• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Askı Konu - Forum Kuralları ve Bilgilendirme Metni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Genel olarak kurallardan

• Memnunum

Oy: 169 92.3%
  • Memnun Değilim

Oy: 14 7.7%

• Kullanılan toplam oy
    183
  • Anket kapatılmış .
  • b) Doğrudan hakaret içermese de forum üyelerini veya bir grubu haklı olarak rahatsız edebilecek ironiler, söylemler, iddialar. (30 Puan)
bu maddeyi şahsen sorunlu olarak görüyorum.

• b) Doğrudan hakaret içermese de forum üyelerini veya bir grubu haklı olarak rahatsız edebilecek ironiler, söylemler, iddialar. (30 Puan)
Hocam kurallar çıkalı aylar oldu.Gönüllü olarak kahvetrip gercekleştirmiş sanirim çoğunu.Kurallar çıktığında da nodrac yayinlayip fikirlerimizi aldı.Ama coğu kişi doğal olarak sizin gibi okumadı bunları.Nodrac 1 hafta içinde kesinleşecek dedi.Bunlar ilk sayfada yazıyor.
Şimdi aylar sonra cıkıp sakıncalı buluyorum demek çok mantıklı gelmedi bana.
Dogru ya da yanlış belirlenmiş artik kurallar.

kurallar belirlenmiş haklısınız ama uygulamada bence sıkıntılı durumlara sokması kuralların revize edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Ben kendimce bu kuralın ilerleyen zamanlarda çok can yakacağı düşüncesindeyim. ironi kelimesi ve söylemler neyi ifade ediyor bunları açmak lazım. İroni günlük hayatımızda bir çok durumda karşılaştığımız bir durum. Bundan kaçmak veya rahatsız olacak bir durum olması veya bu durumda forumda ceza almak açıkçası garip. Ucu çok açık bir kelime. net bir durum ortaya koymuyor.

evet belki başta masum bir madde gibi dursa dahi yaşanılanlar bunun aksini iddia ettiği için tartışmaya tekrar bu kuralların açılması bence yararlı olur. ha açılmaz devam eder yapabilecek bir şey yok. amacım forumda kafasına göre herkesin bu ceza puanı suna su ceza puanı suna gibi durumların önüne geçebilmek.

bir de kim ne ceza puanı almıs bir başlık açılsın görelim lütfen.

Son düzenleme:
kurallar belirlenmiş haklısınız ama uygulamada bence sıkıntılı durumlara sokması kuralların revize edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Ben kendimce bu kuralın ilerleyen zamanlarda çok can yakacağı düşüncesindeyim. ironi kelimesi ve söylemler neyi ifade ediyor bunları açmak lazım. İroni günlük hayatımızda bir çok durumda karşılaştığımız bir durum. Bundan kaçmak veya rahatsız olacak bir durum olması veya bu durumda forumda ceza almak açıkçası garip. Ucu çok açık bir kelime. net bir durum ortaya koymuyor.
Hocam bence çok kasmamak lazım. Herkes sakinleşse zaten problem olmaz. Savaşta mıyız arkadaşlar? Nedir bu kasıntılık, ego ve gerginlik? Heyecanla girdiğim bu işten buradaki camia yüzünden soğumaya başladım. Forum kuralları çerçevesinde düşüncelerimi paylaşamayacağım için de hala içimde tutmaya devam ediyorum. Banlanmaya hazır değilim. Bu gidişle yakın bir zamanda liste halinde tüm düşüncelerimi isim belirterek sıralayacağım. Forumdaki son gönderim de o olur. Sonrasında zaten herkes yazdıklarımdan rahatsız olacağı için raporla butonuna basacak ve perma ban yiyeceğim.

Çok boş yaptım. Özetlemek gerekirse, doğal olun herkese karşı saygılı olun.

Gerçek hayatta kavga etmek, ironi yapmak, laf çarpmak zor geliyor insanlara. Yapamıyorlar, yanında çoluğu çocuğu oluyor, eşi annesi babası oluyor, onlar olmasa işi gücü var :) burada kaybedecek bir şeyi olmadığını veya nobran dilin tolere edildiğini görünce de tüm stresini istemli veya istemsiz (istemsiz olduğuna inanmak istiyorum) boşaltıyor.

Çoğu tartışma yüz yüze geçse kol kola biterdi. Yazıyla incitmek kolay, incindiğini ifade etmekse zor.

Bu düşünceye ben de katılıyorum. Öncelikle maddede belirtilen sınırlar içine giren bir ironi ve söylemin olup olmadığına kim karar verecek? Hakaret küfür falan çok kolay anlaşılabilir şeyler ama ironi ucu açık bir konu. Ben o niyetle yazmamışımdır ama pekala yanlış anlaşılabilir. Bu durumda benim savunmam alınmadan ceza puanı yemek de benim ağırıma gider.
Ayrıca bir grubu ya da üyeyi hakettiyse rahatsız etmenin nesi kötü? Kimi durumlarda mesela ben isteyebilirim.

Trolleme, gülme efektleri ciddi konulara, aşağılama, seviyesiz tartışma, gibi durumlarda geçici süreli banlama gibi efektif yöntemleri yakında uygulamaya alacağız buradan belirteyim. Kavgaya dönüşebilecek veya dönüştürmüş içerikleri ilk gördüğüm an sileceğim.

Keşke üyelerin mesajları yayınlanmadan önce editör kontrolünden geçse uygun görülen mesajlar yayınlansa mis gibi forum olur.

Geri