Ben bilgisayar mühendisliği son sınıf öğrencisiyim hocam, aralıklı oruçta zaten orucun büyük bölümünde uyuyorsunuzAralıklı oruç tutan arkadaşlardan,
bilgisayar programlama gibi yoğun zihinsel faaliyetler ile uğraşan arkadaş var mıdır? Mümkün oluyor mu?
kardeşim merhaba 5 sene önce sigarayı bırakınca çok kısa bir sürede 90 kg dan 130 çıktım birçok diyet uyguladım ürün kullandım 25 kg versemde tekrar geri aldım ancak çözümü Kan Grubuna göre beslenme desteğinde aldım bunun için uzmanlar var tabiki hem sağlık hemde kilo açısından tavsiye ederimSelamlar arkadaşlar aslında uzun süredir kilo sorunu olan birisi olarak sıklıkla diyetler denedim diyetisyenlere gittim ama Aralıklı oruç + diyet kadar fayda gördüğüm bir ikili olmadı. Bu konu hakkında başladım bıraktım tekrar tekrar videolar çektim ama sanırım tekrar başlayacağım. Şu an 30 kg fazlam var. 20:4 daha öncede denediğimde tek kilo verebildiğim aralıklı oruç dilimi oldu.
Sabah yulaf+domates+biber+hindi füme ve 3 yumurta ile bir omlet yapıyorum ardından zeytin ve çay.
Öğlende çorba-etli bir sebze yemeği-yoğurt ve yanına sağlıklı bir tatlı ile bitiriyorum sonrada zaten bazen cappucino bazen flat white ile günü bitiriyorum.
Akşam bitki çayı-filtre kahve vs. Bir de elma sirkesi bir kaşık ile suyu karışıtırp içiyorum.
Bunun dışında aralıklı oruç yapan farklı uygulamalar sonucu fayda görenler oldu mu merak ediyorum.
Gastrointestinal sistemin aktif olarak çalışması çok önemli ne kadar az mide bağırsak calismadan kalori girerse vücuda o kadar kötü iyi sonuçlar alınmayacagi gibi enterite yakalanma bağırsak iritasyonu vs gibi riskler artacaktırAşırı kilolu kişiyi ilaçla uyutup, bir kaç gün(belki 1 ay) sadece serumla beslemek nasıl olur? Tıp dünyası bunu zaten denemiş midir?
Bu süre içinde yeme içme olmayacak mutlaka kilo verilecektir.
Bu esnada bütün zararlı alışkanlıklardan uzak kalınacak belki vücut artık bunları aramayacaktır? 21 gün kuralı??
( 1 gün kadar hastanede kaldım serum bağladılar. Bu esnada gelen yemekleri hiç yemedim. Yiyecek içecek hiç bir şey aramadım.
öncesi ve sonrası toplamda 3 gün gibi sürdü. Kilo vermiştim.)
nası yani hocamİnsülini zıp zıp zıplatmamak lazım. Hele ailede diyabet varsa ,hangimizi yok ki, hayat kalitesini artırma ömrü uzatma oranını siz düşünün.
Hocam her beslenmede gıda alımında insülin salgılanması oluyor insülin reseptörleri ne kadar çok uyarılarsa uyarı karşı cevapsızlık oluyor sonrasında merhaba tip 2 diyabet. Tabi birden çok etken var glisemik endeksi düşük gıdaların daha az insülin salgılatması filan gibi etken var ama burda konu az beslenmede insülin daha az uyarılıyor insülin reseptörleride az uyarilmaya bağlı daha duyarlı oluyor tip 2 diyabetin düzelmesinde etkili oluyor. duyarlasmasini saglayan spor gibi etkenlerde var tabiki. iyi forumlarnası yani hocam![]()
Kilo arttıkça operasyondaki risk artıyor. Kilo arttıkça daha fazla narkoz vermek gerekiyor. Bu da ölüm riskini arttırıyor.Aşırı kilolu kişiyi ilaçla uyutup, bir kaç gün(belki 1 ay) sadece serumla beslemek nasıl olur? Tıp dünyası bunu zaten denemiş midir?
Bu süre içinde yeme içme olmayacak mutlaka kilo verilecektir.
Bu esnada bütün zararlı alışkanlıklardan uzak kalınacak belki vücut artık bunları aramayacaktır? 21 gün kuralı??
( 1 gün kadar hastanede kaldım serum bağladılar. Bu esnada gelen yemekleri hiç yemedim. Yiyecek içecek hiç bir şey aramadım.
öncesi ve sonrası toplamda 3 gün gibi sürdü. Kilo vermiştim.)
Kalori açığı önemli ama o kadar basit olmadığını düşünüyorum.Muhabbet grubunda upuzun bi tartışma dönmüştü geçen sene. "Aralıklı oruç işe yarıyor" diyenler vs. "asıl olay kalori açığı, aralıklı oruç kalori açığı oluşturmaya yardımcı oluyor. Kalori açığı oluşturabilirdiğin sürece yediğin saatin çok önemi yok" diyenler.
Kalori açığı bence en önemli faktör, aralıklı orucun da bir mucize olmadığını düşünüyorum. Eğer kalori açığı oluşturmakta zorlanıyorsanız, mesela kahvaltıyı es geçmek ve yeme saatlerini bu şekilde sınırlamak yani aralıklı oruç bir çıkış noktası olabiliyor.Kalori açığı önemli ama o kadar basit olmadığını düşünüyorum.
Aslında Sam @ikoh 'un dediğine göre yeme içme bozukluğu olan bir dostumuzdu ama elf peksimetini böldüde yedi. Yüzük orucu tuttu. Psikolojisini ayarladı. Yemedi yedirdi. Demek ki herşey beyinde bitiyormuş:FSisko gandalf istiyoruz.
Denethor'un domatesle imtihanı nedir mesela, resmen foodporn. Bence Denethor'da yeme içme bozukluğu varYemek icmek neden bozukluk olsun ben onu anlamiyorum


Denethorda kesinlikle var bi yeme bozukluğu, boromirden sonra ısırdığı her domatesi faramirin kafası olarak hayal ettiğine eminimDenethor'un domatesle imtihanı nedir mesela, resmen foodporn. Bence Denethor'da yeme içme bozukluğu var![]()
Bu arada sam köye dönünce 13 tane çocuk yapıyordu sanırım. Ne diyorduk, dürtülerinizi çok bastırmayın sonra fena patlıyorAslında Sam @ikoh 'un dediğine göre yeme içme bozukluğu olan bir dostumuzdu ama elf peksimetini böldüde yedi. Yüzük orucu tuttu. Psikolojisini ayarladı. Yemedi yedirdi. Demek ki herşey beyinde bitiyormuş:F