• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beko&Arçelik Espresso makinası ipuçları/temizlik/genel bilgiler

Hocam farklı konu olacak ama espresso için öğütücü ne tavsiye edersiniz? Elimde delonghi kg49 ve sözen var. Bunlar yetersiz sanırım
Ben molent g50 kullanıyorum espresso için maalesef yeterli değil shot alabiliyorum ama yine de belirli aralıklara erişemiyorum forumda 1zpresso jx pro var bildiğim kadarıyla espresso için baya övülüyor ona bir bakın isterseniz, buna ek olarak forumda araştırıp farklı değirmen fikirleri edinebilirsiniz her değirmenin + sı veya - si bulunuyor bundan dolayı araştırıp kendiniz karar vermeniz daha doğru olacaktır.

Ben molent g50 kullanıyorum espresso için maalesef yeterli değil shot alabiliyorum ama yine de belirli aralıklara erişemiyorum forumda 1zpresso jx pro var bildiğim kadarıyla espresso için baya övülüyor ona bir bakın isterseniz, buna ek olarak forumda araştırıp farklı değirmen fikirleri edinebilirsiniz her değirmenin + sı veya - si bulunuyor bundan dolayı araştırıp kendiniz karar vermeniz daha doğru olacaktır.
Hocam jx pro bana göre çok pahalı. 500 liralık bir şey bakıyordum ben. Timemore C2 vs nasıl acaba

Hocam jx pro bana göre çok pahalı. 500 liralık bir şey bakıyordum ben. Timemore C2 vs nasıl acaba
Ben C2 de kullanıyorum ama tek bir klikte (Kahveye göre 9'cu ya da 10'cu kliğime denk geliyor) 30 saniye çeversi süreyi tutturabiliyorum. Aşağısında ya da yukarısında çok oynuyor süre ya da çıktı. Bu nokta espresso için çok dar bir palet sunuyor. Pour over demleme öğütümü için olan kısa sürelerin yerini daha 2 3 dk'lar alıyor.

beko makinelerin pf ucunda çiftli akışı sağlayan plastik parçayı nereden bulabilirim? elinde fazla olan var mı acaba ya da nereden temin edebileceğimi bilen varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

aylardır sorunsuz kullandığım makinemi tatil dolayısıyla neredeyse bir aydır kullanmamıştım, bugün ilk denememde ilk defa akış problemiyle karşılaştım, kahve gelmedi. ikinci denememde klik sayısını yükselttim, biraz akış sağlandı, tat açısından da çok büyük sorun yok ama yine de istediğim seviyede bir akış olmadı. sizce sorun neden olabilir?

kahve: Coffeenutz Etiyopya Keramo Gr.1 - Espresso Yorumu!

aylardır sorunsuz kullandığım makinemi tatil dolayısıyla neredeyse bir aydır kullanmamıştım, bugün ilk denememde ilk defa akış problemiyle karşılaştım, kahve gelmedi. ikinci denememde klik sayısını yükselttim, biraz akış sağlandı, tat açısından da çok büyük sorun yok ama yine de istediğim seviyede bir akış olmadı. sizce sorun neden olabilir?

kahve: Coffeenutz Etiyopya Keramo Gr.1 - Espresso Yorumu!
grup başlığını söküp temizleyin

beko makinelerin pf ucunda çiftli akışı sağlayan plastik parçayı nereden bulabilirim? elinde fazla olan var mı acaba ya da nereden temin edebileceğimi bilen varsa yardımcı olursa çok memnun olurum.

Merhaba,

3/8 uçlu portafiltre uçlarının uyması gerekiyor, aşağıda örnek bir tanesinin linkini bırakıyorum;

Merhaba, beko 2170 makinamı 4.5 ay kadar kullanamayacağım içerisindeki suyu nasıl tahliye edebilirim veya çalışmayacak makina için önerileriniz var mı?

Merhaba, beko 2170 makinamı 4.5 ay kadar kullanamayacağım içerisindeki suyu nasıl tahliye edebilirim veya çalışmayacak makina için önerileriniz var mı?
Merhaba birşey yapmanıza gerek yok. Cihazı kapattıktan sonra sadece buhar çubuğunuda bir süre açık bırakırsanız kazandaki tüm su tahliye olur. Not : Haznede su yokken cihazı açık bırakmayınız !.

Merhaba birşey yapmanıza gerek yok. Cihazı kapattıktan sonra sadece buhar çubuğunuda bir süre açık bırakırsanız kazandaki tüm su tahliye olur. Not : Haznede su yokken cihazı açık bırakmayınız !.
Teşekkür ederim hocam, espresso düğmesine basıp buhar çubuğundan tahliye etsem de olur mu? (haznede su yokken)

Teşekkür ederim hocam, espresso düğmesine basıp buhar çubuğundan tahliye etsem de olur mu? (haznede su yokken)
Rica ederim hocam. Hayır kapalıyken yapın, hatta kullanmadıysanız açmanıza da gerek yok kazan kurumuştur zaten. Sadece uzun süre cihazı kullanmadığınızda, cihazı açtıktan sonra ilk shot tuşuyla grup başlığından değil. İlk buhar çubuğunu full açıp+ sonra shot tuşuna basmanızı tavsiye ederim. Bir miktar su akıttıktan sonra kapatıp, grup başlığından su almayı bekleyebilirsiniz.

merhabalar, akış konusunda problemim devam ediyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

grup başlığını söküp temizledim.
normalde çalıştırırken su akışında problem yok ama kahve dolu şekilde portrafiltreyi takınca hem makinenin normal kahve verdiği sesi azalıyor hem de akış hızı videodaki gibi oluyor. videodaki kahve 30. saniyesindeyken bu çıktıya sahip olabildi anca.
farklı şekillerde tamp ve kahve öğüterek denemeler yaptım. artık bununla alakalı olduğunu sanmıyorum. (farklı bir kahve denemedim ama herhalde kahveyle alakalı değildir bu sorun)
daha önce de yazdığım gibi aylarca sorunsuz kullandım ama bir aylık tatil/yoğunluk arasından sonra tekrar çalıştırdığımda böyle oldu.

video linki: https://go.4vio.com/49330g7

nasıl bir çözüm yoluna gidebilirim?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2021-10-13 at 10.10.18.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-13 at 10.10.18.jpeg
    77.5 KB · Görüntüleme: 25
  • WhatsApp Image 2021-10-13 at 10.10.17.jpeg
    WhatsApp Image 2021-10-13 at 10.10.17.jpeg
    81.3 KB · Görüntüleme: 25
merhabalar, akış konusunda problemim devam ediyor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

grup başlığını söküp temizledim.
normalde çalıştırırken su akışında problem yok ama kahve dolu şekilde portrafiltreyi takınca hem makinenin normal kahve verdiği sesi azalıyor hem de akış hızı videodaki gibi oluyor. videodaki kahve 30. saniyesindeyken bu çıktıya sahip olabildi anca.
farklı şekillerde tamp ve kahve öğüterek denemeler yaptım. artık bununla alakalı olduğunu sanmıyorum. (farklı bir kahve denemedim ama herhalde kahveyle alakalı değildir bu sorun)
daha önce de yazdığım gibi aylarca sorunsuz kullandım ama bir aylık tatil/yoğunluk arasından sonra tekrar çalıştırdığımda böyle oldu.

video linki: https://go.4vio.com/49330g7

nasıl bir çözüm yoluna gidebilirim?
grp.jpg
kireç temizliği yapmanız sorununuzu giderebilir belki birde bu parçayıda söküp temizleyin ve bunun oturduğu yeri'de temizleyin damlatmayı baya azaltıyor

Selamlar,

Manuel espresso makinalarından çektiğimi artık çekmek istemediğimden dolayı buraya yönlendim.

Hiç esp makinası kullanmadım. Almayı planladığım makina içerisinde PID, OPV, dimmer, buhar çubuğu yükseltmesi mevcut. Burada dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Başlangıç olarak bir tamper bir wdt yeterli olacak mıdır? Yanlış görmediysem 58mm sepet/kaşık var 58mm veyahut 58.55mm tamper yeterli oluyor mu?

Nelere dikkat etmeliyim bu cihaz için ❤️‍🔥

Merhaba
Shot alırken buhar düğmesinin basılı olması demkeme sıcaklığını artırır mı?
Süt kullanacak olsak o düğmeye shot aldıktan sonra mı önce mi basmalıyız?

Yorumu olan varsa sevinirim.

Geri