• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Askı Konu - Forum Kuralları ve Bilgilendirme Metni

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NoDRaC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Genel olarak kurallardan

• Memnunum

Oy: 169 92.3%
  • Memnun Değilim

Oy: 14 7.7%

• Kullanılan toplam oy
    183
  • Anket kapatılmış .
Forumdaki admin sayısını arttırmak mümkün mü?

Forumu severek takip eden ve yazan istekli iyi bilinen üyelere konuyu açma/kapama, (varsa) kullanıcıya time-out verme gibi özellikler verilebilir mi?

Şu an başka bir konuda bir kavga dönüyor ve birkaç saattir müdahale eden admin olmadı :(

Kendisi de isterse @nuclearmoonrise hocamın bu işi iyi yapacağına inanıyorum.
Teşekkür ederim düşüncen için :) Ancak forumda yetkili olması gereken kişilerin forum halkı tarafından daha benimsenen kişilerden oluşması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca forum yetkilisi olmak fikirlerin daha az ve daha kontrollü şekilde yapılmasını gerektiriyor. Ekstra olarak kanlı bıçaklı olmasak da diğer forum yetkililerinin %80'iyle pek iyi anlaşamadığımızı biliyorum. Tüm bu sebeplerden dolayı kendimi uygun olarak görmüyorum. Yine de sanıyorum ki forumdaki aktifliğime ve objektifliğime olan inancına dayanarak beni önermen hoşuma gitti. Tekrar teşekkürler :)

Ben bundan sonra foruma alım satım bölümü hariç yazmama kararı aldım. Çünkü kahveyle ilişkim devam edecek. Forumda konuştuğum, sevdiğim ve birebir görüştüğüm dostlarım var. Onların haricinde yazılarına saygı duyduğum, yararlandığım ve uzaktan uzağa saygı beslediğim arkadaşlarım da var. Onları tenzih ederek söylüyorum, iyi niyetle yazdığım bir yazının böyle yerlere gelmesi hoş olmadı. Suç ama onlarda ama bende, ben bireysel olarak ciddi ciddi bir yazımın dalga geçilmesinden hoşlanmadım. Aklı başında birisi zaten bunu yapmazdı. Çoluk çocukla uğraşmak istemediğim için yazmayacağım. Bundan sonra beni etiketleyip cevap yazmamanızı rica ederim.

Konuyu açan kişi @eediz banlanmadı. Aksine herkes yardım etmeye çalıştı ve yol gösterdi.

Banlanan arkadaş da doğrudan banlanmadı. Daha önceden 60 ceza puanı varmış. Yani biri bir şey yazdı da, hemen banlandı diye bir şey yok.
Peki 60 puanın üzerine hangi suçu işledi ki banlandı. Yanlış anlamayın merak ettiğim için soruyorum.

Ayrıcadan öncesi banlanan arkadaş için sonrası da konuyu açan arkadaşı eleştirenler olmuş. konuyu açan arkadaşa destek olmak için.

Peki 60 puanın üzerine hangi suçu işledi ki banlandı. Yanlış anlamayın merak ettiğim için soruyorum.

Ayrıcadan öncesi banlanan arkadaş için sonrası da konuyu açan arkadaşı eleştirenler olmuş. konuyu açan arkadaşa destek olmak için.
2/B ve 2/F maddeleri olarak görünüyor.

• f) Forum kullanımı sırasında bir üyenin başka bir üyenin mesajını alıntılayarak, ilgili üyeyi etiketleyerek veya o üye olduğunu belirtecek bir tanımlama ile birlikte ilgili üyenin rahatsız olduğu bir mesaj atması ve bu durumdan ilgilinin üyenin rahatsız olması durumunda “Raporla” butonu ile ilgili mesaj hakkında şikâyette bulunabilir. Bu durumda ilgili mesaj görünürlükten kaldırılır ve mesajı yazan üyeye madde 2 ve 3 de yer alan içerikler yer alması durumunda uyarı puanı verilir. (30 Puan)
Şimdi ben bu kurala göre beni alıntılayarak yazdığınız son 3 yada 4 mesajınızı raporlasam kendinizi banlayacak mısınız?
Öyle yapacağımdan değil sadece merak ettim de.

• f) Forum kullanımı sırasında bir üyenin başka bir üyenin mesajını alıntılayarak, ilgili üyeyi etiketleyerek veya o üye olduğunu belirtecek bir tanımlama ile birlikte ilgili üyenin rahatsız olduğu bir mesaj atması ve bu durumdan ilgilinin üyenin rahatsız olması durumunda “Raporla” butonu ile ilgili mesaj hakkında şikâyette bulunabilir. Bu durumda ilgili mesaj görünürlükten kaldırılır ve mesajı yazan üyeye madde 2 ve 3 de yer alan içerikler yer alması durumunda uyarı puanı verilir. (30 Puan)
Şimdi ben bu kurala göre beni alıntılayarak yazdığınız son 3 yada 4 mesajınızı raporlasam kendinizi banlayacak mısınız?
Öyle yapacağımdan değil sadece merak ettim de.
Mesajlarım hakaret, kışkırtma, saldırı, rahatsızlık yaratacak üslup, vs gibi şeyler içiriyorsa tabii ki de cezalar bana da uygulanır. Şu kuralı da ben ekletmiştim mesela.

"7- Editör ve yöneticiler de bu kurallara tabiidir."

2 b yi de sanırım o ısrarla gülen surat smileyi atan üyeye de uygulamışsınızdır.

Mesajlarım hakaret, kışkırtma, saldırı, rahatsızlık yaratacak üslup, vs gibi şeyler içiriyorsa tabii ki de cezalar bana da uygulanır. Şu kuralı da ben ekletmiştim mesela.

"7- Editör ve yöneticiler de bu kurallara tabiidir."
Sevgili Levent, niyetinin iyi olduğuna kalpten inanıyorum ama esasen bu kuralın yazılması bile çok abes. Zaten neden bu kurala tabi olmasınlar ki?

Ciddi birşey yazılırken herhalde iki kere üst üste sırıtan smiley atılırsa tahrik edercesine smiley atılırsa evet.
Hocam yanlış anlamazsanız... :):)

Yukarıda yaptığım gibi bir şey mi oluyor kastettiğiniz? Tamamen merakımdan soruyorum algılayabilmek için.

Hocam yanlış anlamazsanız... :):)

Yukarıda yaptığım gibi bir şey mi oluyor kastettiğiniz? Tamamen merakımdan soruyorum algılayabilmek için.

Yok bu değil, benim sizin mesajınıza attığım şekilde smiley.

A kişisi konuya bir şey yazdı, B kişisi yukarıdaki şekilde bir "Haha" kullandı.
Sonra A yazmaya, B "Haha" atmaya devam etti derken kontrolden çıktı konu.

yani bunun bir kurali var mi? kim belirleyecek neye atilip neye atilmayacagini, hangisinin ne icin kullanilacagini? smiley kurallari diye bir konu mu acalim? zaten bunu da yapacaksak kaldiralim gitsin. bazen cok ufak seylere takiliyoruz bence

Yok bu değil, benim sizin mesajınıza attığım şekilde smiley.

A kişisi konuya bir şey yazdı, B kişisi yukarıdaki şekilde bir "Haha" kullandı.
Sonra A yazmaya, B "Haha" atmaya devam etti derken kontrolden çıktı konu.
Anladım hocam teşekkürler

Geri