• Mart Ayı Kahve Kulübü Toplu Alım Organizasyonu
    Sevgili Ziyaretçi Mart ayı Kahve Kulübü ortak alım firması sizlerin oyları ile Olwen Coffee seçildi. Bu konudan Mart ayı toplu alımı ile ilgili gelişmeleri öğrenebilirsin. Kahve Kulübü toplu alımı ve kulüp ile ilgili gelişmelerden, özel indirimlerden, yayınlardan hızlı bir şekilde haberdar olmak için buradan Whatsapp Kanalına katılmayı, Instagram ve Twitter adreslerinden bizi takip etmeyi unutmayın.
  • Telefon numaranızı paylaşmadan Kahve Kulübü duyurularından, güncel indirim ve kampanyalardan haberdar olmak istiyorsanız Bu Linke tıklayarak Kahve Kulübü Whatsapp Kanalını takip edebilirsiniz.

Aralık 2023 - MeetLab - Deneyim ve Reçeteler, Toplu Tadım Etkinligi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Derekb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Derekb

Yeni Üye
İsim
Doruk
Daha fazla  
İsim
Doruk
Kavurucu: meetlabcoffee
Çekirdek:
Ethiopia Ajere
Öğütüm Detayları:
1ZPRESSO Q2 17(51) click
Su Detayları:
Abant su, 93°C
Toplam Süre:
3:10
Kahve Miktarı:
15:240
Oran:
1/16
Kavrum Tarihi: 25.11.2023

Demleme Basamakları:
60-150-240(45 sn bloom)

Tadım Detayları:
Tadım notlarından burunda yeşil çay kokusu ve damakta Portakallı Sütlü Çikolatayı yoğun bir şekilde hissettim. Keyifli bir kahveydi.
Teşekkürler @meetlabcoffee

Çekirdek: Ethiopia Ajere
Öğütüm Detayları: 1ZPRESSO Q2 17(51) click
Su Detayları: Abant su, 93°C
Toplam Süre: 3:10
Kahve Miktarı:15:240
Oran:1/16
Kavrum Tarihi: 25.11.2023

Demleme Basamakları: 60-150-240(45 sn bloom)

Tadım Detayları: Tadım notlarından burunda yeşil çay kokusu ve damakta Portakallı Sütlü Çikolatayı yoğun bir şekilde hissettim. Keyifli bir kahveydi.
Teşekkürler @meetlabcoffee
Şifa olsun :)

Dostlar merhabalar,

Kahveyi alanlar yeni alacaklara yol gösterebilir, tavsiye verebilir, reçete de paylaşabilirsiniz, direkt deneyim de aktarabilirsiniz. Reçete paylaşanlar detaylı aktarırsa birebir denemek isteyenler ya da benzer şekilde tecrübe etmek isteyenlere yol göstermiş olurlar. Olumlu deneyim yanında olumsuz deneyim yaşayanlar önce firma ile iletişime geçmeyi deneyebilir, eğer yanıt alamazlarsa buraya gelip yazabilir, diğer kahve alan arkadaşlarımız yol gösterebilir.

Keyifli demlemeler, keyifli alımlar şimdiden.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: MeetLab @meetlabcoffee
Çekirdek:
Demleme Yöntem ve Detayları:
Öğütüm Detayları:
Su Detayları:
Toplam Süre:

Kahve Miktarı:
Oran:

Demleme Basamakları:

Tadım Detayları:

burada demleme reçetelerinin yanı sıra final touch alanlar da su reçeteleri konusunda paylaşım yapabilirse ürünü almak isteyen ya da alıp farklı reçeteler üzerinden ilerlemek isteyenler için yardımcı olabilir.

Kahvelerin gaz salmasini bekliyoruz:)

Kavurucu: meetlabcoffe
Çekirdek: Costa rica sabano redendo milenio
Öğütüm Detayları: cmd c40 17 klik
Demleme Yöntemi: Timemore b75 dripper
Su: Abant 90 derece 240 ml

Kahve Miktarı: 15 gram

Demleme Basamakları: 50-150-240
Demleme 2 dk civarı bitti.

Tadım notları: Sıcakken soğukken buram buram çilek, frambuaz, ahududu, kiraz gibi kırmızı meyvelerle dolu bir fincan var. Kahve son zamanlarda içtiğim en tatlı, fermentelikten uzak, oldukça tertemiz içimi olan bir kahve oldu.

Son düzenleme:
Merhaba . Ethiopia Ajere kahvesini çok beğendim . Şeftali aroması oldukça hissediliyordu . İçtikten sonra ağızda kalan bir tat oluştu . Daha sonra Colombia La loma yı yaptım. Kahve çekirdekleri çok koyu kavrulmuştu . Daha önceden bu kadar koyu kavrulmuş bir kahve demlememiştim . Dolayısıyla bu konuda çok tecrübem yok. Sıcaklığı 86 lara kadar düşürmeme rağmen acı tadı bir türlü gitmedi, armut aroması arkadan gelse de acılık bastırıyordu. Demleyip iyi sonuç alan arkadaş paylaşırsa çok memnun olurum . (V60 ile demledim)

Meetlabcoffee den şöyle bir ricam olacak . Kahvelerin kavrum derecesini de belirtebilirseniz alacak arkadaşlar için çok faydalı olacağını düşünüyorum

Çekirdek: Colombia Tablon de Gomez
Öğütüm Detayları: 1ZPRESSO Q2 18(54) click
Demleme Yöntemi: Timemore Crystal Eye, Cafec traditional
Su Detayları: Nestle su, 94°C
Toplam Süre: 2.15
Kahve Miktarı:15:240
Kavrum Tarihi: 26.11.2023

Demleme Basamakları: 60-150-240(45 sn bloom)

Tadım Detayları:
Tatlı üzüm notaları baskındı. Soğudukça daha keyifli hale geldi.

Merhaba . Ethiopia Ajere kahvesini çok beğendim . Şeftali aroması oldukça hissediliyordu . İçtikten sonra ağızda kalan bir tat oluştu . Daha sonra Colombia La loma yı yaptım. Kahve çekirdekleri çok koyu kavrulmuştu . Daha önceden bu kadar koyu kavrulmuş bir kahve demlememiştim . Dolayısıyla bu konuda çok tecrübem yok. Sıcaklığı 86 lara kadar düşürmeme rağmen acı tadı bir türlü gitmedi, armut aroması arkadan gelse de acılık bastırıyordu. Demleyip iyi sonuç alan arkadaş paylaşırsa çok memnun olurum . (V60 ile demledim)

Meetlabcoffee den şöyle bir ricam olacak . Kahvelerin kavrum derecesini de belirtebilirseniz alacak arkadaşlar için çok faydalı olacağını düşünüyorum
Selamlar , öncelikle afiyetler olsun :coffee: ama la loma 'dark' yorumunuz ne yazık ki yanlış olmuş :) rengi her koyu olan kahve dark roast demek değildir belki de uzun süreli natural fermantasyondur değil mi :) o kahveden acı tatlar alıyor olmanızda tat ve koku duyumuzun en kolay manipüle edilen duyularımız olmasından kaynaklanıyor aslında , bir kahvenin kavrulma derecesi de size tam olarak light mı dark mı göstermez her kahvenin gelişme tepkimeleri bambaşkadır zaten o nedenle internet sitemizde la lomanın açıklamasında agtron paylaştık oradan bakabilirsiniz :) Afiyet olsun

Selamlaar,

Bugün Final Touch ile güzel bir parkur kurabildim. 3 farklı demlemeyi aşağıda yer alan parametreleri aynı tutarak gerçekleştirdim.

Demleme Reçetesi:

Kavurucu: CoffeeNutz @Ömer Aydın
Çekirdek:
Alto Occidente Washed
Demleme Yöntem ve Detayları: Timemore Cyrstal Switch - İmersiyon (önce su sonra kahve metodu)
Öğütüm Detayları: Timemore C2 16 klik
Kahve Miktarı: 15 gram
Su Miktarı: 240 gram
Kırma : 2.00
Switch Açma: 2.45

Abant Su 58 PPM - demleme süresi 3.00 - :
Gövdesi düşük, temiz içimli bir bardak ve yormayan asiditenin kendisini hissettirdiği parlaklık mevcut. Kahvenin soğuk halinde parlaklık epey artmış durumda ama hiç keyif kaçıran bir durum değil. - Benim en beğendiğim hali bu.

Abant Su 70 PPM - demleme süresi 3.03 - : Gövdesi düşük ve direkt olarak tatlı tatlı bir bardak çıktısı verdi. Asidite, tatlılık tarafından baskılanmış durumda ve bu kahve özelinde o güzelim asiditenin yok olması kahvenin bir tık yavan olması anlamına geldi maalesef. Gövde ortalamın altında diyebilirim. Kahve soğudukça tatlılık devam ediyor.

Abant Su 78 PPM - demleme süresi 3.05 - : Bu kahvede tatlılık kendini gövde ve aftertaste olarak ağırlığa bırakıyor. Kahveyi içtiğinizde damağınıza yapışan bir gövdesi ortaya çıkıyor. Onun haricinde tatlılık baskılanmış bir diğer ifadeyle asidite ve tatlılık birbirlerini dengelemiş durumdalar.

Abant su MeetLab üzerinde 25 ppm olarak gözüküyor benim 5 litrelik Abant Su 28 ppm olarak çıktı.

Öncelikle Temiz ve Parlak reçetesini hazırladım. MeetLab verisi 60 ppm beklenti içerisinde ama benim çıktım 58 ppm olarak çıktı.
Daha sonrasında Tatlı ve Denge reçetesini hazırladım. MeetLab verisi 74 ppm iken benim çıktım 70 ppm olarak çıktı.
Son olarak Gövde ve Denge reçetesini hazırladım. MeetLab verisi 78 ppm ile benim çıktım 78 ppm oldu.

Burada tabi ölçtüğümüz ortam, alet vs. her şeyin etkisi olduğu aşikar.

Yukarıda bir kahvede diğer her şeyi aynı tuttuğumuzda - bilerek imersiyon demledim ki çok az hata payım olsun- kahvede suyun bu kadar bir şeylerini değiştirdiğini fark etmek benim açımdan inanılmaz bir deneyim oldu. Tabii ki daha önceden bildiğimiz bir bilgiydi ama farkını yaşayarak görmek acayip zevkli oldu.

Bir sonraki deneyim parkurunda hangi mineralin hangi kahveyi kaç ppm yükselttiğine bakabiliriz.

emeklerinize sağlık! @meetlabcoffee

Selamlaar,

Bugün Final Touch ile güzel bir parkur kurabildim. 3 farklı demlemeyi aşağıda yer alan parametreleri aynı tutarak gerçekleştirdim.

Abant su MeetLab üzerinde 25 ppm olarak gözüküyor benim 5 litrelik Abant Su 28 ppm olarak çıktı.

Öncelikle Temiz ve Parlak reçetesini hazırladım. MeetLab verisi 60 ppm beklenti içerisinde ama benim çıktım 58 ppm olarak çıktı.
Daha sonrasında Tatlı ve Denge reçetesini hazırladım. MeetLab verisi 74 ppm iken benim çıktım 70 ppm olarak çıktı.
Son olarak Gövde ve Denge reçetesini hazırladım. MeetLab verisi 78 ppm ile benim çıktım 78 ppm oldu.

Yukarıda bir kahvede diğer her şeyi aynı tuttuğumuzda - bilerek imersiyon demledim ki çok az hata payım olsun- kahvede suyun bu kadar bir şeylerini değiştirdiğini fark etmek benim açımdan inanılmaz bir deneyim oldu. Tabii ki daha önceden bildiğimiz bir bilgiydi ama farkını yaşayarak görmek acayip zevkli oldu.

Bir sonraki deneyim parkurunda hangi mineralin hangi kahveyi kaç ppm yükselttiğine bakabiliriz.

Final touch seti ve Volcan Azul Gesha siparis ettim , heyecanla bekliyorum Boyle deneyimleri gordukce heyecanim daha da kat ve kat artiyor Bir adet premium kahve parasi bile degil , bence butcesi olan herkes sadece deneyim icin bile almalı 😊 kiymetli dostum @Gigesa iyi ki aklima girdi ve siparis gectim

Çekirdek: Colombia La Loma
Öğütüm Detayları: CMD 18 click
Demleme Yöntemi: V60
Su Detayları:
Nestle su, 94°C
Toplam Süre: 1.55
Kahve Miktarı:
Kavrum Tarihi: 01.12.2023

Demleme Basamakları: 50-150-240(35 sn bloom)

Tadım Detayları: Tadım notlarına gelince, tek kelimeyle ekşi. Ekşilik, bitişe yakın ufak bir ağaç kabuğu hissiyle eşleniyor.

Kahve kavrumu standart değil. İçerisinde hem çok koyu hem açık renkli çekirdekler bulunuyor. Paketi açar açmaz renk cümbüşü karşınıza çıkıyor.

Aşağıda resim mevcuttur.

Ekli dosyalar

• IMG_4981.jpeg
    IMG_4981.jpeg
    72.6 KB · Görüntüleme: 199
Selamlaar,

Şifa olsun :)

Çekirdek: Colombia La Loma
Öğütüm Detayları: CMD 18 click
Demleme Yöntemi: V60
Su Detayları:
Nestle su, 94°C
Toplam Süre: 1.55
Kahve Miktarı:
Kavrum Tarihi: 01.12.2023

Demleme Basamakları: 50-150-240(35 sn bloom)

Tadım Detayları: Tadım notlarına gelince, tek kelimeyle ekşi. Ekşilik, bitişe yakın ufak bir ağaç kabuğu hissiyle eşleniyor.

Kahve kavrumu standart değil. İçerisinde hem çok koyu hem açık renkli çekirdekler bulunuyor. Paketi açar açmaz renk cümbüşü karşınıza çıkıyor.

Aşağıda resim mevcuttur.
Rıza bey selamlar, öncelikle afiyetler olsun ama ne yazık ki sizinde 'kahve kavrumu standart değil' yorumunuz yanlış olmuş bu yine fermantasyondan kaynaklı olabilir değil mi :) La Loma'nın çiğ çekirdek görselini sizinle paylaşıyorum, belki yorumunuzu 'kahve kavrumu standart değil' demek yerine bu elde ettiğiniz bilgileri kullanıp 'fermantasyon biraz dengesiz olmuş sanırım' ile düzeltebilirsiniz :) Ayrıca rengi ve açıklama kısmındaki agtron sayısını karşılaştırıp bu kahvenin uzun süreli natural işleme tabi tutulduğunu anlayıp su derecenizi 94 gibi yüksek bir ısıya ayarlamak yerine 88-90 C aralığında tutup bitiş sürenizi ortalama 2:10-2:20 gibi ayarlarsanız kahveyi muhtemelen seveceksinizdir.

Sevgiler.

Ekli dosyalar

• e638e262-9e75-4ec4-a5fd-6f047033394d.jpg
    e638e262-9e75-4ec4-a5fd-6f047033394d.jpg
    168.6 KB · Görüntüleme: 190
Heyecan ile deneyimleri bekliyorum. Kendi adıma Sipariş oluşturma hususunda cesaret verici yazılar biraz artmazsa ben bu ayı pas geçeceğim sanırım.
Zaten ankette oy verdiğim firma secilmedi, vicdanım rahat:D

Heyecan ile deneyimleri bekliyorum. Kendi adıma Sipariş oluşturma hususunda cesaret verici yazılar biraz artmazsa ben bu ayı pas geçeceğim sanırım.
Ben de bekliyorum.

Bu ay biraz tuhaf. Üyeler normalden biraz daha tuhaf, firma ile üyeler arasındaki ilişkiler tuhaf, kimse kahveler hakkında bir şey söylemiyor...

Ben de bekliyorum.

Bu ay biraz tuhaf. Üyeler normalden biraz daha tuhaf, firma ile üyeler arasındaki ilişkiler tuhaf, kimse kahveler hakkında bir şey söylemiyor...
Kahve alanlar genelde degass bekliyor sanırım,benim gibi elinde stok olanlar da eritmeyi bekliyor olabilirler.Azimsanmayacak derecede ise genelde güzel güzel içerikleri takip eden,okuyan,deneyimleyen ancak tepki görürüm endişesi ile bir şeyler paylaşmaya çekinen güzide insanlar var sanırım(ki böyle bir şeye hiç gerek yok,burası onlar paylaştıkça daha da güzelleşiyor) 😊 Ay sonuna doğru genelde deneyim kısmı daha yoğun olacaktır hatta diğer ay paylaşılmaya devam edecektir diye düşünüyorum.

Geri