• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Afiyet olsun,elinizde halen kaldıysa 90° su(farklı marka da deneyebilirsiniz isterseniz),37-38 klik öğütüm, cafec traditional ile 4*60 denemeniz naçizane tavsiyemdir.Normalde Brezilya çekirdeklerini pek sevmem,belki de düşük beklentiye demledigim için öyle geldi ama bu çekirdeği filtrede sevmiştim.Tadim notaları yaban mersini minvalinde seyreden keyifli bir bir fincan elde etmiştim.
Hocam origami de yapmıştım demlemeyi 90 derece su kullandım, klik sayısı haliyle origami olunca düşürdüm çünkü origami kenarlardan hava aldığı için düşük kliklere inebiliyorum, filtre olarak maalesef traditional almadım cafecin ne kadar iyi olduğunu unutmuşum, şu allahın belası yüzlük hariolardan aldım iyi ki origami almışım V60 da natural çekirdeklerde bu filtreyle tıkanma sorunları yaşıyorum, bu arada reçeten için sağol, bir demlemelik kaldı V60 için deneyeceğim.
Ekstra: Forumda en sevdiğim kullanıcılardansın canımsın

Hocam origami de yapmıştım
Bayılıyorum origamiye aslinda ah şu" az daha çoktur." gerikafalılığım olmasa çok cezbediyor beni ama 🥹 Fincan beni şaşırtmıştı açıkçası sizleri de memnun eder diye umuyorum,faydalı olabilirsek ne mutlu bizlere 😊 Duygular karşılıklı baştacisiniz 😍 Deneme kutusunun hepsini denedim ve memnun kaldım açıkçası beni filtrede üzen bir çekirdek henüz cikmadi yeni yıl kutusunu ve monteblancoyu degass i gelinceye dek bekletiyorum,beklentim yükseldi diyebilirim.Tadima devam edecek arkadaşlara tavsiyem kavrum rengine aldanıp kahve ve su temas süresini kisaltmamalari.Ogutumde önerilen seviyede kalıp döküş debisi ve adımlarıyla süre tutturulmaya calisildiginda sonuç çoğu zaman tatmin edici gibi.Sitedeki reçetelerden de memnun kaldım açıkçası.

Moderatörün son düzenlenenleri:
  • Love
Tepkiler: TtT
Kavurucu: meetlabcoffee
Çekirdek: Costa Rica Hacienda Sonora
Öğütüm Detayları:
Kinu 3.4.0
Su Detayları: Nestle Pure Life
Toplam Süre: 3:05
Kahve Miktarı: 20
Oran: 1:15
Kavrum Tarihi: 26-12-2023

Demleme Basamakları : B75 - kalita 185
100 (50sn)- 100 (1.40)- 100-(finish 3:05)
9 saniye ilk blooming
Aslında La Lomnayi denemek için kutuyu açtım, baktım ki Sonora'nin vakumu kaçmış o zaman ilk bundan basliyim dedim. Epey kuruydu kavrumdan sonra 15. Gün bugün, paketi açınca çok güzel baharatsi çiçeksi kokular burnuma geldi. Hava muhalefetinden dolayı Uludağ premium almaya gidemedim :( Pure life ile idare ettim.

Tadım Detayları: Burunda üzüm, pekmez çiçek kokuları, damakta pekmez, eriksi ekşilik, erik üzüm diyebilirim. Asidite düşük diyeceğim ama pekmez tadi öyle bir var ki aftertaste de kararsız bıraktı kısa diyeceğim. Bir bardak daha denediğimde sanırım oranı arttırıp pekmez tadını daha dengeli bir seviyeye getirmeyi deneyebilirim. Kim bilir 1:17 nasıl olur? Ferah, yumuşak bir kahve, kokusu güzel fakat benim sürekli içerim dediğim bir kahve değil.
Teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_20240109_145314.jpg
    IMG_20240109_145314.jpg
    137.3 KB · Görüntüleme: 38
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
MeetLab
Çekirdek:
Costa Rica El Mirador Anaerobic Honey
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 65 klik
Su Detayları: 90°
Toplam Süre: 2:30
Kahve Miktarı: 15
Oran: 15/260

Demleme Basamakları:
65-130-195-260 (sitedeki reçete)
Tadım Detayları: Kokuda çok net ve çok ön planda bir tarçınla başlıyor kahve,dolu dolu bir tarçın kokusu var.Sıcakken lezzette çok belirgin olmasa da ılıdıkça tadım sonrası damakta belirginleşiyor.Bu parametrelerde gövde çayımsı diyebileceğim bir seviyedeydi ancak böyle kahvelerde seviyorum ben bunu.Belki daha ince bir öğütüm de denenebilir ama böyle de çok keyifliydi.Böyle abartı tabirler kullanmaktan pek hoşlanmam ama tarçın bombası diyebilirim bu çekirdeğe,kesinlikle çok keyifli, yumuşacık bir kahve çıktısı sundu.

(üsteki mesaja cevap)

Çekirdek: Costa Rica El Mirador Anaerobic Honey

Ben de 56 sonra 59 ve paketin son fıncanı sizin gibi 65 klik olarak demledim bugün (son fıncan Türk kahvesi oldu daha doğrusu, güzeldi ama fitre kadar gibi değil). 65 ile en sevdiğim fıncan oldu, daha ince öğütürken, aynı derece tarçın tadı vardı ama 65 klikte asiditesiyle daha parlaktı ve genel olarak (tarçın tadı) daha etkileciyidi. Çok çok zevk aldım. Çok güzel bir deneyimdi. O efsane tarçın tadı olan kahveleri hep merak etmiştim. Belki, ama beeelki, eleştiride bulunabilirsem tarçın fazla belirgin olup, kahvenin diğer boyutları örtmüş olabilir.

(üsteki mesaja cevap)

Çekirdek: Costa Rica El Mirador Anaerobic Honey

Ben de 56 sonra 59 ve paketin son fıncanı sizin gibi 65 klik olarak demledim bugün (son fıncan Türk kahvesi oldu daha doğrusu, güzeldi ama fitre kadar gibi değil). 65 ile en sevdiğim fıncan oldu, daha ince öğütürken, aynı derece tarçın tadı vardı ama 65 klikte asiditesiyle daha parlaktı ve genel olarak (tarçın tadı) daha etkileciyidi. Çok çok zevk aldım. Çok güzel bir deneyimdi. O efsane tarçın tadı olan kahveleri hep merak etmiştim. Belki, ama beeelki, eleştiride bulunabilirsem tarçın fazla belirgin olup, kahvenin diğer boyutları örtmüş olabilir.
İnce ogutum deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.Kahveyi beğenmenize,içerken keyif almaniza çok sevindim. 😊 Kesinlikle benim için de çok keyifli bir fincandı,diğer demlemeleri de bu şekilde yapacagim dönütüze güvenerek zira böyle zarif cekirdeklerde çayımsı,ipeksi gövde,orta asidite,ağızda sulu sulu bir hissiyat çok sevdiğim bir kombinasyon.Nutz'ın geshası da böyleydi bence,Mi Finquita,tarçının yerini seftali,kayısı tarafında bir lezzet alıyordu.Temiz,berrak bir kahve ama bana o kadar kompleks gelmedi ki olmak zorunda değil.Fincanda bir Montblanc ın kağıt üzerinde durduğu kadar sade ve şık.Beni sasirtti açıkçası,en ufak bir anaerobik fermente tat esamesi okunmuyor.Kesinlikle cok özel ve çok güzel bir kahve,hafizalarda yer edinecek cinsten.

Meetlab Coffee
Weimar lasso( yılbaşı paketi)
20/48
Flair pro
67 saniye
3 bar pre infision sonra 10 bar

Filtrede vaad ettiğini vermesine rağmen damak tadıma uymamasından ötürü son 20 gramı espresso yaptım.
Filtrede sönük kalan asidite ortaya çıktı ve çok hoşuma gitti. (keşke 1 klik daha büyük öütseymişim). Çok tatlı balkabağının yanına benim malik asiditeye benzettiğim tatlar.

Güzel bir gün başlangıcı.. @meetlabcoffee
Screenshot_20240110_105731_Gallery.jpg

Degass bekliyorum hocam,sanırım K-Max 50 klikte deneyeceğim ilk.
Colombia - Villa Betulia - Pink Bourbon 14 klik ve 96 derece istenilen kahve, K-Max ile 50 klikte denedim, (Cafec Trad.) ile. 2dk05snde bitti. 40sn erken. 2dk45 yazıyordu reçetede. ilk 125gr yavaş döktüm, 60 snde 225e kadar tamamladım.

(kahvenin kendisi hakkında değil) benim demleme hakkında yorumum: Pek tadı olmayan bir fıncan oldu. Dilime kuruluk bıraktı. Soğunca dilimi uyandırmaya başladı ama aroma konusunda zayıf. Over extracted oldu sanırım. Şimdi daha da kalın öğütürsem, 1dk30snde biter. 1 dakikalık bloom ile baraber bile. O kadar olmaz (mı). Hario kağıdı mı kullansam. Cafec traditional fazla hızlı. Son yudum biraz daha iyi.

Colombia - Villa Betulia - Pink Bourbon 14 klik ve 96 derece istenilen kahve, K-Max ile 50 klikte denedim, (Cafec Trad.) ile. 2dk05snde bitti. 40sn erken. 2dk45 yazıyordu reçetede. ilk 125gr yavaş döktüm, 60 snde 225e kadar tamamladım.

(kahvenin kendisi hakkında değil) benim demleme hakkında yorumum: Pek tadı olmayan bir fıncan oldu. Dilime kuruluk bıraktı. Soğunca dilimi uyandırmaya başladı ama aroma konusunda zayıf. Over extracted oldu sanırım. Şimdi daha da kalın öğütürsem, 1dk30snde biter. 1 dakikalık bloom ile baraber bile. O kadar olmaz (mı). Hario kağıdı mı kullansam. Cafec traditional fazla hızlı. Son yudum biraz daha iyi.
Benzer bir deneyimi şu an Elkin Guzman Natural Hydro Honey ile yaşıyorum.93 derece,sitedeki reçete ve K-Max 60 klik öğütümle 1.50 de bitti.Cafec traditional di filtre,dokusleri osmotik akış kadar yavaşlatsam da daha da uzatamadim tur attirmama rağmen.Fincan tamam olsa ben de tamam diyecektim ama değil.Karaftaki koku müthişti bu arada,ciceksi,vanilya dolu bir aroma vardi.Fincanda ise bitter tatlarla karşıladı kahve,kivi ve elma hissediliyor ama dün konustugumuz berrakliktan uzak şu an.Govdesi hissedilir asiditesi canlı bir fincan oldu ama o bitterlik hoş gelmedi.Tadim sonrası damakta kivi çok keyifli ancak 😊 Suphesiz cekirdegin çok daha fazlasi için potansiyeli var.Bakalim iki deneme hakkım daha var birini daha bugün kullanacağım.Ucuncu için ise iki demleme üzerine çıkarım yapıp sonuncuyu yarın demlerim sanırım.Sonucta,istediğimiz her şeye ulaşmak için tek şansımız olsa bunu tutar mıydık yoksa elimizden kayıp gitmesine izin mi verirdik?

@Michael Ay sonu indirim yaptınız değil mi benim gibi stok yüzünden?Burada sadece iki kişi kaldık 😂
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
MeetLab
Çekirdek: Colombia - Jairo Arcila - Papayo - Natural EF2
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: 1zpresso K-Max 60 klik
Su Detayları: 90°
Toplam Süre: 2:00
Kahve Miktarı: 15
Oran: 15/260

Demleme Basamakları:
90-175-260(sitedeki reçete)
Tadım Detayları: Çekirdeğin kuru kokusunda dahi buram buram baharatsi notalar mevcut,bu bağlamda tattığım en baharatsı kahve olduğunu söyleyebilirim.Aromada başlayan kakule aynı şekilde lezzette ve tadım sonrası lezzette devam ediyor ve anasonla birlikte damağı sarıyor.Tütünümsü kokularla da birleşince kahvenin gerçekten karakteristik bir tadı olduğunu söyleyebilirim.Demleme kısa sürdü gövde bir miktar düşüktü ancak bu kahveyi daha fazla çözmek de istemezdim açıkçası.Gerçekten köşeli diyebileceğim tarzda bir tadı olan kahve,seveni çok sevecektir,hoşuna gitmeyense nefret edecektir.

Yarın tekrar demleyeceğim umuyorum kavurucu olmaya heves etmem 😂

@Michael Ay sonu indirim yaptınız değil mi benim gibi stok yüzünden?Burada sadece iki kişi kaldık 😂
Günaydın @DtB 😂

New Year box çok heyecanlandıran bir kutu, yorum yapmamak pek imkansız. Tek biz mi aldık yoksa. Öyleyse şerefe!

Buzlukta bekleyen kahve var, doğru, ama bu sefer kendimi durduramamıştım, ay sonu beklemeden almıştım kutuyu.

O minik videoları nereden buluyorsanız, harika. Tam benlik.

Kalan son Colombia - Jairo Arcila - Papayo - Natural EF2 fıncanım yorumunuzla eşlik etmek istedim. Reçetenin süresinin izinde... 54 ve 49 klik ile denemiştim. Hoşuma gitmişti. Kakule baskın. Ama sizin 60 klik ile fıncan daha açıldı, daha tatlı oldu. Doyamadığımı söyleyebilirim

Günaydınlar @Michael 🥹
New Year box çok heyecanlandıran bir kutu, yorum yapmamak pek imkansız. Tek biz mi aldık yoksa. Öyleyse şerefe!
Gerçekten bi' biz kaldık, sağlığınıza ☕et@meetlab Emir Bey bile Meksika sınırını geçti,bir yerlerde mojitosunu yudumluyor olmalı 😂

Halen tatmadigim 3 çekirdeği olsa da ben kesinlikle Meetlab'den memnun kaldım açıkçası.
Kalan son Colombia - Jairo Arcila - Papayo - Natural EF2 fıncanım yorumunuzla eşlik etmek istedim. Reçetenin süresinin izinde... 54 ve 49 klik ile denemiştim. Hoşuma gitmişti. Kakule baskın. Ama sizin 60 klik ile fıncan daha açıldı, daha tatlı oldu. Doyamadığımı söyleyebilirim
Sizin de memnun olduğunuz fincanlarınızı duymak beni mutlu ediyor,afiyet şifa olsun 😊
O minik videoları nereden buluyorsanız, harika. Tam benlik.
Görsel,işitsel ya da içsel bir uyarana maruz kaldığımda zihnimde canlanıyor,keyif aldığım bu anı paylasmak için buraya da atıyorum hoşunuza gitmesine çok sevindim 😊.

Günaydınlar @Michael 🥹

Gerçekten bi' biz kaldık, sağlığınıza ☕et@meetlab Emir Bey bile Meksika sınırını geçti,bir yerlerde mojitosunu yudumluyor olmalı 😂

Halen tatmadigim 3 çekirdeği olsa da ben kesinlikle Meetlab'den memnun kaldım açıkçası.

Sizin de memnun olduğunuz fincanlarınızı duymak beni mutlu ediyor,afiyet şifa olsun 😊

Görsel,işitsel ya da içsel bir uyarana maruz kaldığımda zihnimde canlanıyor,keyif aldığım bu anı paylasmak için buraya da atıyorum hoşunuza gitmesine çok sevindim 😊.
Afiyetler olsun :)

Günaydınlar @Michael 🥹

Ne güzel demişsiniz sağlığınıza diye :) kahveler geldi şifayı kaptık ağzımızın tadı kaçtı daha paketleri açamadım :)

MeetLab dan ben de memnun kaldım. İnternet sitesinden, kargo hızına, kutuların şıklığından en önemlisi lezzete kadar her şey gayet güzeldi. Emeği geçenlere teşekklürler.
Bu ikiliden La Loma benim damak zevkime daha uygundu. Bir sonraki siparişime de mutlaka dahil ederim.

IMG_0963.jpg

Çekirdek : Colombia La Loma / 30 Aralık kavrumu
Öğütüm : Cmd4 - 23 klik
Demleme yöntemi ve Filtre : Cafec Traditional - Timemore Crystaleye
Su : Nestle +Abant 91 °c
Kahve oran : 15 / 240
Süre : 2:12 60 -60-60-60

Maalesef acılık ve ekşilikten başka bir tat yok ! Kahvenin kokusu güzel ama ağızda buruk bir ekişilik oluşuyor.
Daha önceki demlemem 20 klikti 60 - 150 - 240 ' a tamamlayarak bitirdim.Yine benzer tat aldığım için öğütümü kalınlaştırdım sonuç değişmedi.

Kahvenin kavrumu aşağıdaki gibi..

Ekli dosyalar

• yeni.jpg
    yeni.jpg
    88.5 KB · Görüntüleme: 27
Çekirdek : Colombia La Loma / 30 Aralık kavrumu
Öğütüm : Cmd4 - 23 klik
Demleme yöntemi ve Filtre : Cafec Traditional - Timemore Crystaleye
Su : Nestle +Abant 91 °c
Kahve oran : 15 / 240
Süre : 2:12 60 -60-60-60

Maalesef acılık ve ekşilikten başka bir tat yok ! Kahvenin kokusu güzel ama ağızda buruk bir ekişilik oluşuyor.
Daha önceki demlemem 20 klikti 60 - 150 - 240 ' a tamamlayarak bitirdim.Yine benzer tat aldığım için öğütümü kalınlaştırdım sonuç değişmedi.

Kahvenin kavrumu aşağıdaki gibi..
Yaşadığınız kötü deneyim için üzüldüm.DiFluid agtron skalasına hakim değilim ama bu çekirdek için 100 agtron diye geçiyor.Ben bu reçeteyi kullanıp keyifle tuketmistim,tadınca yanlış demlenmeye çok müsait olduğunu da çok rahat anlamıştım hatta.Yatagi çok ajite etmeden iki döküş düşük sıcaklık görece kısa süre bu çekirdekte iyi çalışıyor.Umuyorum aşağıdaki reçete daha iyi bir fincan elde etmenize yarar. 😊deb05a_be889582abb142888a789aaa19f058f7~mv2.jpg

@DtB Çok bir şey değişeceğini zannetmiyorum ama deneyelim bakalım, teşekkür ederim.(y)

Yaşadığınız kötü deneyim için üzüldüm.DiFluid agtron skalasına hakim değilim ama bu çekirdek için 100 agtron diye geçiyor.Ben bu reçeteyi kullanıp keyifle tuketmistim,tadınca yanlış demlenmeye çok müsait olduğunu da çok rahat anlamıştım hatta.Yatagi çok ajite etmeden iki döküş düşük sıcaklık görece kısa süre bu çekirdekte iyi çalışıyor.Umuyorum aşağıdaki reçete daha iyi bir fincan elde etmenize yarar. 😊Ekli dosyayı görüntüle 31175
18/300
50-140-220-300 dokuş
ince öğütüm.
hariç 100'lük poşet filtre.
ve kesinlikle 88-89 derece su. o zaman kahve çok güzelleşiyor.

Geri