• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Beko 2170'den hangi makineye terfi etmeliyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ozkanme
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ozkanme

Barista
İsim
Ozkan
Daha fazla  
İsim
Ozkan
İlk kahve maceram italya'da erasmus yaparken oldu tabi orada bizim çay içmemiz gibi bir şey. Türkiyeye döndüğümde elimde bir moka pot ile bu ihtiyacımı karşılamaya çalıştım ama bir türlü tabi oradaki kahvenin tadını yakalayamıyorum. Daha sonra imkanlar el verdi ve bir Beko 2167 alabildim. 2019 dan beri benimle fakat bir türlü standart bir tat yakalayamıyorum. Makinemde OPV var bar kontrolüm var örnek veriyorum 100 kahve yapıyorsam 1 tanesi ancak italyada içtiğim o yumuşak kahveyi ve kokusunu alabiliyorum. Molent G50 el değirmenim var ve basınç ayarlı Tamper'im var. Bu aralar yeni bir makine için imkan yaratmaya çalışıyorum ama kararsız kaldım. Çoğunlukla americano şeklinde kahvelerimi tüketiyorum. Çok çok nadir sütlü içiyorum tek kişiyim hadi belki arada misafir gelirse 2 olur ona da sütlü bir kahve hazırlarım. Acaba önerebileceğiniz makineler nedir yani Beko'dan bir üst modele geçmem mantıklımıdır?

Lelit Anita PL042TEMD PID Combo

Lelit Grace PL81T

Lelit Kate PL82T Combo

Lelit PL91T Victoria

Birde aklıma takılan mesela 81T-91T ve 92T birbirlerine çok benziyorlar ama yapı itibariyle benzemediklerine eminim. Dediğim gibi yukarda kendimi anlattığımı düşünüyorum. "Lelit PL92T Elizabeth V3" veya "Lelit Mara X PL62X " alsam veya yukardaki ürünlerden birini alsam benim yapacağım kahveye ne kadar katkısı olabilir çıkabileceğim rakamdan ziyade benim aslında güzel kahve almamla ilgili galiba bir sorunum olabilir. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Selamlar ;

Söylediğin tüm modeler güzel ben sadece başka noktaya dokunacağım. zaten elinde bir el değirmeni var ise Combo alman çok mantıklı gözükmüyor. Birde ben her zaman değirmen ve kahve makinası ayrı olması taraftarıyım (Bu benim fikrim ) Gönül ister herkesin bütçesi yetsin Lelit Bianca PL162T V3 Çift Kazanlı alsın ama bütçe olarak herkes o noktaya ulaşamayabilir. Bence Globaly Yiğit beye sorarsan o sana Lelit konusunda tüm soruları cevaplar derim.

Sinan Bayın

Sinan bey bilgilendirme için teşekkür ederim. Aslında değirmenli istememin nedeni gün içerisinde 2-3 defa tüketim yapıyorum ve bir süre sonra :) artık yoruyor. Dediğim gibi yukardaki ürünler güzel ama bu kadar ürünün arasında kalmakta garip geliyor :)

selam tekrar

benim düşüncem (bunu sürekli söylüyorum sonra linç yemek istemem) :) Kahve makinası ile entegre olan değirmenler çok başarılı olmadığını düşünüyorum ve bozulduğu zaman geçici bir çözüm olmuyor ikisi birlikte servise gitmesi gerekiyor. Elbette yer sıkıntısı olan güzel bir çözüm Lelitlerde böyle sorun ile de hiç karşılaşmadım (2 sene satışını yaptım nerden biliyorsun diye sorulmasın) doğru söylemek gerekirse.

soruyu farklı noktaya çekelim o zaman 3. nesil kahve mi kullanacaksınız yoksa 2. nesil mi ? (paketli kahve) ona göre yardımcı olabilirim

saygımla

Espresso işinde işi bir tık ileriye götürmek istiyorsanız iyi bir değirmen makineden daha elzem bence. O yüzden yukarıdaki önerilere katılmakla birlikte öncelikle işinizi görecek bir değirmen almanızı öneririm.

Merhaba,

2012 yılından beri Beko 2170 kullanıyorum. Makinem stok, herhangi bir mod bulunmuyor.

Espresso işinde butcenin cogunlugunun ogutucuye ayrilmasi genel olarak tavsiye edilir.
Bugün 20bin TL butcem olsa 5bin TL civarina ikinci el bir Gaggia Classic kovalar, kalan 15bin TL ogutucuye yatirirdim.
10bin TL butcem olsa 1.5-2bin TL civarına ikinci el Beko 2170 kovalar kalan 8000 lirayi ogutucuye yatirirdim.

İtalyan harmanlarını özellikle seven ve bir çok defa İtalya'da kahve içmiş biri olarak söyleyebilirim ki İtalya'daki kahvenin tadını yakalamak için hangi harmanları denediğiniz de son derece önemli.

"İyi bir değirmen" + "Beko" + "Güzel bir İtalyan harmanı" kombinasyonu ile İtalyadakilere çok çok yakın kahve yapılabiliyor.

Sinan bey bilgilendirme için teşekkür ederim. Aslında değirmenli istememin nedeni gün içerisinde 2-3 defa tüketim yapıyorum ve bir süre sonra :) artık yoruyor. Dediğim gibi yukardaki ürünler güzel ama bu kadar ürünün arasında kalmakta garip geliyor :)
Ben de beko kullanıyorum. Her shot standart. Bence sizin elektrikli değirmene geçmeniz daha iyi olacak. Değirmen upgrade>makine.
Merhaba,

2012 yılından beri Beko 2170 kullanıyorum. Makinem stok, herhangi bir mod bulunmuyor.

Espresso işinde butcenin cogunlugunun ogutucuye ayrilmasi genel olarak tavsiye edilir.
Bugün 20bin TL butcem olsa 5bin TL civarina ikinci el bir Gaggia Classic kovalar, kalan 15bin TL ogutucuye yatirirdim.
10bin TL butcem olsa 1.5-2bin TL civarına ikinci el Beko 2170 kovalar kalan 8000 lirayi ogutucuye yatirirdim.

İtalyan harmanlarını özellikle seven ve bir çok defa İtalya'da kahve içmiş biri olarak söyleyebilirim ki İtalya'daki kahvenin tadını yakalamak için hangi harmanları denediğiniz de son derece önemli.

"İyi bir değirmen" + "Beko" + "Güzel bir İtalyan harmanı" kombinasyonu ile İtalyadakilere çok çok yakın kahve yapılabiliyor.
Bekodan hiç bir şekilde gaggia classice geçmem. Aynı kazan. Sadece valf var. O da bardağa etkisi sıfırdır. Ancak mara x falan olur e61 li.

Ben de beko kullanıyorum. Her shot standart. Bence sizin elektrikli değirmene geçmeniz daha iyi olacak. Değirmen upgrade>makine.

Bekodan hiç bir şekilde gaggia classice geçmem. Aynı kazan. Sadece valf var. O da bardağa etkisi sıfırdır. Ancak mara x falan olur e61 li.

bekolara fısıldayan adam :cool:

beko 2167 el blender ı değil mi?
:D makinenin kodunu unutmuşum düzelttim. @baydinc 3. nesil kahve kullanmayacağım. @argural bey valla haklısınız :) Türkiyede zaten yaşadığım şehir ufak bir yer istanbula gittiğimde de ne caffe nero tercih ediyorum ama o bile uzaktan yakından alakası yok sadece kahve ihtiyacımı karşılamış oluyor. @seffa bey yani espresso makinesinden önce bir değirmen edinin diyorsunuz. Çünkü OPV modum var 9 bar yakalıyorum 20gr kahveden 60 gr kahveyi 30-35 saniyede alabiliyorum bazen alamıyorum ama kahvenin tadını stabil şekilde ne yazık alamıyorum. Yakaladığımda kahvenin tadı gerçekten farklı ve içimi güzel oluyor ama ne yazık bunu stabil hale getiremedim.

:D makinenin kodunu unutmuşum düzelttim. @baydinc 3. nesil kahve kullanmayacağım. @argural bey valla haklısınız :) Türkiyede zaten yaşadığım şehir ufak bir yer istanbula gittiğimde de ne caffe nero tercih ediyorum ama o bile uzaktan yakından alakası yok sadece kahve ihtiyacımı karşılamış oluyor. @seffa bey yani espresso makinesinden önce bir değirmen edinin diyorsunuz. Çünkü OPV modum var 9 bar yakalıyorum 20gr kahveden 60 gr kahveyi 30-35 saniyede alabiliyorum bazen alamıyorum ama kahvenin tadını stabil şekilde ne yazık alamıyorum. Yakaladığımda kahvenin tadı gerçekten farklı ve içimi güzel oluyor ama ne yazık bunu stabil hale getiremedim.
Bende de opv var sorunun makine olmadığı kanaatindeyim. Kahve blend ise zor oluyor ayar tutturması. Değirmenle de alakası var bunun. Molent bu konuda yetersiz(bence). Değirmen kalitesi kahve makinesinden daha önemli. Mesela şuan null two espresso harmanı kullanıyorum. OPV 8 barda ( değiştirmeye üşeniyorum) her defasında aynı süreleri yakalıyorum. Değirmenim comandante bu arada.

Bende de opv var sorunun makine olmadığı kanaatindeyim. Kahve blend ise zor oluyor ayar tutturması. Değirmenle de alakası var bunun. Molent bu konuda yetersiz(bence). Değirmen kalitesi kahve makinesinden daha önemli. Mesela şuan null two espresso harmanı kullanıyorum. OPV 8 barda ( değiştirmeye üşeniyorum) her defasında aynı süreleri yakalıyorum. Değirmenim comandante bu arada.
Katılıyorum valla. Espressoda değirmen çok çok önemli. Beko 2170 bende 4-5 senedir kullanıyorum. Bana göre bir Bianca almadıktan sonra makineyi değiştirmenin anlamı yok. 8 bar ile alakalı bir veri vardı bende yanlışlıkla 8 e ayarladım şuan değiştirmeye üşeniyorum ama 8 bar daha yüksek ekstrasyon veriyor veriye göre.

Katılıyorum valla. Espressoda değirmen çok çok önemli. Beko 2170 bende 4-5 senedir kullanıyorum. Bana göre bir Bianca almadıktan sonra makineyi değiştirmenin anlamı yok. 8 bar ile alakalı bir veri vardı bende yanlışlıkla 8 e ayarladım şuan değiştirmeye üşeniyorum ama 8 bar daha yüksek ekstrasyon veriyor veriye göre.

We don’t negotiate with pressure.
We make the pressure.

Beko'yu bu kadar iyi yapan nedir? Mesela Delonghilerden daha mı iyi. açıkcası şaşırdığım için yazıyorum. cahilliğimi mazur görün.

Beko'yu bu kadar iyi yapan nedir? Mesela Delonghilerden daha mı iyi. açıkcası şaşırdığım için yazıyorum. cahilliğimi mazur görün.

58 mm basınçsız portafiltre. bi de delongilere gıcığız biraz :)

Gaggia Classic ile Beko aynı deniyor, bilmediğim için soruyorum; çalışma yapısı mı aynı yoksa iç komponentler ve parça kalitesi mi aynı?

Geri