İlk kahve maceram italya'da erasmus yaparken oldu tabi orada bizim çay içmemiz gibi bir şey. Türkiyeye döndüğümde elimde bir moka pot ile bu ihtiyacımı karşılamaya çalıştım ama bir türlü tabi oradaki kahvenin tadını yakalayamıyorum. Daha sonra imkanlar el verdi ve bir Beko 2167 alabildim. 2019 dan beri benimle fakat bir türlü standart bir tat yakalayamıyorum. Makinemde OPV var bar kontrolüm var örnek veriyorum 100 kahve yapıyorsam 1 tanesi ancak italyada içtiğim o yumuşak kahveyi ve kokusunu alabiliyorum. Molent G50 el değirmenim var ve basınç ayarlı Tamper'im var. Bu aralar yeni bir makine için imkan yaratmaya çalışıyorum ama kararsız kaldım. Çoğunlukla americano şeklinde kahvelerimi tüketiyorum. Çok çok nadir sütlü içiyorum tek kişiyim hadi belki arada misafir gelirse 2 olur ona da sütlü bir kahve hazırlarım. Acaba önerebileceğiniz makineler nedir yani Beko'dan bir üst modele geçmem mantıklımıdır?
Lelit Anita PL042TEMD PID Combo
Lelit Grace PL81T
Lelit Kate PL82T Combo
Lelit PL91T Victoria
Birde aklıma takılan mesela 81T-91T ve 92T birbirlerine çok benziyorlar ama yapı itibariyle benzemediklerine eminim. Dediğim gibi yukarda kendimi anlattığımı düşünüyorum. "Lelit PL92T Elizabeth V3" veya "Lelit Mara X PL62X " alsam veya yukardaki ürünlerden birini alsam benim yapacağım kahveye ne kadar katkısı olabilir çıkabileceğim rakamdan ziyade benim aslında güzel kahve almamla ilgili galiba bir sorunum olabilir. Tavsiyelerinizi bekliyorum
Lelit Anita PL042TEMD PID Combo
Lelit Grace PL81T
Lelit Kate PL82T Combo
Lelit PL91T Victoria
Birde aklıma takılan mesela 81T-91T ve 92T birbirlerine çok benziyorlar ama yapı itibariyle benzemediklerine eminim. Dediğim gibi yukarda kendimi anlattığımı düşünüyorum. "Lelit PL92T Elizabeth V3" veya "Lelit Mara X PL62X " alsam veya yukardaki ürünlerden birini alsam benim yapacağım kahveye ne kadar katkısı olabilir çıkabileceğim rakamdan ziyade benim aslında güzel kahve almamla ilgili galiba bir sorunum olabilir. Tavsiyelerinizi bekliyorum