• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beko&Arçelik Espresso makinası ipuçları/temizlik/genel bilgiler

teşekkür ederim. bunu tam olarak nasıl aşabilirim peki?
Beko'yu modlayarak önüne gecebilirsiniz. Sanırım bekonun sorunu basıncının 12 bar civarlarında gezmesi. Bir aparat eklenerek bu sorun çözülebiliyordu. Hatta bu aparatı satan birisi de vardı sitede.

teşekkür ederim. bunu tam olarak nasıl aşabilirim peki?
"Düşük saniyelerde over extractta ya basınç çok yüksek demektir ya su sıcaklığı çok yüksektir." diye belirtmiş ama bizim makinelerde basıncı ve sıcaklığı nasıl aşarız bilemiyorum.

image2(2).jpeg
Ben PortatifBarista'nın dediği gibi kanallamadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum 8 barda demliyorum ona rağmen bazen böyle sonuçla karşılaşıyorum özellikle akış çok düzgünken sonlara doğru bir anda çıldırıp fincanın köşesine doğru kayıyor o sırada oluşuyor gözlemlediğim kadarıyla. Bunu önlemek için de puckın üzerine kağıt filtre koyarak demleme yaptım kağıt filtreyle daha düzgün akış elde ediyorum kağıt filtre ile demlediğimde hiç bu görüntü (tannik asit) oluşmadı. Opvsiz makinalarda en azından kağıt filtre koyarak bir derece düzeltilebilir diye düşünüyorum fakat dial in yaptığınız kahveye tekrardan dial in gerekebilir çünkü kağıt filtreyle alınan çıktılar biraz daha yoğun bazen de acı tada sahip oluyor bu da sanırım fazla düzgün demlendiğinden kaynaklanıyor 😅

kahveyi yaptıktan sonra su akışı devam ediyor malumunuz beko ve arçeliklerde. genelde bir iki dakika bekleyip çıkarıyorum yerinden ve böylelikle kuru bir puck kalıyor. bunun makineye bir zararı var mıdır?

kahveyi yaptıktan sonra su akışı devam ediyor malumunuz beko ve arçeliklerde. genelde bir iki dakika bekleyip çıkarıyorum yerinden ve böylelikle kuru bir puck kalıyor. bunun makineye bir zararı var mıdır?
Portafiltreyi çıkardıktan sonra biraz su akıtıp bezle shower screeni temizlediğiniz sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

uzun süre bekoyu kullanamayacağım. paketleyip kaldırmayı düşünüyorum. bu işlemi nasıl yapmalıyım? nasıl kaldırmalıyım? içindeki su bitene kadar çalışsa içinde su kalmaz değil mi? yoksa başka bir yolu var mı?

arkadaşlar internette 500-800 bantlarında aynı cihazdan ikinci el bulunabiliyor sizce espressoya başlamak için ideal bir makine mi? Bir de hangi fiyat bantlarında alınabilir forumda biraz gezdim eklentili cihazları 450tl ye felan satmışlar kazıklanmakta istemiyorum piyasadan çok haberim yok. Kimisi minimum Gaggia Classic demiş arasında ki farklar nelerdir ?

yaklaşık 15 gündür arçelik makinemi deniyorum. naked portafiltre ve kaliteli.bir sepete geçmek istiyorum. portafiltreyi sanayide normsl bir yerde kestirsem bu kesilen yerler paslanmaz mı? özel bir işlem uygulamam gerekir mi? naked yapanlar cevap verirse çok memnun olurum :)

yaklaşık 15 gündür arçelik makinemi deniyorum. naked portafiltre ve kaliteli.bir sepete geçmek istiyorum. portafiltreyi sanayide normsl bir yerde kestirsem bu kesilen yerler paslanmaz mı? özel bir işlem uygulamam gerekir mi? naked yapanlar cevap verirse çok memnun olurum :)
Bende kestirecektim fakat cesaret edemedim. Bir hata olursa makine parası kadar portafiltre parası veririz 😀

Ben de aynı şekilde kestirmeye cesaret edemedim @Takeaway komşum gibi. Olsa güzel olur gibi geliyor ama :)

Selamlar. Ben de makineyi yeni aldım, ilk prof espresso makinem. Daha önce lavazza lb1000 vardı.
İlk sorum makineyi açtıktan kaç dk sonra su akış düğmesine basalım? Yeşil ışık yandığı anda bastım su çok sıcak değildi.
Buhar düğmesi ne işe yarıyor? Buhar düğmesi basılı olmadan da buhar alabiliyorum.

Selamlar. Ben de makineyi yeni aldım, ilk prof espresso makinem. Daha önce lavazza lb1000 vardı.
İlk sorum makineyi açtıktan kaç dk sonra su akış düğmesine basalım? Yeşil ışık yandığı anda bastım su çok sıcak değildi.
Buhar düğmesi ne işe yarıyor? Buhar düğmesi basılı olmadan da buhar alabiliyorum.
Ben makinanın ısındığı ön taraftaki Arçelik/beko yazısının altındaki yere elimi koyarak bakıyorum genelde 15-20 dakika sürüyor ondan sonra shot alırsanız daha iyi olur. Buhar düğmesi süt köpürtmek için, normalde biraz buhar çıkıyor düğmeye basmasanız dahi fakat o çıkan buhar süt köpürtmeye yetmez.

Ben makinanın ısındığı ön taraftaki Arçelik/beko yazısının altındaki yere elimi koyarak bakıyorum genelde 15-20 dakika sürüyor ondan sonra shot alırsanız daha iyi olur. Buhar düğmesi süt köpürtmek için, normalde biraz buhar çıkıyor düğmeye basmasanız dahi fakat o çıkan buhar süt köpürtmeye yetmez.
Hocam yeşil ışık yanınca direkt shot aldığım için soğuk geldi sanırım

Geri