• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Bayram Mesajı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kimse birbirine hoca demese en güzeli olacak aslında 😂 değil mi? @mimds
Şakası bir yana bana inanılmaz şekilde itici gelen bir hitap şekli, ancak Y kuşağından Z kuşağına geçişte Ankara semalarında her ne olmuşsa o dönemde doğan çocuklar büyüyünce birbirine o kelimeyle hitap etmeye başlamışlar :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Şakası bir yana bana inanılmaz şekilde itici gelen bir hitap şekli, ancak Y kuşağından Z kuşağına geçişte Ankara semalarında her ne olmuşsa o dönemde doğan çocuklar büyüyünce birbirine o kelimeyle hitap etmeye başlamışlar :)
Sadece y veya z kuşağı ile de sınırlı değil abi örneğin; futbolda teknik direktörde hoca, hakem de hoca, imam da hoca öğretmen de hoca... genel bir kavram olma yolunda ilerliyor artık 😊

Sadece y veya z kuşağı ile de sınırlı değil abi örneğin; futbolda teknik direktörde hoca, hakem de hoca, imam da hoca öğretmen de hoca... genel bir kavram olma yolunda ilerliyor artık 😊
Futbolda biraz daha yeri varmış gibi, ama günlük hayattaki kullanım şekli benim için çok itici, neyseki bizim kuşakta pek kullanan yok :))

Hacettepe'de (okulumda) sıklıkla kullanılıyor, başlangıç ODTÜ tabi.

Hacettepe'de (okulumda) sıklıkla kullanılıyor, başlangıç ODTÜ tabi.
Biliyorum bu hikayeyi de benim zamanımın, yani 80'lerin ikinci, 90'ların ilk yarısındaki ODTÜ'lülerin, Hacettepe'lilerin de, konudan haberi yok... dediğim gibi Y ve Z kuşağının, yani buradaki çoğunluğun kullandığı bir hitap şekli... her neyse, kullanan kullaniyor zaten, tuhaf ama gerçek :) @hakanie siz kaç yaşındasınız?

Biliyorum bu hikayeyi de benim zamanımın, yani 80'lerin ikinci, 90'ların ilk yarısındaki ODTÜ'lülerinin, Hacettepe'lilerinin de, konudan haberi yok... dediğim gibi Y ve Z kuşağının, yani buradaki çoğunluğun kullandığı bir hitap şekli... her neyse, kullanan kullaniyor zaten, tuhaf ama gerçek :) @hakanie siz kaç yaşındasınız?
Ben 41 yaşındayım. Kendi yaş grubumda ODTÜ ve Hacettepe'de okuyan bir sürü arkadaşım oldu hiç biri ile bu şekilde konuşmadık. :) Herhalde son 10 yılda bir daha yayılmış bu söylem. Ama ben şahsen bana söylenmesini tercih etmem 😂 açıklamama bile yazdım.

Kurban bayramınız mübarek olsun 🐑

Hocam hitabının derin sosyolojik kökleri var. İleride biri bizi aydınlatır belki bu konuda.

Bayramınız mübarek olsun, aileniz ve sevdiklerinizle muhabbetiniz artsın.

Kurban bayramınızı kutlar, sağlık mutluluk ve esenlikler dilerim.

Bayramınız kutlu olsun , sağlık ve mutlulukla tekrarlarını dilerim.

Kahve kulübü ailesinin kurban bayramı kutlu olsun.

Kahve stoklarınızın tükenmediği, reçetelerinizin harfiyen tuttuğu ve fincanda istediğiniz lezzeti yakalayabildiğiniz tatlı bir bayram dilerim 😊

Herkese iyi bayramlar. 🙂

Hayırlı Bayramlar

Geri