tekerlekli dağ bisikleti ve benzerlerini tavsiye etmem... olmaz mı olur ancak kalın ve dişli tekerlekler sürtünmeden dolayı sizi daha çok yorar... nihayetinde bütün bu farklı modellerin bir amacı var, hepsi farklı zeminler için tasarlanmış bisikletler, sadece tekerlek yapısı ve çapı da değil, oturma ve sürme pozisyonları için de tasarımlar ciddi farklılıklar gösteriyor... ayrıca ağırlık/hafiflik çok önemli bir kriter, sürerken özellikle de rampa iniş ve çıkışlarında bisikletin ağırlını hissedersiniz... amacına göre vites sayısı, sele yapısı, gidon biçimi ve genişliği değişiyor... ve son olarak nerede muhafaza edeceğinizi, evinizle süreceğiniz yol arasında nasıl indirip çıkaracağınızı, arada başka yerlere götürmek istiyorsanız nasıl ve ne şekilde taşıyacağınızı da düşünmelisiniz... ve ayrıca bazı yardımcı aparatları unutmayın... kask kullanmanız şart... özellikle şehir içinde kaska ya da gidona takılabilen ayna çok işe yarıyor... emniyet konusunu, kilit taşımayı unutmayın... bir şeyler taşımak istiyorsanız bagajı olup olmadığına ya da takılıp takılamadığına bakınız, bazı dağ bisikletlerinde bu sorun olabiliyor... uzun tur vs düşünüyorsanız işler tamamen değişiyor... gibi gibi...

Geri