• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Meet Lab Coffee olarak seçildi. Bu konudan Şubat ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Ascaso Dream PID Espresso Makinesi

kahvetrip

Barista
dream-pid-blanca-001.jpg

Bu arkadaş hakkında bilgisi olan var mı? Genellikle çirkin buluyorum espresso makinelerini ama bu en azından biçimsel olarak çok hoş bence. İşlev olarak bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. TR'de espresso perfetto satıyor. Açıklama kısmına şunlar yazılmış:

PID versiyonu tamamen profesyonel bir performans sunar: Ø 60mm portafiltre harici olarak ayarlanabilir OPV (dışarıdan ayarlanabilir yüksek basınç valfi) ve sıcaklık ayarı için harici bir PID ekran, ayarlanabilir pre-infusion, bekleme (stand-by) seçeneği ve çok daha fazlası ile hayalinizdeki makine!

Elektronik PID ile kahve grup ısı kontrolü

• 1 derece bazında ayarlanabilir
  • Elektronik buhar kontrolü
  • Stand-by opsiyon mümkün
  • Kahve doz timer.
  • Programlanabilir pre-infusion. (0 to 5 sn).
  • Alarms (5): Su/kahve rasyo, kahve ya da buhar gauge, kahve grup veya buhar. (Ekran hata tipine göre mesaj iletir).
Termoblok grubu

Termal stabilite. Fincanda kalite.

Daha az kireç birikmesi. Paslanmaz çelik devre, kireç oluşumunu azaltır.

Sınırsız buhar. Düşük su seviyelerinden dolayı ısıtma öğesine zarar vermez.

Güncel fiyat: 7664TL (22.02.2021 itibariyle)

Son düzenleme:
Bence ev için alınması en ideal makinelerden birisi, ben şahsen tipini beğenmedim ama yine de Lelitten daha yakışıklı duruyor. Ben şahsen büyük kazanlı makineleri ev için almayı doğru bulmuyorum çünkü hayatın gerçekleri var ben şahsen bir makinenin 25 dakika ısınmasını bekleyemem ( Rocket Appartemento ) gibi modellerin mesela, neden? Çünkü aşırı bir enerji ve vakit israfı, ayrıca şunu unutmamak lazım espresso bence kahve demleme arasında en masraflı yöntem çünkü dial için defalarca shot alıp denemeniz lazım ayrıca bir el değirmeni de bence uzun vade de espresso hazırlamaktan soğutacaktır o yüzden çok masrafa girmeden minimal ayarda alınabilicek makinelerden birisi bu gibi geliyor bana yanına bir elektrikli değirmen almak şartıyla.

Pf dış çapı 60mm. Standart 58 mm her türlü aksesuarla uyumlu. Dolayısıyla parça bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Ben kullanıyorum. Bir gün olsun pişman ettirmedi ve keşke dedirtmedi. Lelit victoria ile arasında kalmıştım görüntü, işçilik, ayar seçeneklerinin daha fazla olması ve espressoperfettonun ilgisi sebebiyle tercih ettim.

ahşap detaylar, retro tasarım gayet güzel bence.
pid olması avantaj olsa da gerçek sıcaklığı göremiyorsanız, preinfusion süresi ayarlanamıyorsa ve pidsiz modelle aradaki fark çok fazlaysa pidsiz aynı tasarımı almak da mantıklı olabilir.
ben elizabeth kullanıyorum, lelitte elizabeth ve biancada gerçek o anki sıcaklığı görebiliyorsunuz ama victoriada lcc modeli eski olduğu için sadece set edilen sıcaklık görünüyor. öyle olsaydı pid'li bir model tercih etmezdim ben. veya sabit bi preinfusion süresine bağlı bıraksaydı esneklik sunmasaydı da eksikliğini hissederdim.
almadan önce ayalarının açıklandığı bir video bulmak yahut espresso perfettoda denemek mantıklı olabilir.

çünkü dial için defalarca shot alıp denemeniz lazım

İyi bir değirmeniniz varsa biraz da deneyim böyle bir durum yok. Maksimum 2.shotta iyi espresso demlersiniz.

Büyük kazanlı dediğiniz makinelere örnek lelitler hemen hemen bu cihaz ile aynı büyüklükte.

Beklemek istemeyenler için zaman ayarlı prizler mevcut uyandığınızda cihazlar hazır.

Ayrıca lelit mara x ve Biancada daha hızlı ısınma için demleme kazanı buhara çevrilerek gruptan dolaştırılıyor. Isınma süresi 10-15dk arası.

Konuda ki cihazın ücreti nedir? @kahvetrip

İyi bir değirmeniniz varsa biraz da deneyim böyle bir durum yok. Maksimum 2.shotta iyi espresso demlersiniz.

Büyük kazanlı dediğiniz makinelere örnek lelitler hemen hemen bu cihaz ile aynı büyüklükte.

Beklemek istemeyenler için zaman ayarlı prizler mevcut uyandığınızda cihazlar hazır.

Ayrıca lelit mara x ve Biancada daha hızlı ısınma için demleme kazanı buhara çevrilerek gruptan dolaştırılıyor. Isınma süresi 10-15dk arası.

Konuda ki cihazın ücreti nedir? @kahvetrip
yazmayı unutmuşum. 7500 TL

ahşap detaylar, retro tasarım gayet güzel bence.
pid olması avantaj olsa da gerçek sıcaklığı göremiyorsanız, preinfusion süresi ayarlanamıyorsa ve pidsiz modelle aradaki fark çok fazlaysa pidsiz aynı tasarımı almak da mantıklı olabilir.
ben elizabeth kullanıyorum, lelitte elizabeth ve biancada gerçek o anki sıcaklığı görebiliyorsunuz ama victoriada lcc modeli eski olduğu için sadece set edilen sıcaklık görünüyor. öyle olsaydı pid'li bir model tercih etmezdim ben. veya sabit bi preinfusion süresine bağlı bıraksaydı esneklik sunmasaydı da eksikliğini hissederdim.
almadan önce ayalarının açıklandığı bir video bulmak yahut espresso perfettoda denemek mantıklı olabilir.
Pidli 7.660 pidsiz 4.760.
3.000 oynuyor arada hocam

yazmayı unutmuşum. 7500 TL

Ben olsam o fiyatın üzerine biraz daha ekleyip Mara X alırım.

HX sistemine sahip büyük kazan.
Benzersiz sıcaklık kontrolü
E61 gibi profesyonel grup sistemi
Modifiye sessiz vibrasyon pompası(bu bile başlı başına bir etken)
Tamamen çelik dış kasa.

Pf dış çapı 60mm. Standart 58 mm her türlü aksesuarla uyumlu. Dolayısıyla parça bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamazsınız. Ben kullanıyorum. Bir gün olsun pişman ettirmedi ve keşke dedirtmedi. Lelit victoria ile arasında kalmıştım görüntü, işçilik, ayar seçeneklerinin daha fazla olması ve espressoperfettonun ilgisi sebebiyle tercih ettim.
Sanırım her markaya göre kitleme detayları , cidar kalınlığı vs farklı oluyor. O yüzden tüm 58mm pf Lee birbiriyle uyumlu değil

Sanırım her markaya göre kitleme detayları , cidar kalınlığı vs farklı oluyor. O yüzden tüm 58mm pf Lee birbiriyle uyumlu değil

Evet değil özellikle portafiltre kulakçıkların pozisyonuna bakarsanız net anlaşılıyor. LM E61 Nuove Simonelli farklı portafiltre yapılarına sahipler. O yüzden sepetler, tamperler vs dışında uyumlu olmuyorlar.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 9402

Bu arkadaş hakkında bilgisi olan var mı? Genellikle çirkin buluyorum espresso makinelerini ama bu en azından biçimsel olarak çok hoş bence. İşlev olarak bilgisi olanlar varsa paylaşırlarsa sevinirim. TR'de espresso perfetto satıyor. Açıklama kısmına şunlar yazılmış:

PID versiyonu tamamen profesyonel bir performans sunar: Ø 60mm portafiltre harici olarak ayarlanabilir OPV (dışarıdan ayarlanabilir yüksek basınç valfi) ve sıcaklık ayarı için harici bir PID ekran, ayarlanabilir pre-infusion, bekleme (stand-by) seçeneği ve çok daha fazlası ile hayalinizdeki makine!

Elektronik PID ile kahve grup ısı kontrolü

• 1 derece bazında ayarlanabilir
  • Elektronik buhar kontrolü
  • Stand-by opsiyon mümkün
  • Kahve doz timer.
  • Programlanabilir pre-infusion. (0 to 5 sn).
  • Alarms (5): Su/kahve rasyo, kahve ya da buhar gauge, kahve grup veya buhar. (Ekran hata tipine göre mesaj iletir).
Termoblok grubu

Termal stabilite. Fincanda kalite.

Daha az kireç birikmesi. Paslanmaz çelik devre, kireç oluşumunu azaltır.

Sınırsız buhar. Düşük su seviyelerinden dolayı ısıtma öğesine zarar vermez.

Güncel fiyat: 7664TL (22.02.2021 itibariyle)
Sen de benim yaşadığım ikilemlere düşmüşsün. Espressoya bulaşsan bir dert, bulaşmasan başka dert :)

Ascaso dream pid bencede çok güzel ancak espresso makinesi olunca insan italyan olsun istiyor. İspanyol Ascasoya mesafeliyim daha uygun fiyatlı Lelit Glenda da bana çok alınası görünüyor.

Bu tip makineleri veya cafelat robot ü ben de düşünüyorum ama hayatımda hiç doğru düzgün bir espresso içemediğim için nasıl bir şey bilmiyorum. Kafelerde tüm içtiklerim ya acı ya ekşiydi. Ankara’da bir forum buluşması olduğunda manuel makine getirebilecek olan varsa denemek isterim. :)

İstanbul’da yaşıyorsanız Petra Gayrettepe’ye gidin. Dışarıda içtiğim en güzel espressoyu orada tattım. Bensa Diima’nın son kalan çekirdeklerini kullanıyorlar ancak bitmeye çok az kaldı sonrasında Brezilya çekirdeğine geçecekler.

Bu tip makineleri veya cafelat robot ü ben de düşünüyorum ama hayatımda hiç doğru düzgün bir espresso içemediğim için nasıl bir şey bilmiyorum. Kafelerde tüm içtiklerim ya acı ya ekşiydi. Ankara’da bir forum buluşması olduğunda manuel makine getirebilecek olan varsa denemek isterim. :)

Hafta içi müsait olursanız Le Nuage’a beklerim, bu aralar içtiğim en iyi espressoyu orada içtim.

Deneme fırsatı varsa, denemeden almayın derim. Bir de bir kaç gün espresso için, anlamaya çalışın size göre mi.

Espresso herkese göre değil.

Geri