• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aylık kahve harcamamız ne kadar? Kahve gerçekten lüks mü?

Aylık kahve için ne kadar harcıyorsunuz?

• 0-250

Oy: 122 38.4%
  • 250-500

Oy: 102 32.1%
  • 500-750

Oy: 48 15.1%
  • 1000-1500

Oy: 31 9.7%
  • 1500 üstü

Oy: 15 4.7%

• Kullanılan toplam oy
    318
Ekipmanları tamamladıktan sonra maksimum aylık 350 harcıyorum. 1 tane yurtdışından alıyorum 250 gr. (Gardelli veya Drop) Birde klübün aylık alımlarından alıyorum. Yetiyor bana :)

Ailemden biri benim kahvelere ekşi deyip moka pot istiyordu daha yoğun oluyormuş diye. Ayrıca öyle 1-2 cuplık yetmez o küçücük bir şey ben bir kupalık istiyorum diyordu. Ben de o öyle bi kupa içilecek bir şey değil dememe rağmen 4 cup moka pot aldık şimdi ben bu kadar yoğun içemem deyip sütle karıştırıyor her seferinde :D
Tam olarak böyle gerçekten :D her kahveyi ekşi buluyorlar, ben de gövdesi yüksek hiç aroma olmayacak şekilde demliyorum, o zaman sütle karıştırıp beğeniyorlar :D

Günde bir paket sigara içen biri 2020 Eylül'ü itibariyle yaklaşık 15x30=450₺ aylık ödeme yapıyor.

Günde üç fincan kahve içen ben fincanı beş liradan 15x30=450₺ aylık ödeme yapıyorum.

Öyleyse mavi yakalıdan beyaz yakalıya herkes sigara içebiliyorsa kahve de içebilir.

Bırakıcam bu mereti :rolleyes:

Artık her şeyin lüks olduğu gibi kahve de lüks sanırım...

aylık 1,5 kilo kahve tüketiyorum. 500 TL civarı tutuyor.

Bardak başı maliyet 5 tl civarı.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Her ay 1 kiloya yakın kahve tüketiyorum. Bu tüketimi de mümkün mertebe fiyat/performans çekirdeğinin yanında kısmen pahalı bir çekirdek tüketerek yapıyorum. Nasıl mı? mesela şu an Sezyden etiyopya burtukaana almıştım. Kilosu 200 tl nin altında gelmişti.yanında da toplu alımlarda edindiğim kısmen daha pahalı çekirdekleri tüketiyorum. Gene mesela kahve fabrikası'nın nordik çekirdeklerini bitirdim, şimdi de yeni çekirdekler deneme paketini (pozo azul'un olduğu) içiyorum. Çok uçuk çekirdeklere yönelmemeye çalışıyorum çünkü bu işin bir sonu yok :) mesela yurt dışı alımlarına katılmıyorum, onun yerine yurt dışına çıktığımda kendim gidip kavurmacılardan almaya çalışıyorum ya da gelen arkadaşlarıma sipariş veriyorum.

Forum'un çoğu benden çok daha fazla harcasa da aylık harcamamı yazmaya gönlüm el vermiyor. Bence lükse giriyor benim tüketimim.

Mümkün mertebe aylık alımlar ve firma kampanyaları dışında alım yapmamaya çalışıyorum tadım etkinliği olmasından ve malum fiyatlardan dolayı. Bu durumda bile 300-400 tl civarında değişiyor aylık harcamam. Aklımdaki çekirdekleri almaya kalksam rahatça 2 katına çıkar maalesef 😅

Ben hergün 50 TL lik içiyorum , zamlar beni ilgilendirmiyor.☕

Şu başlık hortlasa da ağlansak mı ?

Geri