nuclearmoonrise
Barista
Genelde V60, iyi sonuç alamadığımda Clever, çift kişilik demlerken nadiren Tiamo 02 düz taban, şu aralar deneysel olarak moka potSıcakda hangi yöntem kullanıyorsunuz.
Genelde V60, iyi sonuç alamadığımda Clever, çift kişilik demlerken nadiren Tiamo 02 düz taban, şu aralar deneysel olarak moka potSıcakda hangi yöntem kullanıyorsunuz.
Başladığımdan beri forumda saatlerce baslangic ekipman konularını okumus olup Başlangıç v60 ekipmanlarının üstüne kaz boyunlu kettle alip yeni tamamlamış olan biri olarak ekipman listemi özet olması için yazıyorum
-plastik v60 (hario marka önemli)
-timemore c2 (öğütücü icin en f/p giris seviyesi bu/ aliexpressten 450₺ gibi fiyatlara bulabilirsiniz ya da 2.el bolumunde direkt satanlar var)
- yeşil ekranli meşhur tartı (tarti 0.1gr hassasiyetli olmali, ben ilk başta bilmediğimden önce 1gr mutfak tartısı almıştım sonradan yesil ekranlı tartıya geçerekdeğiştirdim)
-filtre kağıdı (forumda toplu alim kampanyalari oluyor onlari takip edin, en son hario 40lı filtre kağıdı aldim, buna cafec traditional onerenler olacaktır fakat şuan satılan serisi tıkanan hatalı bir seri)
- en son baktim hala kahve demleme sıkmıyor ilgileniyorum vs. çaydanlık döküşünden epinox kaz boyunlu kettle'a geçtim (çaydanlık ile dokebiliyorsaniz sart degil ama fark ediyor bay
Başladığımdan beri forumda saatlerce baslangic ekipman konularını okumus olup Başlangıç v60 ekipmanlarının üstüne kaz boyunlu kettle alip yeni tamamlamış olan biri olarak ekipman listemi özet olması için yazıyorum
-plastik v60 (hario marka önemli)
-timemore c2 (öğütücü icin en f/p giris seviyesi bu/ aliexpressten 450₺ gibi fiyatlara bulabilirsiniz ya da 2.el bolumunde direkt satanlar var)
- yeşil ekranli meşhur tartı (tarti 0.1gr hassasiyetli olmali, ben ilk başta bilmediğimden önce 1gr mutfak tartısı almıştım sonradan yesil ekranlı tartıya geçerekdeğiştirdim)
-filtre kağıdı (forumda toplu alim kampanyalari oluyor onlari takip edin, en son hario 40lı filtre kağıdı aldim, buna cafec traditional onerenler olacaktır fakat şuan satılan serisi tıkanan hatalı bir seri)
- en son baktim hala kahve demleme sıkmıyor ilgileniyorum vs. çaydanlık döküşünden epinox kaz boyunlu kettle'a geçtim (çaydanlık ile dokebiliyorsaniz sart degil ama fark ediyor bayağı)
EstağfirullahÇok sağ ol.
@Cheddarxx ekipman seçimi tamamen bütçe ile alakalı. Bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama temel olarak almanız gerekenler.
1) Tartı - 0.1 gr hassasiyetli 2kg kapasiteli tartılar 40-50 TL. Kesinlikle almanız lazım. Üst limit yok. Timemore tartı şık ve daha pahalı alternatif.
2) Demleyici - dripper - Hario plastik ya da timemore crystal eye plastik alabilirsiniz. İkisi de iyidir. yine hario switch de iyidir ama çok daha pahalı.
3) Kazboyun kettle - elektrikli olanlar pahalı ama bir tane gerekiyor V60 tarzı demlemeler için. epinox daha uygun gibi. burada da seçenek çok, bütçe ile alakalı.
4) Öğütücü - bu konuda bütçenizi bilmem lazımHepsini inceledim, ona göre yorum yapabilirim ama çelik kesicili almanızı tavsiye ederim. Daha uzun ömürlü ve öğütüm kaliteleri daha iyi.
5) Filtre kağıdı - hario alacaksınız japonya yapımı bol poşet almanızı öneririm.
Bi videoya hızlıca göz gezdirebilirsiniz. Kanalımızda işinize yarayacak içerikler de var.
Bir sorunuz olursa buradan ya da instagram üzerinden yardımcı olmaya çalışırım.
ben v60la başladım. yaptıklarımın yüzde 80 i kötüydü. Beceremedim yaaaGenelde V60, iyi sonuç alamadığımda Clever, çift kişilik demlerken nadiren Tiamo 02 düz taban, şu aralar deneysel olarak moka pot![]()
Hocam kahve demlemeyi biraz hobi haline getirmiş kişiler olarak v60 ile demlemede alınan zevk ile aeropress ya da cleverdakinin bir olmayacagini düşünüyorum. Ben parametreleri değiştirirken düşünürken bile bir emek harcıyorum ve bu içtiğim kahveyi daha güzel hale getiriyor. Forumdaki çoğu kişinin sırf kahve içmek yapan kişiler olmadığını varsayıyorum ve kahve içmenin yanında kahve hazırlamanın hissiyatını da göz ardı etmemek gerektiğini söylemek isterim![]()
Aeropres benceMerhabalar,
Kahve demlemeye yeni merakta bulunmuş biriyim. Araştırdığım zaman https://kahhve.com/hario-seffaf-plastik-coffee-server-set-kahve-demleme-ekipmanlari şöyle bir ekipman buldum.
Sizce yeni başlayan biri için ideal mıdır? Farklı önerilere açığım.
Bpa free plastik olduğu için eksisi yok. Sıcaklık korunumu daha iyi olduğu için seramik-camdan daha iyiMerhabalar,
Yeni başlayanlar için çok tavsiye edilen Hario plastik dripperın sağlık açısından bir eksisi var mı yoksa genel kanının aksine sıcakla temas eden plastik, cam ve seramik kadar masum mu? O yüzden hangisini almam gerektiğine karar veremiyorum.
Plastik V60 polipropilen (PP) plastikten üretiliyor bildiğim kadarıyla. PP de tüm plastikler arasında gıda ile temasta en sağlıklısı olarak kabul ediliyor. Bpa gibi maddeleri zaten gıda ile temas eden plastiklere konması yasaklanalı bayağı oluyor, o konuda da içiniz rahat olsun.Merhabalar,
Yeni başlayanlar için çok tavsiye edilen Hario plastik dripperın sağlık açısından bir eksisi var mı yoksa genel kanının aksine sıcakla temas eden plastik, cam ve seramik kadar masum mu? O yüzden hangisini almam gerektiğine karar veremiyorum.
Cleverla Switch'i karşılaştırma şansınız oldu mu?2 senedir iyi kötü kahve demliyorum.
Sıfırdan başlıyor olsam sadece clever dripper alırdım. Belki çok sonra kalita..
Katılıyorum seramik den plastik V60 a geçtim. Akış daha hızlı, sıcaklık daha iyi korunuyor.Bpa free plastik olduğu için eksisi yok. Sıcaklık korunumu daha iyi olduğu için seramik-camdan daha iyi
Maalesef söz konusu plastik ve plastikle ilgili yalan yanlış bilgiler olunca rahat olamıyoruz. Hario'nun türkiye sayfasında plastik dripper için "Gıda ile temasa uygun Acrylonitrile-styrene resinden üretilmiştir" ifadesi kullanılmış ama gel gelelim yapıldığını söylediği maddeyi biraz araştırınca kanserojen gurubunda sınıflandırıldığını öğreniyoruz. Muhtemelen bütün sağlık tehditleri olabildiğince ortadan kaldırmaya çalışılmıştır ama yine de insanın içinde şüphe istifini hiç bozmuyor. O yüzden bütün artılarına rağmen plastik tercih etmeyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler.Plastik V60 polipropilen (PP) plastikten üretiliyor bildiğim kadarıyla. PP de tüm plastikler arasında gıda ile temasta en sağlıklısı olarak kabul ediliyor. Bpa gibi maddeleri zaten gıda ile temas eden plastiklere konması yasaklanalı bayağı oluyor, o konuda da içiniz rahat olsun.
Şeffaf olana mı baktınız hocam? Şeffaf olan farklı bir plastikten üretilmiş olabilir. Bendeki düz kırmızı modeli ve pp olduğunu hatırlıyorum, eve geçince tekrar bir bakayım ben de merak ettim.Maalesef söz konusu plastik ve plastikle ilgili yalan yanlış bilgiler olunca rahat olamıyoruz. Hario'nun türkiye sayfasında plastik dripper için "Gıda ile temasa uygun Acrylonitrile-styrene resinden üretilmiştir" ifadesi kullanılmış ama gel gelelim yapıldığını söylediği maddeyi biraz araştırınca kanserojen gurubunda sınıflandırıldığını öğreniyoruz. Muhtemelen bütün sağlık tehditleri olabildiğince ortadan kaldırmaya çalışılmıştır ama yine de insanın içinde şüphe istifini hiç bozmuyor. O yüzden bütün artılarına rağmen plastik tercih etmeyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler.
Cleverla Switch'i karşılaştırma şansınız oldu mu?
Yani Cleverla Switch aynı şey gibi geliyor banaİndir kaldır başında bekle işi bana göre değil hocam.
Kahveyi öylecene bırakıp tartı 4 kere bip yapınca almaya gidiyom.
Pavlovun köpeği gibi oldum iyice![]()