• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Meet Lab Coffee
Çekirdek: Colombia La Loma
Demleme Yöntem ve Detayları: Hario V60 Plastik- Cafec Traditional
Öğütüm Detayları: Timemore C3 13 clik (en düşük v60 seviyesi)
Su Detayları: Buzdağı 90°C derece
Toplam Süre: 2:20
Kahve Miktarı: 12,5:210
Oran: 1/16,5
Kavrum Tarihi: 28.11.2023
Demleme Basamakları: 50-120-210

Tadım Detayları: Bu 3. demlemem ve en iyi sonuç buydu, bitişe doğru armut ve sarı elma yoğunlaştı. Önceki demlememde sitedeki tarife uyarak Uludağ Premium ve final Touch formülü ile demlemiştim ama bence bunda daha iyi sonuç aldım. Son demlemeyi Buzdağı- Final Touch (temiz ve parlak) kombinasyonu ile demlemeyi planlıyorum.
Şifa olsun :)

Kavurucu: meetlabcoffe
Çekirdek: Colombia tablon de gomez
Öğütüm Detayları: cmd c40 20 klik
Demleme Yöntemi: timemore b75 dripper
Su: Arıtma 94 derece 240 ml
Kahve Miktarı: 15 gram
50-150-240 şeklinde dökerek, 2 dk civarı demleme bitti.

Kokuda sıcakken çiçeksi, alttan tatlı vanilya kokusu mevcut. Sıcak tadımda vanilya, hafif gülü çağrıştıran tatlılık, köpüksü bir hissiyat var. Soğudukça biraz daha açılıyor ve o damağı saran köpüksü hissiyat yerini sütün kendi şekersi tatlılığını hatırlatan haline bırakıyor. Belki de tadım notlarındaki lokumdan kasıt buydu.

Çekirdek: Colombia La Loma
Demleme Yöntem ve Detayları: Cafec Flower Dripper - Abaca Filtre
Öğütüm Detayları: Comandante 17 clik
Su Detayları: Mia Su 90°C derece ( Final Touch ; Gövde - Denge Reçetesi )
Toplam Süre: 2:32
Kahve Miktarı: 16:256
Oran: 1/16
Kavrum Tarihi: 21.11.2023
Demleme Basamakları: 50-123-256

Tadım Detayları: Öncelikle Emir beyin eline, emeğine kavrumuna sağlık. Hakkını veren başarılı bir çekirdek. Demleme sonrası İlk yudum bitter kokusuna eşlik eden, kırmızı sulu meyve tadı. Bitişe doğru hafif ekşilik ve vurucu elma tadı. Sonda ise sanki bardağın içine biri damla sakızı atmış gibi bir tad yakaladım. Bu arada bitişde ki tad uzun süre damakta kendine yer buluyor. Bitter bu reçetede koku olarak baskın tadda baskın bir karakter izlemiyor bilginize.

İlk kez çekirdek aldığım @meetlabcoffee ye hakkını teslim etmek lazım. Colombia la lomayı dayanamayıp 3. gününde demledim. Sonuna kadar hakkını veren, buram buram kırmızı meyvelerin hem kokuda hem damakta hissedildiği keyifli bir kahveydi. Ellerinize sağlık.

@meetlabcoffee sitenizde kahvelerin demleme reçetelerini aradım ama bulamadım. Kahvelerinizden optimum verimi alabilmek için reçete eklemeyi düşünüyor musunuz? New year box da dahil.

@meetlabcoffee sitenizde kahvelerin demleme reçetelerini aradım ama bulamadım. Kahvelerinizden optimum verimi alabilmek için reçete eklemeyi düşünüyor musunuz? New year box da dahil.
Sitede kahvelerin üstüne gelince çıkan bilgi kartı şeklinde görsellerde mevcut demleme reçeteleri alt tarafta. Daha büyük görmek isterseniz kahve sayfasında ikinci görsel olarak da mevcut.

olmayadabiliyor. iyi kavrulmuş örneğini çok gördüm.
Underdog Yunanistan’da bir kavurucu aldığım bir pakette kahvelerin yarısı açık yarısı koyuydu. Görseli gönderdiğimde yeşilin fotoğrafını göndermişlerdi. Sonuçta çekirdeklerin ısı alışı farklı olduğu için renk değişimide farklı oluyor.

Çekirdeğin yeşilini görmeden nasıl anlayabilirsiniz?

Kahvenin açıklamasını okuyarak.
Farklı tarla kahveleri aynı çuvala doldurulduysa
Fermente ise
Farklı varyeteler varsa
Çekirdek boyutlarınsa farklılık varsa
Renk dağılımı homojense açık ve koyu kahve miktarı vs…
Birde renk farklılığına rağmen tadı iyiyse :)

Ekli dosyalar

• IMG_1189.jpeg
    IMG_1189.jpeg
    69.9 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_1188.jpeg
    IMG_1188.jpeg
    43.8 KB · Görüntüleme: 61
Sitede kahvelerin üstüne gelince çıkan bilgi kartı şeklinde görsellerde mevcut demleme reçeteleri alt tarafta. Daha büyük görmek isterseniz kahve sayfasında ikinci görsel olarak da mevcut.
Çok teşekkürler. Sayenizde buldum ama site arayüzü pek kullanışlı değil sanki. Bana biraz karışık geldi.

Kavurucu: Meetlabcoffee
Çekirdek: New Year Box - Colombia - Weimar Lasso - Chiroso Bourbon - Anaerobic Washed
Öğütüm Detayları: 1ZPRESSO k-max 6.1
Su Detayları: Buzdağı su, 97°C
Toplam Süre: 2:38
Kahve Miktarı: 15:240
Kavrum Tarihi: 02.12.2023

Üst segment bir kahveyi neredeyse hiç demlememiştim. Sitedeki reçeteyi kullandım (cafec traditional ama hario plastik v60 ile). Döküşler arasında süre yazılmadığı için 30sn bekledim. Biraz hızlı aktı. Sonraki demleme için 2:38 yerine daha ince öğüterek 2:55 yakalamaya çalışırım. K-max'ta 5.8 ile denerim belki.

Sıcakken pek bir olay yok. Ne kokuda, ne tadıda. Walnut tadı var.
Ilıkken asidite azcık gelmeye başlıyor. Dilimi uyandırıyor yani. Site'deki tadım notlarda "Walnut, Plum, Rum" yazıyor. Rum tadı nasıl bir şey olmalı, pek bilemedim, ama var sanırım. Hem tadıda, hem dilim üzerinde fiziksel olarak değişik bir şey var.
Soğuyunca asidite hala hafif. Kabuklu-kahverengi-meyve demek istiyorum.

Yanlış anlaşılmasın, ne iyi ne kötü yorum yazıyorum. Nasıl bir şey elde etmem gerektiğim bilemediğim için, yorum yapmak biraz zor. Süreyi artarak daha mı demlenmeli, bilmedim aslında. Tavsiyesi olan varsa, bilmek isterim. Veya deneyen varsa, benzer bir sonuç aldığınızı bilmek isterim.

Çekirler çok güzel (fotoğrafa bakın).
Vakumlu paket açıldıktan 3 gün sonra:

2. deneme: k-max'ta 5.4. dikkatsızlıktan reçeteyi kaçırdım, fazla su koydum, fazla demlemiş olmasında rağmen çok tatlı bir kahve oldu (güzelce tatlı), çok açık (hatamdan dolayı) ama acı olmadan. Süre 2:55 12gr için.

3. deneme: 12:192, k-max'ta 5.4 klik, 5 döküş (site'de gibi). Süre 2:36. Sanırım budur. Son 12gr aynı şeklide demlerim. Özel bir kahve. İlk yudumlar baya tatlı. Sonra o kahverengi tatları (pekan cevizi) ve alkol tatları gelmeye başlıyor. Yoğun yoğun. Yavaş yavaş içilmek isteyen bir fıncan oldu. Son yudumlarda tatlı bir asidite var. Teşekkür ederim @meetlab.

Vakumlu paket açıldıktan 3 gün sonra:

2. deneme: k-max'ta 5.4. dikkatsızlıktan reçeteyi kaçırdım, fazla su koydum, fazla demlemiş olmasında rağmen çok tatlı bir kahve oldu (güzelce tatlı), çok açık (hatamdan dolayı) ama acı olmadan. Süre 2:55 12gr için.

3. deneme: 12:192, k-max'ta 5.4 klik, 5 döküş (site'de gibi). Süre 2:36. Sanırım budur. Son 12gr aynı şeklide demlerim. Özel bir kahve. İlk yudumlar baya tatlı. Sonra o kahverengi tatları (pekan cevizi) ve alkol tatları gelmeye başlıyor. Yoğun yoğun. Yavaş yavaş içilmek isteyen bir fıncan oldu. Son yudumlarda tatlı bir asidite var. Teşekkür ederim @meetlab.
Kolombiya La Loma
CMD 17, 12/200 Uludağ 90°, V60
Meyvemsilik yüksek, gövde dolgun. Aroma ve asidite olarak taze çileği anımsattı. Elinize sağlık.

@meetlabcoffee Final touch ile ilgili sorum olacak.
Bu setin içindeki şişeler reçeteleri göz önünde bulundurduğumuzda eşit zamanlarda bitmeyecek.
Tekrar set almak yerine bu biten mineralleri ayrı ayrı temin edebilecekmiyiz? Eğer böyle birşey mümkün olmayacaksa bu ürünü efektif kullanmış olamayacağız sanırım. Umarım buna bir çözümünü vardır :)

LA LOMA 🤌
Abant su ile 60 x 4 dokuslu 15/ 240
Th1 - crystal eye - Cmd 20 clickToplam sure : 2 : 20
Armut notası cok keyifli 🥳
Sarı elma , kus uzumu ve sut recelini cok kompleks bir sekilde armut notasinin arkasindan aldim
@nuclearmoonrise kesin dene , bu hali de cok baska keyifli :)
Tadimlik paketi bugun actim ve 250 gr almadigima cok net pisman oldum 🥲
Bu arada final touch receteleriyle alakali iki gorsel paylasmistim , onla alakali geri donus yaparsaniz sevinirim 🙂 @meetlabcoffee

Elkin Guzman Hydro Honey
Comandante 17 Klik / Nestle Purelife / 93C
13-208 / 40-140-208 / Bitiş 2.05

Bu çekirdekle ikinci demlememdi. Önceki yorumumda kompleks bir kahve olmadığını fakat oldukça tatlı olduğunu söylemiştim. Oldukça tatlı sözümü geri alıp, muazzam tatlı demek istiyorum :D Şeker gibi bir tadı var kahvenin gerçekten, kırmızı elma tam oturmuş bence tadım notlarındaki.

Geri