• Haziran Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Haziran ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Niji Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralıklı Oruç

kahveanalisti

Barista
Editör
Daha fazla  
Espresso Makinesi
Rocket Cinquantotto
Değirmen
Eureka Mignon Specialita-Ode Brew Grinder- Comandante C40 MK3
Ekipmanlar
V60-Breville Sage Precision Brewer-Syphon-Aeropress-Nanopresso-Kompresso-Kruve Elek-Kruve Bardak-Acaia Pearl S-Felicita-Fellow Kettle
Kahve Arkadaşlığı İstiyor musunuz?
Evet
Kahve Arkadaşlığı İl
Ankara
Kahve Arkadaşlığı İlçe 1
Çankaya
Selamlar arkadaşlar aslında uzun süredir kilo sorunu olan birisi olarak sıklıkla diyetler denedim diyetisyenlere gittim ama Aralıklı oruç + diyet kadar fayda gördüğüm bir ikili olmadı. Bu konu hakkında başladım bıraktım tekrar tekrar videolar çektim ama sanırım tekrar başlayacağım. Şu an 30 kg fazlam var. 20:4 daha öncede denediğimde tek kilo verebildiğim aralıklı oruç dilimi oldu.

Sabah yulaf+domates+biber+hindi füme ve 3 yumurta ile bir omlet yapıyorum ardından zeytin ve çay.

Öğlende çorba-etli bir sebze yemeği-yoğurt ve yanına sağlıklı bir tatlı ile bitiriyorum sonrada zaten bazen cappucino bazen flat white ile günü bitiriyorum.

Akşam bitki çayı-filtre kahve vs. Bir de elma sirkesi bir kaşık ile suyu karışıtırp içiyorum.

Bunun dışında aralıklı oruç yapan farklı uygulamalar sonucu fayda görenler oldu mu merak ediyorum.

Selamlar arkadaşlar aslında uzun süredir kilo sorunu olan birisi olarak sıklıkla diyetler denedim diyetisyenlere gittim ama Aralıklı oruç + diyet kadar fayda gördüğüm bir ikili olmadı. Bu konu hakkında başladım bıraktım tekrar tekrar videolar çektim ama sanırım tekrar başlayacağım. Şu an 30 kg fazlam var. 20:4 daha öncede denediğimde tek kilo verebildiğim aralıklı oruç dilimi oldu.

Sabah yulaf+domates+biber+hindi füme ve 3 yumurta ile bir omlet yapıyorum ardından zeytin ve çay.

Öğlende çorba-etli bir sebze yemeği-yoğurt ve yanına sağlıklı bir tatlı ile bitiriyorum sonrada zaten bazen cappucino bazen flat white ile günü bitiriyorum.

Akşam bitki çayı-filtre kahve vs. Bir de elma sirkesi bir kaşık ile suyu karışıtırp içiyorum.

Bunun dışında aralıklı oruç yapan farklı uygulamalar sonucu fayda görenler oldu mu merak ediyorum.
omad tavsiye ederim. pandemi döneminde kilo almıştım, 3 ayda 15 kilo verdim. sadece akşamları yemek yiyip karbonhidrat tüketimini çok kısıtlı tuttum.

Kilo vermenin püf noktası zaten kalori açığı. Yediklerimizi tartarak ve fat secret tarzı uygulamalarla takip etmemiz gerekiyor. Günlük yaktığın kalorinin altında aldığında zaten yağ yakmaya başlıyorsun ama çok çok fazla düşürüp vücudu zora sokmamak lazım.

her sabah 8-9 arası uyanırım. 10 civarı bir kahve içerim 12-13 civarı 3 yumurtadan omlet, gün içerisinde 2 max 3 kahve daha içerim (5'ten sonra içmiyorum) sonra da akşam yemeği 7-9 arasında yiyorum. 12'den sonra da yemeyi bırakıyorum.

açıkçası yediklerime dikkat edersim (şeker, karbonhidrat vs yemezsem) çok rahat kilo veriyorum , ama aralıklı oruç yapmasam da yediklerime dikkat edersem kilo veririm. sadece bu şekilde yediğimde daha iyi odaklanabildiğimi ve günümü daha verimli geçirdiğimi düşünüyorum.

kilo sorunu yaşamaya başladığım an ise diyatimde yukarıda yazdığım gibi şeker ve carb ları tamamen kesiyorum, zaman zaman eti de kesip vejeteryan beslendiğim oluyor. bir de sıkı bir yürüyüş ya da koşu programıyla destekliyorum.

her sene 1 ya da 2 ay bunu diyet değişikliğini yapıyorum, ve çok ciddi kilo verebiliyorum bu şekilde.

aralıklı beslenme olayıyla da ilglili 3 senedir yapıyorum gayet memnunum. ama kilo alıp vermeme bir etkisi olmadığını düşünüyorum. kilom tamamen yediklerimle ilgili.

6 aydır günde tek öğün besleniyorum ve evde ne varsa yiyorum özel bir yemek beklentim ve hazırlığım yok. Tüm fazla kilolarımı(17) ilk 2-3 ayda verdim tabi bu sırada tek öğünümde abartıya kaçmadım. Sonraki 4 ayda ve şuan ise tek öğünümde sınırsız yiyorum ve kilo almıyorum.

Muhabbet grubunda upuzun bi tartışma dönmüştü geçen sene. "Aralıklı oruç işe yarıyor" diyenler vs. "asıl olay kalori açığı, aralıklı oruç kalori açığı oluşturmaya yardımcı oluyor. Kalori açığı oluşturabilirdiğin sürece yediğin saatin çok önemi yok" diyenler.

18/6 uyguluyorum bende. yine kahve faydasini gosteriyor gercekten mukemmel bir nimet :d

Berker bey selamlar.
Bu işten tek kurtuluşunuz sağlıklı beslenmek.
Bunun için de tek yapmanız gereken beslenmeyi öğrenmek. @sağlikliyasıyoruzcom ve bu platformun kurucusu @a.okancaglar hesapları size bunu öğretecektir.
Okan bey hesabında, sadece sağlıklı beslenerek, makro ve mikro besin eksikliklerini tamamlayarak, 50 kilodan ve müebbet mahküm olduğu ilaçlardan nasıl kurtulduğunu kronolojik bir şekilde anlatıp, iki öğünde ne yediklerini de paylaşıyor.
İlk gönderiden itibaren okursanız olayı çözmeniz çok kolay olur.
Özellikle paylaşımlardaki soru ve yorumları da okumalısınız.
Okan bey hep şunu der.
''Beslenme yanlışsa ilacın faydası yok. Beslenme doğruysa ilaca gerek yok."
Selamlar...

Bu arada siz aralıklı oruçda Rengin hocayı zaten biliyorsunuz.
O "pankreas" minimum çalışacak. 😃

FOTOĞRAFI SOLA KAYDIRARAK OKUYUN.

Aşağıyada bu konuyla ilgili bir paylaşım bırakıyorum.👍

Bende aralıklı oruç yapıyorum. Ayrıca bir metabolik sendrom hastası olarak düşük karbonhidratlı beslenmeye çalışıyorum. Şimdilik 12kg verdim ama bunu bir "dönemsel diyet" olarak değil yaşam tarzı(ki diyet kelimesi aslan beslenme tarzı demektir) olarak düşünüyorum.

FOTOĞRAFI SOLA KAYDIRARAK OKUYUN.

Aşağıyada bu konuyla ilgili bir paylaşım bırakıyorum.👍

iş hayatında bu saatlere uymak baya güç emekli ya da milyoner değilsek :) Öğlen tatili ve yemek saatin belli. Evden bir şeyler hazırlayıp getirsen hem bir zaman sonra üşenilecek hem yemek soğuyacak falan. O yüzden ben daha hard şekli olan sabah 08.30 kahvaltı öğlen 13.00 yemek şeklinde gidiyorum, ama nasıl gidiyorum? 1 ileri 2 geri şeklinde :)

8kg verdim bir 3 kg da verebilirim.
Kalori açığı temel nokta. En verimli yöntemi siz kendiniz bulacaksınız.

Açlık: 20/4; saatler benzer.
Takviyeler: CFM protein tozu+ ALA+Magnezyum Sitrat (kendi ihtiyacınıza göre takviyeler -ciddi bir sektör- )
Spor: Evde P90X3 yaptım.
Ne yiyeceğiz: Artık herkes uzman , bak ben bile yazıyorum :ROFLMAO:

İnsanlık tarihinde yemek temelli bu kadar problematik bir dönem olmamıştır herhalde. Modern dönem modern sorunlarıyla geldi, hepimizin malumu; hastalık üreten mekanizmalar arttı hareket azaldı, toprak ve hava kirlendi haliyle gıda da öyle. Büyüyen her organizmanın/yapılanmanın bozulması gibi beden de aynı şekilde olumsuz etkileniyor. Bu cendereden çıkmak bireysel anlamda bir nebze (irade kuvveti oranında) mümkün ama kolektif bir çıkışın/kurtuluşun yolu zor görünüyor.

Hazır aralıklı oruç demişken; bildiğimiz orucu tutun da bir taşta iki kuş vurun bari: hem zayıflama hem sevap point :)

Diyet, aralıklı oruç, 8-16 vs adı her neyse bir dönem yapıp kilo verilince bıraktıktan sonra verilen kilo + fazlasını geri alıyorsanız daha farklı sorunlarınız var demektir. Bkz => İnsülin direnci

2 sene önce kilom 100 -105 kg. arasındaydı , vücüt hareketlerimde kısıtlamaları hissedince kilo vermeye karar verdim, ilk yaptığım , yemek kültürümüzde önemli yeri olan ekmeği 1 ince dilime indirdim, en zorladığımda bu oldu, çayda şeker kullanmayı bıraktım, bırakamam sanırken 1 haftada alıştım ve çay dışında da şekeri büyük oranda hayatımdan çıkardım, öğlen yemeğini günlük öğünlerimden çıkardım, akşam çay ile birlikte atışmalıkları kestim, akşam 8 den sonra yiyeceği kestim, şu anda kilom 74 kg. , bunun dışında öğünlerimde yiyecek konusunda hiçbir ayırım veya kısıtlamaya gitmedim. Bu dönem hiper tansiyonum varmış , hiç hissetmiyordum tesadüfen fark edip tuz kullanmayı yok denecek kadar minumuma indirdim, doktor gözetiminde ilaç kullanmaya başladım, aşırı kilo tansiyon hastaları içinde risk olduğundan tesadüfen bunada faydası oldu. Uyguladığım bu yöntem benim kendimce uyguladığım bir yöntem, kendim yapmasamda kilo verme konusunda en doğrusunun doktor, diyetisyen gözetiminde yapılanıdır. Yukarıda kilo verme ile ilgili sadece anımı paylaştım, kesinlikle tavsiye değil, uyguladığım yöntem özellikle öğün eksiltmek her bünye için uygun olmayıp riskte oluşturabilir.

Sabah kahvaltılarını atlayarak 10 kg civarı verdim.

maksat kilo vermekse faydalı ama bunu tamamen kalori acigiyla yapmak da elbet mümkün ki aslında olayın temel mekanizması da bu. yapılan calismalarda da gösterildiği uzere uzun yaşamın bilinen tek sırrı kalori kisitlamasi.

buraya bu konuyla ilgili bir calışma bırakayım, ilgisini çeken acip okuyabilir.
aralıklı oruç sadece kilo vermek ya da yağ yakmak icin degil bir yasam tarzı olarak uygulandiginda epey faydalı duruyor. kendimden de bildigim uzere sabah uyandigimda olusan hipoglisemiyi fazlasıyla cozdu. kahvaltıyı hayat rutinimden cikartmami sağladı, yanina sporu da ekleyerek kalori kisitlamasi yapmamama rağmen vücudumdaki sekillenme gözle gorulur seviyede oldu.

bu yayında ise high intensity interval training(hiit) ve aralıklı orucu birlikte yapan ve sadece hiit yapan iki grup karsilastirilmis.

Son düzenleme:
Geri