• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee olarak seçildi. Bu konudan Haziran ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Başlangıç için hangi ekipman? Cam/seramik/plastik

Başlamak için gayet güzel bir set, ama bunların yanında bir hassas tartı şart hemen ardından da kaz boyunlu kettle almanız gerekebilir.
Bütçe kısıtlıysa server olmadan sadece plastik bir V60 ve tartı da alabilirsiniz başlamak için.

V60 çok güzel fincanlar çıkarsa da hata yapma potansiyeli de olan bir ekipman.
Onun yerine Aeropress de yeni başlayanlar için çok iyi bir alternatif bence, ona da bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Özel bir kettle'a ihtiyacınız yok Aeropress'te (bence tartıya da pek ihtiyaç yok) ve biraz daha hata affeden bir demleme yöntemi.

Merhabalar,
Yeni başlıyorsanız v60 yerine kalite ya da c-up dripper gibi düz tabanlı bir dripperla başlamanızı öneririm.(aeropress de olabilir) Hatalara karşı toleransı daha yüksek olduğundan drip kettle kullanmadan bile rahatlıkla kullanabilirsinz.(Ama tartı gerekli.)

Kullanım kolaylığı, hatayı tolere edebilmesi, filtrelerin kolay bulunabilmesi ve kuğu boyunlu kettle gerektirmemesi açılarından "clever dripper" tavsiye edebilirim. Trendyolda kampanyalar mevcut, uygun fiyatlarla alınabilir. Linkteki sette server da bulunuyor, onun yerine herhangi bir french press yada demlik vb bir ürün kullanılabilir başlangıç için.

Hario'nun plastik V60'ını kullanıyorum. Cam ve metal olanları önceden ısıtmak için çok fazla su gidiyor, plastik ise filtre kağıdını ıslatırken bile ısınıyor. V60'la ilk başlarda değirmen kaynaklı tıkanma sorunu yaşadım, o yüzden kendin öğüteceksen iyi bir değirmen kullanmakta fayda var. Hem tıkanmanın önüne geçmek için, hem de daha dengeli ve kolay demleme için Kasuya V60 yöntemini deneyebilirsin. Bu yöntemle alakalı forumda ve YouTube'da bolca açıklama var.

Birden fazla kişi için demleme yapmıyorsan bence en başta server'a ihtiyaç yok, o yüzden sadece V60 alıp direkt olarak bardağa veya başka bir kaba demleyebilirsin. Demleme bittikten sonra kahveyi biraz karıştırman yeterli olacaktır. Server işin biraz da süslü hali. Server yerine hassas tartı almak çok daha önemli. Her seferinde istikrarlı bir sonuç almak için tartı (mümkünse 0,1 gr hassasiyetli) şart.

Başlamak için gayet güzel bir set, ama bunların yanında bir hassas tartı şart hemen ardından da kaz boyunlu kettle almanız gerekebilir.
Bütçe kısıtlıysa server olmadan sadece plastik bir V60 ve tartı da alabilirsiniz başlamak için.

V60 çok güzel fincanlar çıkarsa da hata yapma potansiyeli de olan bir ekipman.
Onun yerine Aeropress de yeni başlayanlar için çok iyi bir alternatif bence, ona da bir göz atmanızı tavsiye ederim.
Özel bir kettle'a ihtiyacınız yok Aeropress'te (bence tartıya da pek ihtiyaç yok) ve biraz daha hata affeden bir demleme yntemi.
Hassas tartı ve kettle konusunda belirlediklerim var. Onlardan edineceğim.
Çok spesifik bir yöntem olduğu için bir yandan gözüm korkmuyor değil ama keyifle yapacağından eminim. O yüzden V60 konusunda kararlıyım aslında.
Bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.

Gayet ideal olduğunu düşünüyorum. Fakat yakın çevrenizde IKEA var ise server olarak başlangıç seviyesinde
V60: https://kahvebi.com/products/hario-...-li-filtre-kagidi-seti?variant=40330363732125 (ilkdefa kodu ile %10 indirimli olarak alabilirsiniz.)
SERVER: https://www.ikea.com.tr/urun-katalo...instant_search&personaclick_search_query=ölçü
Evet Ikea var. Bu linklediklerinize özellikle bakacağım. Tam bilemediğim için set halinda baktım ama farklı şekilde de birleştirmeler yapılabilirmiş.
Teşekkür ederim

O zaman burayı bir çok ekipmanı değerlendirmiş en azından benim takipte olduğum " @teyyaredenkahve @PepukKahve " beylere bırakmak gerek :D.

Mugen, Cyrstal, V60 vd.

Ekleme: Ben size önerdiğim seti kullanıyorum ve genellikle 300-350 ml demleme yapıyorum. Gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Demleme parametrelerine bir değişiklik daha eklemek isterseniz hazır ikea'ya uğramışken et termometresine de bakabilirsiniz.

Ben ilk başladığımda hario switch, basit bir tartı ve öğütücü ile başlamıştım.

Switch tercih etmemin ilk sebebi kettle ve termometreye ihtiyaç duyurmamasıydı. Daha sonrasında switch gitti v60 plastik geldi.

Şimdiki aklım olsa ilk olarak clever dripper ile başlardım.
Hario switch lere göz gezdirmiştim. Başlangıç için biraz pahalı geldi açıkçası. Ama v60a bakınca da ekstra bir kettle ihtiyacı var.
Clever dripper da iyi bir yöntem başlamak için dediğiniz gibi. Öncelikle bunda bir karar kilmam gerek sanırım 🤔

Merhabalar,
Yeni başlıyorsanız v60 yerine kalite ya da c-up dripper gibi düz tabanlı bir dripperla başlamanızı öneririm.(aeropress de olabilir) Hatalara karşı toleransı daha yüksek olduğundan drip kettle kullanmadan bile rahatlıkla kullanabilirsinz.(Ama tartı gerekli.)
Tartı edineceğim. Tüm parametrelere dikkat ederek yapmak istiyorum olduğunca.
Söylediğiniz seçenekleri araştıracağım teşekkür ederim

Kullanım kolaylığı, hatayı tolere edebilmesi, filtrelerin kolay bulunabilmesi ve kuğu boyunlu kettle gerektirmemesi açılarından "clever dripper" tavsiye edebilirim. Trendyolda kampanyalar mevcut, uygun fiyatlarla alınabilir. Linkteki sette server da bulunuyor, onun yerine herhangi bir french press yada demlik vb bir ürün kullanılabilir başlangıç için.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Trendyoldan bakacağım

Vallahi ben her ne kadar switch ile başlamış olsam da v60 deneyimi yaşamak için switch açık modunu da çok kullandım.

Bu süreçte suyu normal bir demlikte ısıtıyordum. Demliğe kirpi süzgeç yardımı ile su debisini düşürmüştüm. O zamanlar ortalama bir kahve bardağı çıkartmam 30 dakikayı buluyordu ama o zaman dahi kahveden keyif alabiliyor ve demleme notalarını yakalayabiliyordum.

Bu tamamen biraz keyfi bir seçime kayıyor. Sadece ilk başlangıçta çok az zahmet ile dışarıda içeceğiniz bir çok filtreden daha iyi bir sonuç için switch veyahut clever tavsiye ederim.

Clever 2 kişilik demlemeye olanak sağlıyorken. Switch ise ekstra v60 almadan 2 tane ekipmanınızın olmasını sağlıyor.

Tabii ki seçim size kalmış.

Hario'nun plastik V60'ını kullanıyorum. Cam ve metal olanları önceden ısıtmak için çok fazla su gidiyor, plastik ise filtre kağıdını ıslatırken bile ısınıyor. V60'la ilk başlarda değirmen kaynaklı tıkanma sorunu yaşadım, o yüzden kendin öğüteceksen iyi bir değirmen kullanmakta fayda var. Hem tıkanmanın önüne geçmek için, hem de daha dengeli ve kolay demleme için Kasuya V60 yöntemini deneyebilirsin. Bu yöntemle alakalı forumda ve YouTube'da bolca açıklama var.

Birden fazla kişi için demleme yapmıyorsan bence en başta server'a ihtiyaç yok, o yüzden sadece V60 alıp direkt olarak bardağa veya başka bir kaba demleyebilirsin. Demleme bittikten sonra kahveyi biraz karıştırman yeterli olacaktır. Server işin biraz da süslü hali. Server yerine hassas tartı almak çok daha önemli. Her seferinde istikrarlı bir sonuç almak için tartı (mümkünse 0,1 gr hassasiyetli) şart.
Tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli.
Şu an bir öğütücü de araştırıyorum. En önemli aşamalardan birisi doğru kahve içebilmek adına.
2 kişilik olmalı en azından diye düşünüyorum. Bardağa da yapılabilir dediğiniz gibi ama bı server olsun isterim açıkçası.
0.1 hassasiyetine dikkat edeceğim teşekkür ederim

Ben pour-over için hali hazırda c-up dripper ve plastlk v60 kullanıyorum.
Plastik v60 gayet yeterli oluyor. kırılma derdi de olmayınca çok rahatlıkla kullanıyorum.
C-up dripper gerçekten tatlı fincanlar veriyor. Çok hızlı ve dengeli ısınıyor. Genel olarak ikisinden de memnunum.

v60 alacaksanız timemore'un crystal eye dripperları da seviliyor. bi bakın derim. (plastik , cam seçenekleri var ve fiyatları gayet uygun)

Şu an bir öğütücü de araştırıyorum. En önemli aşamalardan birisi doğru kahve içebilmek adına.
2 kişilik olmalı en azından diye düşünüyorum. Bardağa da yapılabilir dediğiniz gibi ama bı server olsun isterim açıkçası.
spesific coffee'nin sitesinde server ve filtreli setler var. Yalnız setin içinde kağıt pek kaliteli değil kalita orijinal filtresinden almanızı tavsiye ederim.

Başlangıçta en çok değirmene odaklanmak gerek, 2 kişilik demlemelerde server yerine varsa cam çay demliği veya sürahi bile işinizi görecektir, tartı olarakta 0.1 gr hassasiyetteki herhangi bir tartı yeterli olur (mesela kaan tartı), bunlara ayıracağınız bütçeyi değirmene ekleyerek çok daha iyi fincanlar içebilirsiniz.

Ben pour-over için hali hazırda c-up dripper ve plastlk v60 kullanıyorum.
Plastik v60 gayet yeterli oluyor. kırılma derdi de olmayınca çok rahatlıkla kullanıyorum.
C-up dripper gerçekten tatlı fincanlar veriyor. Çok hızlı ve dengeli ısınıyor. Genel olarak ikisinden de memnunum.

v60 alacaksanız timemore'un crystal eye dripperları da seviliyor. bi bakın derim. (plastik , cam seçenekleri var ve fiyatları gayet uy
Bu seçenekleri de bi araştıracağım. Kırılma derdi olmaması açısından plastik kullanımı daha uygun olur diye düşünüyorum

Geri