• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Baristocrat- Kahve Kulübü Üyelerine Özel Baristocrat Kahvelerinde İndirim !

17 Mart Kavrumlu Etiyopya Hambella Tirtira
Maalesef bu kahve özelinde ne denediysem verim alamadım, bariz sıkıntılı bir kavrumu var. Damakta kavruk tadlar ve kuruluk hep ön planda ve tadım notlarından baya uzak. Allah affetsin diyorum....
Ben de aynı şekilde 17 Mart Kavrumlu Etiyopya Hambella Tirtira kahvesinden hiç keyif alamadım, fazla kavrulmuş gibi geldi. Maalesef dark roast starbucks kahvesi içer gibiyim. Aromalardan çok çok uzak, tabi denemelerim devam ediyor cmd 24klik 1:16 1:17 oran 94-92 derece su ile 2 kez demledim. Kavurucudan reçete alabilirsek belki daha iyi sonuca ulaşılabilir. @baristocrat

Bugün bir dostum El Salvador - La Reforma kahvelerini hediye etti. Aynı kahveyi coffeerem'de kavurmuştu. Gün içinde 2021 aeropress şampiyonunun tarifi ile denedim ve çok güzel sonuç verdi.

Tadım notlarında kivi mayhoşluğu ve nar asiditesi yazıyor. Kompleks bir kahve ve fiyat performansı iyi diyebilirim.

v60'ta ise 1:16 oran 20/320
Buzdağı su 95-96 derece
Cafec Abaca
Cmd 21 click

Gayet tatmin edici bir sonuç aldım. Uzun süredir baristocrat kahvesi içmiyordum ve sonuçtan memnunum. Sebebini bilmiyorum ama forumda baristocrat'ın underrated kaldığını düşünüyorum.

17 Mart Kavrumlu Etiyopya Hambella Tirtira
Maalesef bu kahve özelinde ne denediysem verim alamadım, bariz sıkıntılı bir kavrumu var. Damakta kavruk tadlar ve kuruluk hep ön planda ve tadım notlarından baya uzak. Allah affetsin diyorum....
ben iki hafta önce İzmir'deydim kendi şubesinde demlenmiş içtiğim halde bir profil hissedemedim. ayrıca sadece blendlerden espresso içebiliyormuşuz o da ayrı bir üzdü. amirimi bir gazla o kadar yürüttüğümle kaldım :)

Ben de 17 Mart kavrumlu Etiyopya Tirtira'da düşük sıcaklık, kalın öğütüm, tek döküş vs, ne denediysem acılık ve kavruk tatlardan kurtulamadım. Başka hiçbir tat yok. İlk defa bir kahveyi aldığıma bu kadar pişman oldum. Bence de kavrumla ilgili bir sorun var.

Kavrumunun 30. gününde damoyu 18/300, 93°C, 60-80-80-80 şekilde demledim. Direkt olarak çilek, üzüm suyu. Gözüm kapalı denetseler bu kahve demem açıkçası, bambaşka bir şey :love:

İlk defa bir Damo’nun yerden yere vurulduğunu okuyorum şaşkınım. Düzenli olarak kod paylaşılacak denmiş ama sanırım üzerinden yıllar geçmiş, aktif bir kod var mı?

Ben de tirtira için benzer şeyler söyleyebilirim. Cleancup dan alıp hayran olmuştum indirimde baristokrad da deneyim dedim fakat yanık tatlar rahatsız ediciydi fakar la reforma diğer kavuruculardan içtiklerime yakındı.

Baristocrat Türkiye de önemli bir kavurucu. Ancak kavrumda tutarsızlık da ciddi bir sorun. Ben de bir ara yaşadım benzer kavrum sorununu. Bununla birlikte çok damo tükettim güzeldi. Bugün de Alsancak'ta tirtira denedim çekirdek de demleme de çok güzeldi. Tatlı, rahatsız etmeyen asidite, baskın ananas tadı aldım.

Herkese selamlar,

İzmir’de yasamam sebebi ile Baristocrat benim en sık uğradığım ve en sevdiğim üçüncü nesil kahvecilerden :) Bornova ve urla zaman zaman konak şubesine sık sık uğruyorum.

En son denediğimde çok beğendiğim için bugün kendilerinden Ethiopia Aricha aldım. (Sanırım bir daha gelmeyecekmiş gerçekten çok güzel bir kahve denemenizi tavsiye ederim :) )
Kahveye dair reçetesi/tavsiyesi olan varsa rica ediyorum olacağım bu işlerde hala bir hayli yeniyim :)

Kafa dağıtmak için Urla'ya gelince Baristocrat a uğrayalım dedik, şimdi el Salvador içiyorum oldukça başarılı, özellikle benim sevdiğim aromalar var. Tropikal tatlar sevenlere öneririm

Ekli dosyalar

• Screenshot_2023-02-26-14-22-12-241-edit_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2023-02-26-14-22-12-241-edit_com.miui.gallery.jpg
    83.1 KB · Görüntüleme: 57
Son zamanlarda ristretto'ya sardım, dışarıda menüsünde çok fazla bulunduran yere rastlamıyorum. İzmir'e yolum düşünce burada gördüm ve sanırım 3 kez gitmişimdir, çok da beğendim. İlk seferinde bana "bizim ristrettomuz Starbucks'ınkine benzemez" dediler, Starbucks'taki neye benziyor merak etmedim değil :D

Geri