• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralıklı Oruç

Tup mide tertemiz cozum ya.
sakın hocam uzak dur. kilolu kal daha iyi. Bana kimse Mustafa Koç'un ölümünden sonra bunun işe yaradığını söyleyemez. Çevremde 2 kişi yaptırdı 1 tanesi aynı kiloya geri döndü olay işi kökten çözebilmek.

Yine ahkamlar kesiliyordu. Yemek icmek neden bozukluk olsun ben onu anlamiyorum. Hadi bazi fasistler bunu bozukluk olarak gorebilir de bazilari neden bunu duzeltmeyi hayatinin merkezine aliyor onu zaten anlamıyorum. Hangi cagdayiz arkadaslar netflixi goreve davet ediyorum. Sisko gandalf istiyoruz.
Çünkü herkes göbek yaptım diye ağlıyor sabah akşam 😁 Bıngıllarımızla barışık olsak keşke

sakın hocam uzak dur. kilolu kal daha iyi. Bana kimse Mustafa Koç'un ölümünden sonra bunun işe yaradığını söyleyemez. Çevremde 2 kişi yaptırdı 1 tanesi aynı kiloya geri döndü olay işi kökten çözebilmek.
Bunu çokça araştırdım ve yaptıran 5-6 kişi ile görüştüm. Evet ameliyat bir kilo kaybı yaşatıyor kesinlikle ancak birey beslenme düzeni değiştirmediği sürece sonu aynı yola çıkıyor. Ben kişinin kendisinde bittiğine inanıyorum.

Ben de kendi tecrübelerimi paylaşmak isterim. Aralıklı oruç, ketojenik beslenme, 0 karbonhidrat gibi çeşitli yöntemleri denedim. Aralıklı oruç için "yazio" en iyi app benim gözümde sadece süre tutmakla kalmayıp size süreç içindeyken belirli bilgiler verip motive ediyor.
Kalori hesabı yapmak için ise "fatSecret" en mantıklısı çünkü türk markların bir çok ürünü içinde kayıtlı geliyor.

Şimdi gelirsek aralıklı oruç kısmına aralıklı oruç bana kilo verdirmedi. Ancak kalp duvarımdaki kalınlaşma başlangıcını durdurdu ve yüksek tansiyon problemlerimi ortadan kaldırdı. Daha enerjik ve daha az yorgun hissediyorum eskiye kıyasla. Aralıklı orucu bazı günler kırıp öğün atladım, otofaji desteklemek adına cumartesi günü kahvaltısız geçirip tek öğüne düşüyordum. Ancak benim kilo problemime etkisi az oldu.

Benim kilo vermemdeki en büyük yardımcı olay porsiyon küçültmek, önceden aldığım tabağın yarısını yiyip öğün kapatmak ve acıkmadan yemek yememeği öğrenmek. Tüm iş hayatım ve ev hayatım bilgisayar başında geçiyor mesleğimden dolayı. Kendimi spora adapte etmem gerekliydi. Haftanın belirli günleri işe metro ile gitmeye başladım arabamla gitmek yerine.

Aslında yapmaya çalıştığım şey sağlıksız alışkanlıklarımı bırakıp daha sağlıklı alışkanlıklara gitmekti temelde ve bana yarıyan tek program bu oldu açıkçası. Çünkü bir diyet programını takip etmeye çalışmak beni ciddi strese sokuyordu ve başarısızlıkla sonuçlanıyordu.
Ve unutmadan uyku düzeni, kesinlikle çok değerli. Kilo vermeye çok büyük etkisi olduğuna inanıyorum..

Abi galiba olum korkusu kalmadi bende cok:) ama ise yarama konusunda kesinlikle katiliyorum. Ameliyat sonrası disiplini elden birakmadan yasayabilecek olsak suan neden dobiyiz o zaman hahahha

Aklıma şu geldi haha. Bu arada benim de iyice arttı kilolar, bi vücut kitle endeksi ölçeyim kabaca dedim obezite sınırında çıktık iyi mi
Kilolu russell crowe beklemistim. Ben zayıflıyorum.

siz ikiniz tıpçı mısınız XD bi de aralıklı oruç sağlıklı mı yani?
Ben eczacı @Johnnybravo hekim İnşallah jdjdjdjf. Az az sık sık ye derlerdi önceden televizyonlarda o kadaaar yanlış ki bana göre. Devamlı insülini uyarıyorsununuz. Birinin kolunuza devamlı dokunduğunu düşünün bir süre sonra dokunma konutuna duyarsızlaşırsınız bir nevi direnç geliştirirsiniz. İşte insülin direnci dediğimiz tam olarak bu😂😂

Ayrıca şunu da söylemek isterim sosyal hayatınıza aralıklı orucun zararı çok fazla. İstediğiniz zaman yiyemedikçe bu size psikolojik baskı yapıyor. Burada yapan arkadaşlar kesinlikle bir akşam yemeğinde aman oruç tutuyorum diye kendilerine baskı yapmasınlar. Hayat zevksizlik için çok kısa değmez.
İntermittent fasting'i ramazan orucu gibi kaskatı çerçeve ile çizersek kilo kaybından ziyade vücut yağı depolamaya başlar. Bunun sebebi ise kortizon. Vücut strese girer ve kıtlıkta olduğunu sanar > enerji depolarını fuller > kilo artışı.

Hocam bol su içmek de çokomelli, o kadar kahve içiyoruz su atıyoruz vücuttan. Susuz kalmamak lazım.

göz ardı ediliyor ancak şunu belirtmek lazım.
aralıklı oruç bir beslenme biçimidir. kilo verme aracı değildir.
kilo vermek istiyorsanız ister aralıklı oruç ister sık sık beslenin kalori açığı olmadan olmaz.
almanız gerekn kaloriyi oruç tutarken alırsanız kilo veremezsiniz.
kilo vermek için ana mesele, kalori açığı.
onun haricinde vucut düzeni için çok sağlıklı bir beslenme yöntemidir. hele ki basit karbonhidratları şekerleri hayatınızdan çıkarırsanız sağlık açısından çok faydası olan bir yol.

Bende bugün ortalama, 10-15 kilo fazlam için, kalori açığı olusturarak ( yazıyo uygulaması ile takip ), + spor yaparak ve thincal denen yağ attırıcı bir hapla forma girmeye karar verip, başladım :)

Ramazanda sahura kadar oturup sürekli atıştırdığım için aldığım kiloları (5 kg) 15 günlük IF sonrası bugün itibariyle vermiş bulunuyorum. sevdim bu diyeti.

Geri