• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ascaso Dream PID Espresso Makinesi

Su an alim satim bolumunde 2600e bir ilan var. O dikkatimi cekmisti.

portafiltresi 58mm ise 2 bin civarına 2.el olarak alınabilir. Neden böyle yazıyorum bildiğim kadarı ile 3 bin civarına sıfır 2 yıl garantili gaggia classic alınabiliyor.

düzenleme: İki cihaz birbirinden farklı çalışma prensibine sahip. Gaggia classic küçük hacimli bir boiler varken ascaso thermoblock sistemi ile çalışıyor. Thermoblock bir cihaz hiç kullanmadım.

Ürünün gönderi tarihindeki fiyatı ile şimdiki fiyatını mukayese etmek depresyon sebebidir. Mehmet efendiye dönmeden önce ağız tadıyla kaç ay daha nitelikli kahve içebiliceğiz görelim bakalım

PID meselesi bu fiyat bandında birazcık garip bir durumda. Örnek olarak PID ve 58 mm özellikler bir arada bulunsun derseniz fiyat 8.000,00 TL civarlarına çıkıyor. Diyelim ki bu parayı verdiniz. Ürün özelliklerinde yazmıyor ama Lelit olsun Ascaso olsun anlık sıcaklığı değil hedef sıcaklığı gösteriyor. Mail atıyorsun diyorlar ki PID çalışıyor, sıcaklık stabil ama anlık sıcaklığı göremezsin. Görmek için bir üste çıkmak gerekiyor. İsteseler verirler sıcaklığı o ayrı, zaten ölçülüyor. Hatta bir termokuplla siz de görürsünüz. Mesela Lelit Elizabeth de göstermiyordu bir yazılım güncellemesiyle göstermeye başladı. Peki cihazı daha önce almış olanlar aldı mı güncellemeyi tabi ki hayır. Dediniz ki göreyim anlık sıcaklığı bir alt segmente düştünüz, bu sefer Lelit Anna anlık sıcaklığı gösteriyor ama 57 mm. Bana kalırsa ürün özelliklerinde özellikle belirtilmediyse bu üçkağıtçılıktır.

Lafı uzatmayayım PID olan modellerde -bende Victoria var- shotlar kendi deneyimime göre stabil. Ascaso'da da bu durumun PID olan modelde aynı olduğunu düşünüyorum. Ama baştan anlık sıcaklığı göremediğinizi bilip ona göre alın ki hayal kırıklığı olmasın. Almayı düşünenler için söyleyeyim, Lelit'te ısıtıcısı 1.000 W olanlarda shot sonrası hedef sıcaklığa ulaşma süresi 3 dakika.

Bu arada stoğa gelmesini beklerim derseniz Lelit PL41PLUST hem 58 mm hem de anlık sıcaklığı gösteriyor. Anna'nın 58 mm modeli oluyor. Fiyatı da Ascaso Dream PID'den biraz daha ucuz olur.

Ha bu arada derseniz ki bir makine olsun, hem kazanı daha büyük olsun, hem anlık sıcaklığı göstersin hem PID olsun, hatta E61 grup başlığı bile olsun ECM classika almanız gerekir o da 12.000 TL, eskiden o paraya şahin vardı. Gerçi o zamanlar bu makine de bu fiyatta değildi. Şimdiki aklım olsa ucuzken alırdım. Adamlar tepesine bir vida koymuş opv ayarı oradan oluyor, Lelit gibi makinenin dibine saklayıp loctile ile yapıştırmamış.

Ascaso Dream modelleri şıklık olarak benim de beğendiğim modeller, ama PID olanın fiyatı maalesef çok yuksek. Glenda’nın keşke az daha görseli güzel olsaydı 🤷🏻‍♂️

PID meselesi bu fiyat bandında birazcık garip bir durumda. Örnek olarak PID ve 58 mm özellikler bir arada bulunsun derseniz fiyat 8.000,00 TL civarlarına çıkıyor. Diyelim ki bu parayı verdiniz. Ürün özelliklerinde yazmıyor ama Lelit olsun Ascaso olsun anlık sıcaklığı değil hedef sıcaklığı gösteriyor. Mail atıyorsun diyorlar ki PID çalışıyor, sıcaklık stabil ama anlık sıcaklığı göremezsin. Görmek için bir üste çıkmak gerekiyor. İsteseler verirler sıcaklığı o ayrı, zaten ölçülüyor. Hatta bir termokuplla siz de görürsünüz. Mesela Lelit Elizabeth de göstermiyordu bir yazılım güncellemesiyle göstermeye başladı. Peki cihazı daha önce almış olanlar aldı mı güncellemeyi tabi ki hayır. Dediniz ki göreyim anlık sıcaklığı bir alt segmente düştünüz, bu sefer Lelit Anna anlık sıcaklığı gösteriyor ama 57 mm. Bana kalırsa ürün özelliklerinde özellikle belirtilmediyse bu üçkağıtçılıktır.

Lafı uzatmayayım PID olan modellerde -bende Victoria var- shotlar kendi deneyimime göre stabil. Ascaso'da da bu durumun PID olan modelde aynı olduğunu düşünüyorum. Ama baştan anlık sıcaklığı göremediğinizi bilip ona göre alın ki hayal kırıklığı olmasın. Almayı düşünenler için söyleyeyim, Lelit'te ısıtıcısı 1.000 W olanlarda shot sonrası hedef sıcaklığa ulaşma süresi 3 dakika.

Bu arada stoğa gelmesini beklerim derseniz Lelit PL41PLUST hem 58 mm hem de anlık sıcaklığı gösteriyor. Anna'nın 58 mm modeli oluyor. Fiyatı da Ascaso Dream PID'den biraz daha ucuz olur.

Ha bu arada derseniz ki bir makine olsun, hem kazanı daha büyük olsun, hem anlık sıcaklığı göstersin hem PID olsun, hatta E61 grup başlığı bile olsun ECM classika almanız gerekir o da 12.000 TL, eskiden o paraya şahin vardı. Gerçi o zamanlar bu makine de bu fiyatta değildi. Şimdiki aklım olsa ucuzken alırdım. Adamlar tepesine bir vida koymuş opv ayarı oradan oluyor, Lelit gibi makinenin dibine saklayıp loctile ile yapıştırmamış.
Güzel bir açıklama olmuş, teşekkür ederim.🙏
Peki Ascano Termoblok, Viktoria kazanlı.
Siz bir Viktoria kullanıcısı olarak o makinayı iyi biliyorsunuz.
İkisi arasında kalsanız neler söylersiniz.
Tabi bir de Ascano Steel Duo var, o da Termoblok.
Ev kullanıcılarına,
Sabah 1 Espresso,
Gün içerisinde 2 kişilik Latte.
Bir kaç saat aralıkla 2 Espresso daha tüketimi olan bir aile için hangi makina tam idealdir.
Bu tüketim hiç değişmeyecekse. 🤔🙏🙂

Ev kullanıcılarına,
Sabah 1 Espresso,
Bir kaç saat aralıkla 2 Espresso daha tüketimi olan bir aile için hangi makina tam idealdir.
Tecrübesi ile herkesten yardım rica ediyorum. 🙏

Ev kullanıcılarına,
Sabah 1 Espresso,
Aydoğan Bey açıkçası termoblok kullanmadım ama ısı stabilitesinin çok da iyi olmadığını duymuştum. Victoria'ya gelince bence genel anlamda eli yüzü düzgün bir makine, ama hiç süt köpürtmedim sıfır latte tüketimim olduğu için :) sıcaklık stabilitesine gelince shotlar genelde tutarlı ama fabrika ayarı bazen basınç olarak çok yüksek gelebiliyor (12 bar civarında). Basınç ayarını değiştirmek de tam bir işkence, belki Gelbura'dan kontrol edip ayarlamalarını isteyebilirsiniz.

Benzer özelliklerde Glenda var tavsiye ederim: https://www.gelbura.com/urun/lelit-glenda-pl41plust-pid-ayarli-ticari-espresso-kahve-makinesi

Bu makinede pre infusion yok, ama zaten Victoria'daki de ayarlanabilir değil. Bu işe yaramadığı anlamına gelmiyor tabi. Forumlardaki eski postlarda 3 bar basınçta pre infusion yapıp sonrasında 3 yollu vanadan suyu geri gönderdiği için puckta bozunma olduğunu okumuştum. Ama ben daha dün baktım ibre 0 bardan biraz yukarı çıkar gibi oluyor 1 saniye bile sürmüyor. 3 saniye su basıp, 3 saniye emmesini bekliyor. Çok önemli değilse bu özellik glenda da alınabilir. Glenda'da kazan boyu aynı (300 mm pirinç) ve gerçek değeri gösteriyor. Victoria'da da gerçek sıcaklığı görmek aslında zorlarsanız kolay sayılır.

Genel anlamda iyi makine, ama Lelit'İn cihazın mekanik olarak sahip olduğu ama yazılımsal olarak izin vermediği bazı özellikleri var. Anlık sıcaklığı göstermesi, belli bir süreye kadar ayarlanabilir preinfusion (kazan boyutundan dolayı tabi ki 15 saniye beklentisi yok) gibi...

Arka arkaya iki shot almaya gelince ben 3 shot aldığımda sorun olmamıştı, ama net bir cevap vermek için sıcaklık ölçmek için ayarladığım kartı üşenmeyip takmam lazım, o zaman tekrar yazarım size. Aklınıza takılan başka soru varsa cevaplarım :)

Aydoğan Bey açıkçası termoblok kullanmadım ama ısı stabilitesinin çok da iyi olmadığını duymuştum. Victoria'ya gelince bence genel anlamda eli yüzü düzgün bir makine, ama hiç süt köpürtmedim sıfır latte tüketimim olduğu için :) sıcaklık stabilitesine gelince shotlar genelde tutarlı ama fabrika ayarı bazen basınç olarak çok yüksek gelebiliyor (12 bar civarında). Basınç ayarını değiştirmek de tam bir işkence, belki Gelbura'dan kontrol edip ayarlamalarını isteyebilirsiniz.

Benzer özelliklerde Glenda var tavsiye ederim: https://www.gelbura.com/urun/lelit-glenda-pl41plust-pid-ayarli-ticari-espresso-kahve-makinesi

Bu makinede pre infusion yok, ama zaten Victoria'daki de ayarlanabilir değil. Bu işe yaramadığı anlamına gelmiyor tabi. Forumlardaki eski postlarda 3 bar basınçta pre infusion yapıp sonrasında 3 yollu vanadan suyu geri gönderdiği için puckta bozunma olduğunu okumuştum. Ama ben daha dün baktım ibre 0 bardan biraz yukarı çıkar gibi oluyor 1 saniye bile sürmüyor. 3 saniye su basıp, 3 saniye emmesini bekliyor. Çok önemli değilse bu özellik glenda da alınabilir. Glenda'da kazan boyu aynı (300 mm pirinç) ve gerçek değeri gösteriyor. Victoria'da da gerçek sıcaklığı görmek aslında zorlarsanız kolay sayılır.

Genel anlamda iyi makine, ama Lelit'İn cihazın mekanik olarak sahip olduğu ama yazılımsal olarak izin vermediği bazı özellikleri var. Anlık sıcaklığı göstermesi, belli bir süreye kadar ayarlanabilir preinfusion (kazan boyutundan dolayı tabi ki 15 saniye beklentisi yok) gibi...

Arka arkaya iki shot almaya gelince ben 3 shot aldığımda sorun olmamıştı, ama net bir cevap vermek için sıcaklık ölçmek için ayarladığım kartı üşenmeyip takmam lazım, o zaman tekrar yazarım size. Aklınıza takılan başka soru varsa cevaplarım :)
Çok teşekkür ederim.🙏
Hafta sonu iki gün evdeyim, Glande'nin, Viktoria'dan eksik olan özelliklerine bir bakayım, tabiki yazılanlardan.🙂
Aslında İngilizce olmaması kahve işinde çok büyük dezavantaj.😐
Anlamadığım konuları buradaki tecrübeli dostlara sorarak öğrenmeye çalışıyorum.
Glande'nin fazlası sadece anlık ısıyı göstermesi sanırım.
Ben estetiğe ve şıklığa da çok önem veriyorum.
Günlük tüketimimiz belli, dolayısıyla en doğrusuna ve en beni yormayanına para vermek istiyorum.
Aklımda deli sorular. 😃

Pf dış çapı 60mm. Standart 58 mm her türlü aksesuarla uyumlu. Dolayısıyla parça bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Ben kullanıyorum. Bir gün olsun pişman ettirmedi ve keşke dedirtmedi. Lelit victoria ile arasında kalmıştım görüntü, işçilik, ayar seçeneklerinin daha fazla olması ve espressoperfettonun ilgisi sebebiyle tercih ettim.
Ne kadar süredir kullanıyorsunuz?
Açıkcası estetiği, renkleri ve malzeme kalitesi beni kendine hayran bıraktı.
Sdece Termoblok oluşu beni düşündürüyor.
Acaba Termoblok sistemliler gerçek bir Espresso yapamıyor mu diye de aklıma gelmiyor değil.
Ascaso 2000 yılında tasarlanmış ve görsel olarak aynı hatlarda günümüze kadar gelişerek gelmiş.
Bilemedim.😃

Muhtemelen Lelit makineleri kastediyor, bu arada tek kazanli oldukları için bu makinelerde süt ve espresso arasinda beklemek gerekiyor.
Teşekkür ederim, ama Lelit'de Ascaso Dream PID özelliklerinde 5000 liraya makina yok valla. 🙂

Teşekkür ederim, ama Lelit'de Ascaso Dream PID özelliklerinde 5000 liraya makina yok valla. 🙂
58 mm ve pid ile en yakın Glenda var, birebir aynı özellikler derseniz victoriaya gelir iş ki o da 8.500 tl olmuş :) %5 kulüp indirimi var bu arada. Espresso Perfetto da konuşursanız yardımcı olur. Ben bu üç makinenin hepsinin iyi espresso vereceğini düşünüyorum bahsettiğiniz kullanım aralığında.

Victoria için konuşursak, PID'nin gerçek sıcaklığı göstermemesi şimdiye kadar beni hiç rahatsız etmedi, yani kullanımda nasıl bir engel yaratıyor bilmiyorum. OPV konusunda makine bana fabrika çıkışı maks 10 olarak geldi, kahve alırken buhar çubuğunu açarak basınçla ufak oynamalar yapabiliyorsunuz. Kazanlı makineler ile thermoblockları kıyaslamak bana çok mantıklı gelmiyor. Pratiklik ve fiyat açısından avantajlı oldukları da bir gerçek thermoblockların.

Abi PL41PLUST modelini kastettim en son 5 bin tl idi ama şu anda 6400 görünüyor Yiğit Bey ile konuşulup indirim talep edilebilir. Ama senin için bir sonraki cihaz hx bir makine olmalı.

Geri