Selam @NoDRaC ,
28 inch city - fitness tarzı bisikletler rahat olur.Fazla dişli lastik olmaz bu bisikletlerde ve hafif arazi için de uygundur.
Vites seçimi ve hafiflik ayıracağınız bütce ile orantılı.Mümkünse çok ucuza kaçmamak gerek.
Amortisöre gerek yok .Dikkat edeceğiniz en önemli konu boyunuz ve bacak boyunuza uygun kadro seçmeniz ve doğru sele - gidon ayarı ile bisiklet sürmeniz.Çok yanlış seçim yapıp bisiklet sürerken keyif yerine eziyet çekenler var yazık ki.
Doğru seçim için çok yardımcı site var bunlara göz atabilirsiniz.
örneğin :
Kadro boyu
Benim boyum 1.76 iç bacak uzunluğu 80 cm burda ki yazıya göre Cyclo cross ve daha geniş lastik seçenekleri sunan şehir bisikleti almam gerekiyor sanırım. kadro olarak 43-46 arası bir yelpaze vermiş sizce hangisi olmalı?
@NoDRaC Evet ölçümler öyle gösteriyor .178 boy, 81cm bacak boyu 54 kadro yol bisikleti kullanıyorum. Size 52 kadro olur bence. Bazı şehir bisikletlerinde 51'de oluyor. Deneyerek almakta fayda var.
Bunları nerede süreceksin Suatcım?Can'ın başını ağrıtıyorum sağolsun her konuda yardımcı oluyor. Dün bir bisikletçiye gitim 27.5 iyi geldi ama illa 29 al diye israr etti nihayetinde27.5 karar verdim bana o uyuyor gibi. Salcanonun şu modelini beğendim.
2250 tl fiyatı ama yüzde 10 iskonto düşecek.
SALCANO
www.salcano.com
Şunun görselliğini beğendim. 27.5
29 BLACK EDITION H - DAĞ BİSİKLETİ - MOSSO BİSİKLET
Harekete geç sloganıyla yola çıkan Mosso, estetik anlayışı ve her zevke uygun konforlu tasarımlarıyla bisiklet sporunun gelişmesine katkı sağlamış ve bisikletçiye her zaman önem vermiştir.www.mossobisiklet.com
Bisiklet forumdan biri bunu önerdi black edition yerine:
LEGARDA 2027 MSM H - TREKKING BİSİKLETİ - MOSSO BİSİKLET
Harekete geç sloganıyla yola çıkan Mosso, estetik anlayışı ve her zevke uygun konforlu tasarımlarıyla bisiklet sporunun gelişmesine katkı sağlamış ve bisikletçiye her zaman önem vermiştir.www.mossobisiklet.com
Bu fiyata çıkınca delta bisikletten yer alan şu model daha karlı gibi geldi üstteki 3 bisiklettene atmos vites sistemi varken bunda acera sistem var ve sağlık çalışanlarına yüzde 20 indirim var.
![]()
GT Aggressor 2.0 Dağ Bisikleti - Gri 43 cm
www.deltabisiklet.com
Bunları nerede süreceksin Suatcım?