• Mayıs Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mayıs ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Montag Coffee seçildi. Bu konudan Mayıs ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çok öğretici bir başlık oluyor. Kavrum hakkında derin bilgisi olmayanın farklı renkte çekirdeklere özellikle de acı tatlar almışsa bu şekilde yaklaşmasını yadırgamıyorum. Kavurucunun da tane tane açıklamasını da öğretici geliştirici buluyorum. Kavurucunun acı tat için verdiği çözüm işe yaramış mı onu merak ettim sadece.

Özenerek seçilmiş, tasarlanmış kutuları ekstra bir kutuya koymadan kargolayınca sonuç aşağıdaki gibi oluyor. Kargo firmasına sevgilerle.

Ekli dosyalar

• IMG_4804.jpeg
    IMG_4804.jpeg
    26.5 KB · Görüntüleme: 152
Özenerek seçilmiş, tasarlanmış kutuları ekstra bir kutuya koymadan kargolayınca sonuç aşağıdaki gibi oluyor. Kargo firmasına sevgilerle.
Günay bey selamlar, elinize ulaşan hırpalanmış paketler için üzgünüz :( Yurtiçi kargo ile çalışıyoruz aslında, diğer firmalara nazaran daha hızlı ve dikkatli olduklarını düşündüğümüz için ama sanırım yılbaşı yoğunluğu vs. derken biraz özensiz davranmışlar. Umarım iç paketlerde ve kahvede bir sorun yoktur ? Eğer var ise hemen telafi etmek isteriz.

Sevgiler.

Günay bey selamlar, elinize ulaşan hırpalanmış paketler için üzgünüz :( Yurtiçi kargo ile çalışıyoruz aslında, diğer firmalara nazaran daha hızlı ve dikkatli olduklarını düşündüğümüz için ama sanırım yılbaşı yoğunluğu vs. derken biraz özensiz davranmışlar. Umarım iç paketlerde ve kahvede bir sorun yoktur ? Eğer var ise hemen telafi etmek isteriz.

Sevgiler.
İlginize teşekkürler kahvelerde sorun yok.

Görsel atılmış ki, sorun görsel paylaşmakta ya da paylaşmamakta değil bence biri firmaya güzelce dese ki "kavrumda açık ve koyu tipte farklı çekirdekler var, yeşil çekirdek görselini atabilir misiniz?" firma buna "onu gösteremiyoruz maalesef" mi diyecek. Benim takıldığım çamur at izi kalsın. Herbokolog çağımızın mesleği gibi gözüküyor, ben kavurucu olsam buyur gel sen kavur derdim herhalde.
La Loma özelinde Meetlab agtron değeri bile koymuş, bence bu da değerli, şöyle açıklayayım La Loma, DiFluid Omni'de 100.3 Agtron vermiş, Şerif Hocanın yazdığını ekliyorum "1st Crack başlangıcı : 100-105 Agtron" olarak referans alırsak oldukça açık kavrumda. Göz yanıltır, spektrofotometre yanıltmaz. Kavurucu renge bakıp Allah, bu alacalı bulacalı oldu forumda şimdi yazarlar "ne bu yav homojen kavuramamışın" derler iyice bi kavurayım da kopkoyu tek düze olsun dememiş, ideal bir yerde bırakmış, zaten anaerobik kahveleri ve uzun fermentasyon geçiren kahveleri de çok kavurmak cinayet oluyor, zaten hassaslaşıyor kahve çekirdeği iyice yapısı değişiyor bunun üstüne çok kavurunca bardakta pek hoş sonuç çıkmaz. Buna ek @DtB de demiş birden fazla varyete oluyor, kooparatif kahvesi oluyor 2-3 yerden birleşiyor, ona da yav bu kahvede küçük çekirdek de var büyük de var ne bu %100 arabica değil de robusta mı ya da single orijin değil de blend mi? aaaaaaaa cıss! , o yüzden fotoğraf koymakla bu işler çözülse keşke :D tüketici merak edebilir, sorabilir, yeter ki çamur atmasın. Bende tüketiciyim masaüstümde klasörüm var ona bakarım buna bakarım kurcalarım, hayatında hiç güvenlik makalesi okumayan adamların sonucunu her gün şafak operasyonuyla görüyoruz, okuyun :D
Amacımız nitelikli kahve tabiki de ince eleyip sık dokuycaz. Sen yine de devam et hediye kahve gönderirler. 🤣😂

Hocam kusura bakma ama kutuları vitrine mi koyacaksın😀. Yeter ki paketler yırtılmadan eline ulaşsın.

Sevgiler.
👏🏼

Hocam kusura bakma ama kutuları vitrine mi koyacaksın😀. Yeter ki paketler yırtılmadan eline ulaşsın.
Öyle düşünmemek gerekir bence hocam,tabi dusuncenize de saygı duyuyorum ama bu tarz ürünlerde deneyim genelde daha paket açılmadan başlar.Paketlerin türü,şekli,rengi,dolgu detayı vs. firmalar sadece bir kahve alınmadığı imajını vermek için birçok detaya dikkat edebiliyor.Paketin rengi bile kahvenin tadına dair plasebo geliştirmemize sebep olabiliyor.Acikcasi ben o heyecanı kaybetmedim,güzel paketli,ekstrasi bol(sticker,altlık,denemelik ürün vs.),güzel kargolar aldığımda çok mutlu oluyorum şahsen.Soylediginiz gibi paketi de demlemeyecegiz 😂😅 ama kahve köşeme baktığımda güzel paketli ürünler görmek hoş hissettiriyor 😅 Meetlab in kutu tasarımı da bence çok hoş,keşke ince karton bir kutuya ya da patpata sararak gönderim saglansaymis 🥲 Neyse ki beyefendinin kahvesi zarar görmemiş asil onemli olan sizin de söylediğiniz gibi bu en nihayetinde 😊

Herkes işini düzgün yapacak, bu kafa yapısı yanlış. O kadar önemsiz ise siyah bayi poşediyle gelsin.

Herkes işini düzgün yapacak, bu kafa yapısı yanlış. O kadar önemsiz ise siyah bayi poşediyle gelsin.
Valla poşedin(gıda uyumlu olması şartıyla) içindeki ürün iyiyse, fiyatta da iskonto sağlıyorsa benim için sorun yok. Herkes işini düzgün yapsın katılıyorum ama bu kutu mevzusu çok ta dert edilecek birşey değil bence.

Valla poşedin(gıda uyumlu olması şartıyla) içindeki ürün iyiyse, fiyatta da iskonto sağlıyorsa benim için sorun yok. Herkes işini düzgün yapsın katılıyorum ama bu kutu mevzusu çok ta dert edilecek birşey değil bence.
Kutu umrumda değil zaten adamın emeğine yazık o görsel için masraf yapıyor kargocu top oynuyor. Anlatabildiğimi düşünüyorum derdimi

Monteblanco geisha
Commandante Red 41klik
Kuzeyden su
Orea V3 + kalita kağıt
75-75-150

Kahve klasik geisha temizliğini sonuna kadar verirken aynu zamanda komplekslikten de geri kalmamış kavrum profili çok hoşuma gitti🤤
Elinize sağlık @meetlabcoffee

Demleme Reçetesi:

Kavurucu:
Meet Lab Coffee
Çekirdek:
Costa Rica/Vulcan Azul/Gesha
Demleme Yöntem ve Detayları:
Hario V60 Plastik- Cafec TH3 (Traditional ofiste kalmamıştı)
Öğütüm Detayları:
Timemore C3 13 clik (en düşük v60 seviyesi)
Su Detayları:
Uludağ Premium 93°C derece ('Final Touch' Formula (103 ppm)- sitedeki formül)
Toplam Süre:
2:00
Kahve Miktarı:
13:200
Oran:
1/15
Kavrum Tarihi:
30.11.2023
Demleme Basamakları:
100-200

Tadım Detayları:
Oranlar aynı olmasa da sitedeki tarife göre ilk kez Uludağ Premium su alıp Final Touch ile hazırladım. Kuru Erik tadı baya baskın ama arada şeftali tadı da geliyordu. Bu 2. demlememdi, ilk demlememde Cafec Traditional ile Timemore C3 15 click öğütümle dün demledim, süre biraz kısaldı 1:30 civarında demleme bitmişti ama badem ezmesi tadı baskındı. Asıl aradığım tat Marzıpan olduğu için sonraki denemelerimde süreyi 1:45 bandında tutmaya çalışacağım. Buzdağı ve Uludağ premium suların sade halleriyle ve Final Touch eklenmiş halleriyle de denemeler yapmayı düşünüyorum. Meet Lab favori kavurucularım arasına girdi, Kasım ayı bitmeden Costa Rica/ Sabana Redonda/Milenio yu da denemeyi düşüyorum.

Meetlab Colombia La Loma

Kavrum tarihi:30/11/2023 ilk kez bugün açtım paketi.

V60 Cafec Traditional Filtre Kağıdı

16 / 270 / Taşkesti Bolu Damacana / 91C

1zpresso x-pro s 2.1.0

90+90+90=270 döküş

Bitiş: 2.10

Notlar: Çok hoşuma gitti, birçok tat aldım fakat yorumlayacak kadar tecrübeli değilim, sanırım sitede yazan notların hepsi hissediliyor, paketi açtığımda ilk gelen koku sütlü çikolata kokusuydu, muazzam bir kahve, acayip tatlı bir içimi var ve hemencik bitti ikinci demlemeyi yapmaya gidiyorum. Kavrumda emeği geçen herkese teşekkürler. Bu sefer 1zpresso x-pro s ile 2.0.9 ile deneyeceğim çünkü demleme biraz erken bitti, 2.30 da bitmesi lazım diye düşünüyorum, ek olarak değirmen mükemmel ve kahvenin potansiyeli tamamen değirmene bağlı. Çok çok az toz üretiyor, mükemmel dengede öğütüyor. Tecrübeli arkadaşlardan reçete paylaşımı bekliyoruz, onların deneyimleri önemli biz amatörler için, Teşekkürler.

Kavurucu: meetlabcoffe
Çekirdek: Colombia La Loma
Öğütüm Detayları: Timemore Sculptor 078 - 4. Kademe
Demleme Yöntemi: V60 02 Dripper
Su: Arıtma 90 derece 230 ml
Kahve Miktarı: 15 gram
30-100-100 şeklinde dökerek, 2.20 dk civarı demleme bitti.

Tadım notlarım : Kırmızı orman meyveleri, elma, kakao özellikle bitter tadı aldım. Keyifli bir kahveydi.. Tavsiye ederim.. Farklı önerileri olan varsa bu çekirdeğin demlenmesiyle ilgili önerilere açığım. @meetlabcoffee özellikle sculptor 078 de bu kahvenin öğütümüyle ilgili sizin tecrübeniz var ise dinlemek isterim. Teşekkürler.

Geri